dieetin kuntokuvat ja uusia fiiliksiä – jokohan riittäis?

Moikka! Tiiättekö mitä. Mulla on nyt viime päivinä ollut vähän sellainen fiilis, että tää dieetti rajoittaa mun elämää. Joo kyllä. Uskokaa tai älkää. Ite en olis rehellisesti sanottuna uskonut, että tätä fiilistä tulee missään vaiheessa. Mutta nyt se on vähän kurkistellut. Dieetin alussa tätä fiilistä ei ollut lainkaan, koska olin innoissani kaikesta ja arki kulki vielä pitkälti työ-sali-koti-välillä. Mutta nyt, kun kesä kolkuttelee ovella ja mulla on ihan tosi paljon kaikkia menoja kalenterissa, nii mua vähän  harmittaa, että menojen ajaksi pitää aina suunnitella ja sählätä ja soveltaa joku niinkin yksinkertainen asia, kuin ruokailu! Tavallisesti tai talviaikaan mun kalenterissa ei oo kauheesti mitään ylimääräisiä reissuja, maksimissaan kerran-pari kuukaudessa. Eli dieettiruokailu onnistuu kuin itsestään, kunhan viitsii prepata ruuat etukäteen valmiiksi ja syödä niitä sitten oikeilla kellonlyömillä. Ja sekin on helppoa, koska työ rytmittää arjen ja treenit viikonlopun kulun. Yhden reissun sillointällöin nyt pystyy ja jaksaa toki säätää. Mutta nyt jo koko toukokuun oon ollut kyllä tosi kovaa menossa joka paikkaan, vähintäänkin joka viikonloppu, jollen useamminkin, Ja nyt näyttää vahvasti siltä, että kesäkuu tulee olemaan samanlaista. Ja heinäkuussahan mulla vasta alkaa se the loma. Ja koska mä oon päättänyt nauttia tästä kesästä ja tästä hetkessä elämisen ihanasta taidosta, nii jotenkin tää dieetti nyt vähän sotii sitä vastaan. Miten voi lähtee extempore reissulle, jos kuitenkin pitää etukätee pakata mukaan tarvittavat ruuat tai vaihtoehtoisesti suunnitella, mistä niitä hankkii reissun aikana.. hmm. Niin. Onnistuu kyllä, jos tarpeeksi haluaa. Ja niinhän se on onnistunutkin tähän saakka. Oon saanu kaikilla reissuilla syötyä juurikin oikein. Mutta tässä kohti tuleekin se toinen rajoite – kun reissussa olis mahdollisuus nauttia nimenomaan jostain, mitä kotona ei saa! Kuten tiedätte mut, niin en voi ostaa esimerkiksi ruisleipää kotiini, koska en vain kykene sen kohtuukäyttöön. Musta tuntuu nyt juuri suurelta tuhlaukselta, että käyn kaverin luona päivällisella, mutta syön omia eväitä enkä voi maistaa sitä ihanaisen ihanaa ruisleipää siitä pöydästä! pöh.

toukokuu18 (2)Mä en oikeasti tiedä, mistä tällainen fiilis nyt yhtäkkiä on tullut. Viime viikolla kulki vielä niin hyvin?! Eikä mulla oo mitään ongelmaa pitää kiinni suunnitelluista treeneistä ja ruuista. Jotenkin vaan eilisen bodyjamin jälkeen tajusin, että mä kaipaan myös jumppaan! En oo moneen viikoon päässyt jumppailemaan, ja vitsit, mikä fiilis oli eilen, kun pitkästä aikaa kävin!!<3 Mietin jumpan jälkeen, että mitä järkeä on tehdä aamutreenejä kuntopiirityyppisesti, jos oikeasti nautin superpaljon enemmän lesmills jumpista? Ja tuntuu myös vähän turhauttavalta välillä se, että esimerkiksi kuljen bussilla töihin, koska kalorit ei anna yhtää periks, että kannattais tuhlata 500kcal työmatkapyöräilyyn.. Eli kyllä, luit rivien välistä oikein. Olen kulkenut pyörällä töihin ja käynyt jumpalla. Eikai se väärin oo :D haha.

toukokuu18 (15)Ei sillä, ei kaikki tässä huonosti ole. Tähän mennessä mittanauha näyttää noin -10cm lähteneeksi. Ja kuvistakin näkyy, että kroppa on tiivistynyt. Ja mun on hyvä olla. Niinkin hyvä, että oon alkanut käyttää shortseja. Ja muutenkin kaikinpuolin olo on onnellinen ja hyvä.

Ehkä just sen takia oon alkanu miettii, tarviinko tätä dieettiä enää?

Tai emmätiiä. Voi olla, että tää on joku merkki siitä, ettei pää vain kestä. Hehee. Heikko luonne. Voi olla niinkin. Mutta kyse on kuitenkin vain mun omasta hupidieetistäni, joten jos ihan oikeasti asetan kaikki asiat tärkeysjärjestykseen, niin kyllähän nyt oma onnellisuus on kaikista tärkeintä. Ei se, että näyttää hyvältä, mutta kokee, että dieetti rajoittaa valintoja. Ja kun nyt tiedossa on mm. mahdollisuus neljän tunnin lesmills-maratoniin, on ilmoittauduttu 11km maastojuoksutapahtumaan parin viikon päästä, uudet lesmillsohjelmat on pian vaihtumassa ja miljoona kesäreissua kavereitten kanssa kalenterissa kirjoitettuna, nii jotenkin olis kai helpompi elää vaan mun normaalia tavallista terveellistä elämää ilman liian tiukkaa ruoka- ja treeniohjelmaa? Että joo, kai mä haluan päästä helpolla :D Nimittäin nyt vielä kaikki sujuu suhteellisen kivasti, mutta mitä enemmän noi kesäkuun suunnitelmat alkaa olla lukkoonlyötyjä, niin sitä enemmän mun mielessä pyörii ajatus, että ”hitsi, kun mulla on sillonkin kyllä vielä tää dieetti”. Ööö. JOo, ei kuulosta hyvältä omaankaan korvaan :D Missä vaiheessa tää muuttui näinpäin?

MItäs sanotte? Kannattaisko mun vielä kattoo vaikka tää viikko? Tai kenties ottaa sit noi reissut vaik rennommin, ja muuten vetää dieettiohjelmalla? Onko tää heikkoutta vai itsensä löytämistä vai mitä ihmettä mä ny kirjoittelen ku tämmösiä juttuja pyörii mielessä? :D Onko se laiskuutta, mukavuudenhalua vai jotain normaalia elämää, että ei jaksakkaa dieetata, kun tulee jotain kesäreissuja :D? Mä en tiiä! Ku toisaalta oon niin kunnianhimoinen, eikä ego anna periks ”luovuttaa”, mutta toisaalta en kyllä todellakaan halua mitään rajoituksia kivoja juttuja pilaamaan… Meinasin jopa olla osallistumatta tohon juoksutapahtumaan, kun mietin, että mun hiilarit ei kyllä riitä, että jaksaisin juosta sitä. WÄH! Sit tulin järkiini, ja tajusin, että tottakai mä meen! Syön vaa vähä enemmän ;) ELi Military run 2014 on ohjelmistossa tänäkin vuonna!

Milla

16 vastausta artikkeliin “dieetin kuntokuvat ja uusia fiiliksiä – jokohan riittäis?”

 1. Oon lukenu sun blogia ikuisuuden enkä kertaakaan kommentoinu, mut nyt on pakko, kun oli sen verran pysäyttävää tekstiä. Mulla on sulle vaan yks neuvo: elä niinkuin kuolisit huomenna! Toisin sanoen, tee sitä mikä tekee sut onnelliseksi. Käy jumpissa, juokse, vietä aikaa huolettomasti kavereiden kanssa, lomaile, rentoile! Sulla on siihen mahdollisuus nyt. Koskaan ei tiedä, mitä tulevaisuus tullessaan; siksi kannattaa tehä just niitä asioita, joihin on mahdollisuus ja mistä nauttii eniten. Ihminen ei kuolinvuoteellaan mieti onnistuneita, tiukkoja dieettejä vaan niitä parhaita hetkiä ystävien seurassa tekemässä jotain sellaista, mitä rakastaa. Toki jos rakastaa dieettaamista, niin se voi olla just se asia, mitä kannattaa tehä :-) Mutta ulkopuolisen silmin näyttää siltä, että sä nauttisit tällä hetkellä vähän rennommasta elämästä, joten haastan sut tekemään just sitä, mikä antaa sulle eniten iloa ja hyvää oloa. Tartu hetkeen, se ei koskaan palaa! Tsemppiä huippubloggarille :)

  • moikka, ja kiva kun kommentoit nyt! :) itseasiassa sä osuit tietämättäsi aika oikeaan kohtaan. Mun lähipiirissä on tapahtunut sellainen isompi asia, joka on saanu mut elää viime kuukausien aikana ihan hetkessä: nauttimaan pienistä jutuista, mitä jokaisella päivällä on tarjota. Koska oikeasti koskaan ei tiedä, mitä huomenna tapahtuu. Mä oon ollut myös tosi onnellinen ja iloinen tän projektin aikana, osittain varmasti nimenomaan dieetistä johtuen: hyvä ruoka ja kunto, parempi mieli. Mutta toisaalta myös siksi, että en oo odottanut huomista, vaan tarttunut hetkeen. Huomannut jokaisessa päivässä jotain mahtavaa!

   Dieetti on myös omalla tavallaan tehnyt mun arjesta helppoa: selkeet treeni- ja ruokaohjeet. Ja mun arkihan on jo pitkän pitkän aikss rakentunut treenien ja hyvien ruokien ympärille. Kun oot lukenut blogia pitkään, niin ehkä tiedät mitä tarkoitan :) Ja nyt dieetti ja jokaisesta päivästä nauttiminen on kulkenut hyvin käsikädessä monen viikon ajan.. Ja mä kyllä nautin suuresti haasteista ja projekteista treenien suhteen. Enhän muuten olis aloittanutkaan tällaista. Mä kaipasin jotain uutta tavoitteellista treeniä ja sitä tukevan tarkan ruokavalion. Mutta kun ne ei kuitenkaan ole koko elämä. Ja nyt kun elämä muuten näyttää mulle aurinkoisia puoliaan, niin tää dieettihomma ja tavoitteellinen treenaus on alkanut tuntua jotenki vähemmän tärkeältä kuin monet muut asiat. Hassua? Koska aiemmin olisin uskonut, että tää on mulle tosi tärkeää :D Oon iteki vähän sekaisin, mitä nyt meinaan tehdä ja mitä ajattelen tästä asiasta. Mutta uskoisin, että jatkan dieettihommia niin kauan, ennen kuin vastaan tulee joku tilanne, jossa tarvii tehdä poikkeus. Poikkeus ihan vaan siksi, että elämä on tässä ja nyt ;)

   Kiitti kun jaoit sun ajatuksia mun kanssa! En aina oikein edes tiedä, mitä lukijat näkee rivienvälistä lukea, nii tosi kiva kun kirjoitit :))

 2. Mä olisin sillä kannalla, että jatkat dieetin mukaisesti, mutta sitten kun on menoja, niin otat sen päivän/päivät rennommin! En tiedä susta, mutta mulle ainakin tuli tosi hyvä fiilis kun sain fitfarmin dieetin vietyä loppuun! Se onneks sijoittui alkuvuoteen, jolloin ei ollu muuta menoa kuin koulu ja työt. Mutta jos oiskin ollu jotain menoja, niin oisin varmasti pyrkiny syömään ees osan viikosta dieetin mukaisesti :)

  sulla on hienosti tullu tuloksia! Ja kuitenki selkeesti nautit tosta :) ehkä sun ajatukset tuleekin just siitä, että oot tyytyväinen itseesi. Sulla ei oo ylipainoa, niin varmaan tulee välillä ajatuksia että miks teen tätä! Mulla oli sama sen oman dieettini kanssa, mut hitto että olin ylpeä kun kestin sen 10 vko! ;)

  onks sulla muuten otsis tossa yhessä kuvassa?!

  • joo tota itekin mietin, et voisi olla hyvä valiratkaisu tähän kesäkuuhun. Että noi menot ottaa sillai rennommin, ja muuten ohjeen mukaan. Tulis itelleki semmonen onnistumisen kokemus sit loppujenlopuks, ettei jää hampaankoloo ja mielikuva et olisin luovuttanut jollain tapaa :D Ja jos kerran sun kokemus oli hyvä tämmösestä ratkaisusta, nii miksei se toimis mullakin sit! jajooo. ei oo otsista, mut on kuitenki. Mun tukka vähä katkes tos kevääl ku värjättii, nii lähetin hihittelykuvia jolleki kaverille ja näköjää otin kehityskuvatki just sillon D: en kai ajatellut, että nää päätyis julkiseks koskaan, mut toisin kävi..

 3. Mun mielestä dieetit alkaa aina vaikuttaa epäterveiltä silloin, kun muu elämä pitää mukauttaa niiden mukaiseksi. Ei se ole laiskuutta, jos dieetti tuntuu rajoittavan sun elämää (kun se rajoittaa niin paljon, ettet voi harrastaa sellaista liikuntaa mitä haluat?????). Dieetillä voi olla milloin tahansa, mutta tää kesä on olemassa vain kerran. Sun eläminen on kuitenkin muutenkin terveellistä eikä sulla sinänsä ole tarvetta vähentää niitä kiloja (jos oikein olen ymmärtänyt?).

  Ei ollut tarkoitus kuulostaa jyrkältä, mutta ajan nyt takaa sitä, että sä oot (ja sun elämä on) niin hyvässä kuosissa, että sun ei kannata jättää kivoja asioita tekemättä sen takia, että dieetissä ei sanota niin. (:

  • kiitos mielipiteestä! :) oon joo ihan normaalipainoinen, eikä mitään sellaista syytä projektille ole. Ja tosiaan nyt ihan viime päivinä oon ajatellut tällaisiakin juttuja. Kuulostaahan se hassulta, että ei voi liikkua siten kuin haluua :D haha. Kun jollain on ongelmana se, ettei pääse liikkeelle, nii mulla vähän toisin. Toisaalta, tiesin kyllä tän jo sillon ku projektiin sitouduin ja ajattelin, että voin hyvinkin olla pari kuukautta jumppaamatta, kun ehdin kuitenkin loppuelämäni tehdä sitä. Mutta tosiaan – mistä tietää, jos kuolenki kohta enkä ehikää enää ikinä jumppaa :D!? WÄH. Tätä en oo tajunnut aiemmin ajatella. Mun varmasti tarvii vaan nyt punnita, et mitä haluan eniten, ja tehdä juurikin sen mukaan sitten :-)

 4. Ehdottomasti kannattaa miettiä mikä on oikeasti tärkeää ja millä tavalla ne kaikki saisi balanssiin keskenään! :) Jos jättää tekemättä niitä asioita, joista nauttii (tässä tapauksessa kun puhuit noista kesälomareissuista yms) niin dieetti alkaa varmasti ahdistamaan ja maistumaan puulta. Voisihan sekin olla yksi vaihtoehto, että nuo reissuhommat otat vähän rennommin ja kun kotiudut niin homma taas jatkuu? :)

  Ei ole heikkoutta tai laiskuutta kun noita asioita miettii! Sulla on huikean hieno ns. kesäkunto jo nyt. :)

  • joo juurikin tuota tarkoitin! et sais kaikki hommat balanssiin ja sitä myötä tehdä juurikin sitä, mistä eniten tykkää ;) Mä itseasiassa oon jo kysynyt ruokamuutosohjeita tohon, et saisin pari jumppaa viikkoon (ja että jaksan siellä), nii eiköhän tässä joku ratkaisu pian tuu. Jos ei muuta, niin sit juurikin tuolla sun ehdottamalla tavalla, että reissuilla rennosti ja muuten kunnialla maaliin saakka :)

 5. mun mielestä dieetissä ei oo mitään järkeä jos se rajoittaa elämää. heti kun tulee se fiilis et nyt tulee liikaa rajotusta niin mun mielestä dieetti on vääränlainen. kaikki ilo, onnellisuus ja into säilyy jos niitä tekee ja tekee sitä mistä oikeesti tykkää eikä yritä mahduttaa itteensä epämukavaan muottiin.
  mä sun kohdalla katsoisin viikon eteenpäin ja jos tuntuu ihan yhtä tyhmältä niin sitten keskeyttäisin dieetin. tee siltä mitä vaisto sanoo ! :)

  • jooo, tää viikko nyt kattellaa ja tosiaan, jos yhtää alkaa maistua puulta, nii todellakin sit muutan suunnitelmaa. Jos mulla olis joku terveydellinen tms. vakava syy tälle projektille, nii toki pitäisin siitä kiinni. Mutta kun ainut syy on oma hyvinvointi, nii mitäs hittoa sitä sit dieettaamaan, jos alkaa tuntua rajoittavalta :D oma järki on kyllä edelleen hommassa mukana. Tykkään vaa kirjoittaa näitä fiiliksiä pitkin matkaa ja kivaa, kun niin moni teistä jaksaa kertoa oman mielipiteensä asiaan :)

 6. Mä painin ihan saman asian kanssa tällä hetkellä! Oon litessä, maku menny koko touhuun, tuntuu et elämä rajottuu tähän. Ei voi muka mitään tehä kun on dieetillä! Jotenkin uskoa horjuttaa tää jäätävä turvotus/mahavaivat mitkä on vaivana. Mietin koko ajan et mitä teen, pitääkö viedä homma loppuun vai hellittäiskö ja alkais nauttimaan elämästä. Tuntuu niin suorittamiselta koko homma. :s Tsemppiä meille! Kiitos kivasta blogista :)

  • nii se lite tosiaan alko aika samoihin aikoihinkin.. Hmm. kuuluukohan tää sitten tähän kohti matkaa yleisestikin? Ai sullaki on noita turvotuksia ollu? Hui! Mulla helpotti, kun jätin raejuustot ja rahkat vähemmälle… Onneks. Se oli kamalaa :s Toi sun tilanne kuulostaa aika tylsältä kyllä, ehkä kantsii lopettaa jos on ihan suorittamista vaan ja tuntuu, ettei voi oikein nauttiakaan mistään? Kun mulla ei oo niinkään radikaalia, ainakaan vielä. Tykkään ruuista ja treeneistä ja pitkin päivää on semmonen voittajafiilis, kun saa onnistumisia kaikista pienistä jutuista ;) Ja toki peilikuvakin motivoi! Mut omalla kohdallani lähinnä toi, ettei voi jumpata niin paljon ja sit noi reissut ja niissä kokemukseni, että dieetti rajoittaa tai hankaloittaa toimintaa nii ne on nyt vähän mietityttäneet..

  • Mäki just kokeilen et jätän rahkat ja raejuustot vähemmälle, kaikkee on kyl tullu jo kokeiltua mut mikään ei oo auttanut :/ Itellä kans laivareissu tiedossa, sillon otan kyllä rennommin, siihen asti yritän kyllä mennä ohjeitten mukaan. Jotenkin usko kyl jo on loppunut ja innostus kun ei oo enää sitä ’uutuuden viehätystä’ :D Välillä sitä oikeesti miettii et miks tätä tekee, eiks ois vaa helpompi olla tyytyväinen itseensä. :D Asia olis sit erikseen jos olis ylipainoa tms, mut mäki ryhdyin tähän ihan vaan siks ku ei oo muka mitään sisältöä elämässä :D (lapsen lisäks) Ja ei sitä sisältöä kyl tällä menolla tuukkaan kun elämä pyörii salin ja keittiövaa’an ympärillä :D

  • jos ei yhtää innosta ja kaikki pyörii vaan sen dieetin ympärillä, nii ei kyl oo varmaan kauheen motivoivaa arkea :D voiei! ehkä pari rennompaa cheattipäivää välissä vois tehä hyvää? sit olis taas kiva palata rutiiniin. kun kuitenkin säännöllisestä treenistä, kunnon ruuasta ja tuloksista tulee aikas hyvä fiilis ;)

 7. Ymmärrän sun tuntemuksia. Valinta on päivänselvä silloin kun dietin tähtäimenä on jotkin kisat, silloin sitä noudatetaan päivästä toiseen ja piste. Joitakin reissuja saattaa tehdä vaikeiksi tuollainen…

  Sulla kuitenkaan ei ole menossa tuollainen dietti, joten sanoisin että kun noudatat diettiä muuten ja kesäreissujen kohdalla rennommin niin ei se kauheasti välttämättä sun diettiin ees vaikuta, voit jopa saada lisäpotkua ;)

  Itellä on tällä hetkellä syömisessä ns. Perusrunko, josta viikonloppuisin sitten poikkean ja eipä tuo poikkeaminen tunnu vaikuttavan painoon :)

  Nauti kesästä juuriniinkuin itse haluat ja nauttiminenkin on kuitenkin aina asenteesta kiinni ;)

  Ihanaa kesää <3

  http://outinfitness.fitfashion.fi/

  • mä luulen kans, että toi vois nyt toimia parhaiten. Kun on jotain reissuja / kesätapahtumia, niin meen tilanteen mukaan rennosti. Ja muuten ohjeita noudattaen, kun tässä kotona ja töissä se sujuu ihan ongelmitta :) Uskon, että mieli saa vähä uutta intoa, kun cheattipäivän jälkeen palaa taas rutiiniin. Ja kroppa kyllä tykkää, jos saa välillä vähä enemmän hiilaria, joten sen suhteen en oo huolissani ;) ja juhannuksen jälkeen sit heitän kaikki talon vaa’at kaapin perälle seuraavaa projektia oottaan :’D haha.

   Nauttiminen on todellakin asenteesta kiinni! Olipas hyvin sanottu :)Samoin kiitos, aurinkoa sunkin kesään <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta