minäkö endomorph?

Heips. Tänää pt-tapaamisen yhteydessä puhuttiin vähän erilaisista vartalotyypeistä. Koko keskusteluaihe syntyi siitä, kun pt totesi mulle, että oon malliltani aika harteikas :D Siis wtf!? Minäkö. Tartuin aiheeseen väkisin, vaikei siitä pitänyt sen ihmellisemmin puhua. Mä oon nimittäin aina luullut olevani selkeä päärynämalli: kapea muuten mutta leveä lantio. Sain kuulla lyhyen selostuksen kolmesta erilaisesta vartalotyypistä, jotka ovat nimeltään ectomorph, mesomorph ja endomorph. Voitte hakea niistä lisätietoa, jos kiinnostaa enemmän. Mä en jaksanut alkaa kauheasti suomentaa englanninkielisiä sivuja, koska niin, en vain jaksanut :D Mutta mua kiinnosti kauheesti tää uusi näkökulma mun vartaloon. Ainakin, kun se tuli jostain muualta, kun tyttöjen juorukerhosta, jossa hämmästellään ihrakasoja. haha. Jos ymmärrätte, mitä tarkoitan.
Sain siis tänää kuulla mielipiteen, että olisin päärynän sijaan enemmänkin harteikas. Ja että mulla on pyöreät lihakset. Kaukana siis esimerkiksi maratoonarin geeneistä. Oon niinsanotusti näistä kolmesta edellämainitusta eniten mallia endomorph. Ja mitä se sitten tarkoittaa? Nii mitä muistan keskustelusta (tai mitkä asiat painoin syvälle sydämeeni enkä voi unohtaa vaikka haluaisinki :D) endomorph -tyyppiselle vartalolle on ominaista pehmeys ja rasvasolujen suuri määrä. Sen lisäksi endomorphit ovat usein lyhyitä. Lihasten hankkiminen luonnistuu hyvin, mutta haastavaa on päästä rasvasta eroon. Jep. Tunnustan ja tunnistan. Kaksi viimeksi mainittua vartalotyyppiä puolestaan oli enemmän maratoonarin geeneihin tai atleettisuuteen liittyviä. En tiedä niistä sen tarkemmin, koska olin kiinnostunut tietysti lähinnä tästä eniten itseäni kuvaavasta vartalotyypistä. Helpottavaa on kuitenkin se, ettei kukaan ihminen ole vain yhtä vartalotyyppiä, vaan ilmentää osaltaan jonkinverran jopa kaikkia näitä. Ja elämäntavat vaikuttavat luonnollisesti hyvinkin merkittävästi vartalotyypin arkiseen ilmentymiseen. Kukaan ei ole geeniensä saneleman vartalotyypin määräysvallassa, vaan itse voi vaikuttaa hyvinkin paljon omaan olemukseen.  Ja miksi musta on kiinnostavaa tutkia erilaisia vartalotyyppejä, niin tämä tietysti saattaa osaltaan vaikuttaa omien tavoitteiden saavuttamiseen ja on hyvä huomioida vartalotyyppi kun treeni- ja ruokaohjelmaa suunnitellaan.
Mä olin kyllä ihan aidosti yllättynyt (ja vähän järkyttynytkin) – enkö mä ookkaan ikuisesti inhottava päärynä! Oon jotenkin muodostanut itestäni sellaisen kuvan, että toho reisiosastolle ja pakaroihin on varastoitunut 23-vuoden makuunikäynnit, eikä siitä pääse eroon, vaikka mitä tekis. Oon oikeestaan aina ollut muuten vartalooni muuten tosi tyytyväinen, mutta tää päärynäsyndrooma aina välillä nostelee päätään. Ainakin huonoina päivinä. Ja nyt yhtäkkiä mä en ookaa päärynä! hahaa :D Ihanaa. En jotenkin millään tunnistanut itseäni juurikin näistä kahdesta kuvauksesta: harteikas ja pyöreät lihakset. Sehän kuulostaa erittäin kivalta! :) Joo, mä se oon! Mielelläni, kiitos. Eihän mulla oo enää mitään kohtaa mihin en vois olla edes melko tyytyväinen mun kropassani. hihi. Koska pääsin nyt vähä yli mun päärynäharmituksesta. Joka on ollut aina olemassa. Ihan turhaan. Ehkä oon ennen ollutki enemmän päärynä, mutta nyt treenien myötä oon pikkuhiljaa muuttanut geenien sanelemaa kroppaani enemmän atleettiseen suuntaan ;) Kuka tietää. Niin haluan uskoa.
Tuolta kurkkasin vähä tietoa, ja samoja asioita sielläkin luki sen verran, mitä jaksoin suomentaa. Jos joku ei tiennyt, niin inhoan siis englantia ihan liikaa. Siksi en jaksa vapaa-ajallani sitä kauheasti lähestyä missään muodossa. Käykää kattoo jos kiinnostuitte miettii., mikä vartalotyyppi/ mitä tyyppejä ite edustatte =)!
Oli kyllä kiva aloitus tälle viikonlopulle noi pt-treenit ja huomenna aamulla sama homma jatkuu rinta-hauistreenin kimpussa – tulee kuulemma kovaa settiä! :)
 Kivaa viikonloppua!!
Milla

4 vastausta artikkeliin “minäkö endomorph?”

    • haha. vähä repesin tolle kirahville! :-D mutta totta joo, sä taidat olla eniten tollanen ectomorph kyllä :)

  1. Huomasitko, että tuon sivuston saa käännettyä suomeks tuolta ylänurkasta? :) ”Hieman” huonoa suomenkieltä tosin, mutta eipähän tarvi englannin kanssa tapella! :D Tsemppiä projektin jatkoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta