Mikä on muuttunut vuodessa?

Kaivelin vanhoja blogikätköjä, ja vaikka omia kirjotuksia on jotenkin ihan ylinoloa lueskella jälkikäteen, ja teenkin sitä todella harvoin, nii tällä kertaa yllätyin yhdestä asiasta. Nimittäin moni asia on muuttunut ja kehitystä on tapahtunut monellakin tasolla! Katsokaas mitä olen kirjoittanut melkein tasan vuosi sitten, tarkalleen viime tammikuussa:

”Olisin halunnu olla se bailaava rento tyyppi siellä tunnilla, joka saa hien pintaan ja näyttääki viel hyvältä, mutta todellisuudessa mulla oli lähinnä tuskanhiki päällä, ku yritin mahdollisimman pienin elein suoriutua kokonaisesta tunnista, jotta vieressätanssijat joutuisivat kärsimään mahdollisimman vähän mun huonoudestani.”

Ja kyseessä on siis bodyjamkokemukseni. Tammikuussa kerroin aiemmista kokemuksistani, jotka olivat ilmeisen huonoja. Jostain syystä halusin kuitenkin lähteä lajia uudelleen kokeilemaan, ja kokemukseni olikin tämä:

”Olin varmaan tän henkisen valmistautumisen myötä ladannut myös hyvää asennetta tuntia varten ja mähän oikeeestaa nautin siitä :D Ekasta biisistä asti koitin vaa rennosti kuljeksia ja heilua suunnilleen samaan suuntaan ku muutki ja ihan okei mielestäni onnistuinki. Sitte ku sali vielä pimennettii, musiikkia laitettii (mun pyynnöstä) kovemmalle ja diskovalot lähti pyörii, nii muahan ei enää pidätelly mikää!! Veivailin siellä mun treenivaatteissa ku mikäki hullu, mut en jotenkí tällä kertaa enää osannukkaa ottaa ressii siitä, miltä näytän muiden silmiin. Oli monia hyviä biisejä ja muutama sit hitaampi, mut kokonaisuudessaan jäi mielikuva, että kiva setti oli ja mä kyllä viihdyin! En ikinä, siis ikinäikinä haluais nähdä, miltä siellä heiluessani näytin. Mutta pääasia, että oli kivaa enkä kokenu enää sitä huonommuuden tunnetta, mitä viime kerroilla. Mä vaa bailasin :-D jestas. Täytyy kyllä mennä uudestaaki.”

Ja että olenko mennyt uudestaan? Kyllä vain – noin 30 kertaa tänä vuonna ;) Tällä hetkellä kirjoittaisin, että bodyjam on lähestulkoon mun suosikki lesmillsini, ja mun on aivan pakko päästä sinne joka viikko :D Itseasiassa nykyään tykkään siitäkin, miltä näytän tanssiessani! Kuinka hassua :D Niin sitä vaan mielipide muuttuu, kun rohkeasti heittäytyy johonkin asiaan ja lähtee harjoittelemaan uusia taitoja. Kyllä mun tanssitaitoni, rytmitaju ja kehonhallinta ovat varmasti parantuneet viikottaisen tanssimisen myötä!

joulukuu22

Seuraava arkiston aarre liittyy myös tammikuuhun. Silloin aloin tehdä penkkiä säännöllisesti.

”Lämppärin jälkeen lähettiin sitten intopiukeena kokoamaan painoja penkin viereen, jotta niitä voisi sitten lisäillä hyvään tahtiin. Mietin mielessäni, että 40kg olis aika huisia ja siihen tulokseen olisin erittäin tyytyväinen. Eihän mulla kuitenkaan kovin paljoa ole salitreeniä takana, eikä ainakaan tavoitteellista sellaista ja muutenkin treenailen aika aerobispainotteisesti. Ja näiden tekosyiden siivittämänä voinkin sitten kertoa, että eipä niitä painoa paljon saatukaa lisättyä. Mun tulos oli virallisesti 32,5kg. No, onpahan taas yksi motivaattori lisää tähän mun salitreeniin liittyen :) Jonain päivänä mä meinaa nostan sen 40kg – aivan varmasti!”

Ja kyllä – viimeksi kun olen kokeillut penkkienkkaa (oliskos ollut joskus lokakuussa) niin meni 40kg x1! haha.

pieleenmeniJa mitä fyysiseen kehittymiseen sitten tulee… Salitreenissä mua on alusta asti innostanut eniten juurikin kehittymisen mahdollisuus. Voin koko ajan edetä isompiin treenipainoihin, ja pikkuhiljaa treenaus näkyy kropassanikin! Ihailen naisvartaloa, jossa on sopivasti lihaksia, ja ne erottuvat kauniisti! Sitä kohti on menty koko vuoden ajan. Ja tällaisen kirjoitin helmi-maaliskuun vaihteessa:

”Ainiii, ja olin jo ihan innoissani, että nyt mä otan wannabepullistelijakuvan ja laitan tänne blogii teille, nii näätte missä mennää ja joskus myöhemmin ehkä jotai kehitystäki.. Mutta siinä vaiheessa, kun kamera tsuumas takana olevaan kiiviin mun hauiksen sijaan, nii ajattelin, että asian on ehkä parempi antaa nyt olla ja jättää pullistelut niille, joille ne oikeasti kuuluu :-D haha. Mutta koska mun oma oloni on nyt niiiiin mahtava, nii päätin kuitenkin jakaa tän mun otokseni teidän kanssa. Ja kyllä, voi olla että ette nää tässä kuvassa mitään erikoista. Ei siinä olekaan – tavallinen pulliainen, joka tykkää urheilla. Se kehittyminen kun saattaa enemmänkin olla mun pääni sisäistä. Mutta tämä alla oleva kuva kuvastaa nyt eniveis mun hyvää oloani, jonka oon saanu siitä, että treenaan ja syön hyvin! Ja suuntahan on eteenpäin (ehkä joskus vielä kehityskuviakin?) ! :))”

Ja nythän oon jo muutamia kertoja laittanut tänne blogiinkin kehityskuvia! Jee! Tuolloin alkuvuodesta vain toivoin, että sellaisia saisin joskus vielä laittaa. vespäivä (2)KEHITUSKUVIA (4)KEHITYSKUVIA (6)KEHITUSKUVIA (2)Vuoden 2013 uudenvuoden lupaukseni oli se, että käyn salilla ahkerammin kuin vuonna 2012. Viime vuonna käyntejä oli muistaakseni 21. Nyt niitä on lähes 150. Että kyllä on lupauksia pidetty ja kohti tavoitteita edetty!! :) Musta on ihanaa huomata, että oon oikeesti saavuttanut monia treenaamiseen liittyviä pieniä unelmiani ja olen koko ajan tyytyväisempi myös vartalooni. Oon aina tykännyt olla valokuvauksen kohteena, mutta nyt jotenkin treenikuvat on ihan mun intohimoni! Mutta kai sitä saa itseään ja omaa kroppaansa sen verran rakastaa olematta ältsi-itsekeskeinen surkimus, että saa ottaa treeni- ja kehityskuvia ja iloita niistä myös täällä blogissa ;) Teen ensi viikon aikana vielä koosteen vuoden 2013 treeneistä. Samanlaisen kuin viime vuonna. Heiaheia on mainio apuväline sen tekemiseen ;-) Mutta nyt oli tämmöstä pikkukatsausta treenifiiliksiin ja niihin asioihin, joissa oon mennyt vuoden aikana kovasti eteenpäin :)

Mitä kaikkea kulunut vuosi 2013 on sun treeneissä tarkoittanut? Ootko löytänyt jonkin uuden lajin, saavuttanut jotain treenitavoitteita tai kehittynyt huomasti jollain treenaamisen osa-alueella? =)

Milla

5 vastausta artikkeliin “Mikä on muuttunut vuodessa?”

    • Joo todellakin. Aina vähättelee omaa kehittymistä ja luulee, että yrittää itse vaan sinisilmäisesti nähdä jotain kehitystä kropassa :D mutta kappas. Onneks on otettu kehityskuvia matkan varrella, nii niistä näkee, että kyllä tehty työ ja oikee ruokavalio vaan tuottaa tulosta. Hitaasti mutta varmasti. Kiva muuten, kun laitoit ton linkin sun blogiin! Kävin heti kurkkii sun tuloksia, ja erityisesti toi ”tänään” -kuva edustaa juurikin semmosta kehitystä, mistä ite tykkään! Lihaksia ja muotoja kroppaan :-) Onnea hyvin tehdystä työstä ja tsemppiä treeneihin!

  1. Vautsi, sun kehitys on ollut kyllä ihan huikeaa! :) Mun omalta osaltani vuosi 2013 on ollut todellista kehittymisen aikaa, vaikkakaan mulla ei oo aikaisempia tuloksia, mihin verrata – lähinnä siks, koska minkäänlaisia tuloksia ei oo koskaan aiemmin ollutkaan :D Löysin liikkumisen ja terveiden elämäntapojen ihanuuden ja valmisruoat ja sipsipussit ovat taaksejäänyttä elämää. Melkoinen muutoksen vuosi on siis takanapäin :)

    • joo kiitos, kyllä kuntosaliteeeni vaa kannattaa ;-) Ja toihan on nimenomaan jo suuri saavutus, että oot löytänyt oman tapasi liikkua ja elää terveellisemmin. Hienoa! Ihanaa joulua muuten sulle, Laura! Kiva kun kommentoit mun blogia usein, se ilahduttaa mua joka kerta! Ja harmi, kun tää fitfashion ei anna kasvoja jos kommentoi muun tilin kautta :( höh.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta