epäterveellisiä herkkuja – mikä on sun suosikki?

Noniiin. Täällä vietetään siis herkutonta helmikuuta. Mulle tarjottiin marjajugurttia ja kieltäydyin kohteliaasta tarjouksesta vedoten tähän mun herkuttomuuteeni. ”Täh, mikä herkku tää jugurtti nyt oikeen on?” Niinpä. Mulle se on herkku. Koska siinä on valtavasti sokeria ja sokeri on mulle keino herkutella :D En nyt tähän ala mitenkään tarkasti kertomaan ja kuvailemaan, mitä herkuton kuukauteni pitää sisällään, mutta kyllähän te tiiätte: vältän siis sokeriherkkuja ja pyrin vaan syömään tavallisesti ja terveellisesti. Ei mitään sen erikoisempaa tai tavallisuudesta poikkeavaa, kunhan nyt jätän karkkipäivät pois muutamaksi viikoksi. Ja koska mun karkkipäiväni vois hyvin sisältää sokeroitua jugurttia suoraan tölkistä, nii siks haluan rajata sekin nyt herkuttomuuden nimissä pois :)
 
”Nyt kyl tekis mieli jotain hyvää” On varmaan tuttu lause yhdelle jos toiselle? Mä ainakin oon päästänyt ton lauseen ilmoille ainakin miljoona kertaa elämäni aikana. Koska oon vaa ollu aina perso herkuille. Ja itseasiassa inspiksen tähän teksiin sain, kun luin Liinan blogista hänen kirjoitustaan herkutteluun liittyen. Kirjoitus on tehty jo syksyllä joskus, mutta en silloin ehtinyt kirjoittaa asiaa haluamallani tavalla läpi, nii laitoin tekstin arkistoon muistiin ja inspiroiduin siitä nyt uudelleen :D Liina oli siis listannut ruokia/juomia, joita välttelee ihan vain siksi, ettei pidä niistä. Vaikka  jonkun toisen mielestä nää tuotteet taas saattaa olla suurimpia herkkuja. Mähän innostuin tästä pohtimaan omia mieltymyksiäni! Mitäs mä sillä hetkellä muuten mietinkään mielessäni, kun päräytän ilmoille, että tekis mieli jotain hyvää…. Mikä on nyt helmikuussa poissa luvusta?
 
 
Pakko aloittaa ensin unelmoimalla herkuista. Ei ehkä uskois, mutta mun tän hetken ihan ykkössuosikkiherkku on suklaa. Ihan tavallinen fazerin sininen esimerkiksi. Oi nam. Toi yllä oleva kuva on aika hyvä esimerkki siitä, mitä voisin karkkipäivänäni syödä. Varmaan itseasiassa otettukin sillon pt-projektin tankkauspäivänä toi kuva ;) Kaikki tosiaan suklaata?!
 Ja miksei sitä uskois vai?  Mun kaverit tietääkin, mutta en tiiä oonko täällä blogissa kauheen monesti kertonut, mutta mähän oon elänyt pitkän pätkän elämästäni ilman suklaata. Lopetin sen käytön yläasteaikoina, kun mun iho reagoi siihen niin pahasti. Samoin kun se reagoi muihinkin rasvaisiin tuotteisiin. Mutta suklaa lähti ensimmäisenä hyllylle… Okei, tähän tarinaan liittyy myös eräs pääsiäinen (olisko ollu vuonna 2006 tai jotain sinnepäin?) kun olin yhdellä kaverilla viettämässä pitkää viikonloppua ja pyöräiltiin syrjäseudulta useampi kilometri paikallisen kylän ytimeen ja takas, ja palkkioks vedettii sitte kaikki pääsiäissuklaa mitä käsiimme saatiin. Ja siitä tuli niin huono olo ja niin kipee iho, että oli sitten kerrasta poikki suklaan käyttö mun osaltani :D Haha. Joskus reilu Vuosi sitten päätin kuitenkin luopua kaikenlaisista itselleni asettamista turhista rajoitteista ruokaan liittyen (oi niistäkin voisin kirjoittaa vaikka oman postauksen :D), ja samalla häipyi suklaalakkoni. Ja sillä tiellä ollaan. Ihan yhtä hyvältä se suklaa maistuu nyt kuin kymmenen vuotta sittenkin. namnam. Eli jos saisin ottaa autiolle saarelle yhden herkun mukaan nii se olis suklaapatukka fazerin sinistä. Tai varmaankin levy, jos reissusta tulis pidempi ;)
 
 
 
Suklaan lisäksi mun suuri herkkuni on kanelipulla. Kanelipulla maidon kanssa on niin ältsihyvää! <3 En ookaan pitkään aikaan syönyt. Täytyy korjata vahinko kunhan pääsee tästä herkuttoman helmikuun -projektista kunnialla ensin maaliin ;) haha. Vaikka kanelipulla on tosi hyvää, nii siihen nähden tulee kyllä harvoin noitakaan syötyä. Ehkä pari-kolme kertaa vuodessa. Koska mistä niitä ny sais? En käy missään kahviloissa koskaan enkä leivo, nii ainut mahdollisuus on päästä onnellisena kylään johonkin, jossa on tarjolla kanelipullaa. Tai sitten tietenkin voi kutsua kaverin kylään ja käydä ostaa lidlistä jättipullat! Ja kun nyt herkuttelun makuun tässä melkein jo päästiin niin kolmantena suosikkina mainitsisin erilaiset jugurtit ja vanukkaat. Turha kai väittää muuta kuin, että oon aikamoinen sokerihiiri ;)
 
 
 
herkkupäivä (5)
 
 
Mutta on mulla myös sellaisia mieltymyksiä, että ihan kaikkea en söisi, vaikka joku tarjoaisi omana herkkunaan….
 
Ensimmäisenä voisin mainita joulutortut ja ylipäänsä kaikki siihen joulutorttutaikinaan tehty (onkohan se jotain voitaikinaa?). Mua jotenkin kuvottaa se taikinan koostumus kun se on semmonen suolainen, kuiva ja rapea ja varisee pitkin pöytiä. Olkoonkin kyse sitten pasteijasta tai joulutortusta. Viinereistä nyt ei varmaan tarvii edes puhua. Mä en söis edellämainittuja vaikka joku maksais mulle siitä. Koska en varmaan pystyis vaikka yrittäisin?
 
Tuntuu vähän hassulta kirjoittaa tästäkin, kun aloin jo miettii, että onkohan tää oikeasti herkku. Mutta siis pikaruoka, kuten pizzat, hampurilaisateriat ja kebabit. Ei oo minkäänlainen uroteko multa kieltäytyä kyseisistä tuotteista. Koska en vain pidä niistä. Mun mielestä pizza tuoksuu hyvältä semmosessa pizzalaatikossa, mutta maku ei vastaa sitä tuoksua :D Omatekoisina sitten taas voin toki tällaisia syödäkin. Mutta jostain pikaruokalasta haettuna ei oo vain mun juttuni. En oo kyllä muutenkaan mikään ravintolaihminen, eikä ulkona syöminen edes kunnollisessa ravintolassa oo mulle semmonen nautinto ja rentoutumiskeino, niinkun se jollekin saattaa olla.
 
Hmmm. Mitäs muita herkkuja on, joista en välitä. Vai oonko mä näin herkkuperä, että kaikki muu herkku maailmassa menee :D haha. Okei, no tietysti on jotain yksittäisiä karkkeja, joista en ehkä tykkää. Kaverit sanoo, että mulla on ihan paha karkkimaku. Kun tykkään kaikista pehmeistä, joissa on sellanen valkonen vaahto pohjassa :-d hihii. Joo, mä oon kyllä aika sokerihiiri. Ja karkeista menee varmaan kaikki. Liitulakut ja viinikumit ny on vähä äklöjä, mutta karkkien laajassa valikoimassa on suhteessa aika vähän sellaisia, joista en pidä.
 
Ja jos nyt puhutaan yleisemminkin tuotteista, joista joku saattaa pitää, mutta minä en millään tasolla, niin pakko mainita kalja, siis olut. Miksikä sitä kutsutaan virallisesti. Kun haistankin jonkun lasista sen oluen tuoksun nii melkein tulee ykä :D Järkkyä, että yrittäis vielä juoda sitä. Huh. Onneks ei tarvii. Empä kyllä muutenkaan oo  mikään alkoholin suurkuluttaja. Tais olla heinäkuussa, kun viimeks oon maistanut mitään siihen viittaavaa.
 
Tämän lisäksi myös popcorni on sellainen tuote, jota en osaa elämääni kaivata. Nehän on ihan kuivia ja suolasia :D Joskus ihan skidinä tykkäsin niistä kyllä kun äiti paistoi kattilassa ja laittoi päälle aromisuolaa. Mutta nyt varmaan yli kymmeneen vuoteen en oo niitä tehnyt tai syönyt. Tuskin tulen tekemäänkään. Koska heitin syksyllä pari vuotta sitten vanhentuneet popcornipussit pois :D
 
Sitten jos puhutaan vielä herkuista, joista pidän valtavasti, mutta joita en syö. Niin tällä hetkellä löytyy yksi sellainen: viinietikkasipsit. Musta sipsit ylipäänsä on kaikki hyviä, mutta viinietikkasipsit on niin täydellisen hyviä, että voisin syödä vaikka koko pussin kerralla. Mutta en oo sipsejä syönyt varmaan pariin vuoteen enkä ostanut vieläkään pidempään aikaan. Ai miksi? Ihan siksi, että niistä tulee ihan järkyttävä olo. Joka kerta kun oon sipsiä syönyt, nii tulee semmonen olo, että ei olis kantsinut. Koska pienikin määrä turvottaa ihan järkyttävästi ja menee seuraava puolikas viikko ennen ku siitä on palautunut :D Hyi yök. On muuten jännä, että sipsien kohdalla toi herkuttelua seuraava olotila estää tuotteen käyttämisen. Pystyn siis helposti kieltäytymään tästä ainoasta suolaisesta herkustani, koska en halua itelleni sitä plussapallo-olotilaa seuraaviksi päiviksi. Mutta esim. suklaan tai irtokarkin kanssa kieltäytyminen ei oo välttämättä niin helppoa. Koska vaikka niitä söis överisti ja tulis huono olo, niin se olotila menee pian ohi. Eikä ainakaan jatku enää seuraavana päivänä……. Ootteko koskaan huomanneet samaa? Ja tosiaan sipsit kuului vielä 3-4 vuotta sitten ainakin joka kuukausi mun ruokalistalleni, mutta nyt voin ihan rehellisesti sanoa, että ei oo minkäänlaista mielitekoa ostaa tai syödä niitä, vaikka ne hyviä ovatkin. Niistä tulee vaan maailman kaikista kamalin herkkukrapula, ehkä siks.
 
Mikä sun suurinta herkkua on? Jos sais valita kolme suosikkiherkkua nii olisko se juurikin fazerin sininen, kanelipulla ja vanukas, vai jotain ihan muuta? :-) Entä onko teillä jotain herkkuja, jotka on hyviä mutta niitä ei vaa sit kuitenkaan tuu ikinä syötyä niinku mulla noi sipsit? Tai sitten noita ihme mieltymyksiä, kun täytyy todeta toisen herkulle että ei kiitos, koska itelle se ei vain toimi herkkuna? :D
 
ps. ihme, ettei tullu mitää herkkuhimoja nyt tuli ku mietin kaikki suosikkini läpi :D Tuliks teille? Vai onks siellä joku, joka ei välitä mistään epäterveellisistä herkuista? Jos on niin vau! Vaikka itekin oon terveellisen ruokavalion myötä vähentänyt ihan valtavasti omalla mittapuullani epäterveellisten herkkujen käyttöä, nii kyllä niitä kuitenkin tulee aina sillöin tällöin syötyä :) Ja joo, kuvat on vanhoja arkistojen kätköistä. Ehkä ymmärrätte miksi ;)
Milla

18 vastausta artikkeliin “epäterveellisiä herkkuja – mikä on sun suosikki?”

 1. Mulla on yks ja ainoa herkku jonka edessä olen täysin hallitsematon. Kinderin Schoko Bonsit. Luojan kiitos niitä ei saa Suomesta, painaisin varmaan tonnin mikäli niitä löytyisi lähikaupasta. Mä vedän kertaistumalta tuon 300 gramman pussin jos sen käsiini saan, niin koukuttavaa tavaraa toi on mulle :D Yksi herkku mistä tykkään mut mitä ei tuu syötyä on ältsin kirpeet karkit. Saan niistä KAAMEAN hammassäryn…

  Olispa sellainen tyyppi kenen makunystyröitä ei hivele lainkaan mitkään suolaiset tai sokeriset herkut, olis elämä helppoo.

  Viinietikkasipsit on kyllä ihan sikahyviä, mutta eipä munkaan niitä tule samasta syystä kauheesti osteltua.

  • hmm. en oo kyllä kuullukaa tollasista kindereistä – en kyllä oo kauheesti matkustellukaan missään. Onneks kai? :D Mä oikeesti ihmettelen, et miten joku voi olla (tai aika monetkin), ettei ne yksinkertaisesti rehellisesti vaan tykkää makeasta. Siis miten!? Mulle ku tarjoaa suklaata mihin aikaan päivästä tahansa, nii kyllä menis alas :D

  • Kinderin schoko bonssit ovat tulleet Suomeen kauppoihin :D valitettavasti……..

 2. Mä kans inhoon ylikaiken joulutorttuja, viinereitä ja pasteijoita :D Kuivaa, mautonta ja varisevaa taikinaa yök yök. Ja samaan settiin menee nää pikaruokakuninkaat pitsat, hampparit ja kumppanit. Haju on huumaava, mut miten ne ei voi maistua yhtään hyvälle? :D En oo koskaan ollu kovin paljon makeitten herkkujen perään ja ennemmin syönkin kasan tuoreita sämpylöitä kun vaikka pullia ja kakkuja. Mut jos herkuista ruetaan lemppareita valitsemaan niin kunnon kermajäätelö. makeet rahkat ja vanukkaat menevät ehdottomasti etusijalle :p

  http://lauralumituuli.blogspot.fi/

  • joo kuivaa ja varisevaa taikinaa, kuka semmosta söis? ;D mutjooo. täytyy kyllä sanoa, ettei kermajätskissäkää mitään vikaa oo. Mitenhän mun käy, kun helmikuu loppuu kun täällä nyt luetellaa kaikki maailman herkuimmat herkut……………..

 3. Kyllä tuore pulla on parasta! :) Suklaa tulee hyvänä kakkosena (erityisesti Daim, Tupla ja Fazerin sininen).

  • tuore pulla, jossa on kanelisokeria nii on kyllä hyvää ;) Ja iteki kyllä kahmisin noi kaikki sun mainitsemat suklaat, jos tarjottas. hehe

 4. Oivoi. Voin kieltäytyä kaikesta sun mainitsemasta, mutta irtokarkit on tosi paha. Ei mulla mitkään herkuttomat toimis, koska jo tokana päivä söisin karkkia tuplaten :D ja toi on muuten ihan totta mitä puhuit sipsien tuomasta huonosta olosta. Sellanen tulee helposti just kaikesta rasvasesta ja suolasesta ja sen takia niitä ei tuu mielellään syötyäkään. Harmi että karkit aiheuttaa vaan himoa eikä huonoa oloa. Muutenhan söisin kun mallioppilas :D

  • irtokarkit on kyllä hyviä! Mä itseasiassa luulin, että irttarit on mun suurin heikkous (nimenomaan vielä makuunista). Mutta sit kun annoin itelleni luvan syödä suklaata, aloin kahmia myös irttaripussiin suklaata ja sit tajusin, että ei ne karkit ollukaa enää niin hyviä vaan nimenomaan toi suklaasuklaasuklaa <3 nam. Onneks helmikuussa on vaan 28 päivää ;)

 5. Sulla on aika päinvastainen maku kuin mulla. Mä en ole erityisemmin suklaan perään, ja jos sitä ostan niin yksittäinen patukka riittää. Mä en syö pullia tms. about ikinä, enkä pidä jäätelöstä oikeastaan ollenkaan (oon ollut 10v putkeen syömättä jäätelöä lainkaan jossain välissä). Voitaikina on parasta mitä voi olla, ja kaikki suolaiset pasteijat ja piirakat voitaikinaan tehtyjä on NAM! Makeista en välitä yleensäkään erityisesti, mutta jos syön karkkia niin en valitse koskaan kuvailemiasi karkkeja.

  Sen sijaan texmex-ruoka, pizzat (kaupan Grandiosa jne) on loistavia, samoin Mäkkisafka. Sipsit, etenkin pekonin makuiset jumbojuustosnacksit on parhautta, mutta viinietikkasipsit on aivan hirveitä. Popcorn on aivan huippua, leffassa saa parasta. Mikropopparit on pahoja, vain itse kattilassa öljyssä tehty paukkumaissi on hyvää :)

  Ainiin ja noi sun jugurtit ym. HYI YÄK. En syö tommosia oikeastaan koskaan, eikä ne missään tapauksessa ole herkkua. Hirveeseen nälkään söisin jos muuta ei olis, mutta en koskaan osta kaupasta :D

  Niin me vaan ollaan ihmiset erilaisia!

  http://musclefetish.fitfashion.fi/

  • haha, kiitos kommentista! Mä repeilin ja hihittelin ääneen ku luin tän :D haha. jumbojuustosnacksit? viinietikkasipisit hirveitä? mäkki? haha voi apua. ja toi jugurttikuvaus :’D Ollaan todellakin niin erilaisia makumieltymystemme suhteen, yhteistä taitaakin olla sitten se, että nää epäterveelliset herkut kuuluu vaan tiettyihin hetkiin ja valtaosa ajasta elellään ihan terveellisesti ja treenejä tukien ;)

 6. Hei muistatko ne mustat kirpeet karkkiremmit makuunista ? Söin niitä yks päivä leffassa, oijoijoiii miten hyviä !! Sitten tietysti marenki, mämmi, kuppikakun kuorrute, mikä vaan taikina, daim ja hopeatoffee.. jajaja…

  • joo todellaki! filkkaristaki ostettii niitä sillon ku mlään tuli semmonen :D ne on kyl hyviä!!! mut tota marenkia en ymmärrä, enkä mämmiä täh? kuorrute? taikina? ööööööö. daimin ja hopeatoffeen allekirjoitan kyllä. Hopeatoffeita oli muute tänää tarjolla meijän kahvihuoneessa, onneks söin lasten kanssa nii ei tarvinu mennä nuuhkimaa niitä :D

 7. mulla oli ennen oikeesti paha suklaa-addiktio, mutta vieroitin itteni siitä :) nykyään pahimpia (aka parhaimpia) on kaikki jogurttisnacksit kuten jogurttiananakset, sitte juusto/rahkakakut ja korvapuustit. parhautta. ja no sit se leipä, sille ku kerran heltyy nii sit on taas vaikee päästä eroon :D

  mä en tajuu irttareita. en saa niistä mitään irti paitsi ällön olon. täyttä turhuutta. popparit aika samassa sarjassa :) sulla oli tossa hyvä pointti voitaikinasta. ite sitä jostai kumman syystä syön vaikken erityisemmin tykkää .

  • ai sä tykkäät noista jugurttijutuista! Ne oli munkin herkkua joskus aikoinaan, mut sit sain yrjön kylää niiden syömisen jälkee nii sen jälkee en ookaa niihin koskenut kauheemmin :D mitenhän mä vierottaisin itteni tykkäämästä suklaasta :D öhm. No, onneks se on vaa sillointällöin kauppalistalla, nii ehkä voin sen sallia itelleni ;) toi leipä on kyl kans aika koukuttavaa, vaikkei mikää oikea epäterveellinen herkku olekaan..

 8. Jeee, tällaiset herkkujutut on aina mielenkiintoisia! :P

  Mulle tuo suklaa ei ole koskaan ollut mikään THE JUTTU, ja kuten pari postausta sitten kirjoitinkin, niin vasta viime viikolla ostin elämäni ensimmäisen kokonaisen suklaapussin. Ja vaikka en suklaanrakastaja olekaan, niin niinhän siinä kävi että koko pussi meni yhdeltä istumalta :D Eli joo, maistuu kyllä mullekin vaikkei sitä parasta herkkua olekaan!

  Parasta on tietysti karkit, varsinkin kaikki musta eli lakut ja salmiakit. NAM! Tuo sun jugurttirakkaus ei kolahda muhun ollenkaan, jugurtista en tykkää juuri ollenkaan kun se on jotenkin niin makeaa (sanoo tyttö, joka syö pussillisen suklaata kerrallaan, krhm… :D ). Vanukkaat sen sijaan ovat kyllä hyviä, mutta todella harvoin tulee niitäkään ostettua vaikka antaisikin itselleen luvan herkutteluun. Mun ajatus on se, että jos herkutellaan niin herkutellaan sillä parhaalla, eli mun tapauksessa karkilla :)

  Tuli muuten vanukkaista mieleen yksi lapsuuden haave. Meillä ei kotona ollut vanukkaita kuin maksimissaan kerran kuussa, ja muistan miten haaveilin aina siitä, että kun olen aikuinen ja saan ostaa mitä vaan niin osta 20 purkkia vanukasta ja syön ne kerrallaan :D Kovat on olleet suunnitelmat, saa nähdä milloin toteutan!

  • joo mä luinkin sun minttusuklaaseikkailusta ;) hihi. mä oikeesti niin toivoisin, että en tykkäis jugurteista! ääh. En käsitä, miks ne on musta niin hyviä? Sit ihan kateellisena katon aina kahvihuoneessa ku työkamut syö semmosia välipalaks ihan ku jotain tavallista ruokaa. Kun mun silmiin se on sama, kun söis suklaapatukan kahvitauolla :D

   ja hei – jos koska tahansa päätät toteuttaa ton sun lapsuuden haaveen vanukashetkesä, nii odotan kutsua sinne, joku semmonen vanukasilta? Voin tuua kans pari jackya mukana ;) Vähä olis päheetä! namnam.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta