readysteadygo!

Heipsan. Tänää ajattelin höpötellä vähän treeniinlähtörutiineista. Mä ite meen siis aina kodin kautta salille/jumpalle, koska mulla tosiaan on toi koira, joka on tietenkin pakko ulkoiluttaa työpäivän jälkeen. Yleensä pyrinkin lähtee mahdollisimman pian työpäivän + koiranulkoilutuksen jälkee salille, jotta illasta jää aikaa kaikelle muulle: salkkarien kattomiselle, ruuanlaitolle ja kotitöille (tärkeysjärjestyksessä). Ja mitä kaikkea muuta nyt tavallisen ihmisen arkeen kuulukaan. Salireenissä on tietysti se hyvä puoli, että se ei ole sidottu aikaan, muuta kuin salin aukioloaikojen puitteissa tietysti :) Jumpat suunnittelen yleensä pitkin viikkoa myös sillain, että pääsisin sinne mahdollisimman pian työpäivän ja koiranulkoilutuksen jälkeen. Oon aika aamuvirkku ihminen niinkun oon täälläkin kertonut, joten jonkinasteinen ’väsähtäminen’ tapahtuu juurikin siinä kohti päivää, kun työt on tehty, koira ulkoilutettu ja ruoka syöty. Kyllä mä näinäkin päivinä lähden reenaamaan, koska tiedän, että se väsähtäminen menee ohi samantien ku sinne salille pääsee, tapaa kavereita ja treenimusat lähtee soimaan. Mutta optimaalisinta mulle itelleni on siis se, että lähen mahdollisimman pian töistätulon jälkeen välipalan saattelemana treenaa ja syön päivällisen vasta treenin jälkeen :)
Ja mitä tapahtuu ennen salille kirmaamista, nii mulla ainakin on tietynlaiset rutiinit siinä kohtaa päivää. Ensinnä laitan musiikit soimaa kajareista – tietysti omasta harkitusti kootusta spotifyn Les mills-soittolistasta! (se on muuten julkinen nykyään, jos joku haluaa fiilistellä kans). Ihan parasta fiiliksen kohottamista, kun treenibiisit soi taustalla samalla ku vaihtaa treenikamat päälle. Joo, eli oon näitä ihmisiä, jotka ei kauheesti salin pukuhuoneita kuluta. Laitan aina treenivaatteet kaikki kotona jo päälle, ja pukkarissa heitän vaa kamani ensimmäiseen vastaantulevaan kaappiin (kuitenkin siis aina siihen omaan samaan tuttuun kaappiin :D) sen enempää aikaa siellä kuluttamatta. Treenivaatteiden kotona vaihdon yks hyvä puoli on se, että ei ainakaa unohdu mikään tärkeä osa kotiin ja pystyy myös tarkistaa, että sykemittari toimii. Ei sitten tuu yllätyksiä justii minuuttia ennen tunnin alkua jos on jumpalle menossa :D Treenikassiin pakkaan sitte tietysti juomapullon, hikipyyhkeen ja palkkarin. Myös salivihko, combathanskat ja astmapiippu pääsee omaan osastoonsa :) Ei ainakaa niskat kipeydy liian tavaran roudaamisesta :p
Ja mitä tulee sitten tähän ajotukseen, nii ennen olin aina jotai 20-30minuuttia ennen tuntien alkua paikalla. Nykyää oon onnistunu vähä pienentää tota etumatkaa ja meen paikalle enää n.10 minuuttia etukäteen. Riippuu kyllä paljon päivästäkin. Tykkään kuitenki olla aina hyvissä ajoin, koska sillä varmistan sen, että pääsen paalupaikalle ku ovet aukee ja pääsee saliin valitsemaan reenipaikkaa. Mulla on ne tietyt paikat kaikissa meidän saleissa, joissa sujuu tietyn lajin reenit parhaiten, ja koska en halua olla kyynerpäätaktiikkaa käyttävä törkimys, nii tää etukäteen paikalla oleminen on ihan hyvä suunnitelma :) Salissa tykkään höpötellä kavereiden kanssa siltä omalta paikalta ja jos kaveria ei oo paikalla, nii pyörittelen, kiertelen ja venyttelen kroppaa siinä ja fiilistelen musiikkia, joka useimmiten on laitettu taustalle soimaan. (Ja jos onkin kaveri mut kaverin paikka nii kaukana, ettei pysty juttelee, nii tulee väkisin vähä hytkyteltyä tyhmännäkösiä tanssinytkytyksiä omalta paikalta toisella, haha :D) Ja kaikki onkin tässä hetkessä valmista hyvää LM-tuntia varten! :) Ja miks nää rutiinit on tärkeitä, nii sen huomaa niinä päivinä, kun tulee joku poikkeustapahtuma eteen. Joskus se voi olla kiire ja joskus yhteislähtö kaverin kanssa ja sitte oon ihan sekasin ja tavarat hukassa, kun en meekää totuttujen rutiinien mukaan :D

Onks teillä jotain omia rutiineja tai erikoisen toimivia käytäntöjä reeniin lähtiessä? Meettekö suoraa töistä vai onks iltareenit parempaan aikaan? Meettekö paikalle minuuttia ennen tunnin alkua vai hyvissäajoin etukäteen? Mitenkäs toi omalla paikalle kirmaaminen? :p
Milla

2 vastausta artikkeliin “readysteadygo!”

  1. Mulla on kans tarkat rutiinit miten kaikki menee:-D jo kotona asiat tehdään tietyssä järjestyksessä, tai muuten on varma että jotain unohtuu! Salilla on tietyt vakkari pukukaapit joissa oon tottunu tavarani pitämään. Sitte jos ne joskus onki varattuna niin tunnin jälkeen menee pitkä aika ennenkun löydän omat tavarani ;D Ja tuosta tunnille menosta, niin oon kans n. 10-5min ennen edellisen tunnin loppumista odottelemassa, koska haluan paikan mistä näkee hyvin ohjaajan ja ei oo joka suunnas porukkaa. Yleensä pyrin menemään ohjaajan vasemmalle puolelle ihan eteen. Olisin varmaan ihan ulapalla jos joutuisin joskus ”väärälle” paikalle :) mitään diagnoosia ei oo, mutta kyllä mulla on elämässä niin paljo autistisia oireita että huh :D näin kehitysvammaisten hoitajana osaan hyvin samaistua asiakkaisiini :)

    • joo nimenomaan jotain erittäin tärkeetä unohtuu, jos ei pidä rutiinista kiinni :D haha. onpas huojetavaa kuulla, että jonkun muunkin sisällä asuu pieni autisti! :-D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta