mikä urheiluloma?

Heips! Täällä ollaan taas :) Mulla on ollut nyt kaks viikkoa kesälomaa, ja jos muistatte, ni suunnittelin kovasti, että kulutan kesälomani lempitreenieni kanssa. Ajattelin, että aamuisin käyn juoksemassa tai salilla ja iltaisin jumppaan kavereiden kanssa. Vaan kuinkas kävikään: ekan lomaviikon olin ihan ylikunnon partaalla, joten oli pakko keventää treenejä ja jättää niitä hetkeksi aikaa jopa kokonaan tekemättä. Kevyen treeniviikon jälkeen puhkuin intoa, että nyt lähtee homma käyntiin – nii ei! Tulinki kipeeks :-D Ja viime viikko menikin sairastellessa, ja vasta viikonloppua kohti pääsin kokeilee vähä treenejä. Ihan täysillä en kuitenkaa uskaltanu esimerkiks lauantaina attackia vetää, koska olin aika yskänen koko viikon. Tänää olo on ollut pitkästä aikaa normaali, ja mun oli ihan pakko  korkata vihdoin mun suunnittelemani urheilulomani, onhan tässä vielä virallista lomaa pari päivää jäljellä..
Sen lisäksi, että oon päässy tosi huonosti treenailee tässä heinäkuussa, nii kaikki muukin on ollut vähän ympäriämpärisekaisin. Koko talven ja kevään pääsin hyvään flow-tilaan ruokailujen ja treenien kanssa, ja voin todella hyvin. Nyt sitte, kun loma koitti ja heinäkuussa olleet synttärit, tammerfestit ja summersoundit tuli vastaan, nii oon myös tehnyt ns. lomamoodilla sellaisia valintoja, jotka pidemmänpäälle ei kyllä edesauta mun kehittymistä treeneissä tai edistä mun hyvinvointia muutenkaan. Oon siis ollut vähä joka lauantai jossain baarissa, valvonut ja juonut jonkin verran alkoholia. Sen lisäksi syötii myös nakkeja jostai snägäristä – hyi! Mä en oikeestikkaa oo yhtään roskaruuan ystävä, eikä esimerkiksi edes tavallisessa ravintolassa syöminen oo musta kivaa, koska en tykkää niistä ruuista kauheesti ja jotenki tykkään mieluummin syyä sillain, että tiiä, mitä syömäni ruoka sisältää. Sitten on myös tullu syötyä jäätelöä ja päälle vähä suklaata. Ei siis mitenkää överisti huonoja valintoja, mutta kun eli niin ’puhtaasti’ (voiko noin sanoa :d)  pitkään, nii pienetkin huonot valinnat (ja etenki kun ne toistuu joka viikko) nii saa jotenki sellasen ällötyksen päälle. Mulle on myös jotenki eri asia syödä pussillinen karkkia, koska ne vaa on hyviä ja koko sokerimääränsä arvoisia. Ei mulla makuunin irtokarkeista tuu morkkista, sillon kun oon suunnitellu, että aion niitä syödä! Mutta tollaneen tissuttelu juopottelu ja roskaruoka ei vaa oo sen arvoista. Ei ollenkaa. Ja jotenki yhdistettynä huonot treeniviikot huonoihin valintoihin, nii täytyy kyllä sanoa, että kuluneet kolme viikkoa on tavallaan olleet kamalia :D haha. Ainakin siis mun kropalleni. Toisaalta, kaikki mitä tähän kolmeen viikkoon on sisältynyt, ja etenkin noi kohokohdat (eli summersoundit, synttärit ja tammerfestit) on ollu niin ikimuistoisia, että en vaihtais niitä mihinkään! Jäi aivan ihania muistoja kesästä :)<3 Mulla ei ehkä olis näin kamala 'morkkis' näistä kaikista huonoista valinnoista, jos olisin päässyt kaiken sekoilun ohella myös treenaamaan. Mutta ku treenikunto on vaihdellut niin paljon………
No, mutta nyt kun pääsin purkamaan tän mun olotilani tänne, nii ehkä tää tästä helpottaa :) Edellämainituista syistä johtuen en muuten oo sinne kehonkoostumusmittaukseenkaan mennyt. Olis pitäny tehdä se ennen lomaa. Mutta jotenki suunnittelin, että lomalla viimeistelen kevään aikana tehdyn työn ja meen heinäkuun lopussa. Mutta, no, tiedätte kuinka kävi. Ei tietysti parissa viikossa saa kauheesti (ainakaa toivottavasti?!) tuhoa aikaan, mutta jotenki olis kivampi mennä sinne mittauksee ees hyvän treeniviikon jälkeen, jolloin on ns. normaali olotila. Jos siis vaikka ens viikolla =)

ME MENTII TÄNÄÄ TÄTÄ JA JESSUS <3 Sanat ei riitä, mutta tsiikatkaa – vedin vähintää yhtä hienosti ko noi :D haha. Ihan huippua! Ihana biisi <3 Mä oon niin bodyjam-koukussa.Tosin tossa 3:35 kohdassa mun jalat ei vaa suostunu laittaa painoa kantapäille vaa nousin aina vahingossa varpaille. haha. Riittää opeteltavaa :-D Tulee varmaa jostai lihasmuisista noi, et miten painoa jakaa ku on vetäny vaa noita pomppivia atleettisia tunteja. Mut jamissa saa kyl ihan loistavaa koordinaatio- ja kropanhallintatreeniä!

Tänää siis korkkasin siis siiderin sijaan mun virallisen urheilulomani aamun salitreenillä ja iltapäivän bodyjamilla. Ja mikä hienointa – mulla kulki niiiin hyvin! Jamissa oli aivan ihania miksauksia <3 Nyt on onneks kaikki kesän juhlat juhlittu, joten nyt aijon sataprosenttisesti palata siihen normaaliin kuvioon, jossa pääsen treenaa kivoja treeneja, syömään terveellistä ruokaa ja täytyypä nyt myös viisastua ja levätä hieman enemmän. Heinäkuu jääköön siis historiaan nyt näillä fiiliksillä. Irtiotto terveellisestä elämästä. Vaikkei mitenkää överiksi mennyt miltään osin, nii silti se harmittaa vähän – ainakin jos kaikki talven aikana tehty työ meni hukkaan. Toisaalta tiedän, ettei voinu mennä, koska treenasin kuitenkin enemmän kuin esimerkiksi joku ihan tavis treenaaja :D Ja tein myös hyviä valintoja kaiken sen muun ajan, paitsi noi lauantait :-D 
kivaa?……………..
…………..vai vielä kivempaa? :D JOO!
Pliiis helpottakaa mun tuskaa ja kertokaa joku, että ootte myös tehny huonompia valintoja heinäkuun helteillä? Yff :/
Milla

21 vastausta artikkeliin “mikä urheiluloma?”

 1. Muutamaa nakkia tai siideriä ei kannata murehtia yhtään, ei varmasti näy missään. Ja miks treenaat jos ei pysty nauttiin mistään muusta kunnolla? T: Mika p.s. Seuraava blogijuttu vois olla vaikka bulkkauksesta niin nähtäis :)

  • moro mika! kiva ku luet mun hiukan tyttömäistä hömppäblogia :D onneks kuitenkin kirjoitin tonne, että en vaihtais yhtäkää heinäkuun reissua pois, sen verran huikeeta oli :) -muutenhan joku voi luulla, että ihan sataprossaa täysillä suren täällä niitä kolmea nakkia, jotka oli siellä kammottavassa ’nakkimukissa’ enkä voi nauttia elämästä ollenkaa! ps. jos haluut nii saat tulla vierailevaks tähdeks kirjoittaa bulkkauksesta

  • Joo, välillä luen :)

   Emmä luule ettet osaa nauttia, mut varmaan kestäis ottaa vähän useemminki vähän vapaammin.

   Mitä vierailuun tulee, voisin ehkä kirjottaakki, mut tulis kokemuksien osalta varmaan aika suppee kirjotus ku mulla se bulkkaus ei erois mitenkää tavallisesta:D Dieetit vaihtoon… -mika

  • eikö! ihan huippu <3 perjantaina taas jammailee jamia! toi on vielä se biisi, jonka linkitin facebookii viime vuonna ku olin lähdössä summersoundeille. ja jonka soitin just jolleki kaverille kotona ku koitin kertoo minkälaista musiikkia kuuntelen – ja mua katottii oudosti :D jos muistat!

 2. Kuulostaa hieman huolestuttavalta ettet ravintolassakaan voi syödä, koska et tiedä mitä ruoka siellä tarkalleen sisältää. Muutenkin tosi monesta kirjoituksestasi on paistanut läpi kontrollifriikkiys sekä ruoan että liikunnan suhteen. Olet joko jo kehittänyt tai kovaa vauhtia kehittämässä tästä itsellesi ongelman.

  • joo oon kyllä aika neuroottinen tapaus. mariskoolitki on aina suorassa rivissä hyllyssä.

  • haha. ei vaa! toivottavasti en oikeesti anna yleisesti jotain kontrollifriikin kuvaa itestäni. mä todella nautin ruuasta ja liikunnasta ja herkuttelustakin enkä halua tehdä näistä itselleni ongelmia. elämässä niitä ongelmia tulee varmasti suuremmistakin asioista ja ihan pyytämättäkin! :o

 3. Jos sulle tulee tommosesta ”vapaammin” ottamisesta huono fiilis, niin se ei oo sun juttu! Ja tosiaan ravintolaruoka on kaikkea muutakuin terveellistä – toisinkuin luullaan.
  Ja minusta on hyvä, että kuitenkin välillä kokeilet näitä huonoja valintoja, tiedät taas itsestäsi enemmän.

  Kestäis ottaa useemmin vapaammin, mutta miksi? Saadakseen taas huonon olon?

  • no niinpä. ja mieluummin ’ottaa rennommin’ sit vaikka sen karkkipäivän muodossa, ku karkeista oikeesti tykkään! mut tosta alkoholista en :D

   jotenki tuntuu, että lihavia ihmisiä kannustetaa tarkkailee ruokailuja ja liikuntoja ja oikein hurrataa kun ne kertoo pystyneensä kieltäytyy jostain suklaasta. mut sitte ku normaali hyväkuntoinen ihminen tekee saman, nii se mielletään heti sairaaksi… eikai kukaa voi olla hyvässä kunnossa ellei vähä kato mitä syö, kuinka usein herkuttelee ja kuinka treenaa :-D

  • ”Saadakseen taas huonon olon?”
   Mutamasta siideristä tai ravintolaruoasta (jos ei nyt lasketa pizzaa, kebabia ym. joista oikeasti tuleekin) ei tule huono olo. Emmä sitä sano, ei niitä siidereikään nyt tarvitse joka päivä korillista vetää.

   On vaan paljo helpompi treenatakki ja siitä nauttii enemmän, kun on vähän armollisempi itseään kohtaan.

  • Miksi pitäisi juoda siideriä, jos siitä ei tykkää? Koska ”joku” on määrittäny alkoholin rentoutumisena??? Ja sehän on yksilöllistä tuleeko mistäkin huono olo, niin miksi (ja kuka?) on päättäny että mässäily ja alkoholin nauttiminen on ”vapaammin” ottamista??

   ”On vaan paljo helpompi treenatakki” Tietääkseni huono ravinto ja alkoholi EI edesauta treenaamista yhtään !

 4. Samoja fiiliksiä. Mullakin meni loman alkupuolella vähän överiksi niin juomisten kuin syömistenkin suhteen. Ja etenkin toi alkoholi saa vaan todella huonon olon, siis en nyt puhu krapulasta vaan siitä yleisestä fiiliksestä, joka siihen liittyy. Niinpä itse päätinkin ottaa itseäni niskasta kiinni ja olla juomatta nyt vähään aikaan yhtikäs mitään. Nyt siis loppuloma onneksi kulunut jo sporttisissa ja ”normaaleissa” merkeissä.

  Samanlailla itse ajattelin sitten ottaa rennommin syömisten muodossa, esimerkiksi juuri karkit joku ilta leffan ääressä voisi olla juuri se rentoutus mitä välillä kaipaa ja mistä sitten kuitenkaan ei tule niin kaamee olo. Ja mulle kyllä välillä ravintolassa käyminen on myös hyvä irtiotto arjen keskellä.

  Ihanaa loppulomaa sulle! :)

  • onpa kiva kuulla samanlaisia fiiliksiä muiltaki! :) ja nimenomaa iteki tarkoitin krapulan sijaan tota henkistä huonoa oloa, joka sen nauttimiseen ainaki omalla kohdallani liittyy! kiva, kun osasit pukea sen paremmin sanoiks :)

   ja muutenki toi karkkihommanki kirjoitit justii niinku ite voisin sanoa :D!! mieluummin ottaa ne rentoilut ja ekstrakalorit ja pöhötykset ja kaiken irtioton perusterveellisestä treeniarjesta sellasesta asiasta, josta oikeesti tykkää. Ja mä tykkään kans hulluna irtokarkeista <3

   kiitos kommentistasi! :)

 5. Huonosti sanottu tossa aiemmin, että oot kehittämässä itselles ongelmaa, asiahan on päinvastoin. Osaat päästää irti sellasista asioista mistä ei tule sulle hyvä olo, mutta yleisesti ne mielletään rentouttaviksi tai nautinnollisiksi. Esim justiinsa alkoholi ja ravintolamätöt. Kuka määräs ja milloin että niitä tarvii johonkin ?!

  • niii no oon olluki jotenkin ihan erityisen onnellinen viimeisen vuoden aikan nimenomaan siitä syystä, että oon uskaltanut alkaa elää omanlaistani elämää! Uskallan sanoa ei niille asioille, joille muut ei välttämättä sanokaan ei ja oon uskaltanut tehdä sellaisia valintoja, joista mulle itelle tulee hyvä mieli =) ….ja ei kyllä etenkään aluks, eikä vieläkään oo aina helppoa perustella, miks ei halua ottaa alkoholia. joidenkin mielestä treenaaminen ei ole elämästä nauttimista ja ”ilo voidaan ottaa irti” vain olemalla humalassa? mulle tää tavoitteellisempi treenaaminen ja terveelliset valinnat vaa tuo niin hyvän olon, että ihmettelen kans, miks alkoholi ja roskaruoka pitäs olla yleismaailmallisia relaamiskeinoja?

 6. Plus että jos jollekin on jäänyt tästä blogista epäselväks kuinka älyttömän paljon sä nautit treenaamisesta, niin saa olla tyhmä ! Siideri on viimenen mitä sä tarviit nauttiakses treenaamisesta :DD

 7. Kyllähän sun elämään kuuluu paljon muutakin kun treenaus. Kaikki ei varmaan ole huomanneet et tää on kuitenkin _treeniblogi_ jossa puhutaan sillo treenistä! Jos joku sienitutkija tekee sieniblogin jossa puhuu sienistä ni sekin varmaan sit meinaa et se on hirvee sienipää jollon kaamee sieniongelma ja kaiket päivät se vaan poimii syö halailee varastelee ja haistelee sieniä ja on sienipäissään kotona.. miettien sieniä.. ja kirjoitellen niistä sieniblogiin .. Mitäs muutakaan! ei sieniblogiin kirjoteta kakkuohjeita! Paitsi jos se olis sienikakku… hmm nimim. kiinnostunut sienistä

  • haha. voi jestas. nyt mä kyllä hajosin ihan täysin!! :-D kiitos kommentistasi. ehkä kommenttiboksin tila alkoikin olla jo liian vakava ja tää sienihomma tuli tarpeeseen :D

   kukin eläköön tyylillään, mitä sitä muut on arvostelemaan ja diagnosoimaan, jos yks tykkää treenata, toinen keräilee sieniä ja kolmas kittaa kaljaa. kunhan ny jokainen vois olla tyytyväinen niihin omiin valintoihinsa :)! ja mä ainaki oon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta