sopivan suunniteltua arkea

Torstaisin yleensä huomaa, kuinka työnteko haittaa harrastustoimintaa. Ja meinaan siis sitä, kun viikon aikana koittaa suunnitella ja valmistella työnpäivät, työmatkat, treenit ja syömiset sopimaan kaikki yhteen sopivalla tavalla. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, ja torstaina tämä toinen puoli näyttää osansa. Siitä lisää kohta, ensin vähän asian taustaa.
Teen siis yleensä sunnuntaisin alustavan suunnitelman seuraavan viikon treeneistä. Sen lisäksi, että on ihan parasta fiilistellä sunnuntaina seuraavan viikon suunnitelmia, niin teen viikkosuunnitelman  sen vuoksi, että tulisi tehtyä tasapainoisesti sekä jumppia että salia ja toki on myös hyvä tietää etukäteen lepopäivän paikka :) Etukäteen suunnitteluun liittyy myös treenien sovittaminen samoille päiville jumppakamujen kanssa, sillä olis ihan hassua käydä eri päivinä vaikka attackissa, kun hyvällä suunnitelmalla sinne voi mennä yhessä.
Viikkosuunnitelman laatimiseen vaikuttaa siis aivan alkuun tulevat työvuorot kyseisellä viikolla, sillä esimerkiksi aamuvuoropäivinä on eniten vapaa-aikaa ja mahdollisuus käytännössä ehtiä mihin tahansa jumppaan. Aamuvuorot on siis mun lempparivuoroja, koska silloin työ haittaa vähiten vapaa-aikaa ja pääsen poikkeuksetta reenaa! Välivuoropäivinä ehdin myös iltajumpille ja -salille melko hyvin. Iltavuoropäivinä puolestaan pidän yleensä viikon lepopäivän tai lenkkipäivän koiran kanssa. Tämä sen vuoksi, että iltavuorosta olen kotona vasta joskus kuuden aikoihin, ja koiran ulkoiluttamisen jälkeen saattaisin ehtiä johonkin myöhäiseen lepakkovuorotreeniin, mutta koen, että on turha höösätä ja ressata siitä. Hyvin suunnittelemalla kun kuitenkin pääsen kaikkiin haluamiini treeneihin viikon aikana! Työvuorojen katsomisen jälkeen tsättäillään jumppakamujen kanssa ja sovitaan joitain yhteistreenejä :) Sen jälkeen vielä tarkistan, että kaikki lempparijumpat on hyvien ohjaajien pitämiä, koska en halua tuhlata hyvää reenipäivää tietentahtoen (niinkuin tänään kävi, tosin tahtomatta). Ja toki tsekkaan lopuksi, että salitreenit ja jumpat menee jotenkuten järkevästi, jotta kroppa on parhaassa mahdollisessa vireessä, että pääsee oikeesti nauttii treenistä :)

Ja treenien lisäksi suunnittelen mun syömiset etukäteen, jotta tulee syötyä monipuolisesti ja riittävästi päivän tarpeisiin. Oon huono nälkäisenä ajattelemaan määriä tai laatuja, joten senkin puolesta mua itseäni palvelee, että olen etukäteen pakannut ja laittanut ruuat valmiiksi. Käytännössä siis esimerkiksi  aamuisin syön puuron kotona ennen töihin lähtöä. Edellisenä iltana mittaan puurot lautaselle valmiiksi, samoin kuin kahvin keittimeen, jotta se on napsautusta vaille valmis. Aamulla sitten riittää, kun kaataa vedet puuron päälle ja heittää mikroon :) Töissä syön aina eväitä, joten nekin olen pakannut eväslaatikoihin valmiiksi. Syön töissä sekä lounaan että välipalan, joten voitte kuvitella kuinka monta eväslaatikkoa mulla on aina työlaukussa mukana – oikein kassialmana kuljen tuolla :D Mutta koen hyväksi, että tulee syötyä sen puuron lisäksi kunnon ruokalounas (salaatteineen, jotka tietenkin on omassa boksissaan :D) ja sitten vielä rahkavälipala. Sitten en oo illalla niin nälkänen treenien jälkeen, kun oon päivällä syönyt säännöllisin väliajoin ja riittävästi. 
Kaikki vaikuttaa siis hyvältä ja niin se onkin. Kunnes koittaa torstai :D Silloin hyvinkin suunniteltu ja toteutettu viikko näyttää nurjan puolensa. Oikein tuhonpäivä. Oon niin innoissani reenannu ja ehkä hieman vähemmän innoissani käynyt töissä alkuviikon, että en oo paljon kotona viettäny aikaa, joten se tiskien ja etenkin eväslaatikoiden määrä on ihan valtava! :D Jessus. Oon oikeesti tosi siisti ihminen, mutta torstaisin mulla on aina notkahduspäivä mun tiskien kanssa ja oikei ettimällä saa ettii, että eikö oikeesti nyt löydy enää yhtää puhdasta eväsrasiaa perjantaita varten. No ei löydy, eli tiskaamaa vaa hyvin suunniteltu viikko takaisin kaappiin :-D Vissii muutenki ihan järkevä idea kun kattoo tota alla olevaa kuvaa (joka on kaunisteltu)? Kello menee nyt jotain 21 tienoilla, mutta siellä noi kaverit mua altaassa vielä odottelee… onneks huomen on perjantai (ja salipäivä!!) :)

torstaituho on tapahtunut

Milla

Yksi vastaus artikkeliin “sopivan suunniteltua arkea”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta