yff, mullako joku vamma?

Heippa! Sunnuntainen jalkatreeni oli vissii vähän kova, eilen jo liikkuminen oli hankalaa ja nyt viime yökin meni siihen, kun näin unta, että oon salilla ja heräsin siihen koko ajan, kun sattuu jalkoihin :D Voi luoja. Eli mukavaa työpäivää mulle! Ainakin oli aikaa päivittää blogi näin aamusta………….. Heti kun tuli toi ”taukoviikko” kovasta jalkatreenistä, eli yhteensä melkein 2 viikon tauko (kun teen jalat vain kerran viikossa) nii tuntuu kyllä vielä puolet pahemmalta. 

Muistatte ehkä, että mainitsin viime viikolla tölvineeni polveni töissä. Ihan huomaamattomassa tilanteessa ja sillain pikkusen. Ajattelin, että tollasia juttuja sattuu aika useinkin – johonkin paikkaan vähän kolottaa tai vihloo. Joo, mitä sitten. Mutta nyt kun palasin maanantaina töihin, huomasin, että samaiseen polveen koskee edelleen. Kipu tulee vain rappusia noustessa, tai silloin jos meen polvilleen tai nousen lattialta varaten painon ainoastaan toiselle jalalle. Kaikki siis sellaisia liikkeitä, joita ei tullut viikonloppua vissiin tehtyä :D haha. Nii siks en tajunnut aikasemmin, että siellä edelleen on joku häikkä.  Meni tietysti lääkäriin tarkistuttaa asian, koska en halua rikkoa polvea yhtään enempää, jos voin sen estää. Ja diagnoosina sieltä tuli jonkinlainen eturistisiteen venähdys. Jeps. Että tarvii nyt vähä lepuuttaa sitä, hoitaa kylmällä ja tehdä vaan semmosia juttuja, joista ei tuu kipuja. Onneks ei oo koko eturistiside menny ihan rikki, että ainaki toistaseks oon ihan optimistinen, että pääsen tästä viikossa eteenpäin :) Ihmetyttää vaa, että pystyin jalkapäivänki tekee ilman kipuja, mut sitten tommonen omanpainon kanssa lattialta nouseminen sattuu? höh.

käyttämätön (1)

Mä oon suhteessa aika vähän joutunut kokemaan mitään urheiluvammoja, kun miettii, että oon kuitenkin liikkunut käytännössä koko elämäni. Eka vakavampi juttu oli joskus 15-vuotiaana, kun selkä sanoi sopimuksen irti jostain huonosti toimivista nikamista johtuen. Silloin tuli yli puolen vuoden totaalinen treenitauko ja kävin useita kertoja kiropraktikolla kuntouttamassa sitä. Mutta siitä päästiin, eikä kyseinen vaiva ole ainkaan toistaiseksi palannut! Sen lisäksi keväällä 2011 mulla on ollut vasemmassa polvessa rasitusvamma, joka aiheutti hetkellisen treenitauon. Ja sitten tää jo lähes 7 vuotta kestänyt nimeämätön olkapäävamma, joka vaivaa koko ajan enemmän tai vähemmän. Eli suhteellisen vähän kuitenkin, kun miettii paljon liikun. Tässä polvivammassa on kyllä surkuhupaisaa se, että en ees loukannut itseäni urheillessa, vaan töissä :D hehe. Mutta samapa tuo missä sen tölvii, treeneihin se vaikuttaa nyt jonkin verran. Ehkä jalkapäivät ja jumpat on nyt vähän tauolla, vähä tuntemusten mukaan.

Se, minkä näistä ”urheiluvammoista” voi oppia, on arvon antaminen kehonhuollolle. Miten mä saisinkin itseni antamaan aikaa venyttelyille, hieronnalle, putkirullailulle?! Oon niin huono näissä. Äiti ja iskä kyllä auttoivat jo osaltaan huomattavasti, kun antoivat mulle joululahjaksi kymmenen kerran kortin hierontaan! Voi että, ihanaa. Kiitos! Se puoli pitäisi siis olla nyt kevään ajan kunnossa. Voisinkin heti tällä viikolla varata ekan hieronta-ajan :) Mutta sitten toi venyttely? Kun mietin viime vuoden heiaheia-merkintöjäkin, nii siellä ei ollu yhtäkään palluraa ohjatusta venyttelytunnista! Vuonna 2012 sentää kävin niilläkin. Tosin silloin ne meni aina lempparituntien jälkeen, niin se oli käytännössä helppoa. Mutta tiedän kyllä varsin hyvin, että treenaan oikeesti tosi kovaa ja kroppa ei vain voi kestää sitä, ellei sitä myös huolla. Nyt mun on pakko aloittaa. Venyttelyjä siis muulloinkin, kun kerran viikossa jalkapäivän jälkeen! Mua ihan nolottaa myöntää tavallaan, kuinka tyhmä oon, että en venyttele juurikaan. Koska sehän on suoraan yhteydessä kaikkeen muuhun. Miten voin odottaa, että mun lihakset kehittyy, jos niitä aina vaan rääkkää salilla, mutta ei koskaan palauttele venyttelemällä ja hieronnassa käymällä. Hui! Nyt mä oikeesti aloitan, ennen kuin on liian myöhäistä.

tammikuu12 (5)Ehkä huomasittekin, mulla on uus banneri. Kaveri teki. Vähän väriä elämään, vanhoista kuvista tosin ;) Olis kyllä ihan supersiistiä päästä joskus kunnolla treenikuvattavaks ja sit sieltä sais jotai valotjavarjot-tyyppisiä lihaspullistelukuvia tohon banneriin, hihi. Ehkä mä joskus vielä pääsen! Mutta nyt kello tulee jo kuus, täytyy alkaa valmistautua töihin, hauskaa tiistaipäivää – treenatkaa munkin puolesta tänää =)

Milla

6 vastausta artikkeliin “yff, mullako joku vamma?”

 1. Voi vitsi, toivottavasti polvi paranee! Mäkin oon niin laiska venytteleen. Pitäis parantaa tapani mutta se on niin tylsää :D

  • joo kiitti! :) TÄytyy nyt vaa ryhdistäytyy venyttelyiden kans ennen ku menee oikeesti joku paikka kunnolla rikki. hui!

 2. Hihii ihana uusi banneri! Paras kuva siitä on mun mielestä ehdottomasti toi vasemmassa alakulmassa oleva kuva :D
  Hyvällä tavalla siis!

  • haha, ymmärrän :D kiitti! Piti saada vähän lisää toimintaa tähän bannerii ;)

 3. Moi! Mulla on ollut aivan samanlaista polvivammaa kuin sulla :/ lääkärissä on juostu mutta ”ei tossa sun polvessa mitään oo”.. Mulla on kans just noin, että salilla kyykyt ja prässit ja kaikki menee ihan hyvin ilman mitään kipuja, mutta kun omalla painolla menee kyykkyyn tai kävelee portaita niin polvesta kuuluu pieni naksahdus ja tuntuu pientä kipua :o mulla tää on kestänyt jo 4 kuukautta ja polvi turpoilee aina välillä, varsinkin jos istun polvillaan kovalla lattialla tai jotain muuta vastaavaa.
  Ärsyttäviä kyllä kaikki tämmöset vaivat :( toivotaan että sulla paranis vähän nopeammin! :)

  • voiei! vähä mälsää :/ Mulla oli joskus aiemmin toi naksahtelu oireena kans, sillon kyse oli jonkinlaisesta rasitusvammasta. Nyt polvi ei naksahtele, mutta ärsyttää kun ei voi jumpata eikä uskalla nyt kyykätäkää ettei mee pahemmaks :D Mulla oli kyllä turvotusta tuolla polvessa, nii se vissii liittyy siihe eturistisiteen venähtämisee :/ plääh.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta