lomalla on aikaa venytellä

Tekipäs hyvää päästä taas riehumaan kunnolla combattii! Ei paljon rokkibiisit menoa hidastanu tänää. Tein kaikki niin täysillä, että keski- ja maksimisykkeet oli hieman suuremmat, kuin yleensä aerobisella tunnilla: 151 & 185. Oli vissii hyvin kerätty energiaa nii levon kuin ruuankin kautta tässä jouluna :-D hehe.
Lomalla olossa hienoa on se, kun ehtii treenien jälkee venytteleen! Mä kuulun siihen porukkaan ihmisiä, jotka tietävät, että venyttely on erittäin olennainen osa urheilua, mutta silti venyttelen liian vähän. Ihan liian vähän. Oon aikaisemmin harrastanut sellaisia lajeja, joissa venyttely on ollut välttämätön paha (esim.koripallo, pesäpallo) enkä ole niiden kautta oppinut ottamaan venyttelyistä treenien jälkeistä tapaa. Uskon, että esim. voimistelutaustaiset venyttelevät herkemmin treenien jälkeen, koska venyttelyt nyt vaan ovat aina kuuluneet niin olennaisena osana harjoituksiin. No, koitin nostaa venyttelyiden asemaa mun harjoituskalenterissa ja mun kuluvan vuoden uuveen lupaus olikin, että mä venyttelen enemmän. Ja oon sen kyllä pitäny siinä mielessä, että tän vuoden ajan oon venytelly joka viikko kotona ja käynyt silloin tällöin ohjatuilla venyttelytunneilla. Ennen lupaustani, eli vuonna 2011, en venytellyt juurikaan kotona enkä ollut koskaan uhrannut aikaani venyttelytunnille. Itseasiassa tämä lupaus taisi  syntyä siitä, että menin sattumalta venyttelytuntia kokeilemaan, ja sieltä saatu fiilis olikin niin mahtava, että halusin kokea sen myös uudelleen :)
 Etenkin työelämään siirtymisen jälkeen musta on tuntunut, että mulla ei oo aikaa venyttelylle. Treeneihin saan lähes aina revittyä aikaa jostain (kuten tiskien, pyykkien, kaupassa käymisen, ruuan laiton, ihmisten tapaamisen ja monen muun asian kustannuksella), mutta venyttelyt ovat huomattavasti vähentyneet. Aikaisemmin tänä vuonna venyttelin päivittäin puolisen tuntia kotona, koska se kävi kätevästi samalla salkkareita katsellessa. Nykyään oon aina töistä kotona sen verran myöhään, että oon vasta jumpalla salkkariaikaan ja ehkä tästäkin syystä  venyttelyt ovat jääneet vähemmälle. Nukkumaanmenoaika kun tosiaan koittaa aika pian jumpalta kotiintulemisen jälkeen :D Eli kaiken takana on siis työnteko. Oli niin helppoa olla koululainen.  Ainakin reenaamisen näkökulmasta. Koska silloin päivästä jäi pari-kolme tuntia enemmän vapaa-aikaa. Mutta nyt se töissä oltu aika näkyy rahana, eli on enemmän mahiksii ostaa uusia jumppakamoja. Molempi parempi :)
No, mutta nyt loman aikana oon päässy venyttelyn makuun ja uskon, että sen myötä palautuu paremmin treeneistä taas. Jouluna venyttelin asiaankuuluvalla tavalla: jouluherkut (eli omarkarkit) lattialla mukana :D Tänää taas laitoin venyttelybiisejä soimaan kotikoneella ja oikein ajan kanssa venyttelin koko kropan läpi. Niin ihanaa ja rentouttavaa! Ja mikä parasta – tunnin venyttelyiden jälkeen mulla ei edelleenkään ollut kiire mihinkään, enkä ollut laiminlyönyt mitään kodinhoidollisia velvollisuuksiani. Kyllä loma tekee hyvää.
malttamaton kinkunsulattaja odottaa treenikavereita
Milla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta