äiti, voiksä pestä mun hiukset?

Hyvää alkavaa viikonloppua kaikille – niille erityisesti, joilla se alkaa mielekkäissä merkeissä :) Mulla on huomenna työpäivä, eli ei kauheen suuret suunnitelmat oo tässä perjantai-illan kunniaks.. En kyllä mitää suuria suunnitelmia jaksaiskaan. On ollu ihan kauheen kiireisen tuntuinen viikko jotenki. Siihen toi otsikkokin viittaa. Nimittäin oon joutunu pyytää äitiä avuks tässä viikon mittaa, jotta oon ehtiny selvityy kaikista velvotteista ja saanu jopa vähä laatuaikaa vietettäväks salillakin :) Torstaina heitin sille vitsillä, et voisko se pestä  mun hiukset sillä aikaa, ku mä käyn ruokakaupassa ja salilla :D Eli tuntuu, että tunnit loppuu vuorokaudesta, eikä ehi tekee kaikkea mitä pitäsi tai haluais. Meillä kaikilla on kuitenkin saman verran tunteja vuorokaudessa, joten miten ihmeessä mä sain tällä viikolla sählättyä itteni näin solmuun?
No, eniten syytän kyllä työvuoroja. Mulla oli iltavuoroa töissä paljon, eli olin iltaisin kotona monena päivänä vasta 17-18 aikaan. Kun käytän koiran ulkona nii kello on äkkiä ainakin sen 18 ja kun yleensä meen nukkumaan 21-22 aikoihin, nii aktiivista toiminta-aikaa jää sen 3-4 tuntia. No onhan se aika paljon kuitenkin, mutta jostain syystä sain sen tuhlattua joka päivä niin, että iltaisin jouduin kirjoittamaan To Do -listan seuraavalle päivälle, jotta en unohda tehdä sellaisia asioita kuin esimerkiksi tiskaaminen, pyykkääminen, hiusten pesu, kaupassa käynti ja laskujen maksaminen. Toi lapun kirjoittaminen auttaa mua nukkumaan yön hyvin, koska jotenki en sit ajattele niitä asioita yöllä, kun ne on kirjoitettuna paperille, enkä voi niitä sen vuoksi unohtaa. Tottakai olisin voinu ottaa aamuista ennen työvuoroja aktiivistä toiminta-aikaa 6-8 välillä, mutta en sitä nyt tällä viikolla tehnyt. Vaikka oon aamuihminen, niin koen, että en ressaa töissä nii paljon, kun voin rauhassa kotona heräillä, (kattoo Huomenta suomea :D) syödä aamupalan ja miettii etukäteen päivän suunnitelmia. Jos pitää heti aamusta kiirehtiä, nii usein tulee heti sellainen olo, että on unohtuu puolet asioista kuitenkin.
Näissä mun muistilapuissa ei kuitenkaan koko viikon aikana oo lukenu sellaisia asioita kuin ’muista käydä salilla, tehdä eväät töihin, syödä, nukkua tai venytellä’. Eli nää mulle mieluisat ja tärkeät asiat muistan kyllä tehdä ja ehkä se onkin se syy, miksi muille asioille ei jää niin paljoa aikaa. Oon ehtiny tällä viikolla jo tehä hyviä salitreenejä ja käydä combatissa. Ja lisää on tulossa. Mutta miten näitä ei niin mieluisia asioita ehtis tehdä paremmin :D En tiiä. Parasta olis, jos ruoka vaan tulis jääkaappiin automaattisesti (eli joku bodarimies hankintaan, joka ei voi elää tyhjän jääkaapin kanssa?), tiskit hoituis automaattisesti (eli vois heittää tiskoneeseen!), pyykit vois pestä kerran kuussa (eli lisää jumppavaatteita kaappiin!) ja tukka ponnarille (nii kyl se viel pari päivää menee pesemättä?). Nonii, problem solved. Kyllä sitten elämä olis helppoo. hehe. Ei vaa, kai sen aikansa sittenki kuluttais koneella tai salkkareita kattelemalla tai johonki muuhun kuitenki. Kai sitä vapaa-ajalla vaan on mukavuudenhaluinen, ja tekee sitten mieluummin niitä juttuja, joista tykkää.
Pointtina nyt kuitenki, että jos joku väittää, että sillä ei oo aikaa urheiluun ja ittestään huolehtimiseen ja terveelliseen elämään nii mä vastaan että mulla ei oo aikaa mun kodista ja kansalaisvelvollisuuksista huolehtimiseen ku kaikki aika menee tähän ensin mainittuun asiaan :D Yhteistä molemmille tais olla se välttämätön asia, että työ vie sen 8-9 tuntia 24 tunnista. Mutta ne loput 15 tuntia voi tosiaan käyttää niinku iteltä parhaalta tuntuu. Mä nukun 8-9 tuntia yössä nii lopun ajan sitten keskityn urheiluun, ruokailuun, koiran hoitoon ja muuhun, joka pitää mut tyytyväisenä elämään :) Eli tästä pohdinnasta viisastuneena voin ehkä antaa itelleni anteeksi pyykit ja tiskit, jotka pitkästä työviikosta johtuen saattavat joutua odottamaan vielä vähän pidempään hoitajaansa :-D Ainaki oon tyytyväinen elämääni tässä hetkessä.
Milla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta