paras aika treenata

Moikka! Mun loma on alkanut hyvin – pääsin heti toteuttaa aamutreenisuunnitelmaa pumppi-combatti -comboon, kun sata muuta tamperelaista seisoi samaan aikaan sokoksen ovien edessä odottamassa niiden avautumista :D Kirmailin siitä onnellisena ohi treenailemaan, vaikka tiesinkin, että samat ruuhkat odottaisivat mua iltapäivällä. 
Oon aikaisemminkin kertonut, että pidän paljon aamulla treenaamisesta. Tykkään niistä päivistä, kun aamu lähtee käyntiin aamusalilla tai -jumpalla. Oon luonnostani aamuvirkku, joten herääminen esim. ennen työpäivää treeniä varten ei sinänsä tunnu raskaalta. Näin ollen olen aamuisin myös hyvässä treenivireessä, enkä väsyneenä ja jonkinlaisessa horroksessa, niinkuin jotkut yökukkujat saattaisivat olla? Joku iltavirkkukaverini on tainnut mainita joskus, että ei yksinkertaisesti vaan saa itsestään irti aamuisin niin paljon, että olisi mielekästä lähteä kiduttamaan itseään aikaisella herätyksellä ja siitä seuraavalla huonolla treenillä. No, mulla toimii tää, mikä jollakin muulla ei. Me ollaan niin erilaisia. Mikä sekin on hyvä, nimittäin aamuisin jumpilla tai salilla ei ole niin paljon porukkaa. Sen vuoksi ei tarvitse jonotella pukkarissa tai laitteiden äärellä, vaan voi mennä enemmän oman suunnitelman mukaan.

Aamutreenistä saa myös niin hyvän kipinän päivään – se on jotenki ihana fiilis, kun kävelee salilta poispäin kohti työmaata ja on jo saanut jotain järkevää ja hyödyllistä aikaan ja niin moni muu vasta heräilee kohti uutta päivää. Ja tää ylläoleva kuva on otettu tänään aamulla. Kattokaa nyt, kuinka kauniisti toi auringonvalo tulee tuolta kohti pumppipainoja :D Tuli semmonen onnellisuuden tunne oikein syvästi päälle, kun oli ensimmäinen lomapäivä, comboilu menossa ja aamuaurinko nousi juuri tampereen ylle – olin niiiin oikeessa paikassa oikeeseen aikaan :)
Siltikin, vaikka pidän aamutreeneistä, ne edustavat vähemmistöä mun kalenterissa. Arkityö ja koira ovat pääsyyt siihen, että saisin lähinnä stressiä, jos yrittäisin arkiaamuisin ehtiä treenaan ennen töitä. Arkityössäni iltavuoro alkaa viimeistään klo: 9:36, jolloin on oikeastaan ainut työvuorojen puolesta mahdollinen tilanne ehtiä aamulla salille. Silloinkin siellä täytyy olla heti klo:6:30, kun sali aukeaa ja silti tulee vähän kiire aamuhommien kanssa, kun keskustassa täytyy olla bussilla jo 8:30. Eli harvemmin nykyään tulee käytyä aamutreeneissä, lähinnä tämä lauantaiaamun comboilu ja satunnaiset aamusalit ovat olleet tänä syksynä aamutreeneinä. Kesällä kävin attackissa kerran maanantaiaamuna klo:7:00 :D Se oli huisia se! Mun työvuoro alkoi silloin vasta 14, joten oli semmonen 6 tuntia luppoaikaa ennen töihin menoa, haha. Miksei jumppia oikeesti mee enemmän aamuisin. Jos menis attackii tai combattii joku arkiaamu esim. 6:30-7:30 ni voisin osallistuaki! Tällä hetkellä meidän salilla menee kyl aamujumppia lähes päivittäin, mutta vasta 7-8-9 aikoihin, niin eipä niihin sitten ehdi. Eikä ne siis ole näitä mun lemppareita. Niiden vuoksi mä olisinkin valmis ottamaan vähä ressiä :D
No, eipä se nyt suuri haitta oo. Arkityössä iltajumppiin ehtii loistavasti. Iltaisin treenaamisessa on sitten se hyvä puoli, että lähes poikkeuksetta tunneilla on kavereita treenailemassa, ja pääsee sitten samalla vaihtamaan kuulumisia ja haastamaan toisia treeneissä. En varmasti yrittäis niin täysillä, jos aina vaa treenaisin yksin, eikä olis mitää haasteita kavereiden kanssa :D Tänääki olin sopinu treffit pumppiin ja olisin ehdottanut (ja olin henkisesti valmistautunut), että lisätään selkäbiisiin vähä panoksia, mutta kun kaveri ei päässytkään, niin samoilla 15kg painoilla tein sitten mäkin edelleen…. No, ehkä ens viikolla. Iltatreenien suhteen musta paras alkamisajankohta on klo:18:15. Silloin ehtii kotiutua töistä hyvin, syödä niin, että ruoka ei paina enää treenissä vatsassa ja käyttää koiran pidemmällä kun 10 minuutin kävelykierroksella. Ja tietysti tärkein, eli jumpasta ehtii juosten kotii kattoo salkkarit! hehe.
Onks teillä jotain lemppariajankohtia treenaamiseen? aamu- vai iltatreeniä vai sekä että?
Milla

2 vastausta artikkeliin “paras aika treenata”

  1. Jos nyt vähän myöhässä kommentoin! :D Alotin eilen lukemaan siun blogia alusta, ja tässä kohtaa tuli kysymys mihin halusin reagoida. :)

    Miä käyn aina illalla (klo 16 jälkeen) treenaamassa, kun töissä ollaan klo 8-16. Aamulla olis kyllä ihana käydä! Pari kertaa oon päässyt kokeilemaan, kun oli muutama vapaapäivä töistä. :) Kyllä sai ihan erilailla päivän käyntiin!
    Ja miä kuulun niihin mainitsemiisi iltaihmisiin; aamulla ei millään meinaa saada ruhoa ylös sängystä.. Oon tosi kateellinen teille aamuihmisille! :)

    • kiitos, kun kommentoit! sitä ei voi koskaan tehdä liian myöhään :-D ai sä oot iltaihminen – oo hei onnellinen, että sulla on hyvät unenlahjat, jos aamuherääminen on hankalaa! Mä oon koittanut nyt lomalla kääntää rytmiä, että aamusalit tulis tehtyä siinä 9-10 aikaa, nii ei mitää. Joka päivä oon valmis lähtee jo 7 jälkeen :-D haha. Molemmissa lienee siis hyvät ja huonot puolensa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta