no, mikäs projekti tänä syksynä?

Heippa! Tällä viikolla koitti syksy. Vaihtui syyskuu. Sattumalta kuun ensimmäisenä päivänä vaihtui uusi viikkokin siinä. Ja maanantaihan on paras päivä aloittaa uusi elämä. Vai mitä? Instagramiin spämmäsin, että täällä mä vaan bodyjammailen, vaikka koko muu Suomi on aloittanut paremman elämän. Liikuntaa ja hyvää ruokaa. Mutta taisin vähän huijata! hehe. Koska oon mäkin aloittanut oman projektini – tottakai! Itseasiassa alotin jo kaksi viikkoa sitten tarkemman bodyruokailun. Tosin siihenkin tuli heti pienenpieni katkos, kun olin niissä kesäjuhlissa. Mutta otin tän elokuun puolella aloitetun ryhdistäytymisen vähä niin kuin pehmeän laskun kannalta. Ei tarvinnut ihan samalla sekunnilla ryhtyä kesän jätskidieetiltä parsakaalikuurille ;) Mutta jotain semmosta kuitenkin. Kesällä ja lomalla oli kiva mennä vähä sinne päin. Tai ihan metsään. Mutta arjessa kaikki on paremmin, kun katsoo vähän, mitä syö.elokuu29 (21)

 Aloinkin jo tossa loppukesästä pohtia, mikä olisi mun tän syksyn juttuni. Alkaisinko jumpata, juosta vai käydä salilla. Olisiko mun pääpaino jossain tietyssä lajissa, vai menisinkö sekalaisesti kaikkea. Aika pian tajusin, että semmonen sekameteli oli ihan kivaa kesällä, mutta tykkään myös tavoitteellisesta treenistä. Ja nimenomaan salitreenistä. JOO! Se se mun juttuni olisi. Tänä talvena musta tulee iso ja lihaksikas! Haha. No okei, ei nyt ihan taikatemppuja sentään tehdä. Mutta jotenkin innostun kaikista eniten siitä, että voin käydä salilla ja jumpata sitten pienesti siinä sivussa :) En todellakaan siis halua unohtaa jumppia, mutta pääpainona salitreeni motivoi mua hurjasti! Ja koska salitreenissä puolet tuloksista tulee ruokavalion kautta, niin mua innostaa ihan superpaljon, kun noudatan tietynlaista ohjetta. Koska miksi tehdä puolitehoilla, jos voi tehdä täysillä. Mutta mistäs nyt sitten ohje? Periaatteessa mä kyllä tiedän, miten tulisi syödä. Mutta mun on helpompi ja mielekkäämpää sitoutua johonkin hommaan, kun se on jollain tapaa projektiluontoinen. Toisaalta, tässä vaiheessa muistuttelin itselleni viime kevään harmituksia siitä, kun tarkka ruokavalio haittasi välillä mun muita juttujani. Hmm…

elokuu31 (14)

Pitkällisen pohdinnan jälkeen päätin, että haen uutta motivaatiota ja tukea treeniin Fitfarmin kautta. Eli kyllä: mä liityin nettivalmennuksena Fitfarmin Liteen, ryhmänä tietysti In Shape. Ajattelin, että saan tästä uuden saliohjelman syksyn ajaksi, ja samalla tietenkin treeniä tukevan ruokavalion. Aion noudattaa ohjeita täysin niin kuin ne menevät. Mutta kevään projektista oppineena lupasin itselleni, että tarpeen ja hädän tullen mun maailmani ei kaadu siihen, jos tulee joku poikkeustilanne. Mutta tällainen poikkeustilanne on aika epätodennäköinen, koska seuraavan kymmenen viikon ajalle mulla ei ole tiedossa mitään kesän kaltaisia rällästelyjä ympäri suomen :D Eli oon siis palannut takaisin omaan arkeeni, jossa treenaan ja syön joka tapauksessa. Nyt sitten Liten ohjeiden innoittamana mennään marraskuuhun asti. Oon avoin elämän kuljetukselle, mutta jos vanhat merkit pitää paikkansa, niin tässä kotona ja töissä ja salilla mun arkeni kulkee, joten sikäli treenien ja ruokavalion toteuttaminen tulee olemaan periaatteessa helppoa.

Mutta eihän se nyt käytännössä niin helppoa sitten ookkaan :D Oon nimittäin kesän aikana onnistunu saamaan itteni ihan sopivaan sokerikoukkuun, eli siitä vierottuminen voi viedä aikansa. Ja sitten tosiaan työvuorot asettaa välillä haasteensa sen suhteen, että noi ruuat riittää mulle koko päiväksi. Ja niin, nyt on vasta kolmas päivä takana, ja mulla on kyllä tasaisesti nälkä pari-kolme tuntia edellisen ruuan jälkeen. Oon aina aiemmin kuullut, että Litessä saa syödä paljon!? Mutta mulla ainaki nyt treenittömänä päivänä on nälkä jo ennen kun on seuraavan aterian aika. Ja kun oon lukenut, että joku tulee ähkyyn tai ei pysty syödä kaikkia ruokia, nii mulla ei oo kyllä mitään ongelmaa ollu :D haha. Oon vissii ihan hyvä syömään? Tai sitten en ookaan sössinyt kesällä kroppaani niin kovasti, ja se vaan toimii kuten kuuluu.. Ja onhan mun arkikulutus toisaalta nyt ollu kovaa kun oon treenannut paljon ja sen lisäksi polkenyt työmatkan 16km päivässä ja vielä lenkkeillyt tietysti koiran kanssa. Ja siis yllätyin vähä siitä, että noi ruuat, mitä siinä syödään niin on kyllä ihan semmosia, mitä söin tässä elokuun aikanakin kun palasin bodyruokailuun. Eli ilokseni totesin, että taidan tosiaankin tietää jo jotain tästä hommasta. EN kyllä paljoa, mutta pieniä perusasioita. Ja kuin innostavaa on oppia koko ajan lisää! =)

syyskuu3 (4)

Eli, tiivistetysti sanoisin, että syksyn aikana treenataan tietyllä ruokavaliolla ja uudella saliohjelmalla rentoutta kuitenkaan unohtamatta. Haluan, että mun elämä pyörii ihan normaalisti eteenpäin ilman mitää dieettistressiä. Koska tää on enemmänkin mulle semmonen askel taas kohti bodyruokailu- ja treenipitoista elämäntapaa. Eväiden tekeminen, punnitseminen, treenaus, puhtaat ruoka-aineet ja säännölliset ruoka-ajat on kaikki mulle jo arkisia helppoja asioita, joten sikäli mun lähtökohtani tähän projektiin on hyvä. Haluankin tehdä näistä asioista itselleni helppoja, itsestäänselviä ja arkisia. NIin, että treeniä tukeva ruokavalio olisi mun elämäntapani, eikä mikään kuuriluontoinen juttu. Eli en aio todellakaan tehdä tästä mitään ongelmaa. Päinvastoin! Mä haluan lisää motivaatiota, tietoa, innostusta ja tuloksia, joten siksi liityin!

Miltäs kuulostaa näin yllärinä? Onks moni muukin liittynyt, et onko vertaistukea saatavilla? :) Mä jotenkin mietin, että tää on varmaan ihan oikea päätös mun kohdallani, kun tätä jo keväällä mietin ja nytkin koko elokuun tää kutkutteli mun mielessäni niin häiritsevästi, että kutkuttelu lakkas vasta kun liityin :D Jotenkin oon vähän yllättynyt, mutta toisaalta mielissänikin siitä, että muutoksia mun treeni- tai ruokailutapoihin tuli niin vähän, että en oo edes käynyt ilmoittautumisen ja ohjeiden lukemisen jälkeen tuolla nettisivuilla :D Otin vaa ruuat ylös ja treenit pistän mun ihastuttavan motivoivaan treenivihkooni ylös yks kerrallaan, kun niitä tulee tässä viikon mittaan vastaan :) Jotenkin aika rento olo, kun ei tee tästä mitään suurta numeroa! Mutta teille halusin toki kertoa tästä, vaikkakin nyt pari päivää myöhässä ;) Ja tosiaan, oman hyvinvointini kannalta pyrin olemaan mahdollisimman rennosti, joskin ohjeita kuitenkin tarkasti noudattaen. Tosissaan muttei totisesti. Mutta toki tästä tulee myös haastava projekti, koska no. Koska heippa suklaa ja leipä! </3

Milla

8 vastausta artikkeliin “no, mikäs projekti tänä syksynä?”

  1. Noi sun kädet on kyllä upeet! :) ja mähän oon kanssa sen viimesimmän sysäyksen tähän elämään saanut sieltä ensimmäisestä SD:stä, enkä oo katunut kyllä koskaan että lähdin mukaan. :)

    • voi kiitos! joo kaikki pt-projektitki on antanu niin paljon mulle, että pakko tääkin on kokeilla :-)

  2. Mun vertaistukeni <3 Hihi, melkeen kuin olis yhteisprojekti! ;) Tiedätkö mitä, mäkin oon ollut nälissäni! Aattelin, että se johtuu vaan siitä, että venytin viikonloppuna mahaani, mutta kyllä se nyt vaan taitaa niin olla, että ihan oikea nälkä se on :D Mä ihmettelen, miten ihmiset on sanoneet, että ne ei jaksa syödä noita ruokia?! Ei tässä mitään aerobisia tarvita, että laihtuu :D Mua vähän pelottaa etukäteen mahdollinen ruokien vähentäminen…

    • no onhan tää jo yhteisprojekti ;) jooo, tarvi kattoo noita ruokien vähentämisiä sitten, et alkaako kroppa tottua tähän vai mitä tapahtuu. Mut eiköhän me eniveis selvitä tästä! Tänää oli eka ruoka jo klo 05 ni teenpä nyt taktiset ja nukun päikkärit ni riittää ruokaa loppupäivällekin :D

  3. Mie en varsinaisesti yllättynyt tästä, jotenkin kuulostit jo viikonloppuna siltä että Lite it is ;) Mut kyllä se ihmeen paljon helpottaa ruodussa pysymistä, kun on joku lappu minkä ohjeita noudattaa. Tsemppiä Milla, isoja lihaksia ja mahdollisimman vähän näläntunnetta! ;) <3

    • olin kai mielessäni tätä jo pyöritellyt niin pitkään, että olis kyllä harmittanut, jos en olisi nyt lähteny mukaan!Koska oon tosiaan juurikin tätä ihmistyyppiä, jonka treeniarki kulkee paljon sujuvammin, kun ei tarvi itse funtsia, senkus tekee mitä lapuissa sanotaan :D kiitos tsempeistä! Niitä tarvitaan varmasti matkan varrella :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta