Mä en ainakaa käyttäis farkkuja, kun niissä näyttää vähän lihavalta

”Mä en ainakaa käyttäis farkkuja, kun niissä näyttää vähän lihavalta”. Näin totesi 4-vuotias Milla about kakskytä vuotta sitten. Siis minä. Oon halunnut kirjoittaa tästä aiheesta jo monen monta kertaa, mutta oon aina jättänyt kirjoittamatta. Ai miksi? Siksi, että oon ajatellut olevani jotenkin epävarma, liian nuori, liian vääristynyt katse silmissä, liian huono itsetunto, liian vääränlainen jotenkin – vähän niinkuin raakile. Raakile kirjoittamaan tätä tekstiä. Koska jonain päivänä olisinkin itsevarma minä ja täysin eri mieltä. En ole sitä edelleenkään. Mutta koska tää aihe polttelee mua edelleen, niin kirjoitan siitä nyt. Voi olla, että mielipiteeni muuttuu. Voi olla, että ei. Ainakaan se ei ole muuttunut kuluneeseen kahteenkymmeneen vuoteen. Eli ehkäpä voin kirjoittaa siitä ;)

Eli kuten otsikostakin saitte osviittaa, kyse on niinkin arkisesta asiasta kuin farkuista. Otsikon mietelauseen heitin ilmoille päiväkoti-ikäisenä tuijotellessani jotain farkkubebaa. Olikohan sitten äitin vai jonkun muun, en tiedä. Mutta näin äiti on mulle tän tarinan kertonut. Ja sen jälkeen oon aika vähän farkkuihin pukeutunut. Oikeastaan ainoat vuodet, jolloin ängin itseni farkkuihin (tai joihinkin farkun tyylisiin stretsikankaisiin housuihin..) oli yläasteella. Koska micmac. Ja koska muutki. Silloinkin kyllä mietin pienessä mielessäni, miksi oma pyllyni näyttää niin isolta samoissa housuissa, joissa kaverini näyttivät upeilta. Luulin, että kaikki muutkin tiedostivat ison pyllyni, mutta siitä ei vain kohteliaisuudesta puhuttu. Kunnes kerran tuli aikuisiällä puheeksi tää asia, ja kaveri oli ihan yllättyneenä, että ”jessus, ootko tosissas?! Mä en koskaan tienny, että oot jotenki epävarma” :D haha. Eli tuskin monikaan on mun isoa pyllyäni nähnyt. Ehkä sitä ei niin kovasti edes ollut. Omassa epävarmassa päässäni sen tein. Onneks nykyään tuntuu, että teinit juttelee enemmän omista kehoistaan ja epävarmuuksistaan. Hyvä, koska jokaisessa on varmasti jotain upeaa. Ja ihan turhaan vie energiaa, kun peittelee epävarmuuksia tai muodostaa vääristyneitä käsityksiä omasta kropasta.

Mutta minä ja mun jalkaosastoni. Lapsena tein päätelmän, että minähän en lihaventavia farkkuja käytä. Ala-asteella en käyttänytkään. Silloin oli onneks muotia reisitaskuhousut. hihi. Teininä käytin, koska halusin olla yhtä upea kuin muutkin. Nykyään en käytä. Koska ne ei vaan oo tehty mun vartalolleni! Jessus :D Mun mielestä näytän yhä edelleen lihavalta farkuissa. Tai ainakin isommalta ja löydemmältä, kuin oikeasti olen. Mun ihan läheisetkin on myöntäneet tän ääneen mulle: farkut ei vaan sovi mun vartalolleni. Ne paksuntaa ennestään paksuja jalkoja ja hävittää mun lyhyen selkäni kokonaan. Aina tasaisin väliajoin mä kuitenkin ostan jonkinlaiset tavoitefarkut – jostain kumman syystä. Mietin kai, että kun vielä vähän kyykkään lisää, nii johan se pylly ja reidetkin alkaa näyttää kivoilta. Mutta mitä vielä – jossain tietyssä asennossa ehkä joo. Mutta kuka oikeesti voi käyttää farkkuja arkihousuina? Ne on niin kireät, epämukavat, väläyttelee vakoa kyykistyessä ja puristaa aina väärästä paikasta. Listaan voi myös lisätä sen, että yleensä ne on vyötäröstä liian isot ja reisistä liian pienet. Lahkeista taas liian pitkät. Ja pepun kohdalta liian matalat. En oo vielä koskaan löytänyt sopivia farkkuja. Onko sellaisia olemassa? Yhdet ihan ookoot olen kyllä löytänyt. Niissä on ainut huono puoli se, että niiden kanssa ei sovi mikään paita :D Miten olis farkut ja urheiluliivit? Anyone? Jos laitan paidan tohon päälle, nii keskivartalo häviää samantien. Ja sit oon sekä lyhyt että leveä. Yff.

maaliskuu16 (6)Elämä on rankkaa, jos haluaa käyttää farkkuja. Tai tuntea olonsa niissä mukavaksi ja vieläpä yrittää näyttää hyvältä! Pisteet teille, jotka sen teette. Mä oon nyt vaan jotenkin valaistunut, että ehkä mun ei vaan oo pakko koskaan olla farkkukunnossa. Jos en näytä farkuissa kivalta, enkä koe oloani mukavaksi, nii kuka määrää, että mun pitäis semmosia käyttää?? Hitsit! Mähän voin vapaasti käyttää vaikka koko loppuelämäni legginssejä, pitkiä kalsareita, mekkoja ja hameita. Mitä vaan, muttei farkkuja. Huh. Mikä helpotus.

maaliskuu16 (8)maaliskuu16 (9)maaliskuu16 (10)Ja joo, kun katson noita kuvia. Nii niissä näkyy ihan tavallinen tyllerö tavallisissa vaatteissa. Mutta jotenkin kun tietää, miltä tosta tylleröstä tuntuu tuolla farkkujen sisällä, nii ei noissa vaan voi lähtee kovin kauas kaupungille heilumaan :D haha. Saatteko pointista yhtään kiinni? En tarkoita, että olisin jotenkin lihava farkkuihin, vaan ne vaan ei sovi mulle. MIllään tavalla. En tiedä, onko tää kokemus peräisin mun lapsuuden farkkukokemuksistani vai mistä. Kun nykyään oon jo ihan tyytyväinen vartalooni, eli kyse ei olisi niinkään epävarmuudesta tai tyytymättömyydestä? Vaan mun mielestä farkut sopii parhaiten vaan hoikille ja pitkäjalkaisille. Tai sit semmosille tosi treenatuille, joilla on lihaksista muodostuneet paksut ja muodokkaat jalat. Mun jalat ei oo kumpaakaan. Ainakaan farkkujen sisällä :D Onks kellään muulla samanlaisia ongelmia? Eikai ny kaikki voi käyttää farkkuja? Eihän?

Tää farkkuaihe on poltellut mua varmaankin sitä varten pitkään, että ajattelin salitreenaamisen tuovan jotenkin lisää hyväksyntää ja tyytyväisyyttä omaa kehoa kohtaan. Kuukausittain otetuista kuntokuvista huomaan, että peppu on noussut ja saanut muotoa. Reidet on timmiytyneet. Ja sitten innostuneena sovitan farkkuja ”joko nyt?”. Mutta ei. Ja sitten petyn. Yhtä inhottavilta ne tuntuu kuin aina ennenkin! Ja sitten treenataan lisää – jos joku päivä olisinkin tyytyväinen? Mutta eikö tääkin oo vähän hassu noidankehä? Miksi treenata sen takia, että mahtuisi farkkuihin? Jos ei ees tykkää niistä :D haha. Mieluummin oon siis tässä hetkessä tyytyväinen salitreeni tuomista muutoksista kehossani, kuin että ikuisesti odottaisin olevani farkkukunnossa. Sitä paitsi, jos saavuttaisin joskus oman elämäni farkkukunnon (mikä se sitten olisikaan…), käyttäisinkö mä silloinkaan farkkuja? En tiedä. Mutta en varmaankaan jaksa alkaa selvittää sitä. Elämä on liian lyhyt murehdittavaksi turhanpäiväisyyksiä. Siispä. Pitkät kalsarit jalassa tästäkin eteenpäin -arkena ja juhlana ;)! Se oon mä!

Milla

30 vastausta artikkeliin “Mä en ainakaa käyttäis farkkuja, kun niissä näyttää vähän lihavalta”

 1. Mä käytän melkein aina farkkuja koska en tiiä mitä muitakaan housuja käyttäisin :D mitkä housut sulla sitten on käytössä?

  • mulla on aina semmoset mustat Ginan trikoolegginssit, vähä niinku pitkät kalsarit hihi :D ja sen kanssa joku pitkä paita / pitkä toppi+neule / tunika / villamekko. Ja sit jos en jaksa panostaa sitäkään vähää, ni oon kollareissa..

  • Mäntsälä-juntti. Missään muualla käytetä tollasta vaatetta

 2. Mä jotenkin ymmärrän sua :D Mulla oli joku puol vuotta sitten pitkä vaihe, että en käyttäny ollenkaan farkkuja, vaan just legginssejä ja mekkoja/tunikoita. Yks syy oli se, että otin syksyllä muutaman ylimääräsen kilon, ja tuntu että jenkkikset tursuu. Nyt oon tiputtanu reilu 5 kiloa pois, ja käytän taas farkkuja. Mut jotenkin en voi käyttää esim pitempää toppia ja paitaa farkkujen kans pelkästään, vaan pitää olla vyö niissä farkuissa rajaamassa tavallaan jalat yläkropasta… Tätä on kauheen hankala selittää :D Kun mulla on kans luonnostaan semmoset.. no ei oo mitkään siroimmat jalat, eikä niistä koskaan tuliskaan eikä ne oo koskaan ollu. Sitte kun niissä on vielä vähän lihasta, niin reeni ei tosiaan oo auttanu tähän ongelmaan… :D Niin jotenki tuntuu et on vähän semmonen tasapaksu pökkelö farkkujen ja neuleen kanssa… Vaikka sit esim. mekon ja legginssien kanssa näyttää ihan erilaiselta! :D En mä osaa selittää!

  Sit (selitys senku jatkuu :D) mul on sellanen ongelma et kaikki mun farkut jää ”roikkumaan” et ne ei vaan jostain syystä istu sillai et ne tulis niin ylös kun pitää! Ei ne ”roiku” kun tyyliin sentin, mut sekin jotenkin tekee farkuista vähän epäsopivat mulle. Ne ei vaan jotenkin istu täydellisesti :D Pidän kyllä farkkuja, mutta en joka päivä :D ja kotona on pakko vaihtaa heti kollarit <3

  • jooo mä niiiin ymmärrän :D Ja tiiän, että säki tajusit mun pointin asiasta. haha. Ja jotenki mäki tykkään rajata ton ylä- ja alakropan erikseen. Tosin vyö ei toimi mun kohdalla, kun se leveentää mulla niin kauheesti.. tai sit paidat on kaikki niin pitkiä, et ne tulee sen vyön päälle. Kun mulla on niin lyhyt selkä. Pöh. Vaikeeta! Mut onneks voi aina käyttäät osiaan mekkoja / legginssejä nii näyttää heti ihan eriltä :-)

 3. Kokeile Gina Tricon Molly merkkisiä housuja? Itekkin tunnen oloni epämukavaksi farkuissa, mutta ostin nää Molly merkkiset farkut ja olen hyvinkin tyytyväinen :) Nää on vähä niikun legginsit :)

  • kiitos superipaljon vinkistä! Tarvii varmaa kokeilla, jos mäki joskus löytäisin mun kropalleni sopivat housut :))

 4. Mä niin ymmärrän sua! Mulla on ruuminrakenne semmonen, että jalat ”tönköt pökkylät” (ja just oikeen korostuu ku oon kans tämmönen tappi) eikä niistä mitenkään saa treenamalla hoikkia – isontuu vaan ku lihakset kasvaa. Ärsyttävää :D Mä oon myös legginssi-ihminen. Mulla on yhet farkut ja joskus mulla on semmosia päiviä, että puen ne jalkaan, mut vaihan pois just ennen ku oon lähössä, koska ei niissä vaan oo mukava olo. Just niin ku kuvailit, tiukat, puristaa, kiristää yh äh, leggarit paljon kivemmat. :) Oon kummiski nyt tullu jo aika sinuiks näitten jalkojen kanssa, ku oon huomannu että ei ne siitä mihinkään muutu… Ei niitä farkkuja oo pakko pitää, mä en ainakaa pidä. Verkkarit ja legginssit on parhaat! ;)

  • kuulostaa tutulta toi et laittaa farkut jalkaa, ja sit just ennen lähtöä vaihtaa ne pois :’D haha. Tai jos meen niissä kaupungille, nii tuijotan vaa jokaisesta peilistä mun jalkoja ja mietin, et näkeeköhän kaikki muut nyt et mul on farkut!! :D voi jessus. Mutta kuten sanoit, helpommalla ja mukavammin pääsee kun pitää jotain muita pöksyjä jalassa…

 5. Täällä kans ymmärretään sua täysin! Juurikin näin, että useimmat farkut on suunniteltu hoikkajalkaisille ihmisille, jollaisiin en kuulu… eli reisistä kiristää ja vyötäröllä olisi kyllä tilaa. Omat farkkuni taitaakin olla aika pitkälle jotain aivan muuta kuin farkkukangasta juurikin sen takia :) ehkä vielä jonain päivänä joku ottaisi meidät pienet mutta muhkeampikinttuiset ja kapeavyötäröiset huomioon ja suunnittelisi upean farkkumalliston :D

  • kiitos vertaistuesta! jotain vinkkejä tähän postaukseen tuli kommenttiboksiin, et kuulemma meidänkin mallisille ihmisille on tehty housuja. Tarvii varmaa testaa, ennen kun tyrmää ;) Mut kyllä hoikat jalat vaa näyttää paremmilta farkuissa kun paksut, vaikka olis miten mukavat housut.

 6. Käyppä vaikka stockalla kokeilemassa dr. denimeitä! ne on melkein kuin legginssit venyvät! ja niitä saa myös erikorkusilla vyötäröillä ja kun ei ota sitä matalinta ni tuntuu mukavilta!

  • kiitos vinkistä! tarviipa vissiin joku kaunis kevätpäivä (kun on palkkapäivä ja hyvä päivä muutenki) nii tehdä reissu ginaan ja stockalle kun tuli nyt suosituksia, et mullekin vois löytyä hyvät housut :D Raportoin sitten, kuinka mun kävi!

 7. Mun eka ajatus oli, että 20 vuotta sitten KAIKKI näytti lihavilta farkuista, johtuen lähinnä Leviksien (501 totta kai) mallista. Kainaloihin asti vedetyt lantiolta pussittavat farkut ei taida oikein imarrella ketään :D.

  Mutta joo, ei niitä farkkuja oo pakko pitää jos ei halua, eikä niistä tarvi tykätä :).

  • :’D haha. nyt mua kyllä naurattaa! totta! oon varmaan kattellu just semmosia äitin tai jonku päällä! Ei ihme, et näytti lihavalta :DD voi jestas.

 8. Mä niin tiedän mitä sä tarkotat!!

  Itse olen käyttänyt farkkuja tasan muutaman kerran elämässäni. Ne kerrat oli silloin, kun olin laiha tikku tai työhaastattelussa.
  Nykyään, kun käyn salilla ja olen saanut hieman massaa, farkut ei todellakaan sovi mulle.
  Itselläni on samanlainen ongelma, kun sulla: farkut kiristää reisistä, on isot vyötäröstä ja laskeutuu alas perseestä, jos vähänkin
  kumartuu. Lisäksi se paksu kangas on niin tönkkö ja epämukava päällä! Huh. Lapsuuteni käytin lähinnä rentoja reisitaskuhousuja ja aikuisemmalla iällä mekkoja/hameita ja legginssejä. Jossain vaiheessa kuitenkin alkoi ärsyttää toi legginsseissä hipsuttelu ja halusin oikeesti kivat housut, semmoset farkun näköset, mutta ei farkut. Noh, mun pelastus on ainakin ollut nää jegginssit (ja mitä niitä nyt on). Eli farkun näköset legginssit :) Esimerkiksi Vero Modan malleista monet istuu mulle. Ne antaa periksi, eikä ole ikävät päällä. Lisäksi niissä on tosi monissa korkeahko vyötärö, eli ei tarvi pelätä vakojen vilkkumisia :D On saanut todella kivaa vaihtelua pukeutumiseen, kun on oikeesti käytännöllisiä housujakin. Itselläni on noista jegginsseistä sellaiset ihan mustat kultaisilla vetoketjuilla ja muutamat ns. nahkaisen näköiset harmahtavat housut. Suosittelen :) Lisäksi monet salivaatteiden valmistajat valmistaa myös tuhdimmat reidet ja pyllyn omistaville ihmisille istuvia venyviä housuja.

  Mun mielestä on tärkeintä, että itse tuntee olonsa hyväksi omissa vaatteissaan. Oli ne sitten legginssit tai farkut :) Pidä juuri sitä, mistä tykkäät.

  • okei hmm. kiitos sullekin vinkeistä! Mulla on kaapissa kyl muutamia tollasia veromodan housuja. En tiiä, mitkä niiden nimet on, mut ne ei jousta kyl tarpeeks, että käyttäisin. Tosin mun työkin on semmosta, että istun lattioilla, konttaan ja kannan ja kumartelen koko ajan, et senki takia tarvii olla aika joustavat pökät, jottei tarvii koko ajan nostella. Mut vapaa-ajan vaatteisiin sain nyt jotenkin inspistä, että tarvii varmaa taas keväällä käydä kattelee housuja :D haha. Kun niin moni sanoo, että tunnistaa noi samat ongelmat housujen kanssa, mutta ovat silti löytäneet kivoja malleja, joissa on mukava olla. Ja toi sun nimeämä vaihtelu pukeutumiseen tekis kyllä terää mullekin! :))

 9. Samaan mäkin oon päätynyt, siis siihen että farkut ei oo mua varten! Mulla lähinä syyt siinä, että ne on niin saakelin epämukavat jalassa! Paljon kivempi olla housuissa, joissa ei tartte pelkää että persvako vilkkuu tai ei taivu tekemään mitään arkisiakaan asioita :D Ja sitä paitsi, jos ne farkut ois muuten oikeaa kokoa, niin sitten ne on peffasta liian pienet! Ja jos löytää taas peffasta sopivat farkut, niin ne ei sitten istu koska ovat muuten liian löysät! En kyllä tajuu miten joku JLO tai Kardashian pystyy silti näyttämään ihan hyviltä niissä, tai löytämään ees sopivat farkut :D Legginsit ja trikoot for the win!!

  • nimenomaan! farkut on niin epämukavat ja kyl se sit näkyy ainaki itelläni ulospäinkin, jos on jotenki huono olla :/ plääh. parempi käyttää sellasia vaatteita, joissa on mukava ja rento olo ;) ja noiden julkkisten farkut on salee tehty mittatilaustyönä!!

 10. I feel you bro! Farkut ei sovi oikeen mullekkaan ja käytän niitä melkeimpä vaan korollisten kenkien kanssa :D aattelin myös et kun oon tässä treenannu niin alkais näyttää paremmalta, mut oikeestaan lihakset on kyl kasvanu mut rasva on jääny… I guess se olis vaa lkisää cardiota!

  • hei en ookkaa koskaa kokeillu korkkareiden kanssa farkkuja! haha. Vois iteki joskus kokeilla, jos sit ei näyttäiskää nii lihavalta :’D On meinaa juurikin toi sama ongelma jalkojen kanssa!

 11. Voi apua kun tuun kommentoimaan tämmöstä pari kuukautta vanhaa postausta, mutta pakko nyt vaan sanoa että oot kyllä ihan väärässä noitten farkkujen suhteen :D Noissa kuvissa näytät ainakin ihan super hyvältä! :)

  Mulle farkut on ihan lempparivaate , vaikkei mulla mitkään mallijalat ookkaan. Tosi lyhyet jalat ja omasta mielestä paksut reidet :P Ehkä se johtuu siitä, että mulla on legginssi kammo kun jos mulla on legginsit ja pitkä paita niin näytän siltä, ettei mulla olis jalkoja ja oon vaan yhtä yläkroppaa… (Lyhyet jalat, mutta hirveen pitkä ylävartalo :D Oon iha epämuodostunut :P )

  • moikka! saa hei aina tulla kommentoimaan vanhojakin postauksia :) Mulle tulee ilmoitus kaikista kommenteista, nii pyrin vastaamaan mahdollisimman pian, oli kyse sitten uudesta tai vanhasta kirjoituksesta. Ja kiitos, olipas kivasti sanottu :)) Mulla on vaa joku kriisi ollut noiden farkkujen kanssa jo niin pitkään (ehkä koko ikäni), että en vaa kykene yhteistyöhön niiden kanssa :D mutno, ehkä kokeilen taas kesällä!

 12. Kuinka pitkä olet, jos saa kysyä? Jäi häiritsemään, kun kerroit olevasi lyhyehkö, mutta mielestäni näytät aivan normaalipituiselta :)

  • Oon about 157-158, vähä mittaajasta riippuen :) Eli just sopiva, mut välil vähä lyhyt ja paksujalkainen kumminki.

 13. Et sä mun mielestä näytä ollenkaan pahalle farkuissa :o Ite en nykyään tykkää käyttää ns. oikeita farkkuja jotka on semmosta jäykkää ja venymätöntä kangasta. Käytän näitä venyviä strech-housuja kuten dr.denimeitä, paitsi nykyään oon vaihtanut dr.denimit bikbokin ja ginan housuihi. Esim ginan Molly-farkut on mukavat jalassa koska ne näyttää ja tuntuu vähän legginsseille, ei purista ja istuu hyvin. Jos sua ahistaa farkut ni entä jos kokeilisit mustia farkkuja, mustathan tunnetusti kaventaa ja näyttää vähän enemmän legginseille kun siniset :) ?

  • no kiitos :) Näytänkin varmaan ihan tavalliselta. Jotenki se oma fiilis noissa farkuissa vaan on ihan sotanorsumainen :D mut ehkä voisin vaika joulun jälkee käydä taas kokeilee jotain ginan strechihousuja. Olis vähä helpompi elää kun vois välil käyttää muutaki ku pitkii tunikoita :D

 14. Mä ite käytän farkkuja lähes aina, enkä ihan oikeesti huomaa mitään epämukavavuutta. Mut pystyn silti samaistumaan suhun täysin. Sä nimittäin näytät just kivalta farkuissa, vaikka tunnetkin olos sotanorsuks. Itellä sama juttu on hiusten kanssa. Joku sanoi mulle eskarissa, että mulla on hörökorvat. En sen jälkeen uskaltanut pitää hiuksia kiinni ennen lukioikää. Vieläkin tunnen oloni rumaksi hiukset kiinni, vaikka moni on kehunut mun hiuksia nimenomaan sillon kun ne on kii. Ei lapsuudessa opittua ulkonäköjuttua noin vain kumota – etenkään farkkujen kanssa kun ne ilmeisesti on epämukavat, vaikka ite niissä viihdynkin :D

  • haha, sotanorsuks nimenomaan :’D Just viime viikolla taas kokeilin, mut ei vaa tuu mitään. Norsu mikä norsu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta