salaisuudet paljastuvat

Heips! Tänää mulle selvis yks asia, jota oon miettiny ja pähkäilly jo muutaman vuoden ajan! Oon aikasemmin ehkä maininnut täällä blogin puolella, ja ne ihmiset jotka mut tuntee muualta, niin tietävät, että oon kärsiny pitkään huonosta kasvojen ihosta. Mun iho reagoi helposti muutoksiin ruokavaliossa, eli esimerkiksi herkutteluista saan aina seurauksena näppylöitä naamaan. Mulla on ihan lääkitys akneen ja tilanne on hyvin parantunutkin teinivuosiin verrattuna. Kiitos siitä. Kuitenkin kausittain välillä mun iho on niin paha, että se on ihan saakelin kipee ja ruma, ja oon pohtinu, mistä se johtuu ja kokeillu jättää ruokavaliosta pois sitä sun tätä vuorotellen.. Oon miettinyt myös vuodenaikojen vaikutusta ihon kuntoon,  sekä sitä voisiko meikittä treenaaminen auttaa, tai jos mun meikkisienet tms. on likaisia, tai jos mulla on vääränlaiset ihonhoitotuotteet, tai jos oon allerginen mun koiralle, tai jos asunki homeasunnossa, tai jos oon ostanut vääränlaista pyykinpesuainetta tai jos vaa oon juonu liian vähän vettä, vaihdoin jopa pillerit asian takia.. Oon koittanu keksiä miljoonia eri syitä siihen, miksi ihon kunto vaihtelee NIIIN paljon kausittain. No, tänäänhän se sitten selvisi. Ja nyt tuntuu tyhmältä, miksen ole aikasemmin ajatellut asiaa. Ei ole siis käynyt ikinä mielessäkään, että tämä voisi olla se syy. Eihän mikään terveelliseen elämään vaikuttava aine voi aiheuttaa niin paljon harmia. Ei. Sehän olisi ristiriitaista. Mutta kyllä. Niin se on, eli mun iho ei kestä palautusjuomaa!
Ja nyt kaikki jotka ovat pitkään olleen tekemisissä salitreenin ja treenijuomien kanssa saattavat ajatella, että toihan on aika selkeä ja itsestäänselvä asia. Kuka nyt ei tiennyt, että palautusjuomat aiheuttavat iho-oireita? Niin, no minä en :D Ja miten en oo tajunnu?! Mun salitreenaus ja sitä myötä palautusjuomien käyttö on ollut kausittaista, niinkuin ihon oireilukin,  joten miksen osannut yhdistää näitä kahta asiaa toisiinsa.. No, nyt se on tiedossa – kiitos vain ystävälle, jolla on bodarikavereita, joilta tämä vinkki/tieto tuli :) 
Nyt mulla on vähän ristiriitaiset fiilikset. Oon tottakai onnellinen, että nyt mun ihon oireilua ei tarvii enää arvailla, vaan voin välttää kauhunaamarit vain välttämättä palautusjuomia. Mutta justiin ehdin taas täyttää varastoja salitreeni-innostuksen myötä ja edellisiäkin vielä on, perhana :D Täytyy nyt vaan hyväksyä tosiasia, että mä en niitä voi käyttää. Tai jos käytän, niin sitten kärsitään näppylöistä. Onks kenelläkään muulla samaa ongelmaa? hitsit. Täytyypä nyt luottaa entistä enemmän terveelliseen kunnon ruokaan ja kysyä vinkkejä palautusjuoman korvikkeeksi, kun ensi viikolla treffaillaan mun epävirallisen pt:n kanssa :-D

tänää vedin vielä juoman naamarii salin jälkeen, jäiköhän viimeiseksi…
Milla

4 vastausta artikkeliin “salaisuudet paljastuvat”

  1. Luulin jo kommentoineeni tähän, mutta ei se vissiin lähtenykkään kun puhelimella kirjoittelin. Mutta siis, itellä ei oo kokemusta tuollaisesta, mutta yhdelle kaverille tuli järkysti finnejä sekä naamaan, että muuallekin kroppaan latarista mitä se käytti. Kyllähän noissa varmasti on kaikkia aineksia, mistä voi oireilla, varsinkin jos on valmiiksi herkkyyttä sellaiseen.

    • okei! mälsää, että noi ei sovi sit kaikille. olis paljon reilumpaa, jos kaikki terveelliseen elämään viittaava olis kaikkien käytössä ilman ongelmia :D

  2. Mulla on kanssa ongelmaiho ja nyt kun oon saanut kasvot kuosiin, niin ongelmat on levinnyt selkä-hartiaseudulle. Mulle treenijuomat on tällä hetkellä niin merkittäviä että ne on otettava ja edessä on nyt antibioottikuuri.. :( kaiken muun oon jo kokeillut..

    • voieei :/ sun kohdalla ongelma on tietysti oikeesti todellinen, koska et voi olla ilman niitä juomia. Hö. Niin epäreilua. Sit jotku ihmiset vetää hampparii ja suklaata saamatta mitään oireita mihinkään :-D ootko muuten kuullu, että tällai ongelma olis ihan yleisesti tiedossa niissä piireissä, joissa treenijuomat on osa arkea? Et sullakin se on ihan yhtä selkee ku mulla, että oireet johtuu noista juomista? ku mulle tää oli ihan uus juttu nii oon ihan ihmeissäni edelleen :D mut tietysti helpotti , kun vihdoin sai selityksen kummallisille iho-oireille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta