ruokaa

Moi, 
Vapaapäivissä eli viikonlopuissa on se hyvä puoli, että ehtii tekemään just niitä ruokia mistä tykkää ja niitä ehtii syödä just silloin ku haluaa. Syön joka päivä kunnon ruokaa 1-2 kertaa päivässä riippumatta onko arki vai viikonloppu. Arkisin teen tosi perusarkiruokia, jotka riittää muutamaksi päiväksi ja on helppoja ottaa töihin evääksi. Eli pääosin kanaa tai jauhelihaa sekoitettuna johonkin hiilarilähteeseen ja salaatit kylkeen. Ei kauheen gourmeeta, mutta terveellisempää kuin leivän tai puuron mussuttaminen – tai syömättä oleminen. Niin ja siis olen opetellut tähän tapaan pikkuhiljaa, ja edelleen vaadin itseltäni kuria ruokakaupassa, sillä oikeasti, jos voisin valita ajattelematta mitään seurauksia, niin voisin todellakin elää puurolla, ruisleivällä ja jugurtilla elämäni onnellisena loppuun saakka :D Mutta koska liikun paljon ja haluan ruokavaliolla tukea jaksamistani sekä työssä että vapaa-ajan vietossa, niin tietenkin kiinnitän huomiota siihen, mitä syön. Oikeastaan hyvin paljonkin.
Tänään tein salaattia, kun niiden tekeminen viikolla jää aika vähälle, koska musta ne nahistuu päivän aikana niissä kipoissa eikä maistu yhtään hyviltä enää siinä vaiheessa ku sinne eväsrasialle asti pääsee :D ja sitten kaikista eri aineksista irtoo niitä nesteitä ja koko salaatti lilluu siinä. Parempi pyhittää viikonlopuille, kun voi tehdä aterian suoraan lautaselle. Ja koko aterianhan kruunaa balsamico, joka sopii kaikkiin salaatteihin, ah nam.
Nykyisin leipä, puuro ja jugurtti (jotka siis ovat suuria herkkujani) kuuluvat lähinnä etukäteen suunniteltuihin päiviin. Keksin välillä itselleni syitä, että voin niitä syödä, koska mistään pahimmasta päästähän ne eivät ole kuitenkaan. Lähinnä ne liittyvät jonkun päivän aamiaiseen, välipalaan tai iltapalaan, riippuen päivän treeneistä ja fiiliksestä muutenkin. Ja eräs syy, miksi en osta juuri koskaan leipää kotiini on se, että se yhdessä voin tai juuston kanssa tekee ihostani kaamean kuntoisen! Asia selvisi tässä pikkuhiljaa kesän ja kuluneen syksyn aikana ja kyllä se vaan on oikeaksi todistettu. Aika outoa sinänsä, yleensä ihmiset puhuu, että suklaa tai pähkinät tekee ihosta huonon, mutta mulla se on toi ruisleipä, oivariini ja juusto -yhdistelmä :D Kysyin lääkärissä asiasta, niin lääkäri totes kyllä mun kotidiagnoosin aika tuulesta temmatuksi, mutta eipä se mua estä pitämästä sitä edelleen totena hehe.
Ja tässä tän sunnuntain herkku :D Kiitos nam.

Milla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta