likkojenlenkki

Heips! Eilen en ehtinytkää ollenkaa koneelle ku vietettii jo jokavuotiseksi perinteeksi tullutta tapahtumaa, likkojenlenkkiä, aamusta yömyöhään kavereiden kanssa :) Likkojenlenkki järjestettiin Tampereella nyt jo kahdettakymmenettäviidettä kertaa ja nyt tapahtumapaikaksi olikin vaihtunut perinteisen pyynikin kentän tilalle suurempi ratinan stadion. Oli kyllä ihan kivaa vaihtelua, koska tosiaan tuolla pyynikillä tulee muutenkin hengailtua sen verran usein :D Ratina oli myös paljon isompi alueena, joten ei tarvinnut ihan kyynärpäätaktiikalla mennä väkijoukossa eteenpäin.
 
tällä kertaa siniset lenkkipaidat!
Mä starttasin valmistautumisen tapahtumaan heti aamusta lähtemällä shoppailukierrokselle keskustaan – piti löytää joku kolttu illaks päälle. Yhteinen lenkkipäivä kuitenkin aloitettiin vasta puoliltapäivin kokoontumalla tyttöjen kanssa stadionilla.  Eiku haettiinpa me sitä ennen mun lenkkipaita ja -ranneke, kun sain ne vasta tapahtumapäivänä, toisin kuin muiden tahojen kautta ilmoittautuneet. Menin itse siis ammattiliittoni kautta ja kaverit ilmoittautui salin kautta. No eniveis, kun vihdoin saatii kaikille ihanan siniset ja sopivan epäsopivat t-paidat päälle, ni kierreltiin kaikki niitä esittelypisteitä, osallistuttiin arvontoihin ja maisteltiin mm. skyriä ja mantelimaitoa (yff) :-D Tapahtuma siis käynnistyi jo siinä 12 aikaa ja meillä oli reilu tunti aikaa kierrellä ennen juoksijoiden alkulämmittelyä.
 

 

tapahtuma-alue
Jos joku ei oo käyny koskaan, nii lenkillä on siis mahdollisuus sekä kävely- että juoksulenkkiin ja sitten on myös esteetön lyhyt lenkki (noin 3km). Me tietysti hankittii paitoihin juoksijatarrat ja tarkoitus oli lähteä eturintamassa, jotta ei jää sinne puolivälin sumppuun hölkkäämään paikallaan :D Vaan kuinkas kävikään – me missattiin alkulämmittely kokonaan!! Ohjeeksi oli annettu kokoontua stadionin ylätasanteelle klo 13:15. Siellä oltiin ja niin oli moni muukin. Ihmeteltiin siinä, että koskahan aloitetaan, kunnes huomattiin, että stadionin aivan toisessa päässä alkoi porukka heilua samaan tahtiin kyykkyä sun muita. Että näin. Äkkiä kauheeta vauhtia spurtti sinne ja niinhän siinä kävi, että saatii samaan spurttiin startata myös lenkkeilyosuus, sillä lähtölaukaus oli annettu ja porukka lähteny jo liikkeelle :D Täytyy kyllä sanoa, että vähä oli huono tiedotus siellä, kun joku porukka (jolta kysyttii, että ollaanko oikeessa paikassa) nii sano, että ne oli nimenomaan ohjattu sinne tasanteelle. Ja olisin myös odottanu, että sieltä lavalta olis kuulutettu, että juoksijoiden alkulämppä alkaa kohta ja sitten ohjattu menee sinne oikeelle tasanteelle….? Mut eipä ohjeistettu mitään, vaan alkulämpän aikaan siellä pyöri joku muotinäytös.
 
Päästiin siis kuitenkin matkaan, vaikkakin nyt jouduttiin just siihen kauheeseen sumppuun, jossa eteneminen oli joko A) paikallaan hölkkää paikoittain tai B) oikealta ojan kautta ohi -taktiikkaa. Meitä oli 4 hengen tyttöporukka juoksee, joten vähä siinä sai myös kattella ettei kaveri kadonnu mihkää väkijoukkoon yhtäkkiä, jos lähettiin kauheesti ohittelemaan.. Likkojenlenkillä on aina taukopisteitä ja paljon ihmisiä reitin varrella kannustamassa. Eka taukopiste oli  jossain 4-5km paikkeilla. Sieltä sai energiageelejä, banaania ja vettä. Toinen taukopiste oli sitten 6-7km kohdalla ja aika samanlaisia eväitä siellä muistaakseni oli. En muista tarkkaan ku napattii vaa parikolme vesilasia matkaan ja banaanit laukkuun ja jatkettiin juoksua. Juoksijoiden lenkin pituus oli 8.5km ja maasto oli pyynikin maastoihin verrattuna todella helppokulkuista. Tasaista ja mukavaa askeltaa :) Hölkkäiltii aika kevyesti ekat 7km ja mullaki oli sykkeet koko ajan alle 150. Sitte kaveri sai päähän, että otetaan loppukiri viimiset 1.5km ja juostiinki sit melko kovaa maaliin asti! Maalisuoralla oli jotai menopelejä päristelemässä pakoputkiaan ja maaliin selvittiin noin tunnin juoksun jälkeen :) Sitten oli kyllä hyvä fiilis! Istuttii syömää eväitä ja kuuntelee esiintyjiä :) Mulla oli lenkin keskisyke 136, maksimisyke 174 ja kulutus 550kcal.
 
Lenkkipäivään kuuluu jo perinteenä, että juoksun jälkeen innokkaimmat fanit säntää kattomaan jääkiekkopeliä ja sitten suihkun kautta laittautuu ja kokoonnutaa jonkun luo viettää tyttöjen iltaa :-)
 
 Oliko joku muu likka lenkkeilemässä? Mitä mieltä ratinasta tapahtumapaikkana?
 
8.5km takana
Milla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta