maailman paras aamukahvi

Ah aamukahvia. Parasta juuri tietynlaisella tavalla sekoitettuna ;) Vai mitä? Näin vapaapäivän aamuna aamukahvit tuntuu vielä erityisen nautinnolliselta. Ei oo kiire mihinkään. Kattelen ikkunasta, kun ihmiset jonnekin, varmaan bussille. hihi. Niinku mäki tavallisesti perjantaiaamuna. Vaan en tänään. Ehdin lukea rauhassa Aamulehdenkin. En tiedä, miksi mulle tulee lehti perjantaisin, kun tavallisesti en ehdi sitä lukea. Tarkoitukseni oli alunperin joskus tilata se viikonlopuksi. No, kai perjantai on jo viikonloppua. Tavallisena perjantaina huomaan luukusta tipahtaneen lehden siinä vaiheessa, kun avaan oven lähteäkseni koiran kanssa ulos. Okei, lehti saa mut kyllä aina hymyilemään, ihanaa, perjantai. Tällä kertaa perjantain lehti pääseekin tarkkaan syyniin. Käytän aamukahviin, lehteen ja aamupalaan toista tuntia. Ihan täydellistä mun mielestä. Mä tykkään aamuista. Erityisen paljon vapaapäivän aamuista.

Mutta sitten kahviin. Niin pieni asia, mutta niin ihana kuitenkin. Juotteko te kahvia? Mulla on tapana juoda aamuisin mun iittalan isosta valkoisesta kupista kahvi, joka on valmistetty tietyllä parhaalla tavalla. Ja tässä se nyt tulee, mun herkkukahvini. Sen keittämiseen tarvitaan juhlamokkaa, mutta oikeastaan en ole kauhean kranttu merkeistä. Melkein kaikki käy :D Mutta jos voin valita, niin juhlamokkaa. Kolme desiä masterilla keitettynä. Mieluiten hetken aikaa pannussa lämmenneenä ;)

instagram (13)Ensimmäisenä lisään joukkoon makeutusainetta. Koska no, herkkuperse täällä hei. Mikä ei ole makeaa, ei ole hyvää? ;D EIku?

instagram (12)Makeutusaine sekoteitaan kunnolla kahvin joukoon ja sen jälkeen lisätään ihan vähän kylmää rasvatonta maitoa. Siis ihan vähän! Sen verran, että väri muuttuu selkeästi vaaleampaan, mutta ei niin paljon, että kahvi kylmenee liikaa.

instagram (11)Ja viimeisenä päälle kaadetaan kahvikermaa, jotta kahviin tulee ihana pehmeä ja supermakea maku ;) hihi. Tällä kertaa sain ihan parhaat herkut pohjalta, koska kermasta oli pohja jäljellä. Sen kun vaan sekoittaa purkkia täysiä, nii kerma vaahtoutuu tollai ihanasti, ja kun mukista hörppää, saa suuhunsa sekä kuumaa kahvia että kylmää vaahtoisaa kermaa (kermavaahtoa? :D)!  

instagram (10)Et kuin hyvää?<3 Parasta vapaapäivän aamuun!

Nonii, sitten mielipiteitä kehiin! Miten sä juot sun kahvisi? :D

Milla

8 vastausta artikkeliin “maailman paras aamukahvi”

 1. Aamukahvi on kyllä parasta, en suostu lähtemään liikkeelle ellen saa ladattua kofeiini akkujani täyteen! Itse juon 2 kuppia mustana ja lisään myös samaa makeutusainetta, olen siihen ihan koukussa! Pärjäsin vuosi sitten ilman sitä mutta nykyään en voi juoda kahvia ilman makeutusainetta, nam! :) aina kuulee makeutusaineiden huonoja juttuja mutta en ole huomannut että minuun olisi tullut jotain vaikutuksia.. Hyvää viikonloppua! :)

  • joo sama! Vaikken muuten oo mikää kahvin suurkuluttaja, nii aamuisin on pakko saada ;-) oon kans kuullu noiden makeutusaineiden haittavaikutuksista, mutta no, ei kaikkea voi ottaa nii kuolemanvakasti, tai koht ei saa mitään käyttää :D

 2. Piila (se, joka jalkapäivänäsi kertoi lukevansa sun blogia) sanoo:

  Sain puolisentoista vuotta sitten äidiltä lahjaksi espressokeittimen, jolla tulee kyllä superhyvää kahvia (; Tuplaespresso, teelusikallinen kookosöljyä ja tilkka kylmää maitoa sekaan, nam! Maitona on yleensä makeuttamatonta mantelimaitoa tai luomu laktoositonta kevytmaitoa.

 3. Minä keitän kahvini pressopannulla. Tulee tosi hyvää kahvia ja kahvin eri maut tulee ihan eri tavalla esille kuin tavan keittimellä. En ole mikään keittiöhifistelijä, mutta pressopannu oli kyllä loistava parin kympin investointi! Kahvipurujakin menee vähemmän kuin tavan keittimellä, joten sen avulla voi jopa säästää. :)

  • en tiennytkään, että ne ei sen kalliimpia oo? Pitäisköhän investoida itelleki, jos niillä noin herkkua kahvia saa aikaan :D Luulin, että ne maksais useamman satasen, jos yhtää lähtee hifistelee!

 4. Täällä kans ilmottautuu yks aamufiilistelijä! :) Aikaset aamut on ihan parhautta.. kävelylenkin jälkeen rauhassa nautittu aamupala (puuro+raejuusto myös täällä ikuinen ykkönen<3) ja kunnon kuppi kahvia on monesti päivän parhaita hetkiä. Mun kahvit menee alas pienellä tilkalla rasvatonta maitoa. Ennen tuli laitettua sokeripalakin joukkoon mutta pitkään on jo mennyt ilman makeutusta. Merkillä ei mulle oikeastaan oo väliä, juhlamokkaa useimmiten :)

  • yläfemmat aamuihmisille ;)! ja kahvi sokerilla menis kyllä mullekin ;) Mut jos saman makeuden saa makeutusaineella, nii oon kokenut sen paremmaksi. Mut esim. jossai mökillä voin hyvinki juoda parilla sokeripalalla kahvini, kuin hyvvää?!<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta