aurinkolomalta sairaslomalle

Lähdettiin juuri helteiden loputtua syksyä karkuun ja otettiin matka Turkkiin, Alanyaan. Aika perusbiitsiloma, ja mulle tärkeintä oli se, että sain ottaa aurinkoa. Suomesta oli kesän aikana saanu niin hyvän pohjan, ja turkissa kun oli joka päivä yli 33 astetta lämmintä, niin kyllähän siellä kivasti ruskettui ;) Olin jo innoissani, kuinka siistiltä kaikki mun neonväriset treenikuteet näyttää päällä, kun on ehkä elämäni paras rusketus iholla. haha. Joo, pinnallista. Mutta pienisuuri ilo kuitenkin ;)

alanya (5)

Oltiin Turkin matka kokonaan ilman treenejä. Otettiin kyllä treenikamat mukaan, mutta about kolmantena päivänä todettiin, että ilmasto on niin trooppinen, ettei se oikeasti edes houkuttele treenaamaan. Eli mieluummin hyödyntäisi viikon täyslepoviikkona, ja aloittelisi sitten syksyn kuvioita täysillä kotiinpaluun jälkeen :)

alanya (27)

Ruokien suhteen mulla oli taas vaihteeksi vähän ongelmaa reissussa. Kuten ootte täältäkin oppinet mun ruokailutottumuksiani tuntemaan, nii syön tosi samalla kaavalla päivittäin. Syön terveellisesti, mutta en välttämättä kauheasti vaihtele tiettyjä raaka-aineita arjessani. Tavallaan se on hyvä, ainakin treenaamisen kannalta. Toisaalta se on huono, ainakin näin reissaamisen kannalta. Oon aika nirso. Mun arkiruokiani, joita käytän päivittäin ovat mm. kaurapuuro, rahka, marjat, munat, jauheliha, kana, real, raejuusto ja erilaiset kasvikset. Periaatteessa voisi luulla, että jotain tän tyyppistä saa jostain turkista hankittua. Mutta ei. Olin ihan hukassa ruokailujen kanssa koko reissun, ja syöminen oli lähinnä sellaista pakollista, jotta pysyy hengissä. Ruokailuvälit oli about puolet pidemmät kuin suomessa, eli syötiin periaatteessa vain aamupala, välipala/lounas ja päivällinen.

alanya (7)

 Ite tykkäisin siitä, että syö vähemmän kerralla ja useamman kerran päivässä, mutta jotenkin tollaisella lomalla se ei onnistunut. Kun ei ollut oikein mitään järkevää pientä ja nopeaa (ravintoloissa kesti aina ikuisuus kaikkine rituaaleineen..), mitä syödä. Heitinki vitsillä kaverille, että taitaa käydä toisin kuin moniille muille lomalaisille, eli pääseekin laihtumaan kesälomareissussa :D No, onneks sieltä sai sentää jäätelöä ja suklaata nii sai vähän kalorivajetta paikattua. Oonko muuten ainut, jonka mielestä suklajäätelö on ihanan raikas herkku kuumana kesäpäivänä? Ku mun kaiffarit väittää, että joku mehujää on raikas, ja ettei suklaajäätelö voi olla :D?

Kun saavuin kotiin, niin mulla oli ihan hirvee hinku saada mun maailman parasta aamupalaa sekä rahkasörsseleitä! Ei hitto, mä en kyllä enää ikinä tuu valittaa ruuasta. En kyllä tiiä, oonko tehnyt sitä ennenkään. Mutta silti. Suomessa on niin hyvää ruokaa :D Sanokaa te mitä vaan, nii mä oon kyllä onnellinen, että oon löytänyt ruokavalion ja tuotteet, jotka sopivat just mulle ja saavat mulle sen hyvän olon aikaan :) Mitä sitten, jos syön kuus päivää viikossa jauhelihaa, kun kuitenkin se on hyvää ja kaikkien lisukkeiden kanssa oikeesti ihan terveellistä ja tavallista ruokaa!

alanya (38)

No, enpä ehtinyt sen enempää seuraavan viikon ruokalistaa miettiä, kun aika pian suomeen palaamisen jälkeen olinkin jo ihan petipotilaana jonkun turkin tuliaisen kanssa. ääh. Nyt oon jo pahimmasta selvinnyt, ja tää on toisaalta se ärsyttävin vaihe. Tiiättekö:

”Elämä ajaa ohi kohta, joten skippaa se kohtisohva”

Tällä hetkellä mun fiilis on just toi. Robin on niin oikeessa. Jos tiiätte biisin ;) Makaan kotisohvalla puoliraatona ja kattelen ikkunasta kun elämä ajaa ohi. En oo enää niin kipee, että vaa nukkuisin ja vaikeroisin. Mutta en oo myöskään niin terve, että voisin tavata ihmisiä ja lähteä treenaamaan. En voi niinku täysillä viel tarttua vikoihin lomapäiviini, mutta en myöskää jaksa vain maata. Vaikka pitäisi. Eilen olin vielä tippaletkun päässä. Ja tänää jo purkanu matkalaukun, pyykänny, tiskannu, käyttänyt koiraa ja nyt blogannutkin! jei. Mun pitäis kyllä ehkä levätä vähän vielä. Joo. Nyt mä rauhotun ja lepään vähä. Jotta toivun. Tää bloggaaminen on kyllä hyvää puuhaa tällaiseen välivaiheeseen. Ei tarvii vaa olla ajattelematta mitään, mutta sanoakseni jotain, mun ei tarvii lähteä tapaamaan ihmisiä in real life. Kätevää!

 Oon kuitenkin toiveikas, että pääsisin vielä tän viikon aikana siihen ihan oikeeseen elämääni taas kiinni. Eli käyttää niitä värikkäitä treenivaatteita rusketuksen kanssa, haha ;)

Mitä teille kuuluu? Tiesittekö jo kaiken tämän? Instagramissa oon vähä ahkerammin päivitellyt kuulumisia, ja pistin myös sinne blogin facebook-sivulle informaatiota, kun huomasin, että blogitauko pitkittyy vain.. Niin en nyt osaa arvioida, onko linjoilla joku, joka ei tiennyt yhtään, että miksen ole noin kahteen viikkoon kirjoittanut mitään :D Ehkä ei,  mutta saattaa olla. Siksi tämä teksti juuri tänään.

Milla

10 vastausta artikkeliin “aurinkolomalta sairaslomalle”

 1. Voi ei, pikaista paranemista, että pääset taas treenaan. Ajattelin, että olisit jo ehtinyt meidän lemppariohjaajan tunneille ;)

  • kiitos! :) joo kaverit oliki siellä maanantaina. Ja mä en. höh. No, ehkä ehtii viel :)

  • Ehkä sä ehdit vielä, mäkin ajattelin joku päivä ajella sinnepäin töiden jälkeen kunhan noi syyslukkarit alkaa :) Uskaltaiskohan sitä tulla sinne eturiviin, ku normaalisti oon vaan aina siellä takarivissä? :D

  • no mutta tottakai ;) ehkä kannattaaki. Varmistaa ainaki paikkansa salissa. Tällai syksyn tullen alkaa taas ne kauheet ruuhkat, ja kaikki uudethan linnoittautuu tunnetusti takariviin, nii voi olla tunkua :D

 2. Tiesin heti otsikon luettuani, että tässä kirjoituksessa saattaa olla jotain tuttua.. :D
  Itse olin viime vuoden aikana kolme kertaa Turkissa, nimenomaan siis Alanyassa. Kesäkuussa, heinäkuussa sekä lokakuussa. Heinäkuun reissun jälkeen heti kotiin palattua iski järkyttävä tauti päälle, tiedäthän, kuume, oksentelu jne. Kesti muutamia päiviä ja meni ohi. Noh, lokakuussa lähdettiin sitten uudestaan. Paluumatkalla lentokoneessa tuntui jo mahassa pientä kipua ja vääntöä. Kotiin päästyä puhkesi sitten täydellinen norovirus – kuumetta about 39 astetta ja mikään ruoka tai neste ei pysynyt sisällä. Ei pystynyt nukkumaan, mutta ei pystynyt olla hereilläkään. Järkyttävän huono olo, oksennus lensi ja mahaa koski varmaan yhtä paljon kuin pahemman luokan synnytyksessä…. Muutamasta päivästä viikkoon taas, ja tauti lähti.

  Ei mulla tässä sen ihmeempää pointtia ollut – jotenkin iski kuin puukko sydämeen kun toisilla näemmä tullut myös tautia Alanyan reissun jälkeen!

  • jep! mä oon ny kahesti käyny turkis ja molemmilla kerroilla tullu jotain, nii voi olla että enää en lähe. Vaikka toisaalta, voihan noita saada ihan mistä tahansa.. Huonoa tuuria vaan :/

   Mä olin kyllä niin kipeenä, että en tiiä oonko ikinä elämässäni ollut! Oli 39.2 kuumetta ku sairaalassa mitattiin, jessus mitä lukuja! :D Kivut oli kans niin kovat et mietin, et jos synnytys sattuu vielki enemmä ni mä kyl delaan semmoseen. Koska tuntu jo et kuolen tähä tautiin. Mut no, en kuollu. Nyt voi jo vähä nauraaki ja toivoa, et elämä pian voittaa. Mut alkuviikosta ei kyl auttanu mikään :D

   kiitti vertaistuesta, jos sä selvisit nii kyllä mäkin :-))

 3. Huolehditko kunnolla käsihygieniasta ja katsoit mitä söit ja millaisissa paikoissa? Suurimmaksi osaksi vatsataudit on oman puutteellisen käsihygienian aikaansaannoksia, mutta joskus myös itse ruoassa voi olla jotain. Yllättävää kyllä, enemmistö lämpimien maiden aiheuttamista vatsataudeista johtuu kuivumisesta. On juotu aivan liian vähän nestettä ja siitä sitten ei kroppa ole jaksanut vastustaa juuri mitään pöpöjä.

  Me ollaan oltu nyt kahdesti Turkissa ja ei ole tullut mitään ongelmia. Toisaalta mä olen erittäin tarkka käsihygienian kanssa, juon 6-7 litraa vettä päivässä ja aloitan jo viikkon ennen matkaa maitohappobakteerien syömisen. Koskaan ei ole missään reissussa (muissakaan maissa) tullut mitään, ja olen kuitenkin suht herkkä reagoimaan vatsalla :)

  • Lähtökohtaisesti en ainakaan tarkoituksella hankkinut mitään tautia itselleni. Oon lapsesta asti pelännyt kuollakseni oksentamista, ja pelkään edelleen, joten sen takia oon kyllä aika tarkka käsihygieniastani sekä kotona että etenkin reissussa. Ja oon samoin kuin säkin, tosi herkkävatsainen, joten siinäkin syy, miksi tulee katsottua tarkemmin, ettei saisi mitään pöpöjä.. Mutta, kaikesta huolimatta tällä(kin) kerralla sellaisen sain, nyt vieläpä aika vakavaoireisen. En tiedä, olisinko voinut tehdä jotain paremmin käsihygienian kanssa. Ehkä olisin, koska tällaisen taudin onnistuin mukaani nappaamaan :/ Ens kerralla siis vieläkin tarkemmin! Ja treenaavana ihmisenä toi juomispuoli on aika automaattisesti kunnossa. Vettä tulee vaan juotua vähän niin kuin koko ajan :D Laskeskelin, että poolilla ollessa 10-16 join päivittäin 4.5L vettä ja siihen päälle toki illan muut juomiset, niin luulin ainakin juoneeni tarpeeksi. Mutta never know! Sulla on kyllä ollu hyvät valmistelut ja vähän hyvää tuuriakin mukana, kun oot noin hyvin selvinnyt reissuista! =)

 4. Hupsis meinasin töistä myöhästyä kun jäin lukemaan blogias.. :D

  Toivottavasti pääset pian taas normiarkeen, paranemisia! :)

  • haha, voiei! Onneks kuitenkin vaan meinasit! Palaahan vaik paremmalla ajalla lueskeleen ja jakaa ajatuksia jos mieli tekee :-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta