mikä on paras treenipäivä?

Heips, tein tällasta kovin empiiristä tutkimusta suosituimmista treenipäivistäni. Ajatus lähti siitä, kun puhuttiin kavereiden kanssa sunnuntaista treenipäivänä. Kaiken logiigan mukaan sunnuntai voisi olla mulle hyvä päivä treenata, koska mulla on arkityö ja koira, niin sunnuntaisin ei tarvitsisi kenekään kiirehtiä tai ressata, koska sunnuntait ovat kokonaan vapaita. No, tutkimukseni perusteella (joka pohjautuu siis omiin heiaheia- ja kalenterimerkintöihin) mun ehdottomasti yleisin treenipäivä on maanantai! Tänä vuonna on ehtinyt olla 45 maanantaita, joista olen treenaamiseen käyttänyt 36. Katsoin kalenteristani merkintöjä, niin usein maanantain treenittömyyteen oli syynä joko sairastuminen tai yli 12-tuntinen työpäivä. Eli varovaisesti päätellen, treenaan aina maanantaina, ellei ole jotain ylitsepääsemätöntä estettä. Mutta mikäs sen parempi tapa aloittaa viikko, kuin maanantaitreenillä! Kaiken lisäksi edellisellä ja nykyisellä salillani maanantai on attackpäivä (eli lukkarissa menee kaikki kriteerini täyttävä attacktunti), mikä on tietenkin voinut ehkä hieman tai jopa jonkin verran vaikuttaa maanantain aktiivisuustasoon. Olisi tietenkin mielenkiinnosta voinut katsoa, kuinka monta maanantaita on vietetty attackhurmoksessa :D No, ehkä joku toinen kerta.
 
sunnuntaitreeni oli niin kova poikkeus sääntöön et kuvakaan ei käänny:D
Mutta entäs sitten sunnuntai? Merkintöjeni perusteella olen treenannut tähän mennessä sunnuntaisin 10 kertaa. Ja sunnuntaita on ehditty viettää tänä vuonna 45 kertaa. Ihan päinvastainen aktiivisuus, kuin maanantaisin! Sunnuntaisin harvemmin on ollut mitään menojakaan, olen vain pitänyt sunnuntaita lepopäivänä kaikin puolin. Olen kyllä tehnyt vuorotyötä tämän vuoden syyskuuhun saakka, mutta eipä sillä ole mitään vaikutusta syihin tai tekosyihin. Sunnuntai vain on sopinut lepopäiväksi. Itseasiassa nyt, kun tajusin (tänään aamusalilla), kuinka hyvä ja järkevä päivä sunnuntai olisi treenaamiseen, taidan alkaa tietoisesti vaihtaa lepopäivän paikkaa. Ei olisi viikolla niin touhottava olo koko ajan :D Vaikka onhan touhotus ihan kivaakin.  Ja toisaalta, kun on levännyt sunnuntaina, niin maanantaina on parhaat mahdolliset fiilikset treenata, ja sen vuoksi nämä päivät varmaan ovatkin aktiivisuustasoiltaan niin erilaisia toisiinsa verrattuna. Mikä sun paras treenipäivä on?
Milla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta