terveellisiä herkkuja: omenapiirakkaa ja banaanilettuja

Heips. Paljon vapaa-aikaa tällä viikolla. Mitähän erikoista sitä tekis. Jooo, mä leivon! Terveellisesti tietysti. Kun piti ne sokeriherkut jättää hetkeks aikaa muiden nautinnoks. Päätinpä sitten tehdä terveellistä omenapiirakkaa. Resepti on hyvin yksinkertainen ja helppo. Se on oikeastaan aika samanlainen, kun mitä oli joskus keväällä tekemäni mustikkapiirakan ohje. Vaihdoin vaan mustikat omenoihin, niitä kun on nyt saatavilla! En muista, mistä blogista silloin keväällä katoin ohjeen, mutta se löytyy kyllä täältä blogin kautta jos oikein etsii. Itse en nyt jaksanut tehdä sitä. Olin kirjoittanut ohjeen ylös ”reseptikirjaani”, joten tämä ohje ei siis edelleenkään ole millään tavalla itse keksimäni. Haluan painottaa sitä, jotta kukaan ei tule syyttämään mua ideavarkaudesta :D Mutta eniveis. Netti on pullollaan kivoja reseptejä. Osa on terveellisempiä kuin toiset. Jos nyt lokakuun kunniaksi haluatte herkutella terveellisemmin, tässä ohje:
 
Tarvitaan:
4 valkuaista
2 kypsää banaania
1dl maitorahkaa
1dl vettä
2.5 dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
3 omenaa
1 tl öljyä
(1tl makeutusta)
mausteeksi kanelia, piparkakkumaustetta, vaniljaa & kardemummaa (pärjäät kyllä pelkällä kanelillakin, mä vähä innostuin :D)
 
 
1. Laita uuni päälle 175 asteeseen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kosteat aineet keskenään. Banaani kannattaa muussata haarukalla pieneksi ennen valkuaisten lisäämistä.
3. Yhdistä kaikki aineet
4. Laita voideltuun piirakkavuokaan
5. Kuori ja pilko omenat ja asettele ne sitten parhaan kykysi mukaan kauniisti taikinan päälle
5. Uunissa noin 30 minuuttia
 
valmis!
Mulla kävi kaveri kylässä kahvilla ja maisteltiin yhdessä ekat palat tästä piirakasta. Kaverin kommentti oli, että ”kyllä tää välipalasta menee” :) Ite tykkään kanelista ja tällaisesta pullataikinan makuisesta herkusta, joten voisin syödä vaikka ton koko loppupiirakan tänää. Ehkä syönkin ;) Oon nimittäin jostain lukenut, että sen maku jopa paranee jääkaapissa yön yli nukkumisen aikana. Tänään sen on siis maistuttava vieläkin herkullisemmalta kuin eilen :D Koko piirakassa on 943kcal ja ravintoaineet jakautuvat jotakuinkin näin: hiilarit 66%, proteiinit 19% ja rasvat 15%. Muistelisin, että alkuperäisessä ohjeessa olisi ollut jokin lisäproteiini, jolloin koko piirakasta muuttui proteiiniomenapiirakka :D Mutta nyt se on vaa terveellisempi versio omenapiirakasta. Kaikki raaka-aineethan on kuitenkin ihan terveellisiä, eikä tässä ole käytetty leivonnaisille tyypillisiä sokeria, voita tai jauhoja =)

Jos et jaksa kokonaista piirakkaa valmistaa, ehdotan hyväksi väliapalaksi/ jälkiruuaksi banaanilettuja =) Olette niitä varmastikin jo monesti kokeilleet. Niin minäkin. Mutta silti, joka kerta, siis ihan joka kerta, mä yllätyn, kuinka herkullisia ne onkaan!! :D Tällä kertaa käytin valmistamiseen ihan överikypsää banaania, ja koska olen varsinainen makeanmetsästäjä, niin sen takia varmaan tämä viimeisin versio maistui kaikista parhaimmalta tähän mennessä. Siksi halusin taas muistuttaa teitäkin tästä helposta, nopeasta ja edullisesta välipalavaihtoehdosta.

Tarvitset siis vain 1 banaanin ja 3 valkuaista sekä mausteita. Ette varmaan ylläty, että ite laitoin kaikkia pullamausteitani, eli kanelia, piparkakkumaustetta ja kardemummaa ;) Miedolla lämmöllä tilkassa öljyä molemmin puolin ja valmista on. Päälle sulatin vähä mansikoita, namnam. Mulla on tosiaan se sokerimättörasvaherkuton kausi menossa, mutta aikamoista herkuttelua silti ollut, hihi :D Lätyssä on kaloreita 165 ja ravintoaineet jakautuvat seuraavasti: proteiinit 11g, hiilarit 17g ja rasvat 5.5g. Mansikat ei siis kuulu tähän lukuun. Ja paistoin tosiaan öljytilkassa tuon. Tuntuu, että monesti nää plätyt jää pannuun muuten kiinni.. Tää sopii tosiaan vielä tota piirakkaakin paremmin välipalaksi tai jälkkäriksi, jos tekee mieli jotain makeaa =) Sopiva määrä kaloreita ja ravintoaineita kivassa suhteessa toisiinsa nähden. Kaikista näistä voi toki tehdä niitä kuuluisia proteiinilättyjä tai proteiinipiiraita, mutta nyt nää on vaa ihan tavalliseen tapaan terveellisempiä versioita normi omenapiirakasta tai lätyistä.

ps. laitoin etusivulle kyselyn teille, käykääs kertomassa mielipiteenne =) kiitti!

Milla

Yksi vastaus artikkeliin “terveellisiä herkkuja: omenapiirakkaa ja banaanilettuja”

  1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta