telinevoimistelemassa

Meijän jumppalukkarissa pyörii syksyn ajan lauantaisin telinevoimistelua. Voin kertoa, että ei oo kertaakaan käynyt edes mielessä leikitellä ajatuksella, että menisin kyseistä lajia kokeilemaan. En oikeastaan ollut edes huomannut sitä kesän mainostuksen jälkeen lainkaan. Tänää mentii tekee kaverin kanssa yhteistreenit salille, ja se ehdotti, että mentäis kokeilee myös telineillä temppuilua. Oltii etukätee siitä vähän puhuttu, mutta en ollut kauheasti uhrannut ajatuksia sille, mitä tunti todellisuudessaan tulisi pitämään sisällään. En kai ennen tätä päivää uskonut vakavasti, että tunnille päädyttäisiin :D Mutta kuten otsikostakin huomaatte, siellä oltiin! 
 
Meillä oli hyvin erilaiset lähtökohdat telinevoimistelun suhteen. Kaveri on harrastanut lajia puolet elämästään ja ite oon kokeillut sitä viimeksi varmaan joskus kymmenen vuotta sitten koulun liikuntatunnilla. Mulla on ollut koululiikunta aina todistuksessa 10. Tykkäsin läpi kaikkien koulujen ihan valtavasti koulun liikunnasta, ainoastaan yks kompastuskivi on mahtunut mun koululiikuntauralleni. Ja se oli nimenomaan telinevoimistelu :D Olin ihan keskivertoa siitä. Osasin toki kärrynpyörät, kuperkeikat, siltakaadot ja käsilläseisonnat ja mitä kaikkea siellä nyt tehtiinkään. Mutta sitten se saakelin kieppi, joka piti sillä jollain rekillä tehdä! En koskaan onnistunut siinä. En kertaakaan, vaikka yritin sitä henkeni uhalla monta kertaa :D Ja sitten aloinkin inohta telinevoimistelua. Enkä sen pakollisen koululiikunnan jälkeen oo uhrannut lajille ajatustakaan. Ja nyt ajattelenkin lajista automaattisesti vähän kielteisesti, koska muiston tahraa vaan sen saakelin kiepin, joka teki koko hommasta turhauttavaa. En siis ehkä pomppinut innosta, kun päätettiin osallistua telinevoimistelutunnille. Mutta toisaalta, kannattaahan tällainen tilaisuus hyödyntää :) 
lokakuu6 (7)
 
Ei tiedetty yhtään, mitä odottaa tunnilta. Tuntui myös, että oltiin ainoat ekakertalaiset. Kaikki muut nimittäin hokas tulla tunnille ilman kenkiä. Ja ne alkoi myös heti edellisen tunnin loputtua järjestelee erilaisia mattoja ja liikuntavälineitä paikoilleen. Seistiin siinä sivussa vähä hölmöläisinä. Tavaroiden asettelun jälkeen päästiin aloittamaan yhteinen lämmittely. Lämmittelyosuuteen kuului juoksua salia ympäri erilaisilla tavoilla. Heitinkin kaverille kommentin, että tuntuu ku olis töihin tullu, kun vedettii karhunkävelyä siellä :D Sitten vähä pyöriteltii ja kierreltii raajoja ja aika pian oltii valmiita itse toimintaan. Telinevoimistelutunti koostui kahdesta kierroksesta, jossa pienissä ryhmissä kierrettiin erilaisia pisteitä. Pisteissä tehtiin esimerkiksi kärrynpyöriä, käsilläseisontaa, ’puomilla’ kävelyä,  ponnahduslaudalla pomppimista ja päälläseisontaa. Eka kierros oli ihan jees kiva. Tokalla kierroksella mua alkoi kuitenkin vähä harmittaa, että missäs se rekki on, jossa vois ottaa revanssin kiepin kanssa. Olisin myös halunnu roikkua köysissä tai renkaissa. En tiiä kuuluuko ne telinevoimistelun välineisiin, mutta niitä kaipasin :D Kaverille kaikki puuha oli taas ihan liian yksinkertaista. Kyllästyttiinkin aika pian sen ekan kierroksen jälkeen. Ja lähettiin sitten alasaliin pitää omaa temppukoulua, hihi.
 
lokakuu6 (6)
 
Alasalissa kaveri näytti mulle jotain hienoja temppuja, mitä se ei kehdannut testata siellä yläkerran jumpassa. Olis nimittäin tuntunut vähän töykeältä tehdä jotain ihan omiaan, kun yläkerran tunnilla oli kuitenkin palkattu ohjaaja pitämään tuntia. Ja kyllä mäki kokeilin jotain temppuja! haha. Päälläseisontaa! En oo kyllä kauheen rohkea temppuilija nykyään. En ollut sitä kymmenen vuotta sitten, ja nyt oon enää murto-osan siitäkään. Jotenkin pelottaa, että niskat taittuu tai nilkka murtuu, jos edes yrittää mitään uutta tai liian vaikeaa :D Oli kyllä hyvä päätös lähteä alakertaan pitä omaa temppukoulua. Saatii kuviakin ;) Kun lopetettiin päivän treenit, niin pukkarissa iso naisporukka puhui, kuinka huikeen kivaa heillä oli ollut taas päivän telivoimistelutunnilla! Eli tunti oli varmasti sopiva ja tarpeeksi vaativa sellaisille asiakkaille, jotka saa nimenomaan onnistumisen kokemuksia omasta kehittymisestä tällaisissa asioissa. Ite en kyllä menis enää uudestaan. En ollut niin kiinnostunut niistä liikkeistä ja tempuista, joita tällaisella tunnilla tehdään. Mutta tulihan kokeiltua. Ja sain heiaheiaankin yhden uuden lajin tälle vuodelle :D
 
lokakuu6 (8)
Milla

4 vastausta artikkeliin “telinevoimistelemassa”

  1. Mä olinkin miettinyt, mitä siellä telinevoikassa oikein tehdään, mutten ole uskaltanut mennä kokeilemaan. Joten kiitos tästä postauksesta (ja ei-kiitos telinevoikalle)!

  2. antaa kyllä aivan väärän kuvan varsinaisesta telinevoimistelusta! :) kiiitos taas huipusta viikonlopusta!!

    • jep. pitäs olla kunnon telinevoimisteluareena, jossa on kaikki oikeet välineet! sä otit ihan lungisti asian, ite olisin varmaa suuttunu, jos jossai vedettäis jotain mun lemppari lesmillsiä ihan väärin :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta