treenikengät

Lepopäivää pukkaa ja vähä keuhkopöhööki taxfreen tyyliin. Mua on vaivannu enemmän ja vähemmän viime aikoina mun rasitusastmani ja tänää menin käymää ihan lääkärissä asti, kun tuntuu, että nykysillä hoito-ohjeilla ei enää pärjää arjessa saati treeneissä. Ja diagnoosina sain stressata vähemmän ja käyttää ventolinea enemmän :-D no, oli siellä yks ihan vakava asiakin, nimittäin astmaepäily. Mun rasitusastman kun kuitenkin pitäisi olla hoidon puolesta kunnossa… No, katsotaan miten käy. Mutta tosiaan sen verran on keuhkoihi ottanu tänää, että lepoa pukkaa :) Ja muutenki, oli toi eilinen attacki vaa niin kovaa settiä, että ihan hyvää tekee venytellä pahimpia jumeja pois ja kerätä voimia loppuviikkon salitreeneihin. Ja jos sitä viikonloppuna kävis katsastaa muitakin uusia ohjelmia – ainakin bodycombat55 täytyy mennä lauantaina testaa! 

Mua pyydettii jonkin aikaa sitten esittelemään mun treenikengät. Ajattelinkin tänää tarttua siihen ideaan, koska mitään ihmeellisiä treenikuulumisiakaan ei ole :) Mulla on tähän asti aina ollut käytössä yhdet kengät kerrallaan. Ostan uudet siinä vaiheessa, kun penikat tai polvet alkaa särkemään. Se on yleensä merkki siitä, että alkaa vaimennukset olla kuluneet. Kengät on kestäny mulla käytössä keskimäärin vähän alle vuodesta puoleentoista vuoteen. Nyt kun oon siirtynyt työelämään, nii voi olla, että tulee ostettua aiempaa useammin uusia kenkiä ja sitä kautta siirtyä myös tilanteeseen, jossa käytän eri jumpilla eri kenkiä :) Mutta tällä hetkellä siis tilanne on se, että käytössä on vuodenvaihteessa hankitut New balancet. Vanhat treenikengät siirtyy mulla aina ulkoilukäyttöä varten. Tosin yhdet juoksuunhankitut kengät mulla on ihan pelkästään ulkojuoksuun – ne ei oo jumppasalia koskaa nähneetkään ;) Mutta tässä vähän kuvamateriaa kengistä.
Ensin kuvassa nykyiset käytössä olevat New Balancen juoksukengät. Ovat olleet juurikin niin hyvät kuin kaupassa antoivat olettaakin! Merkki ei ollut mulle ennestään tuttu, mutta tarpeeksi leveä lesti ja hyvä kantavaimennus sekä kiva väri ovat toimineet hyvin erityisesti attackissa, stepissä ja combatissa :)
Seuraavassa kuvassa mun entiset, pitkäikäiset, kauniit, mukavat, ihanat ja luotettavat treenikengät :) Kuten kuvasta näkyy niin Niken juoksukengät ovat. Tarkempaa merkkiä en kyllä muista? Olivat kokeiltaessa jalkaan vähän samantuntuiset kuin air pegasukset, koska näiden kahden välillä arvoin pitkään..Näissä kengissä on jo kangas tummunu, vaikka ne oli vaan sisäköytössä (hikoilevat mustat sukatko? :D) ja toisesta kengästä on varvaski tullu läpi ennen ku raaskin näistä luopua :D haha. Olivat kyllä ihan täydelliset, mutta nyt eläkkeellä tuolla kaapin pohjalla – josko niillä vois jotai lenkkiä vielä kesällä heittää?
Seuraavassa kuvassa mun pitkäaikaiset talvijuoksukengät. Nää on ollut mulla jo monta talvea juoksukenkinä. Reebokin joku perusmalli. Ei varmaan ees juoksuun tarkoitettu – olisko fitnesskengät? Mutta ovat olleet ihan hyvät. Eikä mun niin usein tuu juostuakaa talvisin, että kuluisivat ihan kauheesti tai aiheuttaisivat mulle juoksuvammoja :)
Nää ylläolevat on mun ihan ensimmäiset Les Mills kengät :) hehe. Nimi tulee siitä, että silloin kun oikein innostuin LM-tunneista nii olin justii ottanu nää kengät käyttöön :) Adidakselta oli tää malli ja olivat kyllä hyvin vaimennetut, mutta todella kevyet juoksukengät. Siihen aikaan kävin paljon myös spinningissä ja niistä hetkistä muistona on öljytahra näiden kenkien valkoisessa pinnassa. Olin menossa jo vaatimaan vahingonkorvauksia, kun harmitti nii paljon, että siitä pyörästä irtosi jotai väriä mun hienoihi ja hyvii kenkiin! hah. Enkä oo muute käyny hetkee spinningissä……….? hehe. no siihen on muita syitä.
Tässä alla on mun ulkojuoksukengät. Niken juoksukenkä, jota käytän siis ainoastaan juoksuun ulkona. En jumppaan lainkaan. Useimmiten vaa on ollu kauhee kurakeli, enkä oo näitä uskaltanu laittaa jalkaan, nii melkein noi vanhat reebokit on useammin käytössä :D
Ja lopuksi vuorossa Niken fitnesskengät. Ovat melkein käyttämättömänä mulla kaapissa. Jossain Cxworksissä tai kehonhuoltotunneilla voisin noita käyttää, mutta oikeastaan en enää käytä sitäkään vähää. Tosiaan kuten ehkä huomasitte, nii juoksukengät on mulle olleet parhaita jumppakenkiä ja tää fitnesskenkä ei vaa toimi yhtään niin hyvin. Tykkään juoksukengissä siitä, että niissä on kantavaimennusta mutta ne ovat myös kevyitä ja taipuisia. Nää fitnesskengät on kauheen tönköt jotenki, vaikka nätit ovatkin.
Kylläpä muuten treenikenkiin liittyy monta tarinaa, hyviä muistoja, nostalgisia tunnelmia ja kaikkea mahdollista hömppää. Vasta nyt tajusin, kun kirjoitin tätä tekstiä :D  Seuraava helmi tähän koruun tulee ehkä olee Niken free. Kokeilin sitä jo viimeks kaupassa, mutta mua arvelutti sen ohut kantavaimennus. Niitä on kuitenki nii monilla käytössä ja ne kevätvärit on nii mageita, että mä oon jo ajatuksissani kenkäostoksilla tulevana viikonloppuna :p
Niin ja tittidiii. Nyt tulee paljastus. Ei vaan arvoitus. Osaako kukaa arvata minkälaisissa kengissä oon menny joskus elämäni ekaan jumppaan :D? hihi. No ei kukaa kuitenkaa uskalla arvata nii mä kerron: koriskengissä! Ne oli AND1 merkkiset punavalkoiset kengät. Missähän ne nyt on? Olisin voinu esitellä nekin………
Milla

6 vastausta artikkeliin “treenikengät”

 1. Eijeieiii, nuo tokan kuvan ”eläkeläiset” heität pois! tai jos et, niin et ainakaan missään nimessä lenkille niissä lähde!! Sama kun lähtisit juoksemaan ilman urheiluliivejä, vammoja tulee!!! HUi, ihan kylmänväreet meni kun sanoit että kesällä lenkkikengiksi. :O Ei, vaan roskiin, on jo aikansa eläneeT!

  Sama nuo talvijuoksukenkäsi, ne on sisäkengiksi tarkoitetut!! fitnesskengät!! EI ulkoiluun EIKÄ VARSINKAAN juoksemiseen!!!!!

  • Haha, joo ton juoksun noilla eläkeläiskengillä heitin vähä niinku siinä kaipuussa että kun noi oli niin huiput kengät (kuten kulutuksesta näkyy). Mutta tosiaan ne oli niin kuluneet jo että aiheuttivat jalkasärkyjä, joten tiedän kyllä että niillä ei voi lähteä enää mihinkään :D en oikeastaan aikonutkaan. Mut miten kenkiin voi tulla tunnearvoa niin että niitä ei muka raaski heittää menee :D?

   Ja kiitos mielipiteestäsi myös fitnesskengillä juoksemisesta – kyllähän sen tiedän ettei yhdistelmä toimi kun itelläni ei toimi edes fitnesskengillä jumppaaminen. Eli samalla voisin noinkin kuopata. Kun hyvät juoksukengät kuitenkin on olemassa :)

  • Anteeks tuommonen ”ryöpytys”, mutta hirvittää ihan katsoa kun porukat oikeesti juoksee ikivanhoilla kengillä ja vielä pahempaa tekee katsoa kun naiset menee vanhoissa rintaliiveissä juoksemaan, siis jossain push-upeissa tai muissa normiliiveissä! :O

   Siis apua, mun sattuu omaan rintavarustukseen ku kattelee muitten juoksevan push-upeissaan tms. :D

   Ja sillä ei tosiaankaan ole väliä minkä kokoiset rinnat on, tukea ne tarvitsee kaikki!! :))

 2. Hei, myytkö mulle sun vanhat juoksukengät? ;) Saisin niistä vielä iloa irti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta