tv:n laihdutusohjelmat

Ootte varmasti joskus katsonut jotain seuraavista ohjelmista: biggest loser, jutta ja superdieetit, hurja painonpudotus, olet mitä syöt, dieetit vaihtoon, rakas sinusta on tullut pullukka – ja mitä näitä nyt on. Vai ootteko? Mä ite oon seurannu näistä edellämainituista useampia ihan fanaattisesti ja esimerkiksi biggest loserin lähetysten alkaminen telkkarista tarkoitti mulle vielä viime vuoteen saakka aina sitä, että koulutyö on saatu siltä vuodelta pulkkaan ja kesätyöt edessä :-D Biggest loserihan tulee usein siis Suomen taajuuksilla kesällä ja alkusyksystä. Viime kesänä kävin vetää aamuaerobisia crossaillen biggest loserin tahtiin, kun mulla oli loma ja hyvää aikaa liikkua vähän ylimääräistä :-D Siis liikkumassa biggest loserin tahtiin ?!:D Se oli siis olennainen osa mun lomaa. haha. Oon pitkään toivonut, että alkais taas uus biggest loser, tosin tällä kertaa pitkästä aikaa suomen suurin pudottaja. :-D Olis ihan paras. 
BL:n lisäksi mun suosikkiurheilija on Jutta Gustafsberg. Kerran jossai sukukokouksessa möläytin vahingossa, että haluaisin, että se olis mulle sukua :D haha. Ei pahalla omat sukulaiset, mut olisha se hienoa tuntea joku noin valoisa, tahdonvoimainen, määrätietoinen ja voimakas nainen. Mä ihailen Juttaa :) Eli voitte uskoa, että oon kattonu myös sarjat Jutta ja superdieetit ja Jutta ja puolevuoden superdieetit. Ja muutaman uusintakierroksenki päälle.
Näiden kahden ehdottoman suosikkiohjelman lisäksi oon katsellut aina mahdollisuuksien mukaan ja silloin kun sattumalta tv:n äärelle osun niin noita muita painonpudotus/elämäntapamuutos/dieettiohjelmia. Ja eräänä päivänä eräässä mielenkiintoisessa keskustelussa (liittyi muistaakseni justii tähä uuteen rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelmaan) teinkin itestäni ihan erilaisen kuin muut. ”Miks sä semmosia kattelet?” ”Ihan pölhöä hommaa, jaksaksä oikeesti kattoo semmosta ihan tosissaa?” :-D JOO, jaksan? WTF? haha. Luulin, että kaikki kattoo. Niinpä aloinki sitten miettii, miks ne on musta niin kiinnostavia. Jos kerta kaikki tavikset ei niitä seuraakaan yhtä intohimoisesti :-D
googlen kuvahausta
Mut mikä niistä tekee niin mielenkiintoisen, että suunnittelen jopa päivän ohjelmani sen mukaan, että ehdin kotiin kattomaan jonkun tietyn jakson? (joo, valitettavasti ei oo mitää tallentavaa boksia). Nii musta se on vaa jotenki kiva kattoo, kun lihavat ihmiset yrittää liikkua ja syödä terveellisesti. On ihan uskomatonta, minkälaisia määriä ja minkälaatuista ruokaa esim. biggest loserin ne kilpailijat on vetäny ennen ohjelmaa! Tulee ihan sellanen olo, että ei ne voi olla tottakaan. Mutta kyllähä niistä ihmisistä näkee, että totta se on. Ja on jotenki kiinnostavaa seurata, kuinka niiden mieli reagoi siihen, että ei saakaan jotain tiettyä herkkua enää ja kun pitääkin syödä jotain yök -vihreää tms :-D Ja sitten kuitenkin, kun ne jossain välissä saavuttaa sen huikeen hyvän terveellisen fiiliksen, nii ne ihmettelee iteki, miks ne on halunnu mättää jotai sokerirasvamömmöä vuodesta toiseen. Sarjan edetessä muodostan huomaamattani aina mielipiteitä niistä kilpailijoista ja sit kun löytyy niitä suosikkeja, nii oikein ilahtuu niiden puolesta, kun ne jossainvaiheessa tajuaa sen, että ne pysyy hengissä sillä vähäisemmällä ja laadukkaallakin ruualla :) Ja punnitukset on tietysti ihan must see -jaksoja. Oi sitä onnistumisen riemua! :D Epäonnistuminen ja onnistuminen ruuan kanssa on vaa mielenkiintoista seurattavaa. Ja samalla sitä tietysti peilaa itteensäkin monia asioita. ”Ehkä mun oma herkuttelu on ihan kohtuullista, jos toi veti noin paljon ja noin monta vuotta!” ja ”Kyllä mä taidan olla ihan ihailtavassa ja hyvässä kunnossa, vaikka ite aina haluaakin enemmän ja lisää, kun noikin yrittää saada painoa edes 100kg alapuolelle”
Ravintopuolen lisäksi noissa ohjelmissa kiinnostaa tietysti se liikunta. Ne valmentajat on aina ihan huipputikissä ja on siistiä kattoo, kuinka ne rääkkää niitä lihavia ihmisiä kohti parempaa oloa. Ja kun ne valmentajat oikeesti tietää, että ne ihmiset ei kuole siihen (vaikka niistä tuntuuki siltä) nii jotenki sitä aina miettii, et jos ite olis siinä treenaamassa, et mihin pystyis ja kuin kauheelta tuntuis, ku joku huutaa vaa et jaksaajaksaa vaik luulee et henki lähtee sillä sekunnilla :-D Ihanaa ja kamalaa ja toisaalta niin kiinnostavaa.. Oon myös joskus saanu treenivinkkejä omaan tekemiseen, ku joskus kauan sitte kahvakuula ei ollu mulle viel tuttu treenivälineenä, nii jossain noista ohjelmista se esiteltii ja sil vedettii joku tehokas treeni ni innostuin iteki kokeilee :D haha.

Katotteko te näitä hömppädieettilaihdutusohjelmia? Jos ette tai jos katotte, nii miks? Mikä on ehdoton ykkösohjelma? :)
Milla

4 vastausta artikkeliin “tv:n laihdutusohjelmat”

  1. Suurimmasta pudottajasta on tulossa suomen versio ;) olikohan syksyllä kun siihen haettiin kilpailijoita! Ja mäkin oon pari kesää sitä BL:ää seurannu joka jakson, se on kyllä koukuttava sarja ja ne muutokset uskomattomia :)

  2. Ootko muuten huomannut, että noista mainitsemistasi ohjelmista kaikki on katsottavissa joko katsomosta tai ruutu.fi:stä. Eli ei tarvi olla kotona just siihen aikaan ;)

    • joo oon tienny sen, mutta unohtanut koko asian. Viime kesänä mulla oli vaa läppäri, jossa hidas nettitikku, ja tästä syystä ohjelmia oli mahdoton katsoa. Mut nyttehän tilanne on ihan toinen – kiitos muistutuksesta :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta