kiitos ystävyydestä

Minkälainen on sun mielestä hyvä ystävä? Onko sulla sellainen? Tai kenties montakin sellaista? Mä oon onnistunut elämäni varrella haalimaan lähelleni monia hyviä ystäviä. Oon muuttanut niin monta kertaa, että suuri osa ystävistäni asuu eri paikkakunnalla kuin minä. He ovat myös tarttuneet matkaani mukaan erilaisia teitä pitkin: osa lapsuudesta saakka, jotkut peruskouluajoilta, jotkut harrastuksista ja loput sattumankautta yllättävistä tilanteista. On ihan mahtavaa, että on ollut mahdollista ylläpitää ystävyyssuhde ihmisten kanssa yli kymmenen vuoden ajan. Ja toisaalta yhtä hienoa on se, että oon saanut ihan parhaita ystäviä aikuisiällä treenien kautta! hahaa. Ja kuka sanoi, että jumpat tai salitreeni on omaa suorittamista vaan ;) Mutta siitä sen ystävyyden tunnistaakin – on joka kerta yhtä helppoa ja mukavaa nähdä, olkoon taukoa ollut välissä viikko tai puoli vuotta tai välimatkaa kilsa tai viissataa! Nykyään tulee niin paljon käytettyä whatsappia sun muita palveluita yhteydenpitoon, joten sikäli tuntuu, että kaukanakin asuvat ystävät olisivat lähellä ja osa mun arkeani.

MILKANKANSSA (22)military ryn (7)

Mun mielestä hyvä ystävä on sellainen, joka on aidosti läsnä. Haluaa ihan oikeasti pyyteettömästi viettää mun kanssa aikaa, ja se yhdessä vietetty aika on vieläpä antoisaa. Antoisa voi tarkoittaa hauskanpitoa tai sitten syvällisiä keskusteluja maailman menosta. Joka tapauksessa siihen sisältyy molemminpuolinen ilo, luottamus ja pyyteettömyys. En nimittäin sitten yhtään tykkää ihmisistä, jotka kaveeraavat vain saadakseen jonkin hyödyn itselleen. Myös se on aika kuluttavaa, kun itse toimii vainkuuntelijan roolissa, mutta toista ei voisi tilanteen kääntyessä lainkaan kiinnostaa mun kuulumiseni.. Ja usko pois, tällaisiinkin ihmisiin olen törmännyt matkan varrella. Ystävän kanssa tekee aidosti ja oikeasti mieli viettää aikaa. Siksi varmaan oonkin aina niin iloinen, kun joku ilmoittaa haluavansa tulla kyläilemään Tampereelle mun luo! Jee, joku haluaa siis viettää mun kanssani aikaa ja nähdä matkustamisen vaivan.

Oon varmaankin siis tehnyt joitain asioita oikein?

Itse asiassa tää mietitytti mua jonkin aikaa sitten niin paljon, että otin siitä selvää. Mun ystäväni ovat hyvin erilaisia, mutta jokaisesta tykkään juurikin sillä ainutlaatuisella tavalla. On hyviä kuuntelijoita, naurattajia, treenikamuja, shoppailuseuraa, elämääkokeneita, vanhempia ja vähän nuorempia. Yhtä kaikki, he kertoivat mulle, minkälainen mä olen heidän mielestään ystävänä. Oli muuten ihanaa saada sateisen syysviikon varrella viestejä kavereilta, kun he kertoivat, miten ihana ihminen olen, haha :-D Piristi kummasti päiviä, kun kattoi puhelinta, ja sinne olikin saapunut viesti joltain ystävältä, jolta olin asiaa kysellyt. Niin, kysyin siis viestillä noin kymmeneltä ystävältäni, miten he näkevät minut ystävänä. Miksi juuri minä olen merkityksellinen heille? Minkälainen ystävä oikein olen? Ei sitä muiden näkökulmaa voi oikein tietää muutoin kuin kysymällä. Ja minkälainen sitten olenkaan?

  kannustava – luotettava – iloinen – rehellinen – hyvä kuuntelija – hyvää treeniseuraa – samanhenkinen – empaattinen – avoin – uskollinen -Minäkö?

Kyllä mulla ihan liikutuksen hetkiä oli kun luin noita saamiani viestejä. Pyysin siis ystäviltäni parilla kolmella sanalla kuvauksen siitä, minkälainen mä olen ystävänä. Ja sainkin sitten jokaiselta pitkän tekstin, jossa käytiin meidän yhteistä historiaa läpi :D haha. Oli aivan ihanaa lukea juurikin niistä hetkistä, jotka on olleet heille merkityksellisiä. Niin ne on olleet mullekin. En vain ole tiennyt, että tietynlainen suhtautumiseni elämään ja asioihin sekä ystävänä oleminen on merkinnyt heille niin paljon. Ihanaa! Tiivistin tohon ylle siis yleisimmät kuvaukset, joita teksteissä näkyi. Tuli kyllä oikein hyvä mieli itelle. Nimittäin jos oikeesti olen onnistunut olemaan tuollainen ystävä, niin samanlaisia piirteitähän itse arvostan omissa ystävissäni. Ihmiset kehuu aivan liian vähän toisiaan. Kokeilkaa joskus kysellä ihan ääneen tai tällain viesteillä teidän lähimmiltä ihmisiltä omia hyviä puolianne. Takaan, että tulee hyvä mieli! =) Iso kiitos jokaiselle lähelle ja kaukana asuvalle ystävälleni. Olisin aika tylsä tyyppi ilman teitä ;)

24juoksu (4) military run (20)

Ainiiin. Ja ystävyydestä on nyt pakko hypätä vielä tulevan uudenvuoden suunnitelmiin! Hui! Mulla ei ollut uudeksivuodeksi mitään suunnitelmia, enkä ollut hakenut lomaakaan. Ajattelin, että voin aivan hyvin viettää tän ajan töissä, koska oikeastaan inhoan pakkojuhlintaa, kylmää, valvomista ja pimeää. Ja tän kaikenhan saa, kun lähtee uutenvuotena juhlimaan… No, ette ikinä arvaa! Nyt mulla on lomaa haettu viikoksi! Ai miksi? Siksi, että mun ihana ystäväni päätti h-i-t-u-s-e-n ilahduttaa ja yllättää, sillä hän tarjoaa mulle matkan FUERTEVENTURALLE!! Hihiiii! Siis mitää! Siis oikeasti: tarjoaa! Eli treenit ja ruokavalio saa pysyä ny ruodussa silläkin syyllä, että on sitte taas shortsikunnossa kuukauden päästä! Wuhuu!

Milla

4 vastausta artikkeliin “kiitos ystävyydestä”

  1. Ihana kirjoitus! Voisin itekin kysellä ystäviltäni et millanen oon ystävänä, kiitos ideasta. Liian harvoin tulee itekin sanottua ystäville et kuinka tärkeitä ja ihania ne on! :) Toi yllätys on kyllä mahtava!! Ihanaa, pääset lämpöön ja vielä parhaassa seurassa :)

    • kiitos! :) kannattaa kysellä joo, tulee niin hyvä mieli! ja luultavasti siitä syntyy kaikkia kivoja keskusteluja menneistä vuosista. Ykskin mun kaveri osas kertoa jonkun kehun, minkä oon sanonut sille yläasteella!? :D haha. Se oli painanut sen syvälle sydämeensä enkä mä ees muistanut tollasta enää.. Ollaan siis yllättävän merkityksellisiä ihan arjenkin jutuissa, sitä ei vaa aina huomaa kun ei niistä puhuta ääneen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta