note to self: älä syö suklaakakkua

Noniii. Nyt on muuten sitten taas todistettu mun viha-rakkaussuhteeni suklaaseen. Mulla oli viime viikonloppuna yhdet tärkeät ja huippuihanat juhlat, joihin liittyi kaikkea muuta paitsi urheilua ja terveellistä ruokaa. Tai no, syötiin kyllä ihan terveellisesti, mutta kahvipöydässä oli sitten jälkkäriksi taivaallisen herkullisen näköistä ja makuista suklaakakkua. Ja koska oli juhlapäivä, nii tottakai mä maistoin sitä! Isonkin palan! Hyvää oli <3 Vaan ei kaiken tämän kärsimyksen arvoista. Koko tämä viikko on nimittäin menty sitten sen näköisellä naamalla, että heikommat saattaisi nähdä painajaisia. hui!

huhtikuu3 (5) Suklaa on niiiiiin hyvää, mutta miks siitä pitää seurata jotain näin oksettavaa? :D Ja tosiaan siis vetäsin ton kuvan instagrammin muokkausjutun kautta, koska en vain pystynyt julkaisemaan sitä alkuperäistä saati jotain lo-fi -versiota :D voi apua!! Öklöttäviä. Ja tää kuva on siis suht siisti, mutta yrittää kuitenkin näyttää totuuden. En pystyny julkasee rumempaa kuvaa ku oon tuntenu sitä rumuutta jo koko viikon :D En oikeestikaan käsitä, miten mun iho voi reagoida näin vahvasti siihen, että yhtenä viikonloppuna otan löysemmin ruokavalioni kanssa, eli syön tavallista enemmän sokeria ja rasvaa. Höh. Mulla on kyllä akneiho, mutta teinivuosien väistyttyä ja siirryttyäni tarkempaan ja  terveelliseen ruokavalioon, mun ihoni on usein oikein mukavassa kunnossa! Muistatteko esimerkiksi tämän kuvan.

helmikuu13 (1)Voi että, muistinko silloin olla onnellinen tuosta ihon hyvästä kunnosta? -taisin kyllä muistaa itseasiassa. Koska olin edellisviikolla syönyt ne kuuluisat leipäöverit, ja sen seurauksena olikin viikon ajan naama ihan kamalan näköinen. Ja tossa vaiheessa iloitsin, kun iho alkoi voida paremmin. Hmm. Mitä voimme päätellä tästä kaikesta? Mun tarvii vaan pysyä erossa sokerisista ja rasvaisista tuotteista! Toki olisi olemassa erilaisia lääkkeitä iho-ongelmiin, mutta miksipä niitä hankkia, jos pelkästään ruokavaliolla voi vaikuttaa niin paljon….. Ja hei, onneks on olemassa meikit ;)

huhtikuu3 (4)Koska oon joutunut kärsimään viime viikonlopun herkutteluista koko viikon, oon yrittänyt syödä superterveellisesti tällä viikolla. Teinkin ihan yllärinä jättehyvää kanariisisörsseliä. En oikeastaan tiennyt, mitä olin tekemässä, mutta sekaisin vaan pannuun sipulia ja paprikaa. Sit heitin hetken päästä kanat perään ja sitten keitetyt riisit mukaan. Haha. Oon vähä kokkikolmonen. Mausteiksi perhanasti currya, vähän suolaa, jonkin verran chiliä ja hitusen paprikaa nii tuli kyllä yllättävän hyvää. Huomioiden siis mun taitoni ja arkiruokavalioni :D

huhtikuu3 (1)jepjep. Kävin tänää heittää aamuvuoron päätteeksi selkä-vatsatreenin! Oli aivan ihanaa vaihtelua treenata keskellä päivää, kun salilla oli vain muutama pappa samaan aikaan. Oli tilaa ja pysty tekee supereita ihan missä järjestyksessä vaan! Huippua! :) Treenasin kerranki myös vatsat ihan kunnolla, enkä sillain loppuun hutaisten. Saatto olla siis aika kova treenipäivä tänää ;) Tää viikko on ollut yhtä vuoristorataa, mutta jotenkin tässä hetkessä mulla on vakaa usko, että nyt vaan paranee. Viikonloppu on ovella ja kaikkea kivaa ja jännittävää puuhaa tiedossa! ;)

Milla

8 vastausta artikkeliin “note to self: älä syö suklaakakkua”

 1. Moikka! Ootko huomannut että maitotuotteilla olisi vaikutusta ihon kuntoon? Itsekin aikuisiän aknen kanssa ajoittain kamppailleena olen huomannut, että ruoka-aikaneista juurikin pastöroiduilla maitotuotteilla on negatiivisin vaikutus ihoni kuntoon. Myös gluteeniton ja sokeriton ruokavalio on tullut testattua.

  • Suosittelen kokeilemaan sinkkilisää ja ihan hyvällä annoksella (jos ei ole jo kokeiltu). Itsellä sinkki pitää kurissa, vaikka raakasuklaata välillä vedänkin.

  • jooo toi sinkki lähtee nyt ehdottomasti seuraavana kokeiluun! Kiitos superipaljon hyvistä vinkeistä! :))

  • moikka! mulla oli syksyn pt-projektin aikaan iho ihan tosi hyvässä kunnossa. Silloin mulla oli käytössä maitotuotteita melkeinpä joka aterialla, mutta muuten söinkin tosi terveellisesti ja monipuolisesti, joten ei ne ainakaan kovin pahasti mun ihoa vastaan ole. Mutta toisaalta, en oo koskaan kokeillut olla täysin ilman maitotuotteita, voipi olla että iho voisi vieläkin paremmin silloin… Oon kyllä lukenut ja kuullut asiasta monilta, ja tekis kyllä hyvää kokeilla. Oon vaan jotenkin mielikuvitukseton, millä mä sitten korvaan rahkat ja raejuustot, joita on niin helppo vetää joka välissä :D?

   Tää vastaus oli osoitettu tuohon saralle, mutta en saanut sitä tohon väliin mahdutettua :)

 2. Joo, toi sokerihumalaa seuraava ”finnikrapula” on kanssa tosi tuttua täällä! :D Se on toisaalta ärsyttävää, mutta jos yritetään ajatella positiivisesti, toisaalta se kovasti tsemppaa pysymään suht koht ruodussa ruokavalion kanssa! Että toisaalta ihan hyvä juttu kun on tollainen ”pakote” jos haluaa että iho säilyy kivan näköisenä, muutkin kropan osa-alueet kiittää hahhaa. :) Kirjoitin itse kanssa muutama päivä sitten aiheeseen liittyvän postauksen (ruokavalio ja aknen paluu) ja on kiva huomata että kanssakärsijöitä löytyy! Tsemppiä!

  • jooo mullakin tää ”finnikrapula” (haha, mikä sana!) auttaa kovasti kieltäytymään osasta herkkuja.. Et jos jotain hyvääkin haluaa löytää tästä asiasta :’D kiitos kommentista, tarvii käydä kurkkaa sunkin teksti aiheeseen liittyen! :)

 3. I feel you! Mulla kans ihan mahdoton toi iho ja siitä oon viime aikoina kirjoitellutkin. Hera ja maitotuotteet on kauniin ihon kannalta aivan ehdoton nounou (mutta silti hera on pysynyt pieninä määrinä mun ruokavaliossa…….) Oon nyt kans alottanut aikamoisia toimia ihoni suhteen (jos oot mun blogista ehkä lukenukki niitä?) ja nyt meinaan ihan just kirjottaa mun sinkkikuurista, joka on oikeesti vastaus kaikkiin mahdollisiin rukouksiin ainakin mulle!

  Syön sinkkiä 100mg päivässä (50 aamulla, 50 illalla) ja lisäksi sivelen aamuin illoin iholle sinkkivoidetta ja viikossa jo näkyny huima ero!! Ootan vielä pari viikkoa, josko tää tarkoittais et mullakin on mahdollisuus saada ikuisesti virheetön iho! :) Kannattaa ehdottomasti kokeilla, sinkin vaikutus iho-ongelmiin on kuulemma yhtä vahva kun esim. Tetralysal -kuurien, mut ilman suoliston bakteerikannan tuhoutumista :)

  • oon lukenut joo sun kirjoituksia aiheeseen liittyen! :-) Kiitos vinkistä, tarvii kyllä iteki lähteä sit kokeilee tota sinkkikuuria! Hitsit olis kyllä huippua, jos löytyis joku lääkkeetön ratkaisu tähän ainaiseen iho-ongelmaan… Maitotuotteista luopuminen vois toimia mullakin, kun se niin monella toimii. Mut jotenki sit tykkään niistä niin paljon, että jos muuten ruokavalio on kunnossa nii pystyn niitä käyttää ja hyväksyy sit mahdolliset pienet epäpuhtaudet, joita ne aiheuttaa. Hmm, taidanpä lähteä tänää sinkkiostoksille :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta