välineurheilua

Heips! Ja hyvää äitienpäivää kaikille äideille :-) Oon itekin tietysti lähdössä onnittelemaan omaa äitiäni, joten tulin kirjoittelemaan vaihteeksi näin aamusta tänne blogin puolelle. Ajattelin tänää höpötellä eräästä turhamaisesta mutta silti itselleni tärkeästä aiheesta, nimittäin välineurheilusta ja ulkonäöstä treenatessa! Tää aihe on ollu tän viikon muutenki vakiopuheenaiheena, kun oon tehny paljon yhteistreenejä kamujen kanssa ja niinpä halusin sen nostaa esiin täälläkin – teidän kaikkien välineurheilijoiden keskuudessa ;)
 
Treenivaatteet ja treenikengät on nykyään niin kauheen hienoja ja värikkäitä ja täynnä kaikkia yksityiskohtia ja huippuominaisuuksia, että tuskin kukaan urheilija on voinut välttyä pienoiselta paineelta tai halulta ostaa näitä tuotteita. Mä ite kuulun tähän porukkaan, joka rakastaa kaikkia uusia malleja, toimivia materiaaleja ja nyt pinnalla olevia kirkkaita värejä! (mutta oon kuullut, että joillekin tämä myös aiheuttaa paineita ostaa kaikkea, koska vanhoissa rääsyissä ei vaan voi tulla reenaa :o?) Oon lähes aina kartalla urheiluliikkeiden (eli pääasiassa tampereella stadiumin + intersportin) valikoimasta esimerkiksi treenitoppien suhteen. Käyn nimittäin usein katselukierroksella hypistelemässä uusia tuotteita :-D Kuten oon aikasemmin kertonut, nii oon tosi kranttu kuitenkin sen suhteen, minkä mallisia vaatteita käytän treenatessa, nii onneks aika moni viehättävä uutuus jää kuitenkin kaupan hyllylle. Mutta jos esimerkiksi kaveri kertoo, että osti uuden treenitopin interistä, nii aika usein tiedän, minkälaisesta mallista on kyse. Pitäis vielä selvittää, koska uudet mallit/värit tulee nii vois olla haukkana  paikalla. Haha, ei vaa. On kivaa aina yllättyä kuitenkin, kun jotain uutta on saapunut :)
 
Treenitopit ja -pökät on ne varusteet, joita useimmiten hamstraan kaappiini. Niitähän ei voi olla liikaa, kun kulutus on kuitenkin niin suurta ja treenivaatteita harvemmin viittii käyttää useamman kerran ennen pesua – sattuneesta syystä :-D Löytyykö teistä lukijoista joku t-paita -ihminen? Tuli mielee tosiaan, että puhun ihan treenitopeista vaan tässä, koska salille ja jumpalle laitan aina topin päälle. T-paita saattaa olla päällä kesällä lenkkeillessä. Mut niitä löytyy kyllä vähemmän. Kaikista vaatteista, mitä kaapistani löytyy, nii treenivaatteet on ne joissa on paras olla. Komppaatteko? :D Koskaan ei ahista pukea niitä päälle, eikä vaatekriisejä synny. Niissä on nii mukava, kotoisa ja itsevarma olo, että joskus toivoisin, että arkivaatteissa olis yhtä hyvä olla. Onks joku eri mieltä? Miksei treenivaatteissa voi mennä töihin! :D Löytyykö maailmasta mukavempia tai kauniimpia vaatteita kun niken jumppatoppi ja socin pöksyt? Mä voisin olla niissä kyllä joka päivä eri tilanteissa. Joskus pienempänä halusinki isona liikunnanopettajaksi juuri tästä syystä, saisi olla verkkareissa tms. vaatteissa töissäkin :-D haha. Ei kyllä oo ajatukset sen suhteen muuttuneet yhtään.
 
treenivaatteissa on hyvä olla
arkistojen aarre värisuorasta. tähän malliin on muuten liittynyt 3 uutta väriä mun kaappiin kuvan ottamisen jälkeen
ja sävyt onnistuu joskus mätsää keskenään :)
 Treenivaatteiden lisäksi kengät on tietysti tärkeä osa välineurheilun hurmaa. Hyvät kengät ei tunnu suorituksen aikana jaloissa, eli niitten ei pitäsi puristaa, kiristää eikä ahdistaa vaa ennemminkin antaa tukea ja voimaa suoritukseen :) Henkisen voiman saakin sit justiin tästä ulkoasusta. Muistatte ehkä, kun kirjoittelin kenkäostoksista joskus muutama kuukausi aikasemmin. Etin ihan kauheella höökillä Niken juoksukenkiä, mutta mikään hyvä malli ei ollut kuitenkaan värimaailmaltaan täydellinen, joten kengät jäi ostamatta. Sitten löysinkin täydellisen värin ja mallin: New Balancen pinkit ja nehän sitten onki ollu käytössä talvesta asti. Aina ei kannata olla merkkiuskollinenkaan :) Oon ihastellut Niken free kenkien mallistoa jo usemman kuukauden. Freetä on kaikkia ihania väriyhdistelmiä ja jalassa kenkä näyttää sirolta ja hienolta kaikinpuolin. Tiedän vain kokemuksesta, että itse tarvitsen vahvempaa tukea kenkään, joten free ei tulisi pidemmän päälle toimimaan mulla. Nyt kun kesä on jo ovella, nii mun tekis mieli laittaa New Balancet ulkojuoksukengiks ja ostaa jumpalle uudet juoksukengät. Saas nähä – jos vaikka Nikeltä löytyis tällä kertaa jotain mulle sopivaa…
 
Ja kun sitten on hyvät treenivatteet ja -kengät  nii enää puuttuu viimeistely eli hiusten ja naaman laitto :-D Oliski hauskaa, kun saliltakin löytyisi jotain salitukkamuotia! Haha. Mutta taitaapa olla niin, että hiukset menee ponnarille sellaselle solmulle, että ne olis vähiten tiellä? Mulla on kaks vakkarikampausta urheiluun: tavallinen ponnari (joka usein on vähä toispuoleinen nykyään) ja sitten ponnari nii, että oon letittäny etuhiukset visusti talteen. Tää letti oli toimiva vaihtoehto esim. maratonilla, kun ei tarvii sitten puolessavälin tuntia tuntea niitä hikisiä lyhyempiä hiuksia siinä naamalla roikumassa :p Eli toimiva kampaus on pääasia, vaikka ajatus kesän 2013 salihiusmuodista olis kieltämättä kiehtova :-D 
 
Mitä mieltä ootte meikkien kanssa reenaamisesta? Mä pyrin aina siihen, että meikkiä olis mahdollisimman vähän. Johonki hikoilujumppaan mennessä yritän aina pestä meikit pois, koska on vaa maailman kauheinta, kun silmään menee hikeä ja sitten et voi hieroa, ku hierot samalla päivän ripsivärit pitkin naamaa! Mulla on tosin jäänyt jonkinasteinen epävarmuus mun ihon kuntoani kohtaan, ja useimmiten saatan laittaa vähä meikkivoidetta pahimpiin ongelmakohtiin, jotta ne ei hohda kirkkaan punaisina koko kansalle.. Aika pinnallista ja tiedän, että paras olisi urheilla ilman mitään meikkiä, jotta ihohuokoset pääsee oikeesti hengittää ja hikoilee sitä hikea ulos. Mutta itestä nyt on tuntunu parhaimmalta näin. Eli paras salimeikki: hipaus meikkivoidetta eikä muuta. Mitäs mieltä muualla? :)
 
 
Ainiii, ja kun välineurheilusta nyt oli puhe, nii täytyyhän mun nyt vielä mainita noi treenitopin alta pilkistävät huomioliivit. Eli ostan usein jotai halpisliivejä H&M:ltä tai urheilukauppojen halpisversioita urheiluliiveistä (tunnistat ne hinnasta 15-30e) ja käytän niitä esteettisistä syistä treenitopin ja shock absorbereiden välissä :) Hassu tapa, mutta sillä saa vaihtelua myös treenivaateyhdistelmiin, kun ostaa erivärisiä ja yhdistelee niitä mahdollisimman epäsopivilla tavoilla :D Oon ollut vanoutunut shock absorbereiden käyttäjä jo 10 vuoden ajan, joten niihin panostan vuodesta toiseen, vaikka kalliita ovatkin. Ihan tekee pahaa, kun ajatteleekin, että treenaisi ilman niitä. Ei tollasissa tavallisissa liiveissä vaan oo tarpeeks pitoa, kun on kerran kokeillut itselle oikean kokoisia absorbereita! Suosittelen ainaki kokeileen, ennen kun mahdollisesti tyrmäätte (ja väitätte, että ei pienirintaiset tarvii kunnon liivejä) ! :)
 
Tärkeä urheiluväline itselleni on myös sykemittari, jota ilman en tee mitään urheilusuorituksia. Se on vaa tullut jäädäkseen nyt mun treenikamuks :) Ei siitä sen enempää. Uusin väline on mp3-soittimen kanssa nyt salihanskat, joita oon kokeillut salitreenissä viimiset pari viikkoa muistaakseni. Ajattelin, että ei niistä oo hyötyä tällaselle tavalliselle salitreenaajalle, mutta tosiasiassa niistä kyllä onkin :) Saa paljon paremmin pidettyä kiinni painoista ja erityisesti tangoista! Huh. Mutta kyllä tätä tavaraa riittää ja eilenkin kaveri jo ehdotti jonkinlaista salilaukkua mulle, kun oli nii paljon tavaraa mukana sali+combatcomboa varten, haha :D
Milla

5 vastausta artikkeliin “välineurheilua”

  1. Mä oon niin samaa mieltä että miksei salivaatteita vois pitää kaikkialla, ne on niin mukavat! Juoksutrikootkin on päällä kun toinen iho! Tykkään ite kans pitää toppeja salilla, t-paidat jotenkin ahdistaa :)

    • nonii :D juoksutrikoot nimenomaa on nii istuvat ja mukavat. vois joku kehitellä niistä arkihousut meille mukavuudenhaluisille urheilijoille :-D

  2. Mäkin tunnen oloni parhaaks treenivaatteissa ! välillä on niin hyvä fiilis itestään salilla että jää tuijottelemaan peiliin kesken treenin.. samaa oloa ei vaan saa vaikka millaset hippavaatteet olis päällä ja meikit naamassa ;D

    • jep, komppaan! ja parasta onkin se et tekee mieli kuvailla ja ihastella sen treenin lisäks, koska näyttää vaa kivalta, vaikkei ees varsinaisesti oo laittautunu :D aika coolii!

  3. liikunta-alalle hommiin vaan sit :D! just sanoin milkalle tossa viikonloppuna et onpa ihana pukeutua tavallisiin nättiin vaatteisii ku aina on treenipöksyissä ja topeissa haha!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta