sykemittarista

hellou, tänään ajattelin esitellä teille mun parhaan jumppakamun! se on treenannu mun kanssa kaikki treenit syksystä 2010 asti. Elikkäs kysessähän on mun sykemittarini :D Pyysin sitä joskus lahjaks aavistamatta, miten tärkee siitä vielä tuleekaan mulle. Sykemittari on siis tosiaan jo pari vuotta vanha eli mallia Polar ft60, mutta hyvin toimii ja ajaa asiansa loistavasti. Oon asettanut siihen kunnon kohotus -ohjelman, ja mittari siis asettaa joka viikolle treenitavoitteet ja antaa seuraavalla viikolle siirryttäessä palautetta edellisviikon treeneistä.

 Mittariin on syötetty mun perustietoja, jotta se voisi antaa mahdollisimman oikeenlaisia tuloksia. Perustietoihin kuuluu siis esim. sukupuoli, paino, pituus, aktiivisuusluokka sekä kuntotaso. Kuntotaso määrittyy erikseen tehtävällä kuntotestillä, joka tehdään mittarilla levossa tietyin väliajoin – mittari muistuttaa myös tästä. Treenin aikana mittari näyttää tietysti sykkeen, mutta myös sen, millä alueella treenataan, kuinka paljon kaloreita on mennyt, kuinka paljon on saavutettu kunkin sykealueen viikkotavoitteesta ja kelloakin voi katsoa jos siltä tuntuu :D Treenin päätteeksi tulee palaute treenin vaikutuksesta esim. kunto/maksimaalinen suorituskyky parantumassa, tehot eli kulutettu aika eri sykealueilla, kulutetut kalorit, rasvan osuus kulutuksesta sekä treenin keski- ja maksimisykkeet.

jos katsotte tarkkaan, huomaatte, että mittari on joutunut erään lemmikkieläimen hampaisiin kerran tai kahdesti :D
Olen joutunut sykevyön uusimaan kerran, koska edellinen oli melko kulunut ja aloituskooltaankin liian iso, ja kulutuksessa se venähti niin, ettei pysynyt enää päälläni harjoituksen aikana.  Se kuului siis alkuperäiseen pakettiin (eikä kokoa voinut valita) lähettimen ja kellon kanssa ja oli kokoa M-XXL. Ostin siis tämän vuoden puolella uuden sykevyön, hintaa taisi olla n.20e. Mittaripaketti (sisältäen sykevyön, lähettimen ja sykevyön) maksoi uutena silloin vuonna 2010 165e, eli tällä hetkellä saa varmasti jo paljon paljon halvemmalla, jos jotain kiinnostaa sellainen hankkia :) Virallisestihan näiden nimitykset taitavat olla harjoitustietokone, lähetinyksikkö ja kiinnitysvyö, mutta kutsun niitä selkokielisemmin siis kelloksi, lähettimeksi ja sykevyöksi.
Mainitsin tuossa alussa, että mittari on treenannut kaikki treenit kanssani, mutta jotta en aivan huijaisi, niin alussa se saattoi joskus unohtua kotiin. En muista tällaista tilannetta, mutta muistan tunteen, joka oli tunnin aikana, kun ei ollutkaan kelloa ranteessa – oli jotenkin hukassa :D Myös tänä vuonna olen välillä unohtanut ottaa mittarin salille mukaan, mutta asun aivan salin lähellä, niin olen sitten reippaana tyttönä juossut kotiin hakemaan sen. Kesällä unohdin kyllä lähettimen työpaikalleni, enkä ehtinyt hakea sitä sieltä ennen treenin alkua, niin kirmasin sitten kavereiden ovelta toiselle, jotta saisin jostain lainalähettimen. Ja sainkin! Onni on urheilevat ystävät :) Eli on mulla jumppakamuja ihan ihmisinäkin, mutta halusin nyt esitellä sykemittarini, koska se vaan on tärkeä osa treeniä ja harjoitusviikkoja! Tällä hetkellä mittari näyttää kertymät 1.3 lähtien (taisin tuolloin jostain syystä nollata mittarin, olinkohan silloin viimeksi sairaana :D) ja treenejä on kertynyt siis 512 kappaletta ja kaloreita kulutettu 147 404. 
Lisää kuvateksti
Yllä kuva mun tän perjantain eväistä, toivottavasti teillä on vähä paremmat! :)
Milla

4 vastausta artikkeliin “sykemittarista”

  1. Vitsit, mua on niin paljon jälkeen päin harmittanu, etten ostanu tota mittaria sillon kun ostin omani (yhtä mallia alkeellisemman). Nyt oon joutunu ostaan uuden, vaikka vanha toimii ihan hyvin, koska haluan saada mukaan enemmän toimintoja ja sit gps-ominaisuuden. Sillon se vaan tuntu jotenkin niin suurelta summalta, vaikka todellisuudessa se oli vaan pari kymppiä :/ No nyt on tulossa uusmittari :)

  2. juoksua ajatellen olis kyl kiva kun olis lisäosa, joka mittais vähintäänkin juostua matkaa. En oo tota ohjelmaa käyttänyt koskaan, ootko sä? tarviiko siihen jonku lisäosan et pääsee vai oliks se englanniks, muistelin, että oon joskus miettinyt siihen tutustumista,mutta siihen liittyi joku MUTTA :D?

  3. Just, sitä et näkis sen et kuinka pitkän matkan on juossu ja millä vauhdilla.

    En oo ikinä käyttäny, ja voi kyl olla et siihen pitäis olla joku sellanen ”asema” kellolle, että pystyy siirtämään tietoja siihen ohjelmaan, ja ehkä se oli myös englanniksi :D Oon kyl haaveillu, et olis kiva analysoida treenejä vähän tarkemmin. No, uudessa mittarissa pitäis olla toi mahdollisuus :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta