kilpajuoksua ajan kanssa

Heips. Menee taas mun mittakaavalla myöhäkseks nää kirjoittelut. Oon muutenki ihan koko tän viikon menny kilpaa ajan kanssa! Päivästä ja tunnista toiseen ollaan kisattu, että kumpi ehtii enemmän. Aika on ollut aika vahvoilla, vaikka täytyy kyllä myöntää, että oon ehtinyt enemmän kuin odotin :) Ootte varmastikin tavannut joskus jonkun ihmisen, joka väittää, ettei hänellä ole aikaa liikkumiselle. Näitä ihmisiä, jotka ehkä haluais liikkua, mutta eivät vaan oo löytäny omaa lajiaan ja siksi keksivät tekosyitä, ettei aika riitä. Tosiasiassahan meillä kaikilla on vuorokaudessa sama määrä tunteja. Ja itehän me se päätetään, mihin tuntimme käytetään. Ja tää viikko on taas ollut osoitus siitä. Musta on tuntunut joka päivä, että tunnit ei vaan riitä.
Jos vuorokaudessa on 24 tuntia, nii mä pidän tärkeenä käyttää siitä oman hyvinvointini ja jaksamiseni vuoksi  ihan minimissään 7½ ja mielellään yli 9 tuntia nukkumiseen :) Nukkuminen vaa on ihanaa sillon kun se onnistuu. Haha. Oon aika huono nukkumaan. Sellai herkkäuninen, ja ihmettelen aina mun yhtä kaveriani, joka vaan laittaa kellon soimaa mihin tahansa aikaa illasta/yöstä ja nukkuu herätykseen saakka :D Siis tiiättekö sillain, että ei oo väliä, meneekö nukkumaan klo 21 vai 03, kunhan se aika nukkumiseen on riittävä. Mä herään eniveis aikasin, joten univelkaa tulee, jos ei pääse ajoissa nukkumaan. Tunnistatteko? Ja oon myös ihmetellyt sitä, että monet ihmiset nukkuu usein öitä sillain, etteivät herää yön aikana? Mulla näin tapahtuu ehkä kerran puolessa vuodessa. Joten arkena mun on päästävä ajoissa nukkumaan, jotta oon virkeä seuraavana päivänä ja jaksan taas touhuta kaikkia arjen kivoja juttuja :) Eli tälläkin viikolla vuorokauden 24 tunnista oon yrittänyt käyttää kiireistä huolimatta tarpeeksi aikaa nukkumiseen :-) En tiedä oonko harvinaisuus, mutta oon vaa huomannu, että en jaksa töissä enkä treeneissä, jos en nuku tarpeeksi. Ja asetan unen aika korkeelle tärkeysjärjestyksessä.
 
Sittenpä jäljelle jää vielä noin 15 tuntia aktiivista peliaikaa. Tosin 8 tuntiahan siitä menee töissä. Ja 1 tunti päivässä työmatkoihin yhteensä. Mutta siltikin jää vielä 7 tuntia! Ihan täyttä vapaa-aikaa. Ja tää on se aika, jolloin mulla on siis ollut tän viikon aikana kiire. Tällain kun sen miettii, nii ei kauheen paha kuitenkaan. Eli tää on se aika, mistä eniten on puhe blogissakin – ihana vapaa-aika! Mulla kuluu viikossa keskimäärin saliin, jumppiin ja lenkkeilyyn 6-12 tuntia. Jos laskee sillain, että treenaan yleensä 6 päivää viikossa 1-2 tuntia kerrallaan :) Eli keskiarvo voisi olla esim. 8 tuntia. Ja tää jaettuna jokaiselle päivälle nii on reilu 1 tunti. Aika vähän: 1/24. Okei, matkoineen menee kyllä aina ainaki se puolitoistatuntia, mutta toisaalta, en kyllä reenaa joka päivä. Ainiin. Ja tokihan koiran kanssa tulee ulkoiltua päivittäin yhteensä 1-2h. Eli treenien ja koiranhoidon jälkeekin vuorokauteen jää vielä noin 2-3 tuntia aikaa kaikkeen muuhun. Tää ’kaikki muu’ tarkoittaa omalla kohdallani ainakin ihan tavallisia asioita: kaupassakäyntiä, ruuanlaittoa, siivousta, pyykinpesua ym.
 
Okei. Nyt on siis koottu mun perusarkeen kuuluvat sisällöt ja niihin käytetyt ajat. Ja mullaha jää vielä luppoaikaakin :-D Tosin tällä viikolla mulla on ollut ylimääräisiä menoja, jotka on siis edellämainittujen ulkopuolelta. Ja ne aiheuttikin ilmeisesti sen, että mulla oli semmonen pieni kiireen tuntu koko ajan päällä.. Ja se kiire tulee siis nimenomaan siitä, että mä en halua tai edes mieti, että nyt on jätettävä kaikki kivat treenitreffit väliin kavereiden kanssa sen takia, että on jotai muita pakollisia menoja. Ei todellakaan. Vaan mä vaan venytin vähä vuorokautta, eli nipistin vähä sieltä sun täältä minuutteja, ja suunnittelin vieläkin paremmin kaiken ja oon ehtinytkin sitten kaiken mitä oon halunnut :) Jee! Eli aikaa liikkumiselle löytyy hyvinkin, kun siitä vaan tarpeeksi tykkää. Ja oikeastaan mille tahansa asialle, riippuu vaan siitä, mikä on oma tärkeysjärjestys. Mulla itelläni top3 vapaa-ajan juttuja on:
 
1. huippuja treenejä
2. hyvää arkiruokaa
3. tarpeeksi unta
 
Niinpä tälläkin kiireisellä viikolla oon koittanu pitää erityisesti kiinni siitä, että oon päässy kivoihin treeneihin, syöny joka päivä urheilijan kannalta järkevää ruokaa (enkä ole sortunut kiireessä esimerkiksi leipä- tai eineslinjalle) ja jättänyt jonain iltana bloginkin kirjoittelun lyhyeen tai kokonaan välistä, jotta oon päässyt ajoissa nukkumaan :) Sanoisinkin, että aika kaikilla on vuorokaudessa sama, mutta se miten sen käytämme, riippuu omista mielenkiinnon kohteistamme. Tärkeille asioille löytyy aina aikaa. En haluais kuulla enää, että jollain ei ole aikaa liikunnalle. Koska musta se on tekosyy, ainakin pidemmänpäälle. Ei mullakaa oo aikaa kahvitella kavereiden kanssa arkena?! haha. Ja se on ihan okei.  Mutta nää asiat on mulla etusijalla, ja niille myös annan aikaa, kun suunnittelen ja teen itelleni mielekästä arkea! :)
 
Mikä sun top3 on? Mihin haluat käyttää omaa vapaa-aikaasi? :)
 
mielekäs arki saa voimaan hyvin:)
 
Milla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta