ruuhkaa salilla

Oon käynyt nyt viikon sisään monesti salilla treenaa. Tavallisesti tulee mentyä aika pian työpäivän jälkeen siinä 17-18 aikoihin. Ja niin tulee ilmeisen monen muunkin, koska kyseiseen aikaan kaikkialla on aivan kamala ruuhka: lämmittelylaitteet on täynnä ihmisiä, vapaat painot on varattuja (paitsi ne 1kg ja 10kg) ja lähes jokaisessa laitteessa istuu joku heppu treenaamassa. Ja tietysti juuri ne käsipainot, joita tartteisit, on käytössä. Ja kun pääset johonkin laitteeseen jonotuksen jälkeen, nii seuraava odottelee jo vihjaillen sivussa, että olis sitten tulossa seuraavaks – mieluiten mahdollisimman pian. Kuitenkin, kun ehdottaa, että tehtäis vuorotellen toisen taukojen aikana, nii sit kukaan vieras ei kuitenkaa lähe tähän mukaa, vaan jää ihmeellisesti hengailee sivuun :-D Ärsyttävää ruuhkasäätämistä :D!
Niinpä mä oon nyt siis tän viikon sisään poikennut rutiinista, ja käynyt kokeilemassa mahdollisimman erilaisiin aikoihin salitreeniä. Viime torstaina kävin heti 06:00 aamulla, kun sali aukesi. Perjantaina menin puoliltapäivin suoraan töistä, eli noin klo 13 aikoihin. Tällä viikolla maanantaina kävin viimeisen aukiolotunnin aikana klo:20 ja tiistaina vähän myöhemmin neljänruuhkan jälkeen, noin kello 19. Mutta tiiättekö mikä lopputulos kuitenki oli? – No ruuhka!! Joka kerta oli ihmisiä ympärillä, että jos olis ottanu kuvan ja lähettäny kaverille, nii ei olis osannu kyllä päätellä, mihin kellonaikaan se on otettu. Oon jo pitkään halunnu tehdä treeniblogille tyypillisiä kuntosalitreenipostauksia, mutta mun ongelma tällä hetkellä on se, että en oo saanu sovitettua yhteistreenejä salille kavereiden kanssa, ja en viitti sitte itekseni kuvailla, kun ympärillä on monia ihmisiä. Jokuhan voi vaikka luulla, että treenaamisen sijaan oon menny valokuvaamaan sinne salille :-D Ja eihän postaukset oo kivoja ilman kuvia. haha. 
Jos joku hetki noista kaikista pitäis erotella, että siellä oli neljänruuhkaa vähemmän ihmisiä, nii se oli toi viiminen aukiolotunti. Silloin oli kyllä selkeesti vähemmän kanssatreenaajia, mutta silti niin paljon, että ei voinu ottaa salakuvia :D Mutta treenit sentää sain tehtyä ilman jonotuksia tai tuskastumista siihen odotteluun ja soveltamiseen, kun etukäteen suunniteltuihin liikkeisiin ei olekaan tiettyjä laitteita tai painoja saatavilla. Mutta tykkäisin kyllä treenata vähän aikasemmin, kun oon jo tossa vaiheessa päivää ihan tööt. Että mieluummin meen sitte vaikka sinne neljän ruuhkaan kuitenkin :) Onneks mulla alkaa pian loma, nii sitte mulla on mahdollisuus jatkaa tätä empiiristä tutkimusta ja selvittää, josko joku hetki päivästä oliskin rauhallinen meidänkin jättisuurella salilla :)! Mun salijäsenyyteen kuuluu kuitenkin 3 isoa kuntokeskusta + pienempiä kuntosaleja vapaaseen käyttöön, nii luulis, että vaikka ollaankin tampereen kokoisessa urheilijakaupungissa, nii silti pitäis löytyä joku hetki, kun salilla pääsis reenailee ihan rauhassa :)

ps. On saanu ihan hyvää treenimotivaatiota, kun on noi nuorten yleisurheilun em-kisat täällä tampereella, ja monet urheilijat yöpyy tossa hotellissa, joka on samassa rakennuksessa mun salin kanssa. On sitte tullu vastaa salilla ja sen ulkopuolella jos jonkinlaista lihaskimppua ja timmiä kroppaa, nii kummallisesti sitä iteki sit puristaa itestään vielä vähän tehoja lisää :-D

Onks teijän saleilla ruuhkaa aina vai ainoastaa neljän jälkeen? Mikä on paras aika treenata?
Milla

2 vastausta artikkeliin “ruuhkaa salilla”

  1. miten ärsyttävää! oon tottunut niin hyvään! oon tälläkin viikolla tehnyt neljä treeniä salilla kaksin jonkun työkaverin kanssa aina. sovitaan joku päivä, niin tuut tänne taas treenaan! :)

    • sulla on kyllä ihan luksusoltavat!! vois sopii joo taas jonku hetken nii tuun vierailulle:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta