Teen sitä, mikä hyvältä tuntuu – syön vaikka suklaata

Moikka! Oon hengissä, vaikka päivitystahti on ehkä hitain koskaan. Mutta tiiätte syyn: illasta aamuun, aamusta iltaan ja koiraki on jo kotona. Oon siis kiireinen ja odotan jo aika paljon, että alkais loma ja loputon vapaa-aika ;) Nyt piti kuitenkin istua alas kirjottaa vähä ajatuksenvirtaa tän hetkisestä tilanteesta. Mulle on esitetty tässä kesän aikana muun muassa seuraavanlaisia kysymyksiä:

”Ai otatko SÄ pullan kans? OHO.”

”Siis syötkö sä jugurttia ton rahkan kanssa?”

”Ai voitko sä syyä jäätelöä vai?”

”Nii, olitko sä selvinpäin taas?”

KYLLÄ. JA EN.

Mä oon tässä kesä- ja heinäkuun aikana palannut takaisin mun tavalliseen ruokavaliooni. Syön mielestäni terveellisesti, riittävästi ja monipuolisesti. Ja kiinnitän edelleen paljon huomiota näihin asioihin, sillä näen käytännössä paljon aikaa ja vaivaa, kun valmistan kunnollisia eväitä esimerkiksi töihin. Suunnittelen siis hyvin pitkälti päivän syömiseni, jotta jaksan töissä ja treeneissä, ja jotta kokonaisuus olisi järkevä. Käytän myös kalorilaskuria apuna. Mutta toisaalta, mä en näe syytä, miks mä en vois syödä pullaa jos sellaista tarjotaan. Tai laittaa jugurttia mun rahkan joukkoon. Tai lähteä jätskille. Tai lähteä yksille, jos siltä tuntuu. Ehkä se avainsana onkin se tunteminen.

Fiilis. Mikä tuntuu hyvältä.

Ja oikeasti rehellisesti sanottuna mun intohimoni oli syksyllä ja keväällä kehonmuokkaus: tarkka syöminen ja treeni. Musta oli kiinnostavaa kokeilla rajojani ja nähdä, miten kroppa muuttuu, kun jaksaa tehdä määrätietoisesti työtä. Se oli kivaa, ja palkitsevaa! Ja vaikka välillä koin, että hitsit kun tekis mieli leipää, nii silti en kokenut niin pahaksi asiaksi olla tietynaikaa ilman sitä. En mielestäni kokenut, että mun elämä olisi kieltoja täynnä. En. Vaan enemmänkin erilaisia valintoja normaalitapoihini nähden, jotta saatoin saavuttaa tuloksia. Sitten kun kesän alussa alkoi tuntua, että dieetti rajoitti mun elämääni, niin sittenhän mä luovuin siitä. Koska onnellisuus ja hyvä olo on tärkeintä. Tehdä siis sitä, mikä hyvältä tuntuu. Oikeastaan tehdä sitä, mikä parhaalta tuntuu.

heinakuu3 (2)

Ja tiiättekö mitä? -Just nyt musta tuntuu parhaalta olla näin. Rennosti fiiliksen mukaan. Terveellinen ruoka ja riittävä syöminen on mulle oikeastaan ihan itsestäänselvyyksiä. Ja mä haluan nähdä vaivaa, jotta mulla on kunnollista ruokaa joka päivä saatavilla. Mutta just nyt mulle maistuu myös suklaa. Ja jätski. Ja kyllä – mä oon nauttinut tänä kesänä myös aidosti oikeasti siitä, kun käydään mun parhaitten kavereiden kanssa yksillä tai kaksilla drinkeillä. Tai useammilla. Onks tequila drinkki? ;’D haha. Noei. Mutta tosissaan siis. Ei kuulosta oikeen multa. Mut kuulostaa kuitenkin. Eikai kukaan mahdu yhteen tiettyyn muottiin. Mun viimeinenkin maine treenibloggarina menee nyt. haha Oon tosi hyvä esikuva. Mut en halua esittää jotain, mitä en ole. Oon kuitenkin ihan tavallinen Milla Tampereelta. Ja just tässä hetkessä mä tykkään, että voin herkutella ihan sallitusti just sillon kun tilaisuus tulee eteen. Tai lähteä bailaamaan. Ja kun mulla on itelläni hyvä fiilis omista valinnoistani, nii mua jotenkin harmittaa, että joku toinen sitten arvostelee sitä, mitä mä teen. Eikai se, että oon joskus ollut dieetillä/ se, että oon treenibloggari/ se, että treenaan ahkerasti/ se, että nautin terveellisistä elämäntavoista oikeuta arvostelemaan, jos välillä tekee poikkeuksiakin? En usko, että mikään näistä syistä velvoittaa mua toimimaan jollain tietyllä tavalla.

heinakuu3 (7)

Hassuinta tässä on ehkä se, että miten sama ihminen voi nauttia niin erilaisista jutuista eri aikoina? Keväällä olin supermotivoitunut tarkan ohjelman noudattaja. Ja seurasin haukkana, kuinka mun kuntoni etenee :D Ja nyt oon käyny kerran tässä heinäkuussa vaa’alla ja sitte taas heivannu sen kaapin perälle takasin. Ja peilistäki vaa tuijottelen, et kuin kivannäkönen oon. Silti. Vaikka se vaaka tosiaa näytti, että kaikki dieetin tulokset on mennyttä ja oon ihan samankokoinen kun aina ennenkin. Mutta ehkä kropalla onki joku tietty koko, missä sen on ihanteellisinta olla? Mulla se taitaa olla tämä. Vatsapalat näkyy välillä ja toisena päivänä sitten ei. Mut just nyt tuntuu ihan hassulta, kuinka jaksoin olla niistäkin niin kiinnostunut aiemmin :D Mikä mua vaivaa? :D

heinakuu3 (5)

Okei. Joku sano mulle, et kohta sä oot lihava. Kun mä söin huolettomasti herkkuja. Se tais olla puoliks vitsi. Mut mä kyllä ihan pieneks sekunniksi säikähdin. Miksi se sanoi noin? Mutta sitten muistin sen. Tärkeän ajatuksen. Jonka toivon, että säkin muistat aina. Kenenkään ihmisarvo ei oikeasti ole kiinni ulkonäöstä. Tai painosta tai läskin määrästä. Mä uskon, että nämä kaikki ihanat ihmiset, jotka on jo nyt tehneet mun kesästä ihan parhaan, nii olis mun kanssa, vaikka mä olisin minkä kokoinen. Joten, eiköhän keskitytä nyt laatuaikaan, kesään ja ihmissuhteisiin. Omaa kroppaa ehtii taas muokkailla syksyllä, kun tulee pimeä ja kylmä ja tekee mieli olla vaan kotona ja salilla :D haha. Sitä paitsi, säännöllinen liikunta ja perusterveellinen ruokavalio pitää kyllä hyvässä kunnossa, kun niitä poikkeuksia on kuitenkin vain murto-osa ajasta. Ei kaiken tarvii olla koko ajan niin tarkkaa. Tekee hyvää päälle ja tuskin kovin pahaa tekee kropalle kuitenkaan ;)

Entäs sitten treenit?

Oon tehny vaan kivoja treenejä. Käyny hullusti bodyjamissa bailaamassa, koska se vaan on kerta toisensa jälkeen niin huippua! Ah, sitä fiilistä kun wrecking ball soi täysiä ja voi vaa joraa!! <3 Tulee jotenkin niin superenerginen olo, kun treenit voi tehdä just itelle sopivina päivinä, eikä tarvii miettiä, et ehtiikö käydä koko kropan läpi salilla viikon aikana tms. Eli käytännössä treeniviikot painottuu salille ja jamiin. heinakuu3 (1)heinakuu3 (3)

Mut mikäs tässä ollessa – kummastakin saan huikeen paljon hyvää energiaa ja mahtavia fiiliksiä :-) Liikunnaniloa parhaimmillaan!

Saikohan tästä tekstistä mitää irti? :D Miten te ootte tätä kesää lähteny toteuttaa? Rennosti herkutellen vai onks tarkkoja treeni- tai ruokaohjeita käytössä?

Milla

12 vastausta artikkeliin “Teen sitä, mikä hyvältä tuntuu – syön vaikka suklaata”

 1. Ihana postaus, niin täynnä hyvää energiaa :) Tota bodyjamia täytys varmaan päästä kokeilemaan :)
  Mä oon aikalailla samoillalinjoilla syömisten ja herkuttelujen suhteen, fiiliksen ja kropan hyvinvoinnin mukaan, mutta silti oon pyrkiny pitää ns. ylimääräiset herkuttelut viikonlopuissa, mutta nyt pian alkaa looooma, niin saas nähdä….. :P
  Sulla on aivan upea kroppa, joten tuskin sä ihan pian lihoot :D Mullekin oli joku mun juhannuspostaukseen heittänyt vihjailua jostain 90 kilon lähenemisestä :D :D :D
  Mä tykkään treeniblogeista joissa näkyyse joskus rennostikin ottaminen ja käsipainon sijasta joskus kädessä jäde ;)

  http://outinfitness.fitfashion.fi

  • mä yritän hypettää tota bodyjamia kaikille, ketkä vaan on vähänki kiinnostuneita mistää ryhmäliikunnoista :D haha. Se on vaa niin huippua – ehdottomasti mun suosikkini ryhmäliikuntamuodoista tällä hetkellä :) et kokeile ihmeessä, jos mahdollisuus on!

   mulla on sama tilanne ton herkuttelun kanssa. et koitan tottakai pitää herkut erityistilanteissa, enkä tosiaan ihan vaa huviksee lähe ostaa jotai karkkia :D mut siis et ei oo niin tarkkaa just nyt, eikä haittaa mitää vaikka niitä herkkuhetkiä tuleekin useammin kun kerran viikossa :) ihanan rentoa! ja varmasti myös tervettä, että pystyy välillä pitää kädessä muutaki ku puntteja.

 2. Olen tässä vasta alkanut seuraamaan blogiasi enemmänkin, juurikin ajatusmaailmasi takia. Osaan samaistua siihen. On hyvä, että joku kirjoittaa julkisesti omasta tavastaan syödä, joka on näin rento, salliva ja armollinen! Unohtamatta terveellisyyttä. Ei kaikille treenibloggareille välttämättä ole helppoa myöntää, ettei oma ruokavalio aina ole 100% puhdas. Vaan joskus vaikkapa ”vain” 80%… :)

  • tervetuloa seurailemaan ja kiva kun jätit kommenttia! tulee aina tosi hyvä mieli, kun joku kertoo, että tykkää jostain jutuista mitä kirjoitan :)) ja nimenomaan mun ruokavalioni on just tällä hetkellä jotain vähän sinne päin puhdasta, ei niillä prosenteilla nii väliä :’D omasta olosta kyllä huomaa, miten on syönyt! ttä kohtuudella kaikkea, koska hyvä olo on musta kaikista tärkeintä säilyttää, jotta voi nauttia asioista =)

 3. Mä oon kanssa todennut, että kesä jos mikä on oikea aika ottaa rennosti! :D Tykkään joka tapauksessa syödä puhtaasti ja terveellisesti, joten en ala stressaamaan mistään makroista – ainoa ohjenuorani on ettei herkkuja viikolla ellei jotain tosi spesiaalia ole kyseessä. Onneksi se ei ole miltään rajoitteelta tunnu, sillä olo pysyy paljon parempana ja normiarjessa en herkkuja kaipaakaan. Viikonloput on sitten asia erikseen, sillä silloin tuleekin nähtyä poikaystävää eli ”hoidettua etäsuhdetta” kaikilla mahdollisilla ravintolaruokailuilla ja grillailuilla ja jätskeillä… Ja kaikkea reissaamista kesään kuluu joka tapauksessa muutenkin! Mun mielestä tää on tosi toimivaa, sillä viikonloput tuntuu oikein ekstrakivoilta kun ei mieti mitään ruokia (ja tulee silloinkin suurimmaksi osaksi syötyä salaatteja ja muita terveellisiä lemppareita :D) ja viikoilla tylsässä toimistotyössä on helppo vetäistä ruokatunnilla makaronia ja jauhelihaa. Mä ainakin oon niin tunnesyöjä, että kivoja asioita haluan juhlistaa herkuttelulla, ja viikonloput on sitten niitä herkkujen arvoisia, normiarki semitylsää enkä näin halua ”tuhlata” herkkuja siihen haha :D

  • tää sun kommentti oli ihan kuin tiivistys mun ajattelustani ja toimintatavastani tällä hetkellä! arkena on oikeasti niin helppo syödä tavallista terveellistä ruokaa eväänä töissä, vaikka just sitä makaronia ja jauhelihaa ;) haha. Ja sit kun on vapaata tai jotain tapahtumaa, nii on ihanaa, kun voi hyvällä omallatunnolla sit nauttia jotain herkkuja! et kai mäki sit jonkinsortin tunnesyöjä oon, kun toimin juurikin samalla tavalla! :D

 4. Mäkin oon kesäkuun alusta ottanut vähän rennommin ja herkutellutkin välillä, jollon mulleki tulee noita samoja kommentteja ”hmitä?? syöksää suklaata” jne:D Jotkut myös kommentoi tyyliin ”Eikö ne terveysruoat ookaan niin hyviä” ON mutta kai sitä joskus saa haluta syödä jotain epäterveellistäkin:D Mun pitäis oppia kyllä vielä vähän kohtuullisuutta, jos herkuttelen niin meinaa lähteä aina meinaan vähän lapasesta se määrä…:D

  • just tota tarkoitinki! et ihan kun olis vaan kaks polkua: joko oot saakelin puhtaastisyövä himotreenibloggari tai sit joku sortunut herkuttelija? musta on ihanaa, että voi vaihteeks nauttia herkuista ja erilaisista ruuista sekä ulkonasyömisestä! toisaalta voi olla onnellinen, että pystyy kulkemaan myös kultaista keskitietä näiden kahden välillä :-) vaikka se herkuttelu välillä meneeki överis, haha!

 5. Ainakin tequila on hinta-hyötysuhteeltaan kaikista paras jos miulta kysytään ;D

  Aurinkoista viikonloppua ihana Milla! Kyllä tää rentoilu välillä on niin <3!

  • haha. löysit tän tekstin ydinsanoman ;)

   Aurinkoista viikonloppua sullekin! :) mulla tää on viiminen työviikonloppu ennen lomaa!! huisiii!

 6. Joo mun kesä alkoi viime viikonloppuna festareilla. Muutama siideri ja pari viinipulloa ja pari pitsaa. Joo sunnuntaina olo ei ollut mitenkään kovin virkeä, mutta ne kaikki muistot ja koetut asiat jaksaa vähän naurattaa vieläkin. Kyllä tollane viikonloppu aina parit salitreenit voittaa :D

  Ps. Onneks huomenna on taas lauantai – ja aurinkokin paistaa!

  • olosta joo huomaa kyllä, jos on vetäny liikaa jotain. mut no, kohtuudella sillontällön, nii ei tee mitään pahaa ;) haha. ja kyllä – kesämuistot on pienen rappioputken arvoisia ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta