lempparivälipalani rahkasta

Oon ollut elämäni aikana aika monessa työpaikassa, ja jokaisessa näistä on yhdistävänä tekijänä ollut se, että kahvihuoneen pöydällä ja palavereissa on aina tarjolla jotain herkkuja: suklaata, leivoksia, jäätelöä, kakkuja ja muuta epäterveellistä. ja nämähän maistuvat itse kullekin. Tiiättekö mikä muu asia yhdistää näitä kaikkia erilaisia työpaikkojani? Kun kaivan jääkaapista kahvipöytään omat rahkasörsselini, jokaisessa paikassa löytyy henkilöitä, jotka kommentoivat mun eväitäni sanoin: ”Oi, mitä herkkua sulla on? Nam, näyttääpä hyvältä!”

Niinpä. Näyttää ja maistuu hyvältä. Se on ihan vaa rahkaa ja lisukkeita. Terveellinen voi olla niinkin herkullista ja houkuttelevan näköistä ;) Ja se on mun välipalani. Välipaloja kuuluu päivään yleensä kaksi. Joskus herättää hauskuutta, kun toteaa syövänsä välipaloja. Nehän on vähä niinku lasten juttu ;) haha. En käsitä, mikkä järjellä, mutta näin oon useammin kuin kerran kuullut. Se, kun ihmiset kommentoivat monesti mun välipalojani, on saanut mut miettimään, että kuinkahan moni heistäkin oikeasti söisi mieluummin (ja tarvitsisi) sen rahkasörsselin välipalaksi, kuin että haukkailevat pelkän päiväkahvin ja ehkä pari palaa herkkua siihen kylkeen. Saattavat saada jopa enemmän kaloreita kuin minä isosta rahkavälipalastani, mutta itse jaksan sen voimalla hyvin seuraavat 3-4 tuntia, kun taas pelkkä kahvipöytä herkkuineen antaa vain hetkellisen sokerivirtapiikin. Ja eihän se oikea nälkä sitten tunnu, jos napsii vähän suklaata sieltä ja sokeria tuolta.. Oonkin aikamoinen välipalasaarnaaja välillä erilaisissa yhteisöissä ;) Mutta moni on kiitellytkin. Urheilijat ymmärtävät.

Mutta niin, itse asiaan. Pystyttekö te syömään maitorahkaa suoraan purkista? Mun mielestä se on melko tönkköä kamaa ihan sellaisenaan, mutta menettelee kyllä hädän hetkellä jos pystyy lusikoimaan esim. joka toisen lusikallisen rahkaa ja joka toisen pilttiä ;) Mutta ihan pelkkä rahka rahkana on kyllä vähän tylsää ja pahaa. Rahka on kuitenkin aika loistava välipala, ja sen takia mäkin sitä varmasti monien muiden tavoin päivittäin suuhuni laitan. Ne herkut, joita muut kommentoi kieli poskella, on yleensä joko hedelmäisiä tai marjaisia smoothieita, joita oon sheikkerissä tehnyt. Ja joskus pelkkä rahka+mehukeitto+marjatkin näyttää jonkun mielestä superherkulliselta. No, onhan ne ;) Ja muistuttaa kai vähä vaniljajäätelöä ja jotain masikkahilloa ulkonäöltään. hihi. Mulla on muutama suosikkismoothieresepti, jotka ajattelin tänää jakaa teidän kanssa. Voitte uskoa, että oon kokeillut miljoonaa erilaista variaatiota, mutta nää muutamat on semmosia ikisuosikkeja, joihin en vaa tunnu kyllästyvän. Siksipä kerron niistä myös teille. Ja ihan perusjuttuja nekin sisältää, ei mitää ihmeellistä uutta, mutta ajattelinpa vinkata kuitenkin :)

Hedelmäinen smoothie

Tarvitaan: smoothiehedelmät (pakaste), valio gefilus appelsiini-mango mehumaitoa, rahka + pähkinöitä. Kaikki vaan sekasin jollain koneella ja pähkinät päälle. Hyvät ravintoarvot ja täydellinen maku! Määrät varmaan osaatte iteki miettiä ;) Mä tykkään lusikoitavasta smoothiesta, nii laitan sen vuoksi mehumaitoa vainn. 2dl (loput juonkin melkein suoraa tölkistä, kuin nii hyvää?!) . Ennen käytin tähän hedelmäiseen versioon appelsiinituoremehua, mutta jessus että toi mehumaito on ihan hitsisti parempaa! :)

helmikuu19 (3)helmikuu19 (5)

Marjaisa smoothie

Tarvitaan: vadelmia 100-150g, vadelmamehukeittoa 2dl, rahka/rahkajugurtti, soijalesitiinirakeita 10g. Mä en käsitä, miten ihmeessä toi vadelma+vadelmakeitto -yhdistelmä on vaa niin hyvä! Ja kun mukaan liittää noita soijalesitiinirakeita, smoothiesta tulee ihanan pehmeä ja kermainen. Slurps. Tällä saatan jopa joskus korvata aamupuuroni! Ja se on paljon se.

helmikuu19 (6)helmikuu19 (7)

Bonneherkuttelua

En raaski ikinä käyttää noita Bonneja mihinkään sörsseleihin, kun tuntuu, että niiden hyvä maku ja rakenne menee ihan hukkaan ;) Jos haluu kuitenkin herkutella ja hyödyntää Bonneja, nii mun mielestä ne sopii parhaiten jugurttirahkan kanssa käytettäväksi. Jugurttirahkassa on myös ihan hyvät ravintoarvot, mutta se ei ole niin tönkköä kuin rahka, ja siksi sitä pystyy syödä ihan pelkällee. Vai mitä? ;)

helmikuu19 (18)

Meneekö teillä paljon rahkavälipaloja päivittäin? Olisko jotain kivoja vanhoja tai uusia reseptejä jakoon? :) Mielellää ihan näitä perus, ei mitään maca-coco-lucu-tsiki-jauhepähkinähommia, kun en niistä sillain oikein välitä ;)

Milla

11 vastausta artikkeliin “lempparivälipalani rahkasta”

 1. Mulla menee rahka hyvin alas ihan sellaisenaan, mutta harvoin tulee kumminkaan plekkää rahkaa syötyä. Mun lemppari on niin helppo ja yksinkertainen: rahkaa, pakastemustikoita ja -vadelmia, päälle pilkottua banaania ja maapähkinävoisydän vielä siihen päälle :P namnam! Sitten tykkään kans käyttää erilaisia lisukkeita/mausteita rahkan päällä, eli hunajaa, kanelia, kookoshiutaleita ja mantelialstuja… Kannattaa muuten kokeilla kookoshiutaleiden ja mantelilastujen yhdistelmää! Niin hyvää, ja niin yksinkertaista :)

  • oon kuullu tosta maapähkinävoista kyllä monesti hyvää, pitäsköhän itekin kokeilla joku kerta :) kookoshiutaleita taitaaki löytyä jo kaapista, voishan niitäkin kokeilla. kiitti vinkistä! :)

 2. Tänään meni aamulla kuppi kahvia + purkki maitorahkaa, luumusoseen ja 2 tl sokeria :P slurps.

  • mun täytyy myöntää, etten oo koskaan ostanut luumusosetta :D onkse sit hyvää? Kuinka makeeta se on? Ku mulla tulee luumusoseesta mieleen joulutortut (yff) nii jotenki oon ajatellut että luumupiltit sun muut on pahoja..

  • siis ihan bona lasten luumusosetta ei ole makeaa ollenkaan siksi sokeria lisäsinkin sekaan. eri juttu jos pistäs tätä jouluna käytettävää luumumarmeladia, varmaan yksinäänkin jo niin makeaa:’D

 3. Rahkaa, mysliä ja pilttiä! Mieluiten niin, että annos on jääkaapissa purkissa pari tuntia :D ja pilttinä on hyvä käyttää esim. sellaista, jossa on banaania mukana. Peittää rahkan happamuutta :)

  • jooo banaanipiltit on ihan parhaita! Mulla on nyt joku megapäkki sitä muksun violetin väristä banaanista marjasosetta, namnam :))

 4. Voi, tuo hedelmäinen smoothie on kätsyä kun laitat vain pakastesekoitusta!:) Täytyy tehdä, herahti aivan vesi kielelle.:P Olen käyttänyt joskus myös tuota mehumaitoa smoothieen ja sitte tuoreita hedelmiä pilkkonut joukkoon, mutta siinä on aina enemmän hommaa kun kuorii ensin hedelmät ja pilkkoo ne, pakastehedelmistä tulisi helpommin tehtyä.
  Äitini keitti kahvi meille tässä hetki sitten käydessämme kylässä ja oli tehnyt jälkkärikulhoihin rahkat. Söin rahkan ja mietin että olipas hyvää. Lopuksi äiti kysyi, arvaanko mistä hän oli rahkan tehnyt. En arvannut, ja äiti sanoi sekoittaneensa tavallisen maitorahkan joukkoon tätä mansikan makuista Dietmix- jauhetta! > http://www.fast.fi/tuotteet/dietmix/
  Hetken ihmettelin, oli nimittäin niin hyvää!=)

  • tuoreista hedelmistä vaa varmasti kyllä paremmi vitamiinit talteen kun pakastetuista :’D et sikäli toi sun kuorimishomma on ollu varmasti ihan vaivansa arvoista! Mut joskus jos on kiire, niii noi pakastejutut on kyllä helppoja ja nopeita. Rahkasta saa näköjää kyllä melkein mitä vaan, ku käyttää vähän mielukuvitusta! :) Vois joskus kokeillakin sekottaa jotain makuprotskua mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta