onnellisuudesta

Moi. Meillä on töissä seinällä semmonen teksti, jossa Nalle Puh on onnellinen monesta syystä. Se on onnellinen esimerkiksi siitä, että se joutuu siivoamaan juhlien jälkeen, koska silloin se merkitsee, että hänellä on ystäviä. Nalle puh on myös onnellinen, vaikka sen housunnapit kiristävät, koska siitä se tietää, että kaapissa on ruokaa. Se on myös onnellinen aamulla soivasta herätyskellosta, koska se on merkki siitä, että on elossa! Tässä vain muutamia esimerkkejä tekstistä, joka varmaan onkin monelle ennestään tuttu. Oon kuitenkin tuon tekstin innoittamana pohtinut omaa onnellisuuttani. Ja nyt viikon loppupuolella voin kyllä todeta, tällä viikolla ollut jotenkin erityisen onnellinen. Tai oikeastaan olen tietoisemmin ajatellut monia arjen tavallisia asioita myönteisestä näkökulmasta, ja huomannut, että mulla on monenmonta syytä onnellisuuteen :) Ja koska näitä syitä vaan on putkahdellut pitkin päiviä ja viikkoa, nii mun oloni ollut todella erikoisen hyvä!
 
Mun mielestä onnellisuus rakentuu tyytyväisyydestä omaan itseensä ja omaan elämäänsä. Se, että tuntee olonsa hyväksi juuri sellaisena kuin on, ja toisaalta, että elämä tuntuu mielekkäältä. Tottakai pitkän matkan varrella vastaan tulee muitakin tunteita, eikä kukaan ole onnellinen koko aikaa. Onnellisuushan onkin nimeomaan hetkellinen tunne, asenne asioita kohtaan ja mielekkyyttä luova olotila. Mutta nimenomaan onnellisuuden tunteen tunnistaminen ja tunnustaminen, mielekkäiden  kokemusten hankkiminen sekä asoiden merkityksellistäminen tekevät ihan tavallisesta arjestakin sellaista, että siinä voi kokea monia pieniä hetkiä onnellisuutta. Ja kun arjessa saa todeta hetkittäin, että mulla on oikeestaan tosi hyvä olla nyt ja tää asia tuottaa mulle iloa, nii pidemmän päälle (tai ainakin tän mun viikon mittaisen ihmiskokeen aikana) tuntuu, että haluaa elää joka päivä uteliaalla mielellä, kun koskaan ei tiedä, mitä kaikkea kivaa tuleekaan vastaan!
 
 Oon törmännyt tällä viikolla myös ihmistyyppiin, joka on todella pessimistinen ja kielteinen, joten käymiemme keskusteluiden kauttakin oon pohtinyt tätä asiaa, ja huomannut, että mullahan on todella virkeä mieli, hyvä asenne ja paljon aihetta onnellisuuteen :) Onnellisuutta ei voi kai opettaa toiselle, mutta erilaisista hetkistä voi koittaa löytää niitä pieniä asioita, jotka muistuttavat, että aina ei tarvitse vain odottaa jotain parempaa saapuvaksi. Tällä hetkellä moni odottaakin kesäloman alkua. Tottakai odotan itsekin. Viimeiset 2 viikkoa ennen lomaa ovat meneilllään, ja huomaan, että alan jo suunnitella kaikkea kivaa vapaa-ajan rientoa, ja mietiskelen, kun on vielä 10 työpäivää ennen sitä. Onnellisuusviikkoni ansiosta tajusin kuitenkin, että jos jätän elämättä nää 2 viikkoa sen takia, että odotan lomaa, nii menee kyllä aikaa hukkaan ja tulee todella pitkät päivät :-D Täytyy siis huomata niitä kivoja juttuja jokaisesta päivästä, koska onnellisena lomalle jääminen on varmasti paljon coolimpaa kuin onnettomana! ;p
 
 
Jonkinlainen kasku kuuluu, että monesti kaiken hyvän huomaa vasta sitten, kun sen menettää. Mä oon tällä viikolla huomanut oman onnellisen elämäni. Sen, että mun onnellisuus rakentuu pienistä asioista. Mulla on mielekästä työtä, turvallinen koti, ihania ystäviä, terve kroppa, toimiva pyörä, seurallinen koira, läheiset välit perheenjäseniin ja ruokaa kaapissa. Noin niinkuin mainitakseni muutamia asioita, jotka ovat ihan tavallisia, mutta lopulta kuitenkin niitä kaikista tärkeimpiä. Mulla on ollut tälläkin viikolla paljon hyviä hetkiä, ja oon todellakin tyytyväinen, että oon huomannut ne siinä hetkessä, enkä sitten joskus tulevaisuudessa, jos sattuu jotain arkea järisyttävää…  Halusin kirjoittaa onnellisuudesta jo keskiviikkona, mutta ajattelin, että olin vain jossain euforisessa olotilassa. Sama homma oli kuitenkin torstainakin, yhtä vain teki mieli fiilistellä, kuinka arkikin saa ihan uudenlaisen olotilan, kun siitä hakee kaikkia kivoja asioita. Eilen en ehtinyt blogin puolelle ollenkaan, mutta koska olotila on yhtä vain onnellinen, nii pakkohan aihe oli ottaa tänää esille :) Onnellisuusajattelu toimii – kokeile vaikka ;)
Milla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta