minä ja lesmills

Uskon, että me kaikki onnelliset, jotka olemme päässeet joskus kokeilemaan LesMills-tunteja, olemme jääneet niinsanotusti koukkuun ;) LesMills -konseptin tunnit vaan on niin mukaansatempaavia, innostavia, tehokkaita ja hauskoja, että monenlaiset treenaajat löytävät kaikkien lajien joukosta oman suosikkinsa! Vai onko siellä ruudun takana joku, joka on kokeillut jotain LesMills -lajeja, mutta ei tykännyt? Haluan kuulla! Mikset tykännyt? Mikä laji se oli? Anna mä puhun sut ympäri, kohta tykkäät ;) haha.

Mun oma historiani LesMillsin kautta on tavallaan melko lyhyt, toisaalta pitkä, no eniveis se on ollut hyvin tiivis. Ensimmäinen tuntini oli joskus vuodenvaihteessa 2009-2010 ja lajina muistaakseni Bodyattack, jonne menin kaverin suosittelemana. Kaveri sanoi jotakuinkin näin: ” siellä hypitää, pompitaa ja riehutaa ja musiikki on tosi kovalla ja just semmosta mistä sä tykkäät!”. No, mähän tietysti innostuin ja lähdin sitten kokeilemaan. Aiemmin olin kyllä kattonut lukkarista, että tällainen tunti meni muutaman kerran viikossa, mutta sen tunnin kuvaus ei houkutellut mua yhtään. Ei niinku tippaakaan. Kuvauksessa sanottiin jotenkin sillain että ”tehokas aerobinen tunti, jolla sykettä nostattavat osudet sekä kehonhallintaa kehittävät liikkeet vaihtelevat” Whippii. Miksei ne ollut kirjoittanut kuvaukseen tollai, niinku kaveri sen mulle ilmaisi? Itse meinaa suosittelen sitä samoilla sanoilla nykyää niille, jotka ei oo vielä lajiin pariin löytäneet ;) Tossa virallisessa kuvauksessa ei oo mitää viestiä siitä, kuinka hauskaa se on!? En muista tarkkaa, mikä oli mun eka attackohjelma, mutta muistan sen fiiliksen siellä tunnilla- aivan huippua! Eniten mieleen jäi se, kuinka siellä sai luvan kanssa riehua ittensä ihan piippuun ja kuinka ihanan kovalla musiikki oli (ja kuinka hyvää se oli)!! Olin meinaan aikaisemmin käynyt lähinnä jollain rasvapoltto-/ ja steppitunneilla, ja siellä meininki ei ollut yhtään niin nuorekas ja tehokas ja kovaääninen ;) Rakastuin siis samantien attackiin ihan täysiä ja sen jälkeen oon käynyt siellä viime kesään saakka ainakin kerran viikossa. Nyt syksyllä salitreeni on verottanu vähän jumpista.. Attacki oli siis rakkautta ensisilmäyksellä, jos niin voi sanoa ;) Tähän mennessä attacktunteja on kertynyt 140 heiaheian mukaan. Heiheiata aloin käyttää jossain välissä vuotta 2011.

Toinen LesMills-lajini olikin sitten Bodypump. Muistan senkin kun menin sinne ensimmäisen kerran ihan pelko takalistossa. Musta oli niin hurjaa, että menin johonkin, missä sain tehdä jotain painoilla! Kääks, hui apua :D Olin meinaa aikaisemmin kyllä katsonut, kun muut teki pumppia, ja musta se oli älyttömän coolia, kun ne teki niillä tangoilla liikkeitä ja vaihteli niihin painoja :-D Onks kellään muulla ollut samanlaista? hihi. Aloitin pumppiurani tekemällä kyykkyjä 5kg kiekot päissä ja kaikissa muissa biiseissä tais olla 2.5 paitsi sitten selässä 3.5kg :D haha. Voi jessus. Ei mulla kyllä syke noussut pumpissa kauheesti, ja siks aluks turhauduinkin siihen tuntiin. Mitä järkeä treenata, jos rintabiisissäki kattelin sykemittaria, jossa syke oli 80 :D NIinpä – ei mitään? Onneks sitten rohkaistuin aika pian, ja aloin latoa painoja sen mukaan, että alkoi tuntuakin. En mitenkään kovin hurjaksi oo pumpissa ryhtynyt. Peruspumppipainot on jotakuinkin 10kg per pää kyykyissä, 5kg rinnassa, 3.5kg käsibiiseissä, 7.5kg selässä ja sitä rataa. Tuntuu kyllä sillon, kun siellä käy, Mutta salitreeni on niin paljon kivempaa, että nykyään teen jumpat mieluummin riehumisjumppina ja lihaskuntotreenit sitten salilla. Eli mun ja pumpin suhde oli  tiivis sen aikaa, kun sitä kesti, noin kolme vuotta. Sitten me erkaannuttiin ;)

Seuraava LesMills -laji, jonka kanssa tein tuttavuutta oli Bodycombat. En tarkkaan oikeastaan muista, mikä laji oli ensin, koska olin juuri vaihtanut salia, ja halusin vaa innokkaana kokeilla kaikkia uusia jumppia. Combatissa mentiin silloin muistaakseni miksauksia, ja vuorossa oli legendaarinen kappale Pirates of the Carribbean. Ja mähän olin koukussa samantien ;) Muistan vaan ihmetelleeni tunnilla, että miten kaikki ihmiset jaksoi olla niin liekeissä myös siitä ihme tuttifrutti-biisistä!? Luulin, että comabtihmiset on jotenkin sellasia. Mutta sitten myöhemmin tajusin, että combatissakin vaihtelee kovasti biisien tyylit, ja joskus vaan osuu tollasia outoja ja huonoja biisejä ja joskus tulee oikeita timantteja (kuten silence<3). Olin jo tolloin 2010-vuoden alussa samanlainen perfektionisti kuin nyttenkin. Ja mua hitusen häiritsi alkuun se hakkausmeininki. En jotenkin päässyt semmoseen aggressiiviseen hakkaustunnelmaan – olinhan kiltti koululainen ;) Joku 4-5 kertaa meni, ennen kun aloin löytää vähän omaa tyyliäni ja uskalsin revitellä combatissakin. Teknisesti se ei todellakaan ollut mukavuusalueellani, ja monia potkuja oonkin oppinut tekemään oikein vasta viimeisen kuluneen vuoden aikana. Combat on kyllä tosi tekninen laji, ja itsekin olen varmasti ollut alkuun vähän semmonen ”huitoja”. Kaikki combatissa käyvät konkarit tietävät varmasti mistä puhun… Mutta mustakin on kehittynyt vuosien aikana taitava combattiriehuja, eli tekemällä oppii parhaiten =)

marraskuu2 (9)Nää kolme lajia (+ bodystep) oli pitkään mun suosikkejani ja kävin niissä viikoittain kolmen vuoden ajan. Nyt tänä vuonna, siis ihan viime kesänä oikeastaan, mun treeniviikkoni on tullut uutena lisänä Bodyjam. Kokeilin sitä kyllä jo vuonna 2011, kun se tuli vanhalle salilleni, mutta meistä ei sillon ollut kamuiksi. En vain osannut niitä koreoita, ja meni hermo. Mutta kuten ootte täältäkin lukeneet, nii nykyään me ollaan ihan parhaita kamuja ;)<3 Pumppi jäi ja jami tuli. Jamin lisäksi oon aktiivisesti käynyt useamman vuoden ajan Bodystepissä. Nyt sekin kyllä jäi tänä vuonna, kun mulla ei oo mitään semmosta vakkarituntia, jossa olis sellainen tunnelma, jota jumpalta haen.. Näiden lisäksi oon kokeillut LesMillsiltä Balancea, Sh’bamia ja CxWorxia. Näistä mikään ei ole koskaan ollut oikeastaan vakkaritreeniviikoissani. SIllointällöin jos joku kaveri yllyttää, nii saatan lähteä. Mitä sitten en ole kokeillut? RPM:ää ja Bodyviveä. Joskus oon heittänyt ilmoille idean, että olis kiva kokeilla kaikkia LesMills -lajeja. Meidän salilla kun kuitenkin menee niitä useampi tunteja viikossa.  Mutta en oo saanu ketään kamu vielä mukaan noille edellämainituille tunneille :D Anyone? Yksin oon liian laiska lähtemään. Tammikuussa meidän salille tulee Grit Cardio, nii sitä aion kyllä heti mennä kokeilemaan! Ihan vain sen takia, että Plyo ja Strenght on ollu kokeilemisen arvoisia, vaikkevat vakkarisijaa mun treeniviikoissa oo nekään saaneet.

bodystep (4)En välttämättä osaa nimetä, mikä mun suosikki LesMillsini on. Jami, attacki ja combatti on tällä hetkellä top3. Mutta niiden välillä ei oikei voi valita. Kaikki on lajeina ihan täydellisiä, riippuu vaan päivästä, tunnista ja treenikamuista, että mihin huvittaa eniten mennä =))

Mikä sun suosikki LesMills- tunneista on ja miksi? Onko joku kokeillut kaikki LesMillsit läpi? Sanokaa ihmeessä, jos multa jäi tästä vielä lajeja pois!

Milla

8 vastausta artikkeliin “minä ja lesmills”

 1. Mun lemppari on ollut attack niin kauan kun siinä oon käynyt, eli n. pari vuotta. Muut lajit saattaa vähän silleen tulla ja mennä mut attack on ja pysyy :D Se vaan on niin parasta!! Toki muutkin LM-jumpat missä käyn (combat, sh’bam, cx, strength, pump) on huikeita! Steppi oli ennen yksi lemppareista, mut sit se jäi kun ohjaaja vaihtui. Bodyjamia olisi seuraavaksi tarkoitus päästä testaamaan, siitä oon saanut lukee niin paljon hehkutusta et pakko! :D sit cardio ja bodyvive on ainoot mitä en oo ikinä kokeillut, ehkä vielä joskus.. :)

  • hehe. meillähän on ihan samanlaisia ajatuksia :D mulla on kans attack ollu ihan alusta asti mukana menossa. Ja sitten juurikin noi muut lajit siinä vähä vaihtelee :D ja stepin kanssa sama homma. Jos lemppariohjaaja vaikka palaaki stepin pariin nii varmasti tulee takas treeniviikkoihin sekin laji. Kiva kun meet jamiakin testaa, se on huippua!

 2. LesMilssit on niin koukuttavia! :) Mun pumppirakkaus syttyi kesällä 2006 ja jatkui on off vuoden 2012 kevääseen, kun löysin salitreenin… Pumppi sai myös hyvän kilpailijan combatista kesällä 2011, ja parhaimmillaan kävin molemmissa useamman kerran viikossa :D Mä innostuin combatista niin paljon, et kävin potkunyrkkeilyn alkeet ja täytyy sanoa, et sen jälkeen combatista vähän meni ilo :( Oikee potkunyrkkeily on niin kaukana combatista et mä jotenkin menetin sen taistelufiiliksen, mikä combatissa on ihan olennainen. Harmittaa kyllä, nyt vois taas käydä testaa <3 Attackista en oikeen tykännyt, muita en ookaan testannu!

  • Sä ootki sit jo noin aikasi päässy lesmills-maailmaan! oon kuullu muiltakin, että kun combatin jälkee menee johonki ”oikeeseen” lajitreeniin, josta combat on saanu vaikutteita, nii combatin hohto katoaa helposti :D Tai sitten niinpäin, että joku muay thai-harrastaja nauraa combatin ihan lyttyyn, haha, Juurikin siks kun ne on oikeestaa lopulta tosi kaukana toisistaan. Ai sä et tykännyt attackista, höh. Musta se on nii huippua :D

 3. Oikeastaan Les MIllssin tunnit on ainoita jumppia joiissa näin miehenä olen jaksanut käydä. Bodycombat on mukava ja Bodyattack on myös ihan haastava. Tosin sen jälkeen kun Grit tunnit tulivat on kaikki muut tunnit tuntuneet jopa hieman tylsiltä ja kevyiltä. Ihan mielenkiinnosta, mikset innostunut Grit plyosta tai Strengthistä? Itse ainakin saan niillä puolituntisilla joka kerta kaikki irti kropasta ja kehityksen on todella huomannut. Ikinä en ole ollut kova hyppäämään, nyt tuntuu että kimmoisuus on parantunut ja salillakin tuntuu painot kohoavan helpommin. En voi siis kuin kehua Les Millssin Grittejä!

  • Joo noi gritit on kyllä ihan eri maailmasta sit taas attackeihin ja muihi jumppiin verrattuna :D Tuntuu jopa hassulta kuvata grittejä edes jumpiksi, ne kun on niin kovia settejä! Mä aluks innostuin kyllä itseasiassa kummastakin kovasti. Mutta nyt kun oon ahkerammin käynyt salilla, nii ne salit on mulle niitä kovia treenejä ja tykkään tällä hetkellä käydä jumpassa vaa pitämässä hauskaa ja saamassa kunnon hien pintaan. Eli siks valikoin nyt enemmän noita fiilistelyjumppia, kuten attackia tai jamia treeniviikkoihini =) Gritissä kun ei voi tanssia, hassutella ja nauraa, kun se on nii jäätävää settiä :D

 4. Sun blogia ei voi seurata blogilistan kautta, koska osoitteesta puuttuu yksi piste, voisiko sen korjata? :)

  • hei kiitti kun kerroit! koitin nyt lisätä tän blogin sinne uudestaa ja sit laitoin toho kuvaan sen uuden linkin. En kyllä tiiä, toimiiko siltikää, oon nii huono näissä ;D mut toivottavasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta