kevyempi treeniviikko

Pitkästä aikaa vähän koontia treeniviikosta. Oikeastaan koko syksyn ajan oon mennyt samalla kaavalla joka viikko: 4 salitreeniä ja 2 jumppaa. Tällä viikolla kaava vähän muuttui syystä ja toisesta. Viikko näytti erikoisuudessaan siis tältä:

Maanantai: lepo

Tiistai: lepo

Keskiviikko: salilla olkapäät+ojentajat + bodyjam

Torstai: lepo

Perjantai: salilla jalat

Lauantai: salilla selkä+vatsa

Sunnuntai: lepo

Ja tää ei ollut mitenkään suunniteltua lepäämistä :D Teen ennemminkin aina treenisuunnitelmat kalenteriin: minä päivänä teen minkäkin salitreenin ja koska olisi jumppapäivät. Tällä viikolla suunnitelma jäi tekemättä, koska mun jalat oli siitä viime viikonlopun salitreenistä niin kamalan kipeät, että koko alkuviikon treenit sai unohtaa. Ja sitten tuntui turhalta tehdä liian tiivistä suunnitelmaa, koska mahdollisia treenipäiviäkin oli niin vähän. Ja tällainen viikko tästä nyt muodostui. Lihaskuntotreeniä kolmesti ja yksi jumppa. Mun mittapuulla tää on tosi vähän. Jollekin toiselle taas neljä treeniä viikossa voisi olla paljonkin. Kropassa kuitenkin tuntuu noi salitreenit, ja yksikään lepopäivä ei oo ollut sellainen, että kroppa suorastaan himoaisi salille. Eli varmaan ihan tarpeeseen tuli nyt kevennellä ja pitää enemmän lepopäiviä. Silloin ku on hyvä meininki treenien kanssa, nii mä ainakin turhaudun, jos tuleekin yllättäviä menoja ja suunniteltu treeni jää tekemättä. Mutta tällä viikolla kaikki lepopäivät tuli ihan extemporee fiiliksen mukaan, ja jokainen niistä on tuntunut hyvältä. Treenikierto asettui juuri takaisin ”oikeille paikoilleen”, mutta koska rinta-hauis -treeni jäi nyt tältä sunnuntailta tekemättä, niin kierto kääntyy nyt sen verran vinkuralleen, että treeniviikko saakin alkaa kyseisellä treenillä :)

IMG_20131213_212148[1]

Omalla kohdallani siis tällainen neljän treenin viikko on jo aika lyhyt ja ytimekäs. Oon treenannnut omaan normaalin viikkooni nähden vähän. Heiaheia-kurkkauksella selviää, että lähes aina mun tulee tehtyä 6-7 treeniä viikossa. Ajallisesti tämä on noin 6-8 tuntia, vähän riippuen lajeista. Kovana treeniviikkona taas tunteja tulee 8-12. Tällaisia tulee aina välillä, lähinnä silloin, kun lesmills -ohjelmat vaihtuvat, tai sitten jonkun treenitauon (esim. matkan tai kiireisen viikon tms.) jälkeen :-) Eli voisin olettaa tän viikon jälkeen, että ensi viikolla oon taas uusilla energialeveleillä!

Mitä mä oon sitten tehnyt, jos oon pysynyt näin monta päivää poissa salilta. Oikeastaan koko viikosta oon käyttänyt vain noin 5 tuntia treeniin, eli luppoaikaa kaikenmaailman muuhun hömppään on sitten ollut senkin edestä. Oonki tehnyt kaikkea muuta semmosta, mistä tykkään myös eniten treenaamisen lisäksi: ostanut joululahjoja, paketoinut niitä, syönyt suklaata, kävellyt ajan kanssa lenkkejä koiran kanssa, hihhuloinut tonttuna töissä, valmistanut viikon ruuat pakastimeen valmiiksi, joulusiivoillut, venytellyt, etsinut netistä jotain hyvää ja suht edullista hierojaa, tavannut ystäviä ja perhettä ja bailannut baarissa pilkkuun saakka ;) Vapaa-aika well spent, sanoisinko. Kaiken puuhastelun keskellä täytyy kyllä todeta, että mä jotenkin oon nyt jo ihan kyllästynyt tähän pimeyteen! Etenkin, kun lumet sulaa aina välillä pois, niin on jotenkin ihan liian pimeää ja märkää ja mälsää. Oon todellakin niitä ihmisiä, joiden yleisfiilikseen pimeä vuodenaika vaikuttaa vähä kielteisesti. Onneks on se aurinkomatka tulossa! :-) Ja varmaan muutenkin se, että viime lomasta alkaa olla aikaa ja seuraava häämöttää ihan näkösuoralla jo, niin alkaa aktiivisuustasot vähä laskea ja kroppakin kertoa, että ei jaksa koko ajan viilettää ihan sata lasissa. Joulunalusaikahan on mitä mainiointa onneks rauhoittumisen aikaa :-) Alkuvuoden kun ehtii taas sykkiä täysillä kohti kesäkuntoa, hahaa. Sit pistetää taas rojektit käyntiin ;)

….Ja mun lepopäivistä on nauttinut kovasti myös eräs mopsiherra, joka on vallan tyytyväinen siihen, että kävellää ympyrää useamman tunnin ajan päivittäin omassa kotipihassa :D Se löysi pihasta aarteenkin. Haha. Vähänkö se oli hassun näkönen, kun kantoi sitä aarretta suussa koko ulkoilun ajan. Ja sitten, kun tutkin tarkemmin, että mikä tää aarre oli, nii se oli huovutettu tonttu! :D No, ei ole enää….. Siltä lähti raajat aika pian irti. Joulu tuli mopsillekin ;)

IMG_20131213_195231[1]

Mikä sulle on normaalitreeniviikko esim. tunneissa tai treeneissä mitattuna? Ja mikä puolestaan kevyt/raskas viikko? Onks jollain muulla normaalisti aktiivisella liikkujalla tullut nyt joulunalla tarve enemmille lepopäiville tai muuten vaa rauhoittumiselle?

Milla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta