mitä valokuvat kertovat?

Moi, tänää tipahti postiluukusta mun viime viikolla tekemä valokuvatilaus. Tai oikeestaa se ei tipahtanu, koska ei mahtunut, vaan postinjakaja soitti kelloo ja kerranki olin kotona, nii ei tarvinnu lähtee postista niitä hakemaan. No kuitenkin. Oon jo monen vuoden ajan kehittäny aktiivisesti kuvia ja laittanut niitä siististi kansioon, jotta mulle jää muistoja muuallekin ku koneen kovalevylle. Ja esimerkiksi viime keväänä, kun mun tietokone hajos, nii kiitin kyllä itseäni, että suurin osa koneen mukana menneistä tiedostoista löytyi myös kansien välistä hyllystä :)
Huomasin valokuvia katsellessani erään käsittämättömän asian. Nimittäin kuvien perusteella saa ehkä vähän väärän käsityksen mun elämästä. Siis jos esimerkiksi joku tuntematon saisi tutustua muhun ja luoda ensivaikutelman mun valokuvakansioiden avulla, niin se ei varmasti arvais, että oon aktiivihimoliikkuja ja lesmillsfani! Meinaa tajusin justiin, että kaikista vuosien varrella täytetyistä kansioista ei löydy kun maksimissaan 10 kuvaa, jotka jotenkin saattaa liittyä urheiluun :D  Lapsuusalbumeista niitä löytyy tottakai, koska silloin äiti on pitänyt huolen, että kaikki pesis- ja korisleirit on tullu ikuistettua. Mutta niihin lapsuusvuosiin se loppuukin, vaikka liikunta mun arjessa ei oo koskaan kadonnut minnekään, ei edes silloin, kun siirryin lapsuusajasta niihin kuuluisiin teinivuosiin :D Silloin ilmeisesti tapahtui se muutos, että kuvattiin itseä vain kauniina ja laittautuneena. Ei urheillessa.
albumit

 Ei oo tullu nyt aikuisenakaan otettua kuvia treenivaatteissa tai salilla, vaikka ne on ollut jo pitkään suuri osa mun viikkojen sisältöä. Nyt vasta tän blogin myötä oon alkanut kuvata itseäni harrastukseni parissa. Yleensä kuvia tulee otettua vain juhlissa ja laittautuneena, mutta oikeesti olisi paljon kivampi myöhemmin kymmenien vuosien päästä katsoa kuvia omasta nuoruudesta sellaisena, kuin se on ollut. Ei joka päivä olla kauniita ja laittautuneita ja ystävien kanssa pyörimässä juhlissa – ei. Suurin osa arjesta ja elämästä on jotain ihan muuta, niin miksi ihmeessä mä kuvaan vaan niitä poikkeushetkiä? Onneks tän blogin kautta oon saanu ja tajunnu kuvata itseäni tärkeän asian äärellä, ja ne kuvat, mitä blogin aikana oon ottanu, on paljon enemmän mua, kun ne kaikki biletyskuvat, joita koko kansio on täynnä. Täytyy alkaa siis kehittää nyt jatkossa myös näitä kuvia, sillä silloin mun albumit kuvaa paljon kokonaisvaltaisemmin ja paremmin mua itseäni tässä vaiheessa elämää :) Tulevaisuudessa olisin varmasti tyytyväinen, jos  albumiin olisi löytynyt sellainen kultainen keskitie, mikä kuvastais mahdollisimman totuudenmukaisesti näiden päivien, viikkojen, kuukausien ja vuosien sisältöä niin arjessa kuin juhlassakin.
Löytyykö sulta urheilukuvia albumeista?
Milla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta