24h -juoksu

Perjantai-ilta tuli vietettyä vaihteeksi eräässä juoksutapahtumassa, joka järjestettiin Tampereen keskustassa. Tapahtuman nimi oli siis tuo 24h -juoksu ja nimi tulee siitä, että tapahtuma kestää vuorokauden ympäri perjantai alkuillasta lauantain alkuiltaan saakka. Juoksu on hyväntekeväisyystapahtuma, jonka avulla kerätään rahaa nuorten syrjäytymisen vastaiseen taisteluun. Kuinka rahat sitten konkreettisesti kerääntyvät? Jokainen tapahtumaan sitoutunut sponsori on luvannut tiettyyn hyväksi katsomaansa summaan saakka asti maksaa jokaista juostua kierrosta kohden 2euroa hyväntekeväisyyteen. Yksi juostu kierros vastaa noin 1 kilmetriä, eli tavallaan maksetaan 2e/km. 
Juoksijat puolestaan maksavat pienen osallistumismaksun, ja saavat valita itse juoksemiensa kilometrien / kierrosten määrän. Osallistumismaksua vastaan sai juoksijanumeron, jossa oli kierroksia laskeva siru. Sen lisäksi oli tavaransäilytystä, eväitä, juotavaa ja livemusiikkia ja kivaa ajanvietettä :-)

 Olin liikenteessä mun hyvän kaverini kanssa. Oltiin ilmoittauduttu tapahtumaan jo kauan sitten, mutta kuitenkin kun valmistauduttii lähtöön, nii kummallakaan ei ollut käyny mielessä kattoo tarkkaan, missä juoksun lähtöpaikka sijaitsee jne :-D Siellä pyörittii hetki Tampereen keskustassa verkkarit päällä perjantai-iltana klo 21 aikoihin, ennen ku löydettii muita jo juoksemassa olevia ihmisiä seuraamalla lähtöselvitykseen :-D 
Perjantait on mulle ehkäpä heikoimpia treenipäiviä, koska oon aina niin poikki työviikon jälkeen, että ei tahdo riittää energiaa kunnon riehumiseen. Tällä kertaa olin heränny jo 04:40 töihin, nii vaikka nukuin päikkäritki ennen juoksuun lähtöä, nii olo oli jotenki ihan laiska, vetelä ja hervoton. Haha. Onneks mun kaveri oli ihan samoilla fiiliksillä. Vietettii töiden jälkee siinä alkuilta laatuaikaa hengaillen ja oli nii väsynyttä vitsiä, että en oo kyllä moneenmoneen viikkoon nauranu niin paljon ku eilen :-D Saatiin myös hyvä idea käydä hakee kaupasta vähä treeniboostia ennen juoksua………… jäätelöä!
arvaa kumpi on mun?
 Jäätelöiden boostaamana lähdettiin siis juoksemaan keskustaan klo 21. Ja heti perään voin kertoa, että ei se jäätelö kyllä ollukaa lainkaan hyvä idea :-D Bröyh! Jotenki kaikki syömiset ja väsymys ja kikattelu ja odottelu johti siihen, että me vaa parannettiin maailmaa ja naurettii vatsalihakset kipeenä koko päivän, mutta itse juoksu oli lähinnä kevyt iltalenkki. Joo, just sellainen. Mentii semmosta hidasta hölkkää ja alku- ja loppuverkkoineen aikaa kertyi juoksulle 1h15min. Ei siis mikään tehotreeni, mutta eikai aina tarvikaan olla ;) Itse tunnelmasta tapahtumapaikalla tähän aikaan sanoisin sen verran, että se jotenkin hyvin vahvasti kuvasi mun mielestä sitä, että elämä on valintoja. Musta oli ihanaa juosta keskustassa sporttisena juuri sillä hetkellä, mutta kyllä paljon keskustelua heräs myös siitä, mitä moni muu teki siellä keskustassa samaan aikaan. Alkoholia maassa ja päässä, tupakkaa, tappeluita, örvellystä ja kaikkea kamalan ahdistavaa. On ehkä selvää, että mä en oo mikään päihteiden kannattaja. Tässä tapahtumassa myös kontrasti erilaisten valintojen vaikutuksesta jotenki näkyi hyvin. Tai en tiiä näkyikö se ulospäin, mutta mulle itelle tuli sisältäpäi jotenki semmonen onnellinen ja hyvä olo. Joku muu örveltää ja juo päänsä täyteen, nauttikoon siitä. Yhtälailla mä saan nauttia tästä mistä mä tykkään. Tällä kertaa tapahtuma-aika ja -paikka vaan oli samat. Se oli hassua :D Mulla vaa oli nii vahvasti sellai fiilis, ettei mikään vois olla parempaa perjantai-iltana, kun urheilla hyvässä seurassa viilenevässä elokuun illassa?! Olo oli freesi ja jollain tapaa vahva, vaikka pitkä päivä väsyttikin ja naamassa oli 15 tuntia sitten laitetut meikit, joiden kanssa olin ne päikkäritki vetäny :D Hyvä olo ja tyytyväisyys omiin valintoihin ja elämään just tässä ja nyt olikin ehkä vahvempia ja kauniimpia kuin sen hetkinen ulkoinen olemus :-)
tunnelmallista juoksua!
evästauko
juoksijat 993 & 994
Omalla osallistumisellamme, vaikkei se nyt mitään maratonjuoksua vastannutkaan, saatiin kerättyä n.44euroa hyväntekeväisyyteen :-) Eli ei mikää turha lenkki ollenkaan! Ja sitä paitsi, mä opin tässä sivussa taas ainaki pari mielenkiintoista uutta asiaa mun kaverista, haha. Enkä olis voinu millään kuvitella parempaa juoksuseuraa just tähän tapahtumaan ja just tänä perjantaina! Oli ihan hassunkurisenhullunhauskaa, kiitos seurasta <3
Oliko joku muu juoksemassa? Mitä tykkäsitte?
ps. kuinkahan hassulta tuntuis ens vuonna valita juoksuajankohdaksi klo 04 aamuyöllä? :D hahaa.
Milla

2 vastausta artikkeliin “24h -juoksu”

    • täytyyki tulla lueskelee sun ajatuksia ja kokemuksia tosta juoksusta :) joo, ens vuonna herätys yöllä 03 ja lenkkarit jalkaa ja menoks?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta