liittyisinkö fitfarmin liteen?

Moikka! Mulla on nyt viime aikoina pyörinyt hirveesti mielessä se, miten saisin jotain rotia tähän mun reenaamiseen. Jos olisin rikas, palkkaisin ehdottomasti pt:n ja alkaisin reenaa sen kanssa. Syksyn kokemuksen perusteella tiedän, että se toisi mulle ihan järkyttävän motivaatiopiikin ja jotain tavoitetta ja suunnitelmallisuutta tähän hommaan. Koska en kuitenkaan ole superrikas (siis vielä), nii oon nyt kovasti miettinyt liittymistä tohon Fitfarmin liteen, ja nimenomaan in shapeen.

Ai miksi?

Siksi, koska haluan treenata jokin tavoite mielessä. Ennen mun tavoite oli vaa jumpata ja pitää hauskaa. Mutta jotenkin salitreenin aloitettuani oon jäänyt vähän koukkuun siihen, miten hyvin sillä saa näkyviä tuloksia aikaan! Ja siksi mä haluan tavoitetta. Ja jotta tavoitteen voi saavuttaa, pitää olla suunnitelma. Liten mukana saisin valmiit treeni- ja ruokavaliosuunnitelman. Mun tavoite olisi vähentää fläsää ja saada lisää lihaksia näkyviin. Olis kiva, jos mun levein ympärysmittani olis alle metrin :’D Se on myöskin yksi tavoite. hihi. Kukin voi arvata, missä kohti toi levein kohta sijaitsee…

huhtikuu15 (3)Lite kestäisi kymmenen viikkoa, mikä on tavallaan lyhyt mutta tavallaan pitkä aika. Lyhyt aika ihmisen elämässä, mutta pitkä aika tähän aikaan vuodesta. Parhainta vuodenaikaa kun eletään. Vaikka mä haluan olla hyvässä kunnossa, ja uskon (tai haluan uskoa) pystyväni noudattaa saatuja ohjeita, nii yks juttu mua mietityttää. Ja se on se, että kunnossaoleminen ei kuitenkaan ole mulle koko elämän tärkein asia. Ja tarkoitan tällä sitä, että joissakin erityistilanteissa mua ei voisi vähempää kiinnostaa laittaa omaa kuntoprojektiani etusijalle. Esimerkkinä tällaisista tilanteista on matkat/juhlat. Musta on aivan ihanaa, kun keväällä on tiedossa ainakin yksi hotelliviikonloppu, jolloin pääsee herkuttelemaan hotelliaamiaiselle! Ja tiedossa on myöskin yhdet häät, joissa olisi vähintäänkin hassua olla omien eväsrasioiden kanssa :D Koska en vain halua ottaa liian vakavasti treenaamista ja kunnossa olemista. Olisin motivoitunut siis treenaamaan ja syömään ohjeiden mukaan perusarjen läpi: töissä, kotona ja viikonloppuisin, kun ei ole mitään erikoista ohjelmaa. Mutta tuntuisi ihan tuhlaukselta, että matkoilla tai elämän suurimmissa juhlissa ei nauttisi hyvästä ruuasta vain siksi, että on menossa joku kesäkuntodieetti :D Tai siis no, joku voi ajatella, että oonpas mä nyt sitten motivoitunut, kun nyt jo ennen liteen liittymistä puhun, milloin aion cheatata ruokien kanssa :D Mutta näin se on. Asiat  tärkeysjärjestykseen! Ja mulle tärkeintä on tapahtumat, joista jää elämänmakuisia muistoja. Mitä jos joku komea mies pyytää mua treffeille vaikka syömää, ja sit joudun vastaa et jooo kiitos, mut mul on sit tää lite, et ota huomioon! :D haha. Et sillai. Ehkä saitte pointista kiinni. Olisin motivoitunut yrittää liten ruokavalion ja treeniohjelman kanssa, mutta tavallaan ihan omassa yksinäisyydessäni ilman, että kukaan muu joutuu sitä huomaamaan tai siitä kärsimään. Enkä myöskään halua kokea, että se rajottaa mua millään tavalla. Onkse mahdollista? En tiedä.

huhtikuu15 (2)Mä ite odotan siis Liteltä eniten sitä, että saisin uuden saliohjelman – jee!! Ja saisin myöskin treeniä tukevan ruokavalion – hurraa! Ja jos pystyn niitä noudattamaan päivä ja viikko kerrallaan kymmenen viikon ajan, niin mä uskon, että olisi aika voittajafiilis! Haluan kai vähän testata mieleni lujuutta myös. Koska siitähän on kyse. Tahdonvoimasta. Mietinkin vaan, että kun nyt olen vähän tällainen kaikki tai ei mitään -tyyppinen ihminen, nii voinko lähtee tällaisella linjalla mukaan liteen? Että teen täysillä kaikki päivät, paitsi ne muutamat, jolloin on jotain elämää suurempaa ohjelmaa?

Mua myös ihan vähän pelottaa ajatus, että pitäisi melkeinpä mun lomaan asti olla tiukalla ohjeistuksella. Mutta enemmän se kyllä innostaa!! :D En kyllä oo yhtään varma, pystyisinkö ees tähä hommaan. Oon niin herkkuperse ja fiilistreenaaja. Tällä hetkellä mua kyllä rehellisesti sanottuna turhauttaa vähän, kun ei ole mitään selkeää kaavaa, jonka mukaan treenaan ja syön. Kun joka tapauksessa teen kumpaakin, nii eikö olisi järkevämpää tehdä ne kunnolla!? Mutta en tiiä, kauan kestää, kun alkaa kaivata rentoa tekemistä taas :D? Kääks! Kai se pitäis vaan testata? Onhan mulla tää blogi, jossa voin sit kertoa ajatuksiani ja kokemuksiani. Ja ehkä saada vertaistukea? Onko muuten kukaan muu littymässä nyt vappuviikolla alkavaan liteen? =) Nää oli nyt tämmösiä ajatuksia taas.. Ennen liittymistä mun täytyy todellakin tehdä päätös, koska vain siten voin onnistua. Ei tämmösellä epäröinnillä saa mitään aikaan, koska on niin helppo lipsua, jos tekee lähtökohtaisesti jo ”vähän sinnepäin”. En siis ole edelleenkään varma, liitynkö Liteen. Huomasitte sen ehkä tekstistäkin. Se houkuttelisi kovasti ja koko ajan enemmän, mutta houkutteleeko kesä, hääkakut ja jäätelöt sitäkin mahtavammin;) Saas nähä!

Milla

22 vastausta artikkeliin “liittyisinkö fitfarmin liteen?”

 1. Oon aiemmin osallistunut huhtikuussa alkavaan Liteen, siihenhän sitten tosiaan osui mm. vappu, äitienpäivä, juhannus sekä kaikenlaisia juhlia mutta ihan hyvin sain kaiken sumplittua! :) Ajoitin Liten tankkauspäiviä hieman noiden juhlien ym. tilaisuuksien mukaan. Osan tilaisuuksista skippasin ja noudatin dieettiä, sitten taas joissain tilanteissa otin 1-2 ateriaa sinä päivänä hieman rennommin.

  Kaiken a ja o on tosiaan oma motivaatio ja miten valmis olet panostamaan siihen 2,5 kuukauden valmennusjaksoon. Kyllä ne jätskit ja muut kesäherkut odotti muakin Liten jälkeen. :)

  • tosiaan, siihehän menee sit vappu, juhannus ja äitienpäiväkin ;) haha. en ees ajatellut muuta ku noita omia spesiaaleja menoja. mut eipä noi yleiset juhlapyhät niin pahoja ainakaa mulle oo… joulu olis paha :D Mut eipä vappuna/juhannuksena tuu herkuteltua ellei eriksee halua? Jos on kova juopottelee tai tykkää jostai grillruuasa, nii sit noi yleiset pyhät voi toki kesäaikaa olla pahoja…….. mut tosiaa iteki ajattelin et jos niitä tankkauspäiviä kuitenki tulee pari, nii pystys ees noi häät vetästä vaikka sen piikkiin :) Ku en haluu läskisks vetää, mutten olla mikää hysteerinen dieettaajakaan, koska kyse ei nyt oo siitä, että olisin sairaalloisen ylipainoinen tai kisoihin menossa tai muuta ”pakollista vakavaa dieettausta”. Mut tosiaan, sittenhän ne jätskit odottais kun loma alkaa ;)

 2. Mieki oon miettiny jos liittysin joskus liteen tai johonkin muuhun räätälöityyn treeni/ruokajuttuun, mut miulla sama et oon hirvee herkkuperse :D. Elämä on liian lyhyt nipottamiseen, mut toisaaltaa reilu 2kk kuiteski lyhyt aika…äääk ärsyttävää :D.

  • just noita puntaroin iteki! haha. liity säki nyt litee ni voidaa olla vertaitukea toisillemme?? :D ku sit ku oikeesti päättää jotain ja tekee kaiken suunnitelman mukaan, nii ei niitä herkkuja mihinkään tarvii. Mieli eikä keho halua niitä sillon. Se on tottA, vaikkakin iteki hämmästelen, miten oon voinu syksyllä pt-projektin aikaa todeta, ettei mun tee herkkuja mieli, olinko se todellakin minä?? :D

  • Ois kyl toisaaltaa kiva, mut mie lähen vielä ens kuussa Kreetalle niin veikkaan et sieltä ei välttämäti pysyis roti :D.
   Mut lähe sie niin voin lukee kokemuksias :). Ja onneks noita Fitfarmin juttuja tulee ainaki se pari kertaa vuodessa :).

 3. I feel u, toi tavotteellinen treenaaminen kuulostaa niin tutulta! :D Nyt kun mulla ei oo oikein mitään tavotetta niin tuntuu vähän oudolta treenata (joojoo hyvä kunto ja timmi olemus on tavoite mut SILTI)! Aattelinkin et vois ihan vaan siitä ilosta pitää joku päivä salilla maksimipäivän ja ottaa tavotteeks sit vaikka parantaa niitä..!

  • joo jotenki tuntuu, että jos kerta treenaa ja syö joka tapauksessa, nii olisko paljon siistimpää tehdä ne sataprosenttisen oikein?? Ku vähä sinnepäin? :D toi maksimipäivä on kiva idea! Saa jotain uusia motivaattoreita, kun haluu parantaa omia tuloksia :))

  • JOO toi on se mitä oon yrittäny miehekkeellekin selittää et miks haluan tavotteen, hyvä. :D jos kerran treenaa ja syö nii miks sitä ei tekis 100% oikein. Ja sit vaikka tiiän itekin periaatteessa miten pitäis syyä nii ite tehtyy ruokaohjelmaa ei noudata nii kiltisti.

  • Mikä siinä onkin, et vaikka tietää, kuinka homman vois tehdä oikein nii silti tekee vähä sinnepäin? :’D haha. Iteki tarviin jonku nimetyn projektin, jotta oikeesti sitoudun hommasn täysillä :)

 4. First world problems ;D Ei vaan, ymmärrän kyllä sun fiilikset. Itsekin mietin tasaisin väliajoin pt:n palkkaamista, mutta melkein samantien iskee ajatus: ”tarvitsenko ja haluanko mä sitä oikeasti?” Mä olen kuitenkin niin fiilistreenaaja ja sitten tuntuisi pahalta maksaa ”tyhjästä”, jossei huvitakaan noudattaa ohjeita. Syömisen kanssa tunnun päässeen ihan hyvään rytmiin nyt, mutta tosiaan tuo treenaaminen menee tällä hetkellä kyllä niin fiilispohjalta eikä siinä välttämättä ole yhtään mitään järkeä :D Mutta välillä mä myös vähän kapinoin tuota järkevyyttä vastaan – eihän tämä liikkuminen nyt kuitenkaan niin vaikeaa ole?

  Mutta tosiaan – sun ongelmaan :D Mietin, että jos päätät aloittaa tuon dieetin, niin pystyisitkö sitten esim. ajoittaa tankkauspäivät niihin ajankohtiin, kun on juhlaa tiedossa? Tai sitten vetelet nyt kaikessa rauhassa rennommin kesän yli ja aloitat syksyllä uuden elämän :D

  • hihi. nää on joo näitä elämän suuria kysymyksiä :D mutjoo. itelle enemmänki toi ruokapuoli tuottaa haasteita ja tarviin jonku projektin, jotta pysyn annetuissa ohjeissa ;) ja uskon kyl et onnistuu ainaki noi kesäkuun häät ajottaa tankkauspäivän kohdalle! Olis nii kiva alottaa ny kunnon kiristelyprojekti, nii olis kesällä tikissa. ja sit vois syksyllä kasvattaa massaa rauhassa ku ei oo nii kesävaatetus enää päällä ;) :D

 5. Voihan sen komean miehen kanssa treffeillä tehdä kaikkea muutakin kuin syödä! :D Esim. itse tykkään käydä piknikillä, sieläkin syö, mutta pystyy helposti valikoimaan omiin tarpeisiin sopivat eväät :)

  http://punttimimmi.fitfashion.fi/

  • Haha :’D tottahan toi on! Oli nyt vaa yks esimerkki elämänmakuisista jutuista, joissa en haluaisi, että joku dieetti rajoittaisi mun valintoja. Mutjoo. Onneks on muitaki vaihtoehtoja ku syöminen ;)

 6. Mä oon tässä jo pidemmän aikaa pohtinu, että pitäiskö lähtee tohon liteen. Melkein joka päivä käyn lukemassa tota infoo tosta ja arvon lähtiskö vai ei. Oon kylläkin vasta viime syksynä alottanu salitreenaamisen. Innostus ja halu treenata on kuitenkin kasvanu koko ajan ja olis kiva jos olis joku selkee treenisuunnitelma ja ruokavalio. Ylipainoo ei oo mutta rasva sais palaa ja lihasta tulla vähän enemmän esiin eli just mitä tossa ”luvataan”. Samoja pohdintoja, kun sulla että toi ei kuitenkaan olis koko elämä kun noita kevään juhlia tosiaan on jne. Fiilistreenaaja oon myös ja aikataululliset ongelmat eli työstä johtuvat häirittee tarkan viikkoohjelman noudattamista jonkun verran. Mutta haluisin kyllä kokeilla olisko musta tohon ja olis superkivaa, jos voitais sparrailla toisiamme :) kun eiks me lähetä tohon…vai lähetäänkö? :)

  • Liityt nyt mun kanssa??! Joojoo! Jos oot pitkää miettiny ja pyöritelly ajatusta päässä nii nyt toteutetaa tää homma ;)

 7. Mä osallistuin alkuvuodesta fitfarmin bikini challengeen, ja mä yllätyin tosi positiivisesti. Oon aikamoinen herkkuperse ja välillä vaan tekee mieli sohvalle tuijottaa salkkareita :D mutta kun sain noi ohjeet käteen, niin noudatin niitä ihan 100%! Yhtäkään salia en jättäny väliin ja söin kaikki ohjeistetut ruuat, en sortunu kertaakaan. Mulla ei onneks osunu 10 viikon ajalle yhtään sellasta pakollista juhlaa, mutta jos ois osunu, niin en kyllä esim häihin ottais omia eväitä :D sillai järjellä kun aattelee, niin jos pari kertaa syö tollasen ohjelman aikana ohi, niin ei se sitä pilaa! Ja muutenkin noissa on aina muutama cheatpäivä muutenkin.. :) olipas sekava kommentti :D mutta anyway tsemppiä liteen jos siihen päädyt! :)

  • Ai sä oot vetässy tämmösen setin jo läpi! Vau! Onnea :-) oliko kannattavaa? Haastavaa? Palkitsevaa? :D hitsi mä nyt oikei innostuin ku kelasin et jos muutki on pystyny tähän nii kyllähän mäkin pystyn! :))

  • Oli se palkitsevaa! Parin viikon jälkeen ei ees tehny enää herkkuja mieli, ja peilikuva + kadonneet kilot ja sentit motivoi tosi paljon! Ja puolivälissä taisin ajatellakki et varmana en repsahda kun tähän asti oon päässy :) ja sit on se, et nythän mulla on aina ne ohjeet tallessa, jos vielä haluun kiristellä :)

 8. No perhana vieköön pitäiskö se sit vaan ilmottautuu :D Jännästi alkaa keskellä viikkoo toi, ite näkisin et passeli päivä alottaa olis joko 1.5 tai oikeesti maanantaista 5.5 niin olis helppo laskee viikot :) tuleeko sulle Milla toi mun mailiosote? Vois pistää sitä kautta viestii :) asun meinaan ite Orivedellä että esim. kimppatreenit pystyis kyl järkkää yms. :)

  • hihi. ihanaa, kun innostellaa näitä treeni- ja ruokahommia ;) Mulle tarjoutui nyt vähän vaihtoehtoinen tapa toteuttaa mun kesäkuntoprojektini tässä keväällä. Mutta tiukan treeni- ja ruokavalion sekin kyllä pitää sisällään, varmaan hyvin samantyyppisen kuin Lite. Mut jos asut täälläpäin, nii enivei olis huippua saada lisää treenikamuja! Et yhteistreenit sopii kyllä anytime, pistä s-postia vaa ;-) Missä salilla sä käyt normaalisti? Et kuuluuko se k-saleihin et on vierailuoikeus muille k-salille? Ja wolfillehan pääsee aina kertamaksulla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta