tuntemuksia (pumppi)tauon jälkeen

Moi, 
Aloitanpa nyt tän teksin jakamalla (aamuiseen) kokemukseen perustuvan neuvon: älä koskaan pidä 3 viikon taukoa pumpista! Huh. On tosiaan ollut tämä kulunut arkiviikko taukoa treeneistä sen angiinan vuoksi ja tänään päätin sitten mennä kokeilemaan, josko kroppa kestäisi jo treeniä. Ajattelin, että pumppi on hyvä tapa aloittaa, koska siinä sykkeet ei ole niin korkealla kuin aerobisilla tunneilla. Valitsin suurimman osan tunnista normaalia pienemmät painot ihan vain varmuuden vuoksi ja sykkeiden osalta olinkin oikeassa, ne eivät nousseet älyttömän korkealle.
Mutta jessus sitä tärinää :D Heti ekasta biisistä lähtien, lämppää luukunottamatta, mun jalat ja etenkin etureidet tuntui siltä, kun ne ei olis koskaan kuulleetkaan, mikä on bodypump. Olin ihan hapoilla. Kyykyissä en uskaltanu pysäyttää liikettä hetkeksikään, koska pelkäsin, että jämähtäisin sen tangon kanssa siihen asentoon enkä pääsis liikkumaan, ellei joku tulis mua auttaa :D Ja vaikka mulla oli ne pienet painot, joudin tunnin aikana pitää enemmän omia taukoja, kuin mitä oon varmaan yhteensä pitänyt koko bodypump-urani aikana :D Tarkistelin mun heiamerkintöjä, niin tosiaan pumpista tuli kolme viikkoa taukoa ihan noin vain, melkein huomaamatta. Mun pumppipäivähän on siis lauantai, mutta viime viikon lauantaina olin helsingissä, niin lauantaista tuli lepo ja sitä edellisen viikon lauantaina en mahtunut tunnille, kun oli se pyhäinpäivä, josta kirjoittelinkin silloin tänne. Eli mitä tästä voi oppia? No, ainakin sen, että pumppia menee seittämänä päivänä viikossa yhteensä siis 37 kertaa, niin ei EHKÄ kannata orjallisesti käydä vain sillä yhdellä tunnilla, jos haluaa välttää tämänkaltaiset tuskallisuudet. Ainakin muistin venytellä kotona vielä, kun ei menny ihan läpihuutojuttuna!
En uskaltanu viel jäädä comboilee, kun ei tiiä miten kroppa reagoi treeniin kun kuitenki on viel antibiootit menossa ja eka treenipäivä sairastamisen jälkeen.. Eli toisin sanoen rauhallinen aloitus. Jos ei tuu mitää erikoisii tunnelmia, ni huomenna vois miettiä jotai aerobistakin (lue:attackia) sitten.
ainii.. oli nii pitkätreenitauko, että unohdin kokonaan että vois ottaa jotain kuvia.
Milla

2 vastausta artikkeliin “tuntemuksia (pumppi)tauon jälkeen”

  1. Arvaa vaan miten jumissa oon ollu pari päivää, ku kahen kuukauden tauon jälkeen eksyin pumppiin! :D Kesällä mulla oli jäsenyys salille, mut nyt tuli tosiaan 2 kk taukoo viimeisimpään pumppiin ja hyvä kun on pystyny koiran kanssa käymään lenkillä nyt sen pumpin jälkeen. Onneks mulla on nyt taas kortti salille, niin pääsee aktiivisemmin taas treenailemaan ja käymään pumpissa :)

    • hha, joo se on kamala ja hieno tunne samanaikaisesti :D mutta muistetaanpa ens kerralla ainaki, mitä saa palkinnoks, jos tauosta tulee liian pitkä :p

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta