military run 2014

Kuten mun instagramia seuraavat tietävätkin, osallistuttiin eilen kaverin kanssa toista kertaa järjestettävään Military run -maastojuoksutapahtumaan, Oltiin tapahtumassa viime vuonnakin, ja siitä voit lukea aihetta käsittelevässä kirjoituksessani. Tänä vuonna tiedettiinkin jo vähän, mitä odottaa juoksulta. Mua kyllä kauhistutti se, että oon tosiaan juossut koko 2014 vuonna YHDEN juoksulenkin! Sekin oli silloin pääsiäisenä, ja sen jälkee mietin, että on toi juokseminen kyllä rankkaa puuhaa. Ainakin, jos ei säännöllisesti käy. Mutta koska ilmoittautuminen oli jo tehty ja ilmoittautumismaksu maksettu (33e), nii pakkohan se oli osallistua :D Tiedossa oli siis 11km maastojuoksua armeijahenkisillä esteillä varustettuna.

Tänä vuonna lähtöä oli aikaistettu tunnilla, eli startattiin jo klo 16. Valmistauduttiin kisaan kaverini luona, ja siinä about tuntia ennen tuli vettä aivan kaatamalla ja ukkosti :D Olin varautunut lähtiessäni pelkästään treenitopilla, mutta kaveri sitten lainasi mulle varmuudeksi pitkähihaista juoksupaitaa, koska sää ei todellakaan vaikuttanut kovin lempeältä! Saavuttiin kisapaikalle Parolannummelle hyvissä ajoin ennen neljää, ja käytiin ilmoittautumassa sekä lunastamassa juoksijajumerot sekä tuotekassit. Jokainen juoksija sai tuotekassissa siis military run t-paidan, energia- ja myslipatukan, vettä, omenan, magnesiumia ja muuta tämmästä peruskamaa. Meillä oli mukana oma valokuvaaja, ja saatiin aivan tosi hienoja ja tunnelmallisia kuvia juoksusta. Sen takia oonkin postannut siitä vähän joka paikkaan: instagramiin, faceen ja nyt tänne blogiinkin. Kiitos Mika, kun tulit kuvaamaan ja ikuistamaan tän(kin) tapahtuman! =)

kesakuu8 (8)Sitten itse juoksusta.. Hmm. Viime hetkellä ennen starttia alkoi aurinko vähä näyttäytyä, joten vaihdettiin kuitenkin vaan treenitopit päälle. Olis tullu kuitenkin kuuma pitkähihaisessa. Lähdettiin siinä porukan mukana, mutta tosiaan viime vuodesta poiketen hiekka ei todellakaan pöllynnyt, vaan maa oli aivan vetinen ja mutainen alusta saakka. Huomattiin siinä ekan parin kilometrin kohdalla että on todellakin raskaampaa juosta mudassa ja liejussa, kun pöllyävällä hiekkapätkällä :D Viime vuonna kirjoittelin, että alku oli  helppo ja mentii iisiä vauhtia, mutta tänä vuonna alku oli yks raskaimmista kohdista juoksua. Mutaa parhaimmillaan yli polveen saakka, syke 185 ja vauhti todella hidas! :D haha. Rata itsessään oli kuitenkin hyvin samantyyppinen, kuin viime vuonnakin. Alkuun juostiin mutapätkää, jonka jälken ryömittiin panssarivaunujen ali! Jos viime vuonna panssarivaunujen alla pöllysi hiekka, nii nyt uutta oli se, että vaunut olivat käynnissä! hui!

military1Panssarivaunujen alituksen jälleen juostiin ihan jäätävään pitkään ja raskaaseen mutavelliin, jonka jälkeen kohti metsäpätkää. Kaveri, jonka kanssa olin juoksemassa, oli viime viikonloppuna juoksemassa Tukholmassa maratonin ja sillä oli paitsi hyvä kunto, ni tietty semmonen hienoista hienoin sykemittari, joka kertoo koko ajan juostun matkan. Ekan kerran, kun kysyin edettyä matkaa, niin sitä oli takana 2.5km ja olin jo aivan rikki :’D Oikeesti ihan tosi rankkaa edetä 2.5km melkein täyttä kurapätkää!! huh. No, onneks tosiaan sit alkoi metsäreitti, nii siellä sai pomppia kantojen yli ja vähän väistelläkin lätäköitä, ettei ihan jokaista tarvinnut kahlata läpi.

Metsässä ja hiekkateillä juostiin aika pitkälti peräkkäin. Vaihdeltiin vetovuoroa ja välillä sit kevyemmillä osuuksilla mentii vierekkäin ja höpöteltiin kaikkea :D Suurin osa puheista liittyi kyllä rehellisesti sanottuna siihen, kuinka paljon raskaampi toi rata oli verrattuna viime vuoteen :D haha. Mut oli meillä kyllä hauskaaki, ja kun ei otettu mitään tavoiteaikaa tai sijoitusta, ni meni sellai rennolla fiiliksellä kuitenkin! Jossain siinä 4-5 kilometrin kohdalla oli esimmäinen vesipiste ja toinen sitten loppusuoralla varmaan 7-8 kilometrin kohdalla. Olisin ehkä kyllä kaivannu mehua ;) No, enivei. Muta-, vesilätäkkö-, hiekka- ja metsäpätkän lisäksi radalta löytyi tietysti se legendaarinen vesieste, eli järvessä pulahtaminen!! Ehkä paras osuus mun mielestä. Järvessä tosiaan kierretään pieni lenkki, jonka jälkeen syke on varmasti taas lähemmäs 180. huhhuh.

military3

military2Vesiesteen jälkeen kohti uusia metsäpolkuja ja ylä- ja alamäkiviidakkoa. Välillä ne metsässä olleety ylämäet oli niin jyrkkiä, että käveltiin niitä ylöspäin ja silti syke oli ihan maksimissa. Pohkeet alko aina huutaa apuja, mutta jokainen mäki selvittiin kuitenkin huipulle saakka! Huhhuh :D Aivan ennen viimeistä puoltatoista kilometriä vastassa oli vielä hauskat esteet, joita sai pomppia yli, alittaa ja kiipeillä!

military7military5military6siitä sitten enää loppuspurtti kohti maalisuoraa! Maalosuorakin oli kyllä varmaan useita satoja metrejä pitkä, joten mitään varsinaista spurttia ei todellakaann otettu :D Kunhan juostiin samaa matkaa maaliin.

military8Eli päästiin tänänkin vuonna maaliin! Aika oli jotakuinkin 1h22minuuttia. Tarkka tulos tulee ilmeisesti tapahtuman fb-sivuille/hämeen sanomiin / juoksijalehden seuraavaan tulosnumeroon. Ainakin näin sanottiin tapahtuman tiedotteessa. Saas nähdä. Osallistuttiin tosiaan kuntosarjaan, ja muita mahdollisia sarjoja olisi olleet hupisarja sekä kilpasarja. Saavuttiin maaliin, kun kilpasarjan palkintoja jaettiin, ja ihan kun olisin kuullut, että kilpasarjan kolmas juoksi about tuntiin ton radan.. Että ei me tultu ku kakskytäminuuttia perässä :’D Saa kyllä helkkarin kova kunto olla, että ton juoksee alle tuntiin. Viime vuonna oltiin tosiaan sijoilla 19 & 20 ajalla 1h20min11sek. Verrokkina viime vuoden ja tän vuoden sykemittaritiedot: 2013 aika 1h20min11sek keskisyke 155, maksimisyke 180 ja kalorit 737. 2014 aika 1h22min (virallinen aika ei tiedossa vielä) keskisyke 168, maksimisyke 182 ja kalorit 844. Että tuostakin kyllä näkee, ettei IHAN niin kevyttä menoa ollut kuin viime vuonna ;)

military4Parastahan tässä kuitenkin oli taas se, että jokainen osallistuja sai mitalin! hihi. Eli oltiin ihan yhtä voittajia, kun kaikki muutkin! Ja tiiättekö mitä, vaikka tää homma käy näköjää vuosivuodelta rankemmaksi, ni eiköhä me ens vuonna mennä taas!? ;) Jotain houkuttavan koukuttavaa tällaisissa rankoissa, mutta superihauskoissa urheilutapahtumissa kuitenkin on.

kuvat: Mika Uusitalo

 

 

Milla

8 vastausta artikkeliin “military run 2014”

 1. Kuulostaa kyllä kivalta :D Heh, ollaan molemmat oltu lauantaina voittajia ;) Sinä Military runissa ja minä puolimaratonissa :D

 2. Vitsin kun etin tietoa ja kokemuksia kun ilmottauduin toho juoksuu ja törmäsin su blogiin!:) selasin hulluna läpi tätä ja sait kyl lukijan, tosi huippu! Sit mietin tulla juttelee sulle eilen juoksussa, vaikutat nii super ja huippu kunnossa oot! Oli kyl raskas eilen toi, itellä meni joku tunti vartti:D:D mut hauska oli! Teijä kuvat o huippuja!:):) seuraan sua instagramissakin:D kaikki sellai treenibloggarit ketä o tasapainosii ihmisii on mu mielee ni oli ny pakko tulla kommentoimaan sulle:)

  • joo mä näinki sun istagramkuvan tuolta tapahtumasta! huippuhyvä aika sulla hei! ite tulin sit hetken päästä perässä maaliin, haha :D olisit tullu moikkaa vaan, en tienny et mut oli tunnistettu! ja kiva jos jäät seurailee blogia :)

 3. Ajelin eilen Parolan viitan ohi ja mietin et ootteko jo juoksemassa :) vitsit haluisin itekin kokeilla tota. Ehkä ens vuonna :)

  • olisit tullu juoksee kans!! :D siel oli jälki-ilmoittautuminenki ;) no, ehkä ens vuonna sit!

 4. Ei hitsi, että kuulostaa kivalta! :D Oon katellut noita kaikkia eri erikoisjuoksutapahtumia ja miettinyt, että täytyy kyllä itsekin kokeilla joku kerta. Kuvat on ihan huippuja!

  • toi on kyllä tosi kiva tapahtuma! aika tuore, kun vasta kahdesti järjestetty, mutta kasvaa varmasti koko ajan ;-) Et lähdehän ihmeessä mukaan ensi vuonna! toi matkakin on tollanen, että ei tarvii olla mikää maratoonari, että jaksaa maaliin. mut kuitenkin sopivan pitkä, että tuntee urheilleensa sen jälkeen, haha. :D

   kuvat on munki mielestä huippuja! Hienoja ja niistä välittyy tunnelma :-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta