hiki- ja hyötyliikuntaa yhdessä

Moiii! Jos salitreenissä ei hikoiluttanu nii et paidan selkä olis märkä nii tänää löysin taas lajin, jossa edellämainittu toteutuu – työmatkapyöräily! :-D Huh. Meni bussikortti eilen vanhaks, nii otin riskin ja lähdin polkee aamulla kohti työmaata tietämättä kuitenkaan, kuinka pitkä matka sinne kilometreissä on. Tai kuinka paljon matkaan tulisi varata aikaa. Tai missä kunnossa pyörätiet matkan varrella on. Tai miten se reitti ihan tasantarkkaan menikään – mä kun oon kulkenu sinne vaan ja ainoastaan bussilla, joka menee eri reittiä, kun suorin tie olisi :D No lähtökohdat huomioonottaen, nii kaikki meni tosi hyvin.
 Laitoin puhelimesta reittisovelluksen päälle ja se kertoi, että työmatka yhdensuuntaisesti on 7.3km eli menopaluuna tulee poljettua aika tasan 15km. Töihin mennessä mulla oli koko ajan kauhee paniikki päällä, että myöhästyn ja poljinkin siks aika kovaa vauhtia :D Oli ihan kaamee hiki ku perille pääsin :D Mennessä aikaa kului 36 minuuttia ja tullessa hieman vähemmän  (tullessa on yksi iso alamäki). Eli ihan hyvää hyötyliikuntaa tästä saa irti, jos päivässä tulee poljettua noin 15km ja ajallisesti tulee siis hyötyliikuttua noin 1 tunti. Ajallisesti en voita enkä häviä mitään, sillä joutuisin samoihin aikoihin lähtemään aamulla kotoa, jos menisin bussilla. Ja kotiinpäin taas bussit kulkee nii tyhmästi, että joudun aina joko juosta niihin tai sitten odotella pysäkillä turhauttavan pitkiä aikoja.. Nii parasta pyöräilyssä onkin se, että voi lähtee heti työajan loputtua kotia kohti ja ite vaikuttaa siihen, koska sinne kotiin asti pääsee :) Vaikka en yleensä heiaheiaan kirjaa hyötyliikuntaa, nii tällaset pidemmän pyöräilyt kirjoitan. Heiaheia nimittäin laskee pyöräillyt kilometrit yhteen, nii on ihan mielenkiintoista seurata niitä. Viime vuonna taisin polkea noin 600km, jos en väärin muista. Silloin mulla oli kyllä puolet lyhyempi työmatkakin..Tänään mulla oli muuten sykemittarikin mukana ihan mielenkiinnosta :) Yhteensä kaloreita kului reilu 500 ja sykkeet huiteli keskisyke 130-140 tienoilla ja maksimi 170 paikkeilla :) Eli ihan samoja, kun jossain treenissä vois olla.
välillä näytti tältä :D piti taluttaa ja hidastella
…ja välillä oli näin ihanaa suoraa kuivaa pyörätietä edessä :)
Ainiin. Ja mä koin joskus vuosiavuosia sitten (varmaan yläasteen jälkeen) nii kauheen ahdistuksen reppuja kohtaan :D Musta reput näytti kaikki yht äkkiä rumilta ja lapsellisilta ja epäkäytännöllisiltä ja junteilta. Myin mun kaikki reput kirpparilla ja kielsin muitakin käyttämästä niitä :D haha. Mut nyt, kun oon päässy tän asian yli nii ylitinkin itseni ja kävin ostamassa pyöräilyä helpottaakseni repun :D Ei ollu ulkonäöllä tai hinnalla pilattu (15e), mutta oli kyl mukavampi pyöräillä, kun olkalaukku ei ollu koko ajan tippumassa siihen toiselle kyljelle :) Niin ja hei – mähän löysin Nikee heti ku en etsimällä lähteny etsimään merkkiä! Eli ehkä tää taktiikka vois toimia ens jumppakenkienki kanssa ;p

Ja jotta tämäkään tarina ei olisi täydellinen, niin jäi tällekin päivälle jotain parantamisen varaa………..

Milla

10 vastausta artikkeliin “hiki- ja hyötyliikuntaa yhdessä”

  • Haha. Muakin vähä hymyilytti kyl… onneks on toi pyykinpesukone nykyään olemassa :-D

  • En ookaan omistanut reppua sinä aikana ku ollaan tunnettu :-D mut nyt on muutoksentuulet, hihi.

  • oi coool!! nytkö vihdoin youtubessa, ihan paras <3 thanks! hitsi mikä fiilis taas tuli – huomen vois mennä attackii fiilistelee taas :)

 1. Mulla loppuu kans ens viikoll bussikortti, niin aloitan myös pyöräilyn. Mulla on matkaa 8km ja mietin että kauankohan siihen pitäisi varata. Mulle käy luultavasti samanlailla kun sulle, että ekana päivänä poljen ihan tosi kovaa ja hiestä märkänä, kun pelkään että myöhästyn. Noh, se selviää ens viikolla :)

  • Riippuu tietysti reitistä mut varmaa 40-45 min kantsii varaa? Mullahan on ihan unelma toi mun reitti koska meen rantatietä niin ei tarvii väistellä jalankulkijoita, ei pysähtyä moniin liikennevaloihin eikä ajaa kauhean mäkistä maastoa :) nyt menee jo puoleentuntiin jos ei satu mitään odottamatonta (eilen lähti ketjut):D

  • oikeesti?! haha. Ehkä toi ei sit nii ruma ookkaa, jos joku muukin on sen ostanu :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta