kaikki riippuu katsantokannasta – voimauttava lokakuu

Kuten ootte ehkä mun kirjoitusten kautta havainneet, niin syksy ei oo ihan sitä mun parasta aikaa :D Pimeys ja kylmyys ja lyhenevät päivät vaikuttaa muhun ihan väistämättä jotenkin kielteisellä tavalla. En vaan voi sille itse mitään. Päivät tuntuu välillä liian lyhyiltä, aika loppuu kesken, on kiire ja energiaakaan ei ole niin paljon kuin kesällä. Onneks kivat menot ja tietynlaiset rutiinit tuo onnellisuutta arkeen, ja itseasissa, nyt marraskuun puolella kun katson kulunutta lokakuuta, niin eihän se niin surkea ollutkaan ;) Ei ollenkaan. Täytyy vain löytää hyvät hetket harmaan keskeltä. Ja lopulta huomaakin, että missäs sitä harmaata aluetta olikaan edes? Mun syksyhän näyttää oikein värikkäältä. Ainakin jos sitä haluaa katsella siten. Ja mä haluan. Koska muuten vaivun harmauteen. Pakko tietoisesti vähän tsempata. Ja siksi ajattelinkin nostaa tähän joitakin kohokohtia, jotka oli mulle ihan huippuja juttuja. Ja itseasiassa näin jälkikäteen tutkiskeltuna tää koko kirjoitus oli mulle tosi voimaannuttava. Hassua, että musta edes tuntuu välillä ankealta ja harmaalta, kun on näin paljon kivoja juttuja :D?! Ehkä ne täytyy vain huomata tarkemmin.

elokuu24 (8)

 

Lokakuu vaihtui keskellä viikkoa. Aloitin kuukauteni  käymällä ensimmäisenä päivänä lääkärissä. Kotiin palasin migreenidiagnoosin kanssa. Oli kuitenkin helpotus saada joku syy oudoille oireille ja sitä myöden myös ”lääkitys kohdilleen” :D Sain migreenipostaukseeni hyviä vikkejä migreenin hyväksymiseen ja toisaalta myös oireiden välttämiseen. Mä itseasiassa uskon, että ruokavaliolla ja elämäntavoilla voin ainakin itse välttää osan kohtauksista. On nimittäin nyt pitänyt migreenipäiväkirjaa, ja ainakin väsymys ja jumiset hartiat sekä jännittäminen liittyvät mun migreenikohtausten syntyyn. Ja ruokavalion puolelta en ole vielä ihmiskokeita aloittanut, mutta jotenkin musta tuntuu, että välttämällä tiettyjä ruoka-aineita, voi migreenit ainakin vähentää minimiin, jollei jopa saada kokonaan pois. Ja älkääs nyt pahastuko siellä, te migreeniä sairastavat. Mutta musta vaan tuntuu, että tässä kommentissa, jonka sain migreenipostaukseeni, on jotain perää:

”Migreeni on tosiaan yksi yleisimmistä syistä työkyvyttömyyteen. suurin osa päänsäryistä ja migreeneistä johtuu elintavoista ja ruokavaliosta. riittäää yleensä että eliminoit nämä ruokavaliostasi hetkeksi kokonaan niin et tarvitse lääkkeitä, etkä myöskään kärsi päänsäryistä.
– soijan syönti
– glukoosi–fruktoosisiirappi
– keinotekoiset makeutusaineet, pahimpana aspartaami (E951)
– kaseiini, eli maitotuotteiden proteiiniryhmä
– allergiat esim. kananmuniin, lehmän maitoon, gluteeniin
– natriumglutamaatti (E620-625) (toisilta nimiltään MSG, hiivauute, aromivahvenne, maunvahvenne, aromi)
– kofeiini

Kiitos vinkistä! Ja huom. paino sanalla SUURIN OSA. Jos olisin nyt superreipas, niin lähtisin kokeilemaan näiden välttämistä. Koska jostain syystä musta nyt vaan tuntuu, että oma migreenini voisi jättäytyä pois tai ainakin vähentyä, jos välttäisin näitä aineita. Mutta koska en nyt ole niin superreipas, niin en jaksa tällä hetkellä tarttua haasteeseen. Ja käytän tosiaan päivittäin makeutusaineita, maitotuotteita ja kofeiinia. Ehkäpä sitten, kun joku päivä iskee taas sellainen fiilis, että tarvin jonkun projektin tai ihmiskokeen, niin sitten tartun tähän tarkemmin ;) Onks kellää migreeniä sairastavalla kokemusta, voisiko näiden välttäminen toimia?

bodiruokaa (7)

 

 

Lokakuun toisena viikonloppuna tein reissun Poriin ystäväni luokse, ja pääsin myös studioon valokuvattavaksi! Kuten oon kertonutkin täällä muutaman kerran, niin oon haaveillut pitkään, että pääsisin jonkun ammattilaisen kuvattavaksi sporttivaatteissa. Ja nyt lokakuussa sekin haave toteutui :) En ole vielä saanut itselleni valmiita kuvia, mutta sitten kun saa ne, niin pistän kyllä näytille tänne blogiin. Uutta banneriakin ja profiilikuvaakin haaveilisin niistä.. Mutta kattotaan, kun saan ne joskus käsiini ;) Instagramiini pistinkin muutaman puhelinkuvan tapahtumasta. Tietysti. Koska olin niin innoissani koko päivästä ;)

lokakuu14 (19)

Kolmas viikonloppu toi tullessaan Liten yhteistreenit! Huikee motivaatiopiikki loppusuoralle! Ja seuraaavan viikon olikin ojentajat niin kipeenä, että pelkkä käsien suoristaminen oli haastavaa. Muistinpa taas, miten paljon kovempaa pystynkään treenata, kun vaan oikeesti tsemppaan itteäni aina hädänhetkellä tekee vielä pari toistoa lisää. Se on jännä, miten sitä luulee treenaavansa kovaa, ja sitten aina pt-treeneissä tajuaa, että pystyy parempaankin. Ja sitten sitä koittaa pitää yllä, kunnes taas uusissa ohjatuissa treeneissä huomaa, että pystyy kumminkin taas kovempaan suoritukseen. Siks mä kai nautinkin kovasti siitä, kun on joku projekti ja pt, joka pitää tahtia yllä, kun itse leipiinnyn treeneissäni.

lokakuu24 (1)

Lokakuun neljäntenä viikonloppuna toinenkin (vai kolmas vai oliko tää jo neljäs?) mun unelmatreenini toteutui, kun pääsin kaverin salille bodyjammailee!!<3 Siitä kirjoittelinkin viikko takaperin, ja pistin blogin historian ensimmäiset videopätkät peliin ;) Kiitti, kun tykkäsitte niistä. Tai jos piditte noloina tai tyhminä, nii jätitte kokonaan kommentoimatta. Oon nimittäin alkanut tänä syksynä saamaan enemmän vihakommentteja, ja sen seurauksena alkanut enemmän miettii ja sensuroimaan ajatuksiani, kun pelkään, että mitähän tästä ja tästäkin voidaan nyt lähtee haukkumaan. Mutta bodyjammailut sain fiilistellä hyvällä mielellä ;)

marraskuu2 (12)

Nyt kun siis katson kulunutta lokakuuta, niin mullahan on ollut joka viikonloppu jotain elämää suurempaa kivaa juttua jossain päin Suomea!<3 Näiden viikonloppujuttujen lisäksi oon ehtinyt lokakuussa käydä maailman parhaassa perjantaijamissa, koska oli se yksi arkivapaapäivä. Sitten olen pomppinut pari kertaa attackissa, vieraillut combatissa, tehnyt 3-4 salitreeniä viikossa, käynyt hierojalla rentoutumassa, saanut uusia treenikavereita, ylittänyt itseni salilla muutenkin kun treenin parissa (hihi), nauranu itteni kumoon kun kyytsäsin pyöräntarakalla yks päivä banaania ja sitten vielä pitänyt sen ihanan ja odotetun karkkipäivänkin! Ootteko muuten koittaneet koskaan keskustella toisen ihmisen kanssa semmosesta asiasta kuin nauruun tikahtuminen. Tiiättekö, siitä tunteesta, kun naurattaa niin  paljon, että yksinkertaisesti ilmaistuna vaan tikahtuu?! :’D Tajusin sen banaanihepulin myötä, että en oo taas hetkeen oikeesti nauranut itteeni kippuraan. Vaikka se tekis niin hyvää.  Soitin mun hyvälle ystävälle ja kerroin, että kaipaan sen seuraa, kun ei olla hetkeen nähty. Koska meillä on aina niin hauskaa yhdessä.  Ja sitten kun siinä juteltiin, nii meinattiin jo tikahtua nauruun :’D haha. Voi jessus. Se on niin hullunkurinen olotila kun naurattaa niin paljon, että ei pysty lopettaa. Ootteko kokeilleet vähään aikaan? Vaikka ihmisiä pyörii munkin maailmassani monenlaisia, niin on ihan kullanarvoista, että on niitä erityisiä, joiden kanssa on oikeasti niin hauskaa, että voi nauraa puoli tuntia puhelimessa sanomatta sanaakaan. Nauraa vaan. hihi. Edes lokakuun sade ja koleus ei sitä iloa pilaa. Kiitos kun olette <3

marraskuu2 (10)

 

Näinkun tätä katsoo, niin antaa sateen ropista vaan ja kuran lentää pihalla, ei niiden tarvii tarttua mun kivoja juttuja pilaamaan ollenkaan ;) Kiitos lokakuu, ja tervetuloa marraskuu.

Minkälainen sun lokakuu oli? Jos joskus tuntuu liian harmaalta tää sateinen arki, niin suosittelen oikeasti  katsomaan kuluneen kuukauden takaperin – itsekin oikein yllätyin, kuinka monta kivaa isoa ja pienempää juttua sinne tapahtumiin mahtui mukaan <3

Milla

7 vastausta artikkeliin “kaikki riippuu katsantokannasta – voimauttava lokakuu”

 1. Noista vältettävistä aineista vs.pilleri hiukan… eli kumpi on terveellisempää elämää, välttää migreeniä kehollesi tuottavia aineita vai ottaa pilleri kipuun? No ehkä ne ei ole nuo tuotteet vaan jokin ihan muu joka migreenin laukaisee. Jokin ehkä kuitenkin. En halua tätä ilkeydellä sanoa vaan hyvyydellä. Opettelen itse parhaillani kuuntelemaan kehoa. Aidosti. Ei siis niin,että mieleni tekee suklaata:-D. Keho keksii keinot selviytyä tosi pitkään jos sitä ei kuuntele. Suosittelen kirjaa kaisa jaakola hormoonitasapaino. Tärkeintä olisi kuitenkin terveys. Pitäisi rohkaistua hyppäämään pois ”ideaalimalleista” ja elää oman kehon kanssa samaa kaavaa. Tässä puhun nyt itsestäni. Mulla kesti kauan ennenkuin pääsin irti wannabefitnes elämäntavasta ja siitä,että jokin ruoka on pahaksi! Esim. Hedelmä!:-D . Ehkä mä isona osaan tulkita kropaa ja elää sen ehdoilla. Kuuntele sinäkin migreeniä,mitä se tahtoo sanoa. Pilleri vie oireen,mutta ei poista sitä.

  • tässä ei ehkä ollut kyse siitä, että haluan viettää jotain wannabe fiyness terveellistä elämää silläkin uhalla, että saan migreeniä? sain kommentistasi nyt vähän sellaisen kuvan. itse ajoim takaa lähinnä sitä, että ryhtyminen maidottomalle, lisäaineettomalle ja kofeiinittomalle ruokavaliolle vaatisi niin isoja muutoksia, etten jaksa niihin just nyt ryhtyä. tykkään ihan hulluna meinaa maidosta, jugurtista, raejuustosta, mehukeitoista ja kahvista ja käytän palkkaria, joten pitäisi miettiä jokainen ateriakokonaisuus uudelleen ja luopua monista mieltymyksistä. toki, kun tämmönen hektinen vaihe vähä hälvenee tai jos saan noit migreenejä enemmänkin nii voi sitte miettii josko ryhtyis rajottaa ruokavaliota.

 2. ohops lähti kesken kirjoituksen. mutta siis siinä oot kyllä oikeassa, että jotain kroppa yrittää kertoa noilla migreeneillä. siksi itsekin nostin tuon kommentin esiin – uskon että siinä on perää :)

  • Toi wannabe fitnes koski minua. Yritin sitä 1,5v. Kroppa ei tykännyt,kestänyt. Pää vaan sitkeesti halusi yrittää. En tarkoita et pitäisi kerrasta lopettaakaikki mihin on tottunut ja mistä tykkää vaan enemmänkin etsiä kehoa kuunnellen syytä siihen miksi migreni on tullut? Joskushan se vain tulee ilman sen kummempaa syytä. Mulle päänsärkyä aiheuttaa liiallinen omega. Tai sitten sattumaa. Ei migreeniä mut särkyä.

 3. Ihanan kuuloinen lokakuu sullakin :)
  Tein itekin eilen juuri postauksen omasta lokakuustani ja niinhän se on että värikkyys ja energisyys on kiinni jostain muusta kuin ilmasta ja vuodenajasta ;)
  <3

  • Jooo, oli se lokakuu hyvä kuukausi. Arjessa vaan välillä tuntuu jotenkin liian harmaalta. ääh. Mutta täytyy nyt muistaa aina vaihtaa vähä näkökulmaa ja asennetta, nii kyllä tästä syksystä selvitään! Toisaalta itellekin on helpotus, kun voi myöntää, että tää syksy ei vaan oo mun energisintä aikaa – nii antaa sitten luvan olla välillä vähä iisimmin. Mutta voi jestas kun odotan jo kevättä <3 Ei vaan mahda mitään. Pelkästä ajatuksesta, että kevät taas joskus saapuu, tulee heti iloisempii mieli :D hassua.

  • Kevät <3
   syksyisin kyllä tarvitsee vähän lisäpiristystä ja -energiaa ravinnosta ja puuhailusta, lepokin tekee hyvää :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta