ostoskorivertailu

Tän mun blogin piti ihan alkuperäiseltä ajatukseltaan olla treeniblogi, jonka kautta saisin fiilisteltyä ja innosteltua mun lempparia vapaa-ajan vietettä – eli liikuntaa ja les millsiä – samanhenkisten ihmisten kanssa. Tavoitteena oli myös vähentää jumpan jälkeisiä endorfiinihumalassa soitettujen puheluiden määrää kavereille :-D Ja nämä asiat ovatkin toteutuneet hyvin :) Oon kuitenkin alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen laajentanut blogini aihealueita koskemaan myös muuten omia kuulumisia, työtä,  arkea, pohdintoja, terveyttä, sairautta, hyvinvointia ja ylipäänsä asioita, jotka tähän liikunalliseen elämäntapaan liittyy enemmän tai vähemmän :) Eli tässä taas yksi sellainen. Kirjoitus, joka ei liity mihinkään :D
Eilen postiluukusta tipahti tampereen ilmaisjakelulehti, tamperelainen. Pääsin sitä lukemaan kuitenkin vasta tänään ja siellä oli yks artikkeli, joka sai mut vahvasti tuntee epäuskoa ja ärtymystä. Nyt huomasin, että en tästä tunteesta päässyt yli, vaikka lehti oli jo muiden roskien kanssa menossa keräykseen. Niinpä hain sen takasin tähän ja otin teillekin kuvan eräästä artikkelin kuvasta ja sitä myöden mun on nyt siis pakko päästä vähä kertomaan viettämästäni ajasta tän artikkelin seurassa :D
Artikkelia mainostettiin lehden etusivulla sanoin ”Ostoskorivertailu – mitä ostoskori maksaa keskustassa?” Siitä syystä varmaan artikkelia hainkin lehdestä. Asun keskustassa ja tuskailen usein, kuinka keskustan ruokakaupoissa on paljon kalliimpaa kuin isoissa marketeissa vähän sivummalla. Käsitin siis otsikon perusteella, että artikkelissa olisi vertailtu eri ostoskorien hintoja eri kaupoissa ja vihdoin saisin lukea totuuden painettuna lehteen. Halusin että lehdessä virallisesti lukisi mun päätelmäni, että keskustassa ruokakori maksaa paljon enemmän kuin jos samat ostokset tekisin esim. prismassa kauempana.
No. Eipä ollutkaan ihan tästä kyse. Vaan artikkelissa oli käyty shoppailemassa keskustan eri kaupoissa: siwassa, valintatalossa, lidlissä, s-marketissa ja k-marketissa. Ajattelin, että ei sekään haittaa, koska on ihan mielenkiintoista tietää, missä oikeasti saa halvimmalla ruuat. Oma käsitykseni on, että s-kaupoissa on halvempaa, mutta k-ryhmässä on useammin hyviä tarjouksia ja seilaankin näiden kahden välillä tasaisesti poukkoillen eri viikkojen tarjousten mukaan :D Mutta enpä saanut vastausta nyt tähänkään asiaan, sillä tässä testissä ostoslista näytti tältä: pizzaa, kokista, sipsiä, dippiä, kermaviiliä, banaania, jugurttia, maitoa (kevyt), patonkia, kahvia, nuudelia, jauhelihaa, karkkia, kaljaa ja siideriä. Siis WTF? :D Sitten luin uudelleen alusta ton artikkelin, josko tänää olis joku pilapäivä tai jotai. Tai siis että joku syyhän tähän täytyi löytyä, eihän toi nyt mikää perustallaajan ostoskori oo :D Artikkelin otsikko viittasi kuitenkin opiskelijoiden ostoskoreihin, joten kyseessä ei sitten ollutkaan pila, vaan stereotypinen otos siitä, mitä opiskelijat kotiinsa kaupasta rahtaavat, ja kyseessä oli nimenomaan viikonlopun ostoksista. Ok, selvä. (Tässä vaiheessa olisin voinut jättää artikkelin siihen ja viedä lehden roskiin, mutta……….)
ja näillähän muute pärjää!
Sitten aloin miettii, että ostaako joku oikeesti tommosta. Nii siis joo, ei muut, mutta opiskelijat? Niin viikonloppuisin. Perinteinen viikonlopun ostoskori? En usko. Sitte muistin, että enhän mä enää ite ookaa opiskelija, huh. Mutta samaistuin kuitenkin tohon ryhmään  ja tosiaan heräsi jo vähä ärytymyksen tunteita kun mietin, että jos joku luulis, että kaikki opiskelijat syö tommosia viikonloppuisin :D Miksei se otsikko voinu olla jotenki että ”täältä ostat mättöä halvimmalla”. Ne opiskelijat ja ostoskori antaa mun mielestä kuvan, että kyseessä olis tavallinen opiskelija tavallisen ostoskorinsa kanssa. Tottakai aina löytyy niitä, joilla on viikonloppusin bileitä ja jotka ostaa kaljaa ja sipsiä. Ja välillä niitä varmaan on itse kullakin. Siis bileitä ja herkkuja. Ihan okei. Mutta ihan oikeesti, onko tarpeellista lukea lehdestä, et mistä saa näitä ’herkkuja’ halvimmalla? Etenkin jos ostikko etusivulla huijaa lukemaan artikkelia siinä toivossa, että sais vähä nähä eri kauppojen hintatasojen vertailua :D Eli tosiasiassa ehkä vihastuin – en ainoastaan siks, että opiskelijat luokiteltiin yhdeksi epäterveelliseksi möykyksi ihmisiä- myös siksi, että tunsin, että mut huijattii lukee toi juttu. Mutta nyt parannusehdotuksena sanonkin, että ens kerralla testiin otettais normaalia ruokaa ja vertailtaisiin, mistä sitä saa halvimmalla, kiitos ja anteeks :D Ennen artikkelin ilmestymistä toteutan itse tätä vertailua.
ps. antoiko toi teksin otsikko eri ennakko-odotuksia tän blogitekstin sisällöstä ;p? hehe.
Milla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta