ruokailut miten sattuu (+blogihaaste)

Moikka. Päädyin tossa yks päivä pohtimaan, miten eri asioita ihmiset tarkoittaa sillä, että ruokailut on ihan retuperällä. Kaikki lähti siitä tilanteesta, kun itse sanoin yks päivä kaverille, että oon syöny koko viikon vähän miten sattuu. Sit se kaveri sanoi, että ”ei nyt yks mättöviikko sussa missään näy ku treenaat niin ahkeraan”. Sit mä jo loukkaannuinkin melkein :D haha. Ai mikä mättöviikko!? Emmä nyt ihan semmosta tarkoittanut!

Tavallinen ruokarytmini menee siten, että syön 5-6 kertaa päivässä kutakuinkin järjestyksessä aamupala, välipala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala. Treenipäivinä kaksi viimeistä tarkoittaa usein yhtä ja samaa ateriaa. Ja tää toteutuu lähes sataprosenttisesti arkiviikoilla. Viikonloppuisin rytmi saattaa muuttua enemmän, koska aikatauluja on vähemmän. Pyrin kuitenkin viikonpäivästä riippumatta pitämään ruokailut säännöllisinä ja järkevinä, koska siten on hyvä ja kevyt olla :) Oon ilmeisen hyvä syömään, koska en unohda aterioita, eikä mun ole vaikeaa syödä näin usein. Ja vastapainona sitten nämä mun ”vähän miten sattuu” -syömiset tarkoittaa jotain poikkeusta hyvässä suunnitelmassa. Useimmiten sitä, että olen herkutellut tai sitten sitä, että olen jättänyt toisen päivän lämpimistä ruuista syömättä ja korvannut sen jollain paheellani, kuten leivällä ja jugurtilla.

Ja tämä meneillään oleva viikko on juurikin kuvauksen kaltainen ”miten sattuu -syömisten” viikko. Joka päivä –  okei, siis ihan joka päivä- otin töissä piparin tai jonku suklaakonvehdin ruuan jälkeen suuhun. Ja tosiaan leipääkin on tullut syötyä oikeastaan joka päivä jossain muodossa. Eikö oo kummallista, kun mulla ei kuitenkaan kotoa löydy mitään edellämainituista!? Kotini pyrin pitämään puhtaana alueena, jossa on helppo tehdä hyviä valintoja, mutta joulunalusaikaan toi työpaikka on oikein houkutusten ihmemaa, ja siellä oon siis sortunut jos jonkinlaiseen rötökseen. hihi. OKei, en tiiä voiko puhua sortumisesta, koska ei mulla ollut mitään kieltoakaan päällä. Annoin itselleni luvan maistaa vähä herkkuja =) Mutta tosiaan, ihan kohtuudessa on ainaki omasta mielestäni menty, En väittäisi tätä siis minkäälaiseksi mättöviikoksi. Mulle itselleni tää viikko on ollut  herkutteluntäyteinen, etenkin ”tavalliseen viikkoon” verrattuna, mutta silti väitän pysyneeni kohtuudessa, Arvatkaa, mistä sen tietää? No siitä, kun olo on edelleen kevyt ja hyvä :-) Eli mun ruokailuni ”miten sattuu” -tyylillä tarkoittaa pieniä poikkeuksia suunnitelmassa. Siinä vaiheessa, kun kerron ruokailujen menneen ihan päin honkia ja herkuttelun överiksi, nii siinä vaiheessa tiedätte mun viettäneen mättöviikkoa, jonka jälkeen olo ei todellakaan ole hyvä ja kevyt :D huh.

Mutta nyt on ollut juuri hyvä olo koko viikon ja viime viikon lepäilytkin on odotetusti antaneet uutta treeniboostia! Tänää oli viikon neljäs salitreeni: selkä+vatsat ja meinasin ihan vetää hurjaks ja tehdä huomenna viidennen! hui! :D En oo meinaa jalkoja tehnyt vielä tällä viikolla, ja niitähän nyt ei sovi jättää pois ;) Treenit on kulkeneet tällä viikolla jokainen tosi hyvin! Kokeilin tänää vähän rajojani ja tein kulmasoutua tangolla isommilla painoilla ku aikasemmin sarjan 10-8-8. Eli hyvin voi vetää tollakin! Ja sit oli pakko kokeilla vielä yhden käden kulmasoutua ja sekin meni jo 16kg kp:lla kympin sarjaa. Jea! Hyvä boogie!

joulukuu21 (1)Niin, ja sain blogihaasteen Sannalta, joten laitetaa sekin nyt tähä letkan jatkoksi. Haasteessa pitää siis vastata esitettyihin kysymyksiin ja kirjoittaa sitten omat kysymykset eteenpäi seuraaville. Tein vähän aika sitten jotain saman tapaista, mutta menkööt nyt! =) Ohje oli siis kokonaisuudessaan seuraavanlainen:

1. Kiitä antajaa ja linkkaa bloggaaja, jolta haasteen sait.
2. Vastaa kysymyksiin.
3. Keksi 11 uutta kysymystä, jotka annat sitten seuraaville.
4. Valitse viisi blogia, joilla on alle 100 lukijaa ja haasta heidät jättämällä heille kommentti heidän blogeihinsa.

Kysymykset mulle:

1. Täydellinen aamiainen?

Sellainen, jonka voi syödä rauhassa. Jos kotosalla ollaan, niin lautasella mieluiten kaurapuuroa, raejuustoa ja vadelmia ja kupissa kahvia. Aamiaisseurana puhelin, jonka kautta voi lukea uusimmat blogipäivitykset. Jep. Semmonen on täydellinen aamiainen. (Tietysti on olemassa myös se hotelliaaminen, joka on aika täydellistä myöskin ;) Mutta ei puhuta siitä, kun ei semmosia tuu kauheen usein syötyä.)

2. Mikä motivoi sinua treenaamaan?

Oon joskus kirjoittanutkin tekstin treenimotivaatiosta, ja siinä pohdinnassa päädyin muistaakseni tulokseen, että emmä tarvii kauheesti motivaatioo kun treenaaminen on vaa nii hauskaa et siihen jää koukkuun! ;) Silloin kyse oli kyllä jumpista. Salitreenissä motivoi kehittyminen!

3. Mihin ruokaan et ikinä kyllästy?

Jauhelihaan

4. Ärsyttävin tapasi?

hmmm. Riippuu varmaa keneltä kysyy :D Omasta mielestäni on ärsyttävää, kun alan joskus mielessäni jo stressata miljoonaa asiaa, ennen kuin ensimmäinenkään on ehtinyt tapahtua :D
5. Paras treenibiisi?

Showtek, noisecontrollers – Get loose !! <3 Oonko jo kertonu, et se on bodyjamin vika bilebiisi ;) hihii

6. Kuka inspiroi sinua?

Mä en oo kai kauheen inspiroitunut? Missä asiassa? Hä, en tajunnu ny tätä kysymystä :D Tulee vaa mieleen et inspiraatio liittyy taiteesee ja mähä oon kuuluisa taiteellisuudestani.

7. Missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua?

Naimisissa, mies, lapsia, omistusasunto, kallis auto. NOEI! Emmätiiä tätäkään :D Jos nyt joku realistinen toive, nii toivottavasti olen edelleen koulutustani vastaavassa työssä ja terve ja onnellinen ja innostunut asioista.

8. Mitä tavoitteita sinulla on treenaamisen suhteen?

Yleinen tavoite on kehittyä hurjemmaksi salitreenaajaksi. Ja että se näkyisi kropassa ;-)

9. Millainen olet suuttuessasi?

Suutunko mä joskus? Ööö. No ainakin se tuli mieleen, että ku tällä viikolla suututti nii pyysin kaveria kiroilemaan mun puolesta puhelimessa. hihi. Se helpotti vähä. Kirosanat ei sovi mun suuhun, mutta niillä on yllättävän helpottava vaikutus.

10. Missä asioissa olet hyvä?

Tää oli kiva kysymys! Oon hyvä jumppaamaan! Sitten oon hyvä laulamaan lastenlauluja. Muita lauluja en osaakaan laulaa. Ja sitten oon hyvä kirjoittamaan (oikeesti oon, mun lahjat ei nyt ehkä tässä blogissa vaa pääse ihan oikeuksiinsa! ;)) ja oon myös hyvä olemaan ystävä. Ja Hyvä tutustumaan uusiin ihmisiin ja luomaan suhteita. Ja sitten oon hyvä shoppailemaan intersportissa. Ja hyvä tsemppaamaan muita ihmisiä. Ja hyvä organisoimaan asioita :-)

11. Lemppari terveysherkku?

Yleensä syön herkut herkkuina, eikä mulla oo kauheesti käytössä terveysherkkuja. Mut no, kesällä mansikat on kyllä oikeeta terveysherkkua.

Kiitos kysymyksistä! JA tässä sulle 11 kysymystä, jos haluat vastata. En haasta nyt tiettyjä bloggaajia, koska en tiiä, kenellä on nyt hyvin aikaa kirjoitella ja kenellä ei. Viimeksikin annoin vapaat kädet vastata, ja ilokseni moni vastasikinmun esittämiin kysymyksiin ja kävi sitten linkittämässä omat vastauksensa tänne. Koin sen paremmaksi tavaksi, joten toivottavasti ette pahastu, vaikken jatka haastetta sellaisenaan!

Kysymykset liittyvät pääosin meneillään olevaa lopunaikaan. Siis vuodenlopun.

1. Minkälainen vuosi 2013 on ollut sinulle?

2. Syötkö jouluna överit?

3. Paras jouluherkku?

4. Voiko joulun pyhinä kuntoilla?

5. Onko teidän sali auki jouluna?

6. Aiotko muuttaa treenitottumuksiasi ensi vuonna?

7. Mitkä ovat vahvuutesi liikkujana?

8. Paras treenivaatemerkki?

9. Sun lempparitreenibiisi?

10. Mitä lajia haluaisit kokeilla?

11. Mitä sun kohdalla tarkoittaa se, että ruokailut on menneet vähän miten sattuu”?

Hui, tulipas tästä pitkä postaus! Onnea sulle taas, jos jaksoit lukea loppuun. haha

Tää on ollut oikein mahtava treeniviikko, ja se saa arvoisensa huipentuman huomenna kun on taas tosiaan sen ihanan kamalan jalkapäivän aika ;) Saas nähä tuleeko jouluviikostakin kevyen herkuttelun viikko, vai päästääkö mättöpuolelle. haha. Ei vaa. Mun onneni on se, etten välitä jouluruuista, suklaa ja riisipuuro on ainoita, joista tykkään. Sen jälkeen oliski luvassa lomaviikko auringon alla, joten voi vaan omaa päätä syyttää, jos biksujen narut puristaa sit! Mut kukapa sitä ny jaksais jouluna ressata pienistä. Ite oon ottanut ny vähä löysemmin, koska tiedän, että tammikuusta lähtee taas niin sanotusti mopo käyntii ja nokka kohti uusia treenihaasteita :-) Eikä mun pää ainakaa kestäis, jos koko ajan pitäs vaa kiristää ja mennä haasteesta toiseen! Tää joulunaika oli nyt tämmönen välilasku tässä pt-projektin ja ensivuoden tavoitteellisten treenailujen välissä :)

 

Milla

3 vastausta artikkeliin “ruokailut miten sattuu (+blogihaaste)”

  1. En itse oikein tiedä mitä ajatella näistä blogitesteistä, jossa useissa sanotaan että leipä / ja tai maitotuotteet ovat paheita.. :D Tulee jotenkin olo, että onko itsellä ihan täysin väärä ruokavalio, kun ihan täysin ravintosuositusten mukaan syön. Herkkuja syön silloin tällöin todella pieniä määriä. Toki poikkeuksena joulunaika. Toinen ajatus on, että onko joku trendi meneillään että leipä on pahasta ? Tai että maitotuotteet ovat pahasta.
    Jotkut fitness-ihmiset taas vetävät maitotuotteita päivittäin monta litraa… Tiedän opiskelujenikin vuoksi, että eri ruokavaliot sopivat eri ihmisille. Mutta ylenpalttinen leivän tai jonkun muun tuotteiden välttäminen tai ehkä eniten terveellisen ruisleivän tekeminen paheeksi on jokseenkin outoa :) Ehkä tiukat ruokavaliot sopivatkin juuri niinsanotuille tavoitteellisesti liikkuville. :) Pitäisi kai itsekin osata katsoa eri kantilta näitä blogitekstejä. Siltikin tulee mieleen, kuka jaksaa noudattaa tiukkoja ruokavalioita monta vuott a… :) Odotan innolla fitness-buumin seurauksia!

    • kiitos kommentistasi ja erityisesti tuosta maalaisjärkisestä näkökulmasta! En tiedä, et varmaan ole seurannut blogiani sen enempää, mutta siis itse olen nyt viimeisen vuoden ajan harjoitellut terveellisempää ja kuntosalitreeniä tukevaa ruokavaliota aikaisemman tavallisen ja jopa jugurtti-leipä -linjaisen ruokavalion tilalle. Ja mulle oli alkuun tosi hankala olla ilman näitä edellämainittuja tuotteita, koska elin niillä joskus oikeasti sillain, etten ole oppinut normiruokaa syömään kauheasti. Oma suhteeni siis kyseisiin tuotteisiin on ehkä vähän erilainen kuin jonkun muun. Ja ne on mulle sellaisia herkkuja, joita aina välillä haluan syödä, koska ne on musta oikeesti tosi hyviä. Mutta etenkin nyt syksyn tavoitteellisen salitreenauksen ja tarkan ruokavalion aikana ne oli todellakin kiellettyjen listalla, nii nyt ne tuntuu taas ihan suurilta herkuilta! :-) En välttis oikeastaan edes kykene niiden kohtuukäyttöön, ainakaan jos niitä kotona on. Mutta en halua välittää sellaista kuvaa, että ne olisi jotenkin huonoja vaihtoehtoja jollekin toiselle! JA siis täytyy nyt mainita, että ruisleipänä realia olen kyllä syönyt koko syksyn ajan. Mutta eihän se nyt niin suuri herkku ole ilman juustoja ja oivariineja ;) Enkä muutenkaan ole sellainen, että paasaisin jonkun tuotteen huonouden puolesta. Päinvastoin, käytän maitotuotteitakin päivittäin oikeastaan joka aterialla! Kiitos kuitenkin mielipiteesi jakamisesta, aloin heti miettimään, että toivottavasti en anna jotenkin semmosta neuroottista kuvaa itsestäni nyt tällä tekstillä. JA tuohon viimeiseen lauseeseesi liittyen, olen samaa mieltä ja itse ainakin kaipasin syksyn jälkeen tämmösen hengähdystauon, jolloin voi syödä sen verran ja juuri sitä ruokaa, mitä mieli tekee ;-)

      Tiivistetysti sanottuna, oon siis koittanut syödä nimenomaan puhtaammin, koska puhdas ruokavalio tukee oikeasti täydellisesti treeenaamista. Ja siksi kirjoitan omista onnistumisista ja repsahtamisistani niiden omien paheideni ja entisen ruokavalioni pariin.

    • Kiitos vastauksestasi! :) Tosiaan olen vasta hiljattain alkanut lukemaan näitä blogeja ja tämä postaus oli varmaan ensimmäinen , jonka luin blogistasi. :) Ja nyt ymmärrän paljon paremmin ” syyn” noiden ruoka-aineiden välttelyynkin. Koska onhan totta jos on elänyt leivällä ja jogurtilla niin voi olla hyväksi jättää vaikka kokonaan hetkeksi ne pois. Ja opetella syömään kunnon ruokaa. Huomasin itsekin , kun söin / syön kaksi kunnon ruokaa päivässä, leipää tietenkin tulee syötyä paljon vähemmän.. :) Mutta tosiaan, hyvä että syöt esim. sitä real-leipää! Ehkä itse luin liian nopeasti postauksen ja en tiennyt taustoistasi! ;) Mutta kiva kun vastasit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta