mitä mä nyt sit syön, kun ei oo ohjetta kertomassa?

Poistin kaikki ruoka- ja treeniohjeeni  jääkaapin ovesta pois näkyvistä mahdollisia tulevia dieettiaikoja odottamaan. Tällä hetkellä syön ja treenaan aivan täysin fiilispohjalta. Kuin ihanaa! Mulla on tullut aivan totaalikyllästyminen kaikkeen ohjeelliseen liittyvään. Ihan hassua. Kun se koukutti ja kiinnosti mua niin pitkään koko syksyn ja kevään ajan? Mut jotenki ihan tässä loppukevään aikana tuli pikkuhiljaa semmonen fiilis, että kaikki muu kiinnostaa paljon enemmän, ja ajatuksen tasolta on kesäkuun aikana siirrytty hyvinkin käytäntöön.

Mitä mä sitten syön, kun voin syödä mitä vaan?

Siinäpä kysymys. Jos voisin syödä ihan mitä mieli tekee (haluaa), ni söisin pelkästää kaurapuuroa, jugurttia, leipää ja suklaata. Mutta koska maailma ei vaan pyöri niin, et söisin ainoastaan sitä, mitä mieli haluaa, vaan mun tarvii myös ruokkia kroppaani, että se jaksaa töissä ja treeneissä, niin sen takia tarvii kuitenki vähä yrittää suunnitella ruokailuja :D haha. Oonki päättänyt, että en aseta minkäänlaisia rajotuksia nyt itelleni, mutta yritän pitää kiinni siitä, että söisin edes yhden normaalin ruuan päivässä. Riittävän syömisen kanssa mulla ei oo mitään ongelmaa, koska oon aina ruoka-aikaan paikalla ja kroppa kyllä ilmoittaa, jos edellisestä ateriasta alkaa olla 3-4 tuntia. Säännöllisyys ja riittävät määrät tulee kyllä siis ilman huolehtimistakin. Mutta se laatu sitten. Suuntaan helposti etenkin näin kesäaikaan välipalaruokailuun, joten yksi normaali ruoka voisi olla kohtuullisen kokoinen haaste toteutettavaksi. Että sais vähä suolaakin jostain. Muuten sitten vaan terveellistä, helppoa ja hyvää. Mulla on niin iskostunut mieleeni jo pyhä kolminaisuus rasvat-hiilarit-proteiinit, joten ihan huomaamattakin yritän koota aterioitani niiden kannalta normaalin järkevästi. Se, mikä ohjeetta syömisessä on vapauttavaa, nii mun maailman ei kaadu siihen, jos jollain aterialla ei oo yhtään proteiinia. Tai jos jollain aterialla ei oo yhtään rasvaa. Tai vaikka se rasva oliski huonoa rasvaa – so what! :D Eli ihan tosi perusmeiningeillä mennään nyt. Ja mulle tavallinen, treenaajan arkea ylläpitävä, ruokavalio on yhden päivän osalta esimerkiksi tällainen, niinkuin se oli eilen sunnuntaina, joka oli työpäivä, mutta ei sisältänyt treeniä.

Aamupala: sitä perinteistä maailman parasta aamupalaa – tiätty! ;) siitä en luovu, oli sitten dieetti tai ei. Eli kaurapuuroa raejuustolla, soijalesitiinillä ja marjoilla. Se, miten aamupala eroaa dieettiin, nii voin juoda aamukahvini kevytmaidolla (ah, nam!) ja ottaa puuron kans lasin maitoa kans. Niiiin hyvää, niiin helppoa ja niiiin tavallista.

kesakuu16 (4)

Välipala: banaaniplätty marjoilla. Nää plätyt eri muodoissaan kuuluu mun melkeinpä päivittäiseen ruokavalioon, koska niistä sai dieetin aikana hyvin protskua (ja kun en voi överisti syödä rahkaa/raejuustoa ni valkuaiset oli selkeen helppo vaihtoehto niille) ja syön niitä edelleen, koska dieetin jälkeen ne on vieläkin vaan niin hitsin hyviä! Ja mikä eroaa dieettiaikaan, niin voin murskata tonne valkuaisten sekaan banaanin, oli kyseessä sitten treenipäivä tai ei ;) Huippua! ja hyvää! Tässä plätyssä on kyllä vaa banana cream -protskua, koska palasin reissusta, eikä mulla ollu jääkaapissa mitää ruokaa. Mut hyvää tuli valkuaisista ja protskustaki kyl!

kesakuu16 (5)

Lounas: kanaa, riisiä, salaattia ja raejuustoa. Toistanko itseäni, jos sanon, että helppoa hyvää ja tavallista :D haha. Mut erona dieettiin taas se, että voi käyttää vähä ruokakermaa eikä kukaan suutu ;) Vieläki parempaa!

kesakuu16 (2)

välipala: rahkaa, mansikoita ja mehukeittoa. Tuoreet mansikat tekee tästäkin tavallisuudesta niin paljon parempaa ;)

kesakuu16 (1)

iltapala: rasvatonta jugurttia ja teho sport -patukka. Oon niin koukussa noihin suklaanmakuisiin tehoihin, ettei mitää järkeä :D Ihan sairaan hyviä!

kesakuu16 (3)Jep. Ehkä huomaatte, ja itekin huomasin nyt tätä postausta tehdessä, että  ruoka-ajat on säännölliset, ravintoarvot on hyvät ja määrät sopivia. Ja mä voin hyvin! Ja onhan ny arjen pientä luksusta, kun voi taas käyttää vähä ketsuppia, kermaa tai voita ;) Urheileva nuori tarvii energiaa, vai miten se meni?! Musta on ihan tosi vapauttavaa vaihteeks syödä ihan rennosti. Yllättävän helppoakin. Pelkäsin nimittäin aluksi, että en keksi mitää syötävää tai vaihtoehtoisesti syön kaiken vastaantulevan ihan siksi vain, koska voin :D Mutta ainaki ny on kulkenu tosi kivasti! Ja yhdestäkään jätskitarjoituksesta on oo kieltäytynyt ja muutama suklaapatukkaki on nautittu, ihan vaan koska on kesä ja jotenki tosi vapautunut ja rento olo  ;)

kesakuu15 (1)

Mä en tiiä, mikä mun ajattelussa nyt yhtäkkiä on näin muuttunut. Mutta jotenkin jaksoin aikani noita dieettihommia, mittailua, kehittymisenseuraamista sun muuta. Mä olin oikeasti niin innostunut ja kiinnostunut ja motivoitunut, että nyt mun on vaikea uskoa, että se olin mä?! Kyllähän niitä tuloksiakin tulee, kun jaksaa olla pitkäjänteinen ja tehdä ohjeen mukaan. Ja mä jaksoin. Syksyn pt-projektin sekä  nyt kevään kesäkuntoprojektia jonku 7 viikkoa varmaan. Mutta siinä vaiheessa, kun muu elämä ajaa ohi sen takia, että tarvii liian tarkkaa miettiä treeniä ja ruokaa, ni omalla kohdallani ainaki tulee stoppi. Nimittäin dieettistoppi. Ja nyt oon tyytyväinen näin.

kesäkuu8 (20)

Katsoin tota mun uutta ”profiilikuvaa”, joka on myös tossa sivupalkissa. Se on otettu military runissa. Eka mietin, et näytän siinä vähän pullukalta jotenki, en kauhean hyvältä. Varmaan siksi koska katsoin iteäni epäonnistuneen dieettajan silmälasien läpi. Munhan ”olis pitänyt” olla dieetillä vielä tolla viikolla, mutta olin heittäny sen jo roskakoriin vähän ennen tota… Ja sitten kun katsonkin tota kuvaa normaalisti tavallisilla silmillä, enkä dieettajan silmillä, nii just tollanenhan mä oon! Sporttinen, vahva ja iloinen. Hyvässä kunnossa, mutten varsinaisesti missään erikoisessa tikissä – loppukesästä varmaan vielä vähemmän. Mutta kuinka sitä oma silmä sokeutuukaan, kun keskittyy niin kovasti omaan projektiin ja haluaa vaan lisää tuloksia :D haha. Ei perhana. Onneks mulla on nyt nää paremmat silmälasit, nii tajuan olla onnellinen siitä, että mulla on oikeasti hyvännäköinen ja terve kroppa, joka jaksaa liikuttaa mua vaikka 11km maastojuokselenkin verran ihan tosta noin vaan! ;)

Oon lähössä aurinkolomalle kesän aikana. Luulin aiemmin, että himoitsisin vielä dieetin suunnitellun loppumisen jälkeen kesänkin aikana jonkinlaisen hienon bikikunnon perään. Mutta ei. Mulla tuli niin totaalinen yliannostus dieettiä, että en jaksa enää miettiä :D haha. Oon vissii ostanu jotku lempeyssilmälasit, koska katon kaikkea nyt niiden läpi. Mitä väliä, vaikka olis vähä fläsää eikä kireimmässä kesäkunnossa, kun on kuitenkin terve,normaalipainoinen ja hyvinvoiva? Ja kaikki oikeasti tärkeä liittyy kuitenki kaikkeen muuhun kun ulkonäköön? :D Kasvan varmaa just nyt aikuiseks, kun tajusin tämmösenki jutun. Tai en tiiä, never say never, sillä oon sen verran kiinnostunu noista kropanmuokkausjutuista, että varmaa taas ennen joulua oon jollain kuurilla :D haha. Kukapa sen tietäis. Mut just nyt mul on ihan semmonen fiilis, että ihan sama joku kesäkunto :D Saavutin oman sellaisen, mutta ei se tee musta sen erilaisempaa. Onnellisuus tulee siitä, että omassa kropassa on hyvä olla ja mieli on utelias ja iloinen.  Ja mulla on tässä ja nyt kaikki tämä! Tottakai oon iloinen ja vähän ylpeäkin siitä, millä tahdonvoimalla hoidin sekä syksyn että kevään projekteja eteenpäin, ja saavutinkin sitten tuloksia. Mutta niin, ihan oikeesti. Ei sillä kyllä vissii oo mitään väliä, onko mun persaus metrin vai 96 senttiä leveä :-D Jep, neljä senttiä onnistuin karistaa projektin aikana. Huomasitte varmaan………………. Joo, en mäkää :D Että niinkin tärkeitä juttuja, hihi.

kesakuu16

Huh. Että semmosta sekalaista settiä tänää. Saitteko mitää selkoa mun ajatuksenvirrasta? Mielipiteitä? :D

 

 

Milla

14 vastausta artikkeliin “mitä mä nyt sit syön, kun ei oo ohjetta kertomassa?”

 1. Se on just kivaa ku voi syyä vaikka salaattia eikä tartte miettiä, et apuaa et onko tässä tarpeeks proteiinia ;) Mäki tänään ihmettelin et miten jaksoin keväällä olla tarkka ruokien suhteen ja treenien suhteen, mut se oli niin kivaa ja sillon oli sopiva aika sille :) Ja syksyllä aika varmasti tavoitteellinen treenaaminen jatkuu, mut ehkä ei sillain et wää jääkaapissa ei oo rahkaa pakko juosta kauppaan ku en voi syyä muuta ;)

  • nojoo nimenomaan toimii kumminpäin tahansa! voi syyä herkkuja, eikä tarvii tulla morkkista tai oottaa cheattopäivää. ja toisaalta voi syödä kevyemmin tai sitä mitä kaapista löytyy, eikä tarvii koko ajan miettiä, saako kroppa kaiken tarvitsemansa ja tuleeko treenistä kaikki hyöty otettua irti :D haha. eli nyt tavoitteena ihan vaa liikunnan ilo ja rento ruokailu! ;) syksyl sit uusii kuvioita, jos siltä tuntuu. kiva kun sä heti tulit kommentoimaa ja sait pointista näin loistavasti kiinni -kiitti <3

 2. Hhii mua naurattaa toi persauksen leveys ! Mä en voi ymmärtää miks sitä pitäs pienentääkään :D on se hieno !!

  • älä naura mun pyllylle!! hihi. jos on siunattu metrin leveellä ahterilla ni eikai sillä oo siinä vaiheessa enää väliä, et onko se sentin yli vai kaks alle :’D hihi. et näillä mennää mitä on annettu: kyykkyreenit jatkukoon mut niin jatkuu kyl marsjäätelön syöntiki ;)

 3. Tää kirjotus kolahti jotenki yllättävän syvälle. Sillä mää en osaa syyä rennosti. Kirjotan kalorilaskuriin kaikki ruuat (kaalista lähtien) ennen ruuanlaittoa jotten söis liikaa… Etin sitä rentoutta, pikkuhiljaa pikkuhiljaa :)
  Nii ja tosiaan, ei perkule näytät nainen hyvältä! Täydellinen kropan muoto, ihana ilonen asenne, oot mun esikuva :)

  • voi kiitos :-) en kyllä tiiä oonko niin hyvä esikuva, haha. Yhtenä hetkenä haluan tätä ja toisena toista. Nyt mä haluan ja aion syyä ja treenata rennosti. Enkä sano, että rennosti syöminen olisi tosta noin vaan koko ajan helppoa, itsekin etin sitä pikkuhiljaa =) Oon myöskin käyttänyt kalorilaskuria usean vuoden ajan. Ja todennut oikeastaan kokemuksen kautta, että vaikka mun kalorit siellä ylittyy ihan roimasti tosi usein (en tajua miten se voi aina laskee kulutuksen muka niin pieneksi..?) ni mä ainakin tarviin joka päivä 2000-3000kaloria, jotta jaksan ja fiilis pysyy hyvänä. Ja kun muistan tän asian, enkä mieti, mitä joku laskuri sanoo/kuinka vähän joku muu syö, ni pystyn ottaa rennommin. Ja toivottavasti kuvista näkyy se, että rennosti syöminen ei välttämättä tarkoita liikaa syömistä! Tietysti jos oikeasti on joku ongelma, että syö vaan liikaaliikaa, jos ei ole koko ajan kontrollia päällä, ni kyse on varmasti jonkinlaisesta syömishäiriöstä / ongelmasta ruuan kanssa. Jos sen tunnistaa ja tunnustaa ni varmaan pikkuhiljalleen harjoittelu on hyvä vaihtoehto oppia syömään riittävästi, muttei liikaa ;) En tiedä, mikä sun kohdalla on kyseessä, mutta toivon kovasti, että säkin pääset pikkuhiljaa enemmän kiinni rentoon ruokailuun! tsemppiä!

 4. Ihana Milla!! Hienoo et oot onnellinen oli mitat sit miten vaan. Hyvältä sä ainakin näytät!! :) Sporttimimmi! ;)

  • kiittii! varmasti se hyvä fiilis tulee siitä, kun viihtyy omassa kropassa. Tällä hetkellä viihdyn hyvinkin, enkä usko, että se on kiinni parista sentistä kumpaakaan suuntaan ;)

 5. Siis mulla on käynyt niin samanlailla kuin sullakin! Mäki heitin just vaakani kaapin perälle ja otin ruokavalion pois jääkaapin seinältä! Mulla tuli myös totaallinen kyllästyminen dieettiin. Olin pari kuukkautta ja tuloksia tuli, ei nyt mitään kamalasti, mutta riittää mulle! Aluksi ajattelin et hitsi mä treenaan itelleni six päckin kesäks ja tuun olemaan niin tikissä. :D haha! No juuh, ei vaan jaksa, ku kuitenkin se rajoittaa sitä elämää. :D Mulle riittää se että voi hyvin ja on sporttinen niinkuin sä sanoit! :) Mä tulin tosi hyvälle tuulelle sun kirjoutuksesta! Ja hei sulla on todella hyvä kroppa!
  http://kivafiilis.blogspot.fi/

  • haha. Onkse tää kesä vai mikä ku tekee mieli vaa heittää kaikki ohjeet kaapin perälle?! :D sitä on näköjää liikenteessä! mäki ajattelin et oon kerranki sit oikeesti kesäkunnossa, mut mitä vielä. ei vaa jaksa enää kiinnostaa niin paljon ;D kunnossa kun ollaan kuitenki ympäri vuoden ni miks sitä kesäkuntoa tarvii ny nii hehkuttaa? sitä paitsi ulkona sataa nytteki räntää ja on +3c! kiitos kivasta kommentista ja tsemppiä reeneihi! tarvii käydä sunkin blogia kurkkaa ;)

 6. Kyllä se vaan niin on, että tiukka dieettailu jne. näkyy kropasta, mutta se kokonaisvaltainen hyvinvointi kasvoista ja koko olemuksesta :) ”Silmät on sielun peili”, vai miten se menee! Ja tällä hetkellä sie näytät kaikkinensa tosi upealta ja kuulostat siltä, että nautit elämästäsi. Aika aikaansa kutakin, nyt on kesä ja kuuluu elää! :)

  • Enpä olis paremmin osannut tätä kaikkea tiivistää, mutta juuri tällaista pointtia hain :-) Kiitos!

 7. Mikään kuuri tai projekti ei voi jatkua ikuisesti. Vai voiko kukaan ihan OIKEESTI ruokailla vuodesta toiseen jonkun listan mukaan? Olet kaunis, elinvoimainen, liikkuvainen nainen. Nauti kesästä ja ole ylpeä itsestäsi! :)

  • kiitos! Ja nimenomaan juuri näin, kuurit ja projektit kestää vaan oman aikansa, hyvä pointti! :-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta