ruokapäiväkirjaa lomalta

En usko, että olen ainoa ihminen, jonka ruokailutottumukset hieman muuttuvat lomalla.. Mulle loma merkitsee arkeen verrattuna enemmän suunnittelematonta vaellusta ympäriinsä, extemporeena kehiteltyjä reissuja lähelle ja kauas, vuorokausirytmin muuttumista aamuvirkusta iltavirkuksi sekä esimerkiksi treenien fiilispohjaisuutta. Mun lomapäiväni on kuluneet tässä kotosalla ollessa pitkälti kaavalla: aamutreeni, biitsille, iltatreenit, kavereitten kanssa hengailua ja illalla pitempi ulkoilu koiran kanssa. Kuten aiemmin kesäkuussa uhosin, niin oon tosiaan saanut muutettua omaa vuorokausirytmiänikin siten, että aamu on mulle tällä hetkellä siinä klo 8-10 välillä :D haha. Kuin siistiä! Oon ihan mielelläni aamuihminen noinniinkun muutoin, mutta loma tuntuu kunnon lomalta, kun herälee vasta siinä vaiheessa, kun kaverit on ehtineet jo hyvän tovin tehdä töitä työpaikoillaan ;) Ja vastapainona illat on venyneet siten, että klo 23 on aikaista mennä nukkumaan, eli johonkin 01-02 asti tulee kukuttua ihan huomaamatta – jea!

elokuu8 (9)

Koska lomaelämä on aika suunnittelematonta, niin sitä myöden on olleet ruokailutkin. En oo oikeastaan ottanut mitään ressiä tai uhrannut kamalasti ajatuksia sille, mitä söisin minäkin päivänä. Hienoista lomasäistä johtuen moni ateria tulee syötyä ulkona, eli tarkoitan siis oikeasti ulkona: ulkoilmassa – ei ravintolassa :D Eli rannalle saatan hakea kaupasta extemporena jotain tai sitten rahtaan eväät mukana kotoa saakka. Suurin erot arki- ja lomaruokailun välillä taitaakin olla se, että että tulee syötyä enemmän pieniä välipaloja ja vähemmän mitään lämpimiä ruokia. Ja sokeria tulee kyllä rehellisesti sanottuna syötyä jossain muodossa varmaan päivittäin. Joku päivä se on jäätelö. Ja jonain päivänä ihan vaan jugurttia. Tai sitten mehukeittoa. Tai en edes ole varma, missä kaikessa sitä on nyt lomaeväissä ollut. Mutta pointtina siis se, että tavallisesti kun koitan valita sellaisia tuotteita arkeeni, että sokeria ei tulisi vedeltyä, niin nyt lomalla sitä on saattanut vähän puolihuomaamatta tulla syötyä vaikkapa joka päivä. Jos jokin on kuitenkin pysynyt paikallaan lomallakin, niin se, että aamupala tulee syötyä joka päivä. Samoin iltapala. Niiden välissä tavallisesti yksi jokin kunnollisempi ruoka. Ja sitten vähän sitä sun tätä, mitä nyt jokainen päivä tuo tullessaan ;) Niin, ja voitteko uskoa – ne aamut, joina oon syönyt puuroa aamupalaksi, on laskettavissa yhden käden sormilla. Ei oo vaan hotsittanut nyt ollenkaan puurohommat. Rahkasörsseleitä kyllä senki edestä..

Tässä nyt olis yhden lomapäivän ruuat kuvien kanssa:

aamupala: rahkasörsseliä elii rahkaa, mansikoita, mansikkakeittoa ja lesitiiniä

elokuu8 (5)

lounas: jauhelihakasvisriisimössöä kuvassa näkyvien höttöjen kanssa

elokuu8 (6)

välipala: rahkaa, jugurttia, banaania ja kahvia

elokuu6 (12)

välipala2: jäätelö, joka ei näy kuvassa. Mutta jätskillä oltiin! :)

elokuu3 (19)

päivällinen:elokuu8 (8) plätty elii viis valkuaista ja yks muna + marjoja ja mausteita

iltapala: skyrrrrrri

elokuu8 (12)

Semmonen aika peruslomapäivä! Kaloreista ei mitään tietoa, ravintoaineista ei mitään tietoa, mutta tärkeimpänä se, ettei nälkä vaivannut :D haha.

Milla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta