mennääks hippaa?

Moikka, nyt kun kevät on tullut nii oon päässyt töissä toteuttaa itseäni erityisen mieluisalla varhaiskasvatukseenkin kuuluvalla alueella – liikunnan parissa :-D Jee, päiväkotiliikuntaa! Haha. Onkohan tommosta sanaa edes olemassa. Oon tosiaan siis lastentarhanopettajan työssä, jos joku lukija ei tiennyt. Ja nyt, kun asvaltti on tullut esiin nii oon innostunu kauheesti leikkiin ja pelaa kaikkea lasten kanssa. Voiko ihminen paremmin viettää työaikaansa, kun pelaamalla erän katusählyä isolla joukolla innokkaita pelaajia :D? Ei mun mielestä! Ihan huippua, että mulle tarjotaan mun työssäni näin kivoja juttuja ja samalla tiedän tekeväni mun työtäni hyvin :)
 
Ja oon matkustanut mielessäni lapsuuden kultaisiin (urheilullisiin) vuosiin jo monesti viime päivinä. Sen lisäksi, että oli ne viikottaiset säännölliset harrastukset (mulla pesäpallo ja koripallo ja kesäisin jalkapallo), nii silloin leikittiin aina kaikkia kivoja pihaleikkejä ja pelattiin extemporee erilaisia pallopelejä kaveriporukalla – tai ketä nyt sattui pihalta löytymäänkää siihen aikaa ku peliä oltiin käynnistelemässä :) Mun suosikkeja oli muun muassa futismatsien pitäminen nurmikolla, juoksukilpailut (vaikka olin kyllä aika hidas aina – ne on ne paksut jalat jo sillon hidastanu mun menoa! :D), kirkonrotta, erilaiset (itsekeksityt) hipat, hyppynaru (etenkin kahdella narulla!), merkki-niminen piiloleikki ja mitähä kaikkia niitä nyt olikaan! Oi hitsit sitä tunnelmaa, ku koottiin siitä pihasta joku kaveriporukka kasaan (ja kaikkien siskot ja veljet tietysti) ja alettii vaa extemporee leikkii jotai liikuntapelejä tai – leikkejä! Ei paljon tarvinnu vaatetusta tai kenkiä miettii, haha. Eikä sitä, että jaksaako tai viittiikö tai mikä olis järkevää. Ei, kun mentii vaa kaikkea, mikä oli kivaa! 
 
Mulla tulee oikeestaa joka kesä semmonen himotus palata takaisin tähän leikkiaikaan ja sit yritän ylipuhua kavereita kutsumalla niitä illanviettoon porukalla ”jos mentäs leikkii tai vähä pelailee jotai – sillai huumorilla rennosti, tiiätteks”. Oon onnistunut saamaan porukkaa kasaan muun muassa temppuilemaan nurmikentälle. Temppuilu siis meinas kaikkia niitä lapsena harjoiteltuja kärrynpyörä-silta-spagaatti-käsilläseisontajuttuja. Sitten ollaa myös koitettu laimein tuloksin mennä jotai kirkonrottaa ja peiliä. Pelijuttuihin on leikkejä helpompi saada porukkaa ees vähä innostuu. Onnistuneita kokoontumisia aikuisiällä muistan ainaki koripallon, rantalentiksen, sulkapallon, tenniksen ja jalkapallon merkeissä! Ja on meillä jollain porukalla ollut hyppynaruhommiakin kokeilussa. Muistatteko esim. niitä ’ranskalaisia’, mitä hypittii! Eri numeroilla piti hypätä eri tavalla ja sit kukaan ei halunnu olla pyörittäjä eli ”pää” :-D Paitsi ne jotku hiljasemmat/ujommat/vähemmän urheilulliset tytöt, jotka ei muuten osannu oikein tulla porukkaan mukaan. Ja joku saattoi olla jopa ’luottopää eli vakka’. Ja sitten me keksittii aina ite uusia hyppynarujuttuja – puuhapetet oli ainakin yks suosikkihyppysarja! Haha. Ja jos pyörittäjä oli vakka nii eiks ne nopeet hyppelyt ollu vikkejä :D hihiii. Ei hitsit kuinka olikin kivaa aina :) Ihan mieli virkistyy tässä muistellessa.
 
Aikuisiällä tosiaan oon koittanu aina välillä kerää porukkaa kasaa et lähettäis leikkimään, mutta menestys on ollut vaihtelevaa. Ja jos joskus on päästykin leikkien ja pelien makuun, nii harva enää vetää sillai täysillä :D haha. Pidätte mua nyt vähä hulluna. Mutta olishan se nyt siistiä mennä hei kirkonrottaa sillai ihan tosissaa, et sillon ku se rotta näkee sit ni oikeesti juokset täysillä sinne kotipesää ja koitat ehtii pelastaa ittes (ja muut) ennen ku se rotta pääsee sinne! Nyt aikuisena se melkein menee nii, et sit nostetaa kädet pystyy ja naurahdetaa tyyliin et ”toi puskassa kykkiminen alkoki jo kramppaa pohkeissa” :D Mut et aikuiset ihmiset lähtis leikkimielellä mut tosissaan kuitenki leikkii jotai lapsuuden lempparileikkejä nii musta se on nii houkutteleva ajatus, että oon ainaki heti mukana, jos joku tällaseen lähtee. Anyone?
 
 Arkistojen aarteita asian tiimoilta:
kärrynpyöräkoulutusta
mökkisulkapallo-ottelu
kahdella hyppiksellä koordinointia
 
kovikset koriskentällä
ja ruskettuneena tenniskentällä
samikset siltailee :D
 ps. Miten teilläpäin toi leikkiinkutsuminen menee? Mä oon eteläsuomesta kotoisin ja siellä sanottii että ”mennääks hippaa?” mut sitten ku oon elämäni aikana muuttanu paikkakunnalta toiselle nii olihan se aikamoinen kulttuurishokki pienelle leikkijälle, ku yht äkkiä ”alettii” hippaa! :D haha.
Milla

7 vastausta artikkeliin “mennääks hippaa?”

 1. Joo, ja hipallakin oli monta nimee :) pohjanmaalla puhuttiin hipasta, mutta tampereella puhutaankin litasta :D

  Vitsit, mä voisin heti lähtee tollaseen peli/leikkijuttuun! ja haluisin päästä hyppiin narua sillai kunnolla, just niitä ranskalaisia ynnä muita. Muistan kun kahdella narulla oli vaikeeta aluks, mut sit kun pääsi alkuun niin ei olis enää halunnu lopettaa ollenkaan!

  Ihana postaus! :)

  • niin muute onki! haha. LITTA – en vieläkää ymmärrä sitä :D?!

   hyvä tietää, että toinen innokas leikkijä löytyy ihan läheltä ;) eikun treeniposse kasaa ja kuntosalin sijaan pyynikin nurmille leikkimään kesällÄ! ja tota hyppynarua kans, joo!!

   ja kiva ku innostuit ja tykkäsit aiheesta :D

 2. Koulutuksestasi kyselisin. Olet siis kouluttautunut kasvatustieteiden kandiksi? Onko suunnitelmissa jatkaa vielä maisteriksi? Itsellä olisi samat suunnitelmat. :)

  Maria

  • Oon amkin puolelta valmistunut. sosiaalipedagogiikkaan ja varhaiskasvatukseen suuntautunut sosionomi (AMK) :-)

  • Kivaa kun tulee uusia puolia bloggarista esiin. Treenijutut on toki kivoja, mutta näitäkin juttuja on mukava joskus lueskella. Mukavaa viikonloppua Milla! :)

  • kiva jos tykkäät vaihtelusta. iteki tykkään vähä vaihdella aihealueita fiilisten mukaan ja kuten oon aikasemminki todennut, nii vaikka tää on treeniblogi, nii pakosti vähä omaa elämää/hyvinvointia/kiinnostuksen kohteita tässä tulee pohdittua ja höpöteltyä sivussa :-)

   viikonloppuja samoin, kiitos :)

 3. Eeeikä kauheeta, en ees muistanu tollasta koris kuvaa ! Oon kauheen näköneeeeen… mut kivaa oli ! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta