pumppia vai salia?

Heips! Tänää kaverit veti tuplatreenii eli combat+pumppi-comboa. Mä kävin huitoo pelkän combatin. Ai miks? Niii. Tajusin, että mulla ei oo ollu mitää  erityisiä himoja päästä pumppiin piiiiitkään aikaan. Katoin kalenterista, nii oon käyny joskus joulukuussa viimeks :-D haha. Eli nyttekin, ku kaverit päätti kevennellä vappuherkuttelun tuomia olotiloja tuplatunnilla, nii mulla ei ollu mitään aikomusta liittyä seuraan, vaikka yleensä tykkään kaikista treeneistä ja treenisuunnitelmista, joihin saa kavereita mukaan! Ja herkutteluoloja olis kyllä voinu iteki kevennellä tuplatunnilla, mutta kyllä toi combattikin ihan ajoi asiansa :)
Syksyyn, tai oikeastaan jouluun asti, kävin pumpissa joka viikko ja usein muutamaan otteeseen. Pumppi oli se viikottainen ’pakollinen’ lihaskunto-osuus, koska oon halunnu jo pitkään treenata tasapainoisesti liikkuvuutta, lihaskuntoa ja aerobisia kestävyys-ketteryys-nopeustreenejä. Yritin pumpilla tasapainottaa viikon jumppailuja, jotta kaikki ei olisi vaan kovaa syketreeniä juosten ja pomppien. Sitten tapahtuikin se onnenpäivä, kun aloin innostuu kuntosalitreenistä oikein kunnolla. Ja samalla tapahtui se käänne, etten enää käyny pumpissa. Mietin, että tää asia selittyy yksinkertaisimmin sillä, että tehokkaat salitreenit kuluttaa tietysti kroppaa. Ja 3-4 kertaa viikossa riittää kyllä ainaki mun tasoiselle kuntoilijalle salitreeniä, ja kun ne kun tekee kunnolla, nii kyllä lihakset kertoo olevansa olemassa :) Kun kuitenkin oon rakastunut LM-jumppiin, niin en tietenkään oo voinu jättää niitä ohjelmistosta pois, vaan oon vähentänyt jumppailua aikaisemmasta 5-6 jumpasta 2-3 viikossa. Ja koska oon tehny lihaskunnot salilla, nii oon halunnu kaikista eniten lähtee vaa riehuu kunnon syketreenejä combattii/attackii/steppii/jamiin. Ja pumppi ei oo vaan mahtunut mun viikko-ohjelmaan mukaan.
Toinen syy, mitä mietin pumppierkaantumiselle, on vieraantuminen. Mä en oo ees käyny tässä nykyisessä ohjelmassa!? Nii en tiedä, mitä kaipaisin sieltä – mitä huippubiisejä siellä on ja mitä heikompia :D? Ei mitään hajua. Sitten kun on jonkin aikaa käymättä jonkun lajin tunnilla, nii sitä jotenki vieraantuu ja alkaa jopa vähä jännittää sinne tunnille meno. Entä, jos en enää osaakkaan valita sopivia painoja? Tai jos en jaksa tehdä samoilla, kun ennen oon jaksanu? Tai sitten toisinpäin – jos oonki salilta saanu voimaa, ja saisin pumpissaki tehtyä vähä suuremmilla painoilla esimerkiksi ojentajaa ja hauista, jotka on aina ollut mun pumpin heikoimmat lenkit! Tokihan pumpissa treenataan pienemmillä painoilla ja pitempiä sarjoja, kuin salitreenissä. Eli lihaskestävyys paranee pidemmän päälle. Salilla treenaan paljon suuremmilla painoilla kiinteytyminen ja voiman parantaminen mielessä. Korreloiko nää asiat keskenää millään tavalla? Vai olisinko mä ihan rikki, ku neljän kuukauden tauon jälkee menisin pumppiin tekee niitä kauheen pitkiä sarjoja. Ihan ku hakattu?
Mulla on niiiin paljon kysymyksiä mielessä, että melkein on pakko päästä kokeilee. En kestä tätä epätietoisuutta :D
Jotkut on kokenu, että pumppi riittää niille lihaskunnon ylläpitäjiksi. Mä taas oon nii innostunut salilla käynnistä, että en vaa oo malttanu koko alkuvuonna kiinnostua pumpista. Oon kuitenki lukenut muistaakseni jostain blogista myös sellaista, että jotku käy kevyellä viikolla tekee pumpissa treeniä kevyen salitreenin sijaan. Ja jotkut taas tykkää tehdä osan lihaskuntotreeneistä salilla ja toisen puolikkaan pumpissa. Nyt mua itteeni on alkanu houkuttaa, että kävisin kokeilee, miltä se pumppi taas pitkästä aikaa tuntuu :) Ehkä viikonloppuna vois kattoo jos tekis jonku kivan combon :)
Mikä teijän suhde pumpin ja salin välillä on? Hyväksi todettuja comboja vai pelkästään joko pumppia tai salia?
Tähän pumppibiisii liittyy erityisen nostalgisia muistoja ja jotenki näiden kautta sit kuitenki kaipaa niitä pumppituntejakin taas :)
Milla

8 vastausta artikkeliin “pumppia vai salia?”

 1. Mä teen fiftififti pumppia ja salia :) Eli käytännössä kaks pumppia ja kaks salia viikos. Pumppi on ollu mun treenielämäs mukana alusta alkaen enkä usko et osaisin olla ilman sitä :D Välillä saattaa tulla sellasia laskusuhdanteita et ei oo niin innostunu käymään pumpis (käyn silti ;), mut täl hetkel on taas meno päällä. Ja yks syy on kaverit. Ois vaan niin tylsää, et meillä ei ois enää noita yhteisiä treenihetkiä! :(

  Meillä on muuten toi biisi miksauksis just nyt ;) Ja nykysen pumpin biiseistä täytyy sanoa, et oot kyl missannu tosi hyviä biisejä! Nelonen ja kasi! <3

  • voi ei nyt mulla tuli ihan semmonen olo, ku olisin pettäny hyvän ystävän. miksen käyny katsastaa tätä viimeisintä pumppia :-D?! ounou. Haha. Just noi kaverin kans haastamiset ja kisailut on mullekin ollu lempparijuttuja pumpissa, mut nyt sit jotenki oon vaa hurahtanut saliin, että oon ihan unohtanu kaiken hienon ja kivan ja miettiny vaa sitä järkevää treeniä. :D jessus. tuli pumppi-ikävä :-D ens ohjelmaa en jätä välistä kyllä!

 2. Mulla on käyny kanssa niin, että ensin oli pumppi ja sitten siirryin salin pariin, jonka oon kokenut itselle paremmaksi vaihtoehdoksi jo näitä jumisia paikkojakin ajatellen :) Ja kehitys on myös ollut tosi nopeeta salin puolella, mikä motivoi enemmän.

  • nii, no mä kans hurahdin jotenki saliin, ku siellä kehitystä tapahtuu etenki nyt alussa nii paljon :) ja toisaalta salilla mun vammanen olkapää ei kipeydy, toisin kuin pumpin rotaatioissa :/ et sen puolesta sali sopii mulleki paremmin.. Mut sit tosiaa pumpissa on ne treenikamut nii vahvasti osa sitä treeniä, että sitä tuli nyt kyllä vähä ikävä :D

 3. Kyllä siellä pumpissa vois välillä käydä kokeileen, ei se haitaksikaan ole :) Mun mielestä se on vaan jotenkin tylsää, niin ei innosta.

  .anne

  • niii, no jos nyt kävis ainaki sen verran, että tietää mistä puhutaan :) On toi LM sen verran sydämenasia, että ihan hävettää etten tiedä nykyisestä pumppiohjelmasta mitää muuta ku sen, mitä oon ikkunan takaa käyny kurkistelee..

 4. Mä käyn pumpissa siks että se on kivaa, mutta fakta on se, että tehokkainta on ne muut tunnit just. Joskus vedän sali (kevyt) + bp ja se on aika hyvä setti :)

  • okkei! musta kaikki muut tunnit menee kivuudessaan pumpin edelle, nii siks varmaa oonki karsinu sit pumppeja ku ei vaa jaksa/ehdi kaikkea :-D ja tehokasta lihaskuntoa sit tulee tehtyä salilla, nii pumpilla ei oo semmosta tavoitteellista sijaa ollu mun treeniviikossa :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta