Minkälainen ympäristö, sellainen treeni?

Olin tänää taas vaihteeks pt-treeneissä muualla kuin kotisalillani. Omalle salilleni ei saanut ulkopuolista pt:tä tuoda, joten otin sitten kortin sellaselle salille, jossa jumpat on ihan pienessä roolissa ja salitreeni itse keskiössä. Ja vaikken nyt sillain kauheesti tiedä noista bodauspiireistä, nii siellä salilla on mun mielestäni juurikin semmosta porukkaa. Treenataa ihan tosissaa eikä vaan ”käydä salilla” :D Oma salini kun taas kääntyy enemmän siihe jumppapirkkoilusuuntaan. Musta oli oikeastaan kivaa vaihtelua mennä välillä tonne toiselle salille. Oon meinaa käynyt siellä muutaman vuoden ajan aikaisemmin, mutta silloin kävin vain jumpassa. Ja nyt pääsin sitten koko syksyn ajaksi treenaileen ihan sinne salin puolelle, jei!

joulukuu22 (7)Kaikki treenit, mitä oon tuolla salilla tehnyt, on ollut tosi kovia. EI pelkästään sen vuoksi, että mulla on ollut joku käskyttämässä ja treenauttamassa vieressä, vaan jotenkin toi ympäristö ei edes anna mahdollisuutta semmoseen puolivillaiseen laitteelta toiseelle vaelteluun. Mä jollain tavalla kunnioitan sitä paikkaa  ja niitä ihmisiä, joiden kotisali se on,  ja haluan ite olla omalla pienellä tekemiselläni osa sitä kovaa treenaamisen kulttuuria. En tiiä miks, mutta musta vaan tuntuu kivalta mennä tonne salille, koska siellä saa, voi ja pitää treenata kunnolla :D Omalla salillani voi toki tehdä kovia treenejä. Tietenkin. Ja mä teenkin parhaani mukaan. Mutta jotenkin siellä ei oo samanlainen se meininki ja treeniympäristö kuitenkaan. Voi johtua naisvaltaisuudesta? Tai sitten jostain muusta? Liian tuttu ja turvallinen ehkä?

Oonkin nyt miettinyt pt-projektin lopulla, että jos kävisinkin tuolla toisella salilla sillointällöin tekemässä salitreenit ja jumppaisin sitten omalla salillani. Saisin tehtyä salitreenit kunnolla keskittyen vaan siihen yhteen asiaan ilman mitään jumppia. Ja jumpata sitten jaksamisen mukaan muina päivinä. Eihän tässä kuviossa oo tavallaan mitään järkeä, jos miettii taloudellisesti. Maksan jo nyt kovan hinnan kuukaudessa omasta salistani, jossa mun on mahdollisuus tehdä sekä salit että jumpat. Mutta jotenkin mua innostais kovasti käydä välillä ainaki hakee semmosia motivaatiopiikkejä tuolla toisella salilla. Meinaa joka kerta, kun käyn siellä, nii ajattelen lähtiessäni, että nyt mä muute oikeesti jätän noi jumppaamiset vähemmälle ja panostan vieläki ältsimmin tähän salihommaan! On jotenkin niin motivoivaa nähdä treenattuja ihmisiä saman asian äärellä. Ehkä mäkin joku päivä olisin taas vähän timmimpi ja lihaksikkaampi, kun jatkaisin samalla tiellä enkä sortuisi jumppaamaan liikaa? Mä oon aina tolla toisella salilla käydessäni ihan sataprossasen varma, että nyt syön entistä puhtaammin ja treenaan entistä huolellisemmin treeniviikkoni salilla :D Oikein puhkun ja puhisen motivaatiota!

joulukuu22 (14)Ja miten sitten käy, kun astun omalle salilleni takaisin? Pari treenikamun näkemistä riittää siihen, että oon jo jossain jumpassa menossa. Sit hetken päästä muostutan itseäni, että eniten haluan kehittyä salitreenin kautta. Ja suunnittelen itelleni salitreeniviikon. Tai sitten koitan sovittaa kompromisseja, joissa teen sekä salin että jumpan. Jotta voisin saada treeneiltäni kaiken sen, mitä haluan: kavereitten tapaamista, hauskaa jumppaa, kovaa salitreeniä ja kehittymistä. Välillä tuntuukin, että en ehdi kaikkea. Miks mä haluan näin paljon kaikkea!? Eikö olis helppoa, jos olis selkeä suunnitelma, että käy neljästi viikossa salilla. Ja thäts it. Mutta ei, kun sit pitää vielä jumpata omat lempparitunnit eli bodyjamit ja siihen päälle jumpata ne tunnit, joissa mun kamut käy, eli attackit ja combatit :D Perhana. Multa on nyt projektin lopulla kadonnut semmonen punainen lanka käsistä. Haluan montaa asiaa, mutta koska en ole enää mitenkään tilivelvollinen mihinkään suuntaan, nii en saa pidettyä minkäänlaisella tavalla asioita tärkeysjärjestyksessä, vaan koitan saada kaiken kerralla heti ja nyt. Tälläkin viikolla oon sopinut neljät treenitreffit! :D Tykkään niin paljon treenata toisen kanssa, että pelkkä yksin salilla puurtaminen ei olis varmaankaa mun juttu pidemmällä tähtäimellä. Onneks oon saanu muutamia kamuja käymää mun kanssa salilla kuitenkin. Mutta ajatus muutenkin pelkästä salitreenistä olis vähän tylsä. Haluan myös jumpata. Mutta näiden asioiden yhteensovittaminen on nyt viime aikoina ollut vähän haasteellista :D Mun tärkeysjärjestys kun tuntuu muuttuvan sen mukaan, millä salilla oon ja kenen kanssa ja mitä tekemässä :D Kuulostaako hullulta? Vaikuttaako teillä treeniympäristö tehoihin? Vai onko tää mun juttuni nyt ihan päätön :D

Milla

2 vastausta artikkeliin “Minkälainen ympäristö, sellainen treeni?”

  1. TIedätkö, mä oon huomannut ihan saman jutun! Vaihdoin vuosi sitten naisten salilta sekasalille (jossa tosin käy lähtökohtaisesti paljon enemmän miehiä) ja ero on huomattava! Naisten salilla tuntui typerältä parkua ja vääntää naama irvessä, kun muut lähinnä tuijottivat kauhuissaan ”mitä toi tyttö oikeen tekee / saako se jonkun kohtauksen / kuoleeko se” :D Sekasalilla oon useimmiten ainut nainen salilla enkä pysty himmailemaan, koska ne äijät vetää siellä niin hampaat irvessä! Aivan mahtavaa :) Mä oon siis tykännyt enemmän äijäsalista, siitä saa niin paljon motivaatiota omaan treeniin, kun ei tahdo vaikuttaa ”tyypilliseltä naiselta” ;) Heh.

    Veikkaan, että voisi olla fiksua, jos kävisitkin vetämässä salitreenit tuolla ”bodarisalilla” ja jumpat sitten siellä, missä kaverit on :) Siten ei tuu kiusausta jättää salitreeniä väliin ja tulee aina tehtyä kunnolla! :) Mä jouduin jossain vaiheessa vähän jättämään juoksemista pois, koska huomasin, ettei lihaksen kasvattaminen ja aerobinen kulje käsi kädessä – ainakaan siinä kasvatusvaiheessa, ehkä sitten, kun karistelee niitä ”kasvatusvaiheen” rasvoja pois … ;)

    • joo nimenomaan toi lähtökohta et miehiä on enemmän kun naisia saa jotenki eri treenifiiliksen aikaan :D Omalla salilla on kyllä helpompi päästä pois tästä ”tyypillinen nainen salilla” -leimasta. Mutta ehkä just siks siellä kunnon salilla yrittääki niin paljon kovempaa :-D hihii. kiva ku löytyi ainaki yks, joka ymmärsi ja omalla kokemuksella voi todeta oikeaksi tän mun pointin tässä tekstissä! tulevaisuus näyttää, siirrynkö kokonaa tekemää salitreenit tonne toiselle salille vai kuinka mun oikein käy. Kun sit jotenki on kamala kynnys kuitenki mennä sinne YKSIN? Hui!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta