Testissä uudet Skyr -maut

Törmäsin kaupassa Skyrin uutuusmakuihin, ja Skyrien kannattajana oli pakko tietysti ostaa sellaiset testiin ;) En tiedä, kuinka uutuuksia nämä ihan oikeasti on, mutta itse en oo näihin aiemmin törmännyt. Tosin oonkin ollut pois ruokakaupoista jo parisen viikkoa… Mutta silti. Uutuus mulle, niin piti kokeilla. Ja nämä uudet Skyr maut olivat siis kiivi sekä vanilja-suklaamuru. Mielikuvissa etenkin toi jälkimmäinen herättää innostusta – voisko tässä olla jotain hyvää suklaahommaa ilman kauheita epäterveellisyysövereitä?!

skyr (5) skyr (1)

No, makutesti osoitti, että kiivi oli aika järkyttävää :D Ihan hirveästi niitä kökköjä, ja maku oli skyrille tyypillisen esanssinen. Ei se esanssisuus sinänsä mitään, mutta hei – kiiviesanssi! Yök. Jäi kyllä tää skyr lusikoimatta mun kohdallani. Ja se on aika paljon se, koska tykkään useimmista rahka- ja jugurttituotteista. Onneks se ei smoothien joukossa maistunut miltään, nii ei tarvinnut sentään roskiin heittää. No, toisena välipalana annoin sitten suklaamurulle tilaisuuden. Ulkonäkö oli peräti houkutteleva: pinta oli täynnä suklaamuruja. Maku sen sijaan. Hmm. Ei paha lainkaan, mutta koska odotin kai jotain enemmän (koska suklaamuru), niin tämäkin oli vähän pettymys :D Jos makeanhimoon haluaa jotain ”terveellistä hyvää” (ei nyt oteta kantaa siis keinotekoisten makeutusaineiden terveellisyyteen), niin kyllä tää suklaamuru vois siihen toimia. Mutta Skyriltä löytyy kyllä parempiakin makuja siihen hommaan. Jos ravintosisältö kiinnostaa, niin kiivissä hiilihydraattia 4.4g, proteiinia 9g ja rasvaa 0.2g /100g. Ja suklaamurussa hiilihydraattia 4.1g, proteiinia 9.2g ja rasvaa 0.2g / 100g.

Skyrejähän saa nykyää oikeestaan mistä tahansa ruokakaupasta, valikoima vaan vähän vaihtelee paikan mukaan. Mulla ei oo mitään tiettyä vakkariruokakauppaa, jossa tekisin aina ruokaostokseni. Lidlissä käyn edullisten hintojen perässä, S-ryhmässä valion tuotteiden vuoksi ja k-ryhmässä tarpeen tullen, jos esimerkiksi soijalesitiinit tai muu sellainen tuote on loppu, jota en muista paikoista lähialueellani saa. Lidlistä löytyy edullisten hintojen lisäksi yllättävän monipuolinen valikoima Skyr -tuotteita. Ja tietysti paljon halvemmalla, kuin muista kauposta. Verrattuna siis Lidlissä Skyr maksaa 1.25e kun muissa edellämainituissa 1.65e.

Niin, siis ai mikä Skyr? SIltä varalta, että joku ei vielä tiedä / ei ole uskaltanut vielä kokeilla/ ei ole ihan varma mistä on kyse, niin: Skyr on herkullinen proteiinipommi, jota kuvataan tuotteen kotisivuilla seuraavasti:

”Skyr on täydellinen maitotuote, jossa on paljon proteiinia, vähän rasvaa ja samettinen maku. Se ei ole jogurttia eikä rahkaa, se on Skyriä. Luontaisesti rasvattoman Skyrin raikas maku sekä kermaisen täyteläinen koostumus yhdistettynä erinomaisiin ravintoarvoihin tekevät siitä ainutlaatuisen tuotteen maitohyllyssä.

Skyr sisältää paljon proteiinia, koska sen valmistamiseen käytetään yli kolme kertaa enemmän maitoa kuin jogurtin valmistukseen. Rasvattomuus taas johtuu siitä, että Skyr tehdään kuoritusta eli lähes rasvattomasta maidosta. Skyrin valmistuksessa käytetään aktiivista maitohappobakteerikantaa, joka tekee Skyristä pehmeän makuisen. Rahkamainen Skyr on täydellinen yhdistelmä makua ja ravintoarvoja.

Mukana tuleva lusikka tekee siitä helpon syödä, missä ikinä liikutkin” (LÄHDE)

Ton paremmin en osaisi tuotetta itse kuvata, joten siksi lainasin suoraan :D Ja joo, vaikka pitäisi suosia kotimaisia tuotteita, niin skyrin kohdalla pieni poikkeus ei liene pahaksi. Mun tulee käytettyä Skyrejä maximissaan kerran tai pari viikossa, joten mistään suurkulutuksesta ei liene kyse. Skyr on kuitenkin mielestäni ravintoarvojensa sekä makunsa puolesta hyvä hätäensiapu esimerkiksi kaupungilla pyöriessä, jos pikkunälkä yllättää. Tai vaihtoehtoisesti töissä tai kotona ihan välipalana muuten vaan. Mun lempparimakuja on vanilja sekä uuniomena. Kumpikin maistuu juuri siltä, miltä sen luvataan maistuvan. Uuniomenassa on  niitä omenakökköjä, eli jos niistä ei pidä, niin en välttämättä suosittele.

skyr (3)

Ostan oikeastaan aina vaan noita kahta edellämainittua makua, mutta oon ehtinyt maistamaan myös ananasta, kuningatarta, meloni-passionhedelmää sekä mustikkaa. Jos on kiinnostunut noista ravintosisällöistä, niin useimmissa näistä on proteiinia 9-11g/100g, hiilihydraattia 3.3-4.4g/100g ja rasvaa 0.2g/100g. Poikkeuksen valtavirrasta tekevät oikeastaan vain mansikka ja mustikka. Niissä on käytetty keinotekoisten makeutusaineiden lisäksi / sijaan makeutukseen sokeria, ja mansikasta löytyykin 8.8g/100g hiilaria ja mustikasta jopa 11.6g/100g. Skyrit, joita en ole maistanut ovat meloni, maustamaton, mansikka sekä veriappelsiini. Tai nämä maut olen ainakin nähnyt kaupan hyllyllä, toki saattaa löytyä myös sellaisia, joista en tiedä ;) Top3 suosikikseni sanoisin maut vanilja, uuniomena ja kuningatar.

skyr (4)skyr (2)

Mitäs mieltä sä oot? MIkä on paras maku? Vai onko siellä joku, joka vastustaa keinotekoisia makeutusaineita niin paljon, ettei edes periaatteesta koske skyr-tuotteisiin? Tuotteissahan maistuu tietynlainen esanssisuus, joka ei mua haittaa lainkaan, mutta jollekin se saattaa olla liikaa, vai oonko väärässä? ;) Ootteko ehtiny maistaa näitä uusimpia makuja, oltiinko yhtään samoilla linjoilla maun suhteen?

Milla

18 vastausta artikkeliin “Testissä uudet Skyr -maut”

 1. Siis jos et oo veriappelsii maistanu ni maista ihmeessä! :D se on ehdottomasti parasta. Ennen tykkäsin uuniomenasta eniten mut sit ku maistoin veriappelsiinii ni ykkönen vaihtu heittämällä :D

  • hei tääl on aikaisemminkin joku (olitkohan se just sä jopa? :D) käyny suosittelee tota veriappelsiinia. Sitä myydään ihan tossa mun lähikaupassa, et ehkä mun on pakko sitä maistaa – jos se kerta on niin hyvää ;) haha. Kiitti vinkistä!

 2. rakastan skyrejä!! :D hävettää ihan myöntää et syön niitä päivittäin (yhden) jos jääkaapissa on. lisään yleensä yhden kaurapuuron sekaan ja kanelia kanssa: ai jestas mikä makupommi!!
  musta toi kiivin kökkömäisyys oli ihan taivaallista :D oonko vaan sit outo vai mitä häh ;) mun lemppari on meloni-passionhedelmä! myös veriappelsiini on huippua. vanilja on vähän liian makea mulle. ja toi kiivi on päässy aika korkeelle kanssa 8)
  joskus sekotan skyriä ihan maitorahkaan, jos se on milbonan rahkaa joka on kitkerämmän makuista kun valion. 2/3 purkkia maitorahkaa ja sekotan perään 1/3 purkin skyriä, yleensä tässä kohtaa vaniljaa, siinä on eniten aromia. on hyvää :)
  mustikkaa ja mansikkaa en ole edes maistanut tuon sokerin takia.

  • Haha, no onpas helpottavaa kuulla ;) En oo siis ainut. Kaurapuuron kanssa en oo kokeillutkaan? vau! Noita rahkasörsseleitä sen sijaan on tullu itekin tehtyä aika paljon, siitäkin huolimatta, että vaniljaskyr menee kyl vähä hukkaan siinä, kun sen tuhlaa sekoituksiin ;) Mut joskus on vaa pakko, jos tuntuu, et pelkkä skyr on liian pieni välipala yksinään…

   Mä maistoin tota mustikkaa, ja täyty kyllä sanoa, että ei oikeesti ees oo kauheesti eroa näihin keinotekoisesti makeutettuihin. Eli jos haluan jotain sokeriherkkua, ni ostan kyllä mieluummin ihan mustikkajugurttia kun skyriä sokerilla!

 3. Täällä ilmoittautuu yksi suurkuluttaja! Arkena menee pari purkkia päivässä, väli- ja iltapalana. Joskus enemmänkin, esim. treenin jälkeen jos en pääse heti syömään kunnon ruokaa. Liputan myös tuon veriappelsiinin puolesta, sen lisäksi suosikkeja on kuningatar ja meloni-passionhedelmä. Mansikka on mun mielestä ehdottomasti paras mutta sitä syön ehkä kerran viikossa. Myös uuniomena ja vanilja toimii, niihin tosin tulee jonkinasteinen ällötys jos syö monta. Mulle ei uppoa normi-maitorahka ollenkaan ja Skyrrit on ollu ihan mahtava löytö. Toki välillä pohdin että kuinka hyväksi nuo keinotekoiset makeutusaineet on mutta mitä nykymaailmassa voi syödä jos kuuntelee jokaista tutkimusta ja varoittelua.. Ja varmasti löytyy myös paljon huonompia vaihtoehtoja kuin nämä, näissä on kuitenkin esim. proteiinin määrä kohdillaan. Odotan innolla että nuo uutuusmaut saapuu meidän kylän kauppoihin niin pääsee maistelemaan.

  • oot selkeesti joo tutustunu tuotteisiin ja makuihin :D

   joo, eipä noi makeutusaineet varmaa terveydellisyyden huipentuma oo.. Mutta no – sokeri vs. makeutusaineet keskustelua voi varmaan jatkaa maailman tappiin saakka, eli parempi syödä vaa skyrrit ennen ku happanee ;) Toivotaan, että uudet skyrit tulee teidänkin kulmille pian, sulla ainakin on niille käyttöä ! :)

 4. Voi vitsi, mä taas tykkäsin ihan sikana sekä tosta kiivistä että varsinkin tosta vanilja-suklaamurusta! Kaikki muut maut onkin sitten mun mielestä ihan kamalia enkä osta niitä koskaan :D Näitäkin vähemmän, mutta yksi tuollainen suklainen oli kuitenkin pakko taas napata kaupasta mukaan, jos vaikka alkaa herkkuhammasta kolottaa ;)

  • Vanilja on paras, ollut jo sen 3v siitä asti kun skyrit löysin♡ Mut eilen kans ostin suklaamurua Lidlistä kun työkaverit suosittelivat:) En o vielä ehtinyt testaamaan, pitää pitää skyrin maisteluslauantai:D

  • joojoo vanilja on paras! toivottavasti tykkäät suklaamurusta ;) sen nimi kyl antaa olettaa enemmän ku itse sisältö on.

  • Suvi: eikä, oikeesti! olis kyllä niin turhaa kiistellä makuasioista. Onneks semmonen ei oo sallittua :D Hassua, että mua ihan äklötti se kiivi ja sit se onki sulle suurta herkkua :D Ja sä et voi sietää mun suurta herkkuani: äklömakeaa vaniljaa ;)

 5. Heips!

  Kuten aiemmissakin kommenteissa todettiin, niin jos et vielä oo veriappelsiinia maistanu, niin tee se mahdollisimman pian! Ite en oo skyrien ylin ystävä, mielestäni ne on niin överimakeita, mut se veriappelsiini on jotenkin ihanan raikas, mut samalla ihan täydellinen jälkkäriksikin! Harmi et sitä on tosi huonosti kaupoissa tai sit aina loppu, ite joudun metsästää sitä yleensä tosi pitkään ja sit täytyykin hamstrata kerralla kunnolla! ;) sulla on ihana blogi ja elämänasenne, kiitos että saadaan lukea!

  • tarvii kyllä kokeilla, kun niin moni sitä ihan täysillä suosittelee! ostan ens kauppareissulla, nii voin sit raportoida et mitä tykkäsin ;) oon kattellu niitä meinaa joka kerta tos lähikaupas, mut koskaa en oo kotiin asti tuonut..

   Kiitos kauniista sanoista :)

 6. Veriapelsiini, kiwi ja ananas ehdottomasti parhaita makuja! Vanilija skyr ja piltti on tosi hyvä yhdistelmä. Esi.m mango piltti, päärynä tai omena. Mistä piltti makusta nyt tykkää. Suosittelen kokeilee! :)

  • tota veriappelsiinia mun on testattava kyl ens viikolla, kun kaikki sitä niin kovasti hehkuttaa :D! piltin kanssa en ookkaan kokeillut, vois kyllä sopia joo hyvin yhteen :)

 7. Omat suosikit Skyreistä; (Vanilja, Uuniomena, Kuningatar, Mango-meloni, Ananas, Veriappelsiini, näitä suosittelen kaikkia maistamaan.) Noitten lisäks oon maistanut Banaani, Persikka-vadelma, Mango, Kiivi, Suklaamuru, Maustamaton, Mustikka, Mansikka ja Päärynä:D Eli varmaan kaikkia mitä suomes on tullut vastaan:D

  • ohops, sä oot ainaki testaillu noita skyrejä :D mä oon itseasiassa kans tainnu maistaa tota päärynää. Sitä ei vaan ollu ollenkaa tuol niiden kotisivuilla, nii ajattelin, et muistan varmaan väärin. Syksyllä 2012 niit oli ainakin myynnissä, tosin niissäkin oli sokeria valtavasti…

 8. Heippa :) Mä oon ihan kaikkiruokanen ja syön mitä vaan vaiks olis ei niin hyvää. Kaikki maut on ollu ok, mitä maistanu paitsi banaani-mustaherukka (olikohan se ton niminen, no joku vastaava :D ) Se jäi syömättä. Paras on ehdottomasti veriappelsiini :) Suosittelen :) Olis muuten kiva tietää et tykkäsitkö jos/kun maistat sitä :)

 9. Kiivi, uuniomena ja suklaamuru on parhaita. Onneksi makuasioista voi kiistellä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta