kuukauden ruokakulut – paljon vai vähän?

Mä oon tosi pedantti ja järjestelmällinen ihminen. Käytän kalenteria aktiivisesti, eli kirjaan sinne ylös ihan kaikki mun menoni treenejä myöden. Järjestelen asioita ja organisoin mielessäni monta juttua jo paljon etukäteen. Kotona tykkään mennä nukkumaan vasta sitten, kun päivän aikana heittelemäni tavarat ovat takaisin omilla paikoillaan. Tiskit mieluiten tiskattuna ja läppärin luukku kiinni. Siisti koti, organisoitu kalenteri ja rutiinit tuovat mulle turvallisuuden tunnetta arkeen. Oon huomannut ja voin myöntää sen. Yksi mun ehkä hassuista, joskin hyödyllisistä, rutiineista on peräisin opiskeluajoilta ja se elää yhä vahvasti joka päivä. Mä nimittäin kirjaan kaikki menoni ylös paperille Siis rahalliset menot. Vanhaan ruutuvihkoon. Siinä on neljä erilaista saraketta jokaisen kuukauden kohdalla. Ensimmäiseen sarakkeeseen tulee ruokakulut, toiseen pakolliset laskut, kolmanteen pakolliset hankinnat ja neljänteen ylimääräinen tuhlailu. Jos vielä käytännöllisempää esimerkkiä laitan, niin laskuihin kuuluu kaikki kiinteät kulut, joita on aika hurjasti tässä elämässä: asunto, sähkö, vesi, puhelin ja tietysti kuntosali ;) Pakollisia kuluja, jotka eivät ole laskuja, ovat esimerkiksi bussikortin kuukausilataus, pesuaineet sekä koiraan menevät kulut. Ja ylimääräinen hupishoppailu pitää sisällään kaikkea hömppää, jota on kiva saada, mutta jota ei oikeasti ehkä välttämättä tarvitsisi. Mutta hupishoppailuakin täytyy olla. Koska mitä ideaa olisi käydä töissä, jos koskaan ei saisi  mitään ekstraa? Se on vähän niin kuin elintason ylläpitoa. Voin hankkia ripset, ostaa silloin tälllöin bb-vaatteita ja käydä keikoilla. Mun mielestä on kiinnostavaa seurata eri kuukausien kulutuksia. Vaikka ei tarvitsisikaan, kun enhän mä enää ole edes opiskelija :D On vaan hauska kattella, miten esimerkiksi toukokuu on aina vähäkuluinen kuukausi, samoin kuten syyskuukin. Sen sijaan kesä- ja marraskuu ovat aina isomenoisia kuukausia. No, eipä niistä sen enempää. Tänää ajattelin nimittäin kirjoittaa ensisijaisesti tuosta ensimmäisestä sarakkeesta, ruokakuluista.

Kuinka paljon yksinasuvalla kuluukaan pelkästään ruokaan rahaa?

Jos vähän avaan tähän alkuun mun tapojani liittyen ruokashoppailuun, niin saatte lukujen sijaan vähän perustelujakin. Asun siis keskustassa. Ison kaupungin keskustassa, ja uskon, että keskustassa ruoka on keskimäärin kalliimpaa kuin jossain kauempana olevissa isoissa marketeissa. Suosisin s-ryhmää, mutta koska tässä lähellä ei ole mitään isoa s-ryhmän kauppaa, käyn paljon Lidlissä. Samat ruokaostokset Lidlissä maksavat n 15e vähemmän, kuin keskustan k- tai s-ryhmässä. Lienee siis selkeää, että käyn siellä. Lidlistä vaan ei saa kaikkea siinä muodossa kuin haluaisin, ja siksi seilailen paljon eri kauppojen välillä.

Ai mitä mä kaupasta ostan vai?

Tavallisesti käyn kerran viikossa isosti kaupassa ja  ostan kaiken tarvittavan: lihat, salaatit, öljyt, raejuustot, pastat, perunat, pähkinät, rahkat, mehukeitot, hedelmät, puurot,kananmunat ja marjat. Noinniinku suunnilleen. Aika samanlainen se ostoskori on joka kerta. Hassua sekin. Miten ihminen ostaakin aina niitä samoja tuotteita. Ehrmanin rahka on parasta, samoin valion raejuusto, 10%jauheliha ja Lidlin pähkinät. Mieltymyksiä kai ;) Tykkään valmistaa viikon ruuat etukäteen viikonloppuna. Ei mee sitten arki-illoistaka turhaa aikaa siihen kun miettii, mitä tekis ruuaksi, saati että tarttis lähtee sitä ruokaa kaupasta asti hakemaan ;)

joulukuu6 (2)

Mun ruokakauppashoppailun haasteena on se, että koska Lidlistä saisi kaikki kelvolliset jutut paljon halvemmalla, haluaisin käydä siellä. Mutta oon aika ronkeli sitten kumminkin noiden syömisten kanssa, ja tykkään Valion tuotteista niin paljon, että joudun aina seilaamaan eri kauppojen välillä. Valion kakkonen raejuusto on vaan niin hyvää, että Lidlin vastaavat suorastaan yököttää. Ja valion mehukeitot on niin herkkuja, että Lidlin vastaavia ei voi kyllä ees verrata niihin. Olin innoissani, kun Lidliin tuli tänä syksynä uusi sokeroimaton mehukeitto, vadelma. Kun niin kovasti toivoin, että ei tarttis sen mehukeiton takia enää seilata kauppojen välillä. Mutta ei – ihan liian esanssista soppaa :D Mehkeitot ja raejuustot haen siis muualta. Samoin tietysti lesitiinit, ne kun ei Lidlin valikoimaan kuulu. Joskus kun oikein pröystäilen, nii ostan rahkatkin ehrmanilta. Koska joskus on vaan liian työlästä jaotella noita Lidlin isoja purkkeja :D

joulukuu6 (1)Oon varmasti maininnutkin monesti, mutta kerrataan nyt vielä, jos siellä sattuu joku uusi lukija selailemaan nätä rivejä – eli mä syön siis kaikki ruokani oman jääkaapin kautta. Koska mulla ei ole mitään työpaikkaruokailua, vaan kannan aina eväitä töihin. Päivän rutiineihin kuuluu 5-6 ateriaa. Suosin pääasiassa halpaa Lidliä, mutta välillä tosiaan mukavuudenhalu ja herkkuperseeni johtavat mut muualle ostamaan herkullisempia ja käytännöllisempiä tuotteita ;) Ruokakuluni kattavat aamupuurosetin, kaksi lämmintä ateriaaa sekä välipalat päivittäin.

Mitä tää kaikki sitten maksaa?

Marraskuun kirjanpito kertoo, että 354e. Kirjanpidossa ei ole huomioitu sitä, että ruokakaupasta tulee usein kannettua kotiin vähän muutakin kun ihan vaan ruokaruokaa. Niinkun tiedätte. Mutta kyllä toi ruuan osuus on toki se suurin ;) Mun keskimääräinen ruokakauppakuluni on siis esimerkiksi kuluneen vuoden ajalta keskimäärin jotain 300-400 euroa kuukaudessa. Onko se paljon vai vähän? Mä en tiedä. Verrattuna opiskeluaikojen kuluihin tämä on aika iso summa. Mutta toisaaalta, en käy oikeastaan koskaan ravintolassa syömässä, en osta mitään kalliita lihoja tai kaloja, enkä nyt sitten jatkossa edes niitä herkkuja :D Että ehkäpä voin sallia kalliimmat mutta käytännöllisemmät ehrmanin rahkat itelleni ;) Mun mielestä ruoka kyllä on sillä tavalla kallista, kun miettii esimerkiksi, miten iso osa palkasta menee vaan ruokaan. Mutta joku mun ajattelutavassani on muuttunut vuosien varrella,  enkä oo enää pitkään aikaan halunnut pihistää ruokakuluista ruuan laadun kustannuksella. Fiksuja valintoja voi tehdä tuoteryhmienkin välillä, mutta kyllä työssäkäyvällä ja treenaavalla ihmisellä täytyy kunnon ruuat olla! Olkoot sitten vaan kallista. Sehän on vähän niin kuin ennaltaehkäisevää sairaudenhoitoa. Kun tulee syötyä hyvin, riittävästi ja monipuolisesti.

marraskuu11pieni2

 

Innostuin tekee tämmösen kirjotuksen, kun tuli puheeksi erään mun kaverin kanssa ruokakulut. Hetken aikaa keskusteltuamme ja kuluja tutkittuamme todettiin, että yksinasuva voi päästä alle kahdellasadallakin kuukaudessa ;) Ihan valintakysymyshän tämä on. Mun elämäntapa on sellainen, että ruokaan nyt menee vaan aika paljon rahaa. Niin, siis jonkun mielestä paljon. Mun mielestä ilmeisesti ihan sopivasti. Ihmettelinpä muuten vaan sitä, että mitähän mä oon syönyt silloin kolme vuotta takaperin opiskeluaikana, kun kuukauden ruokakulut oli 148 euroa :’D haha. Okei, silloin koulussa sai alle kahdella eurolla lounaan. Mutta silti. Olipas hauska tutkia noita vanhojakin kululistoja. On vähän kääntynyt tuo tärkeysjärjestys. Mutta ei liene huono panostus pistää rahaa ruuan kautta omaan hyvinvointiin. Ite oon anaki  sitä mieltä, että arjessa jaksaminen lähtee täysin sieltä jääkaapilta!

Mitä mieltä sä oot? Onko 300-400 euroa kuukaudessa paljon yhden ihmisen ruuista? Kuinka paljon mahtaa olla perheellisten ruokakulut kuukaudessa, jos yhdellä ihmisellä menee ton verran? Olisi ihan mielenkiintoista tietää! Onks teidän mielestä ruoka kallista? Pidättekö kirjaa samanllai kuukauden kuluista, vai oonko mä ihan pöhkö? Tekeekö joku muukin samanlailla, että sahaa eri kauppojen välillä ku mikäki tarjoushaukka :D Koska halvalla pitäs päästä, mutta mieltymyksistä pitää kiinni. Nimimerkillä, miksei valion kakkosta vois tulla Lidliin!? :D Ihan mielenkiintoista muuten seurata nyt joulukuun ruokakuluja, että mihin suuntaan menee valmennuksen myötä! Marraskuun listallahan on aika vapaata ruokailua ja joulukuun alusta nyt sitten vaan ruokavalioon kuuluvia juttuja.

Milla

30 vastausta artikkeliin “kuukauden ruokakulut – paljon vai vähän?”

 1. Mulla menee suunnilleen myös noin 400 euroa ruokaan kuukaudessa ja onha se paljon! En kyl ymmärrä myöskään miten suurin osa kavereistani saa menemään viikossa vaan noin 40-50 e! He eivät kyllä syö samalla tavalla kuin minä, mutta silti..
  Toivon useesti että ruoka olis halvempaa. Varsinkin kun yritän saada lihasta kasvatettua niin tulee se kyllä kalliiks. Pitää pihistellä sitten muissa asioissa! Itse taas oon niin huono säästämään jne en osaa ajatella rahankäyttöäni kovin järkevästi…

  • nonii, eli aika samoilla linjoilla mennään :) Kunnollinen ruoka maksaa kyllä paljon, mutta no – ihan mielellään sitä pihistää tarvittaessa sitten muista jutuista :) Ruokaan panostaminen kun tuo monta hyötyä eikä ainoastaan vaan sen lihaskasvun ;) haha.

 2. Mä oon juuri muuttanut omilleni ja pidän kyllä kirjaa ruokamenoistani. Näin aluksi rahaa menee enemmän, kun pitää ostaa tyhjiin kaappeihin ihan KAIKKI. Mutta varmaankin kuukauden päästä tilanne tasoittuu ja oonkin alustavasti laskeskellut, että ruokaan voisi mennä noin 300€ kuukaudessa. Musta se ei tunnu mitenkään päätähuimaavalta summalta. Asun siis yksin, enkä syö minkään ruokavalio-ohjeen mukaan, vaan perusterveellisesti luomua ja puhtaita ruoka-aineita kannattaen. Ja asun Helsingin keskustassa, joten täällä se ruoka on kalliimpaa niin kuin ylipäätään kaikki muukin :D Oon vieläpä päätoiminen opiskelija (harvoin syön kouluruokaa) ja maksan melko huimaa vuokraa asunnostani. Mutta ruoka on kuitenkin yksi asia, josta en halua pihistellä!

  • mullakin toi kirjaaminen alkoi silloin, kun muutin omilleni :) On ollu kyllä ihan valaisevaa ja mielenkiintoista seurata noita opiskeluaikojen kulutuksia ja verrata myös tän hetken kulutuksiin.. Kolmesataa kuussa on varmasti oikein passeli, jos opiskelijana pystyy sen verran laittamaan ruokaan! :) Vaikka kyllähän kaikki terveellinen maksaa ihan hitsisti liikaa!

 3. Ei toi ole mun mielestä mitenkään älyttömän paljon. Jos siinä on koirankin ruat. Ja jos saa kuitenkin ihan hyvän palkan, niin miksei sitä tuhlaisi kunnon ruokaan, kuin baarireissuihin ja herkkuihin..

  Me ollaan mun miehen kans opiskelijoita ja ruokaan menee yhteensä n. 250€/kk. Siihen päälle koululouna 2,50€, mä en sitä yleensä syö, mut mies aina kun on koulus. Ruoka tehdään aina alusta alkaen itse, eikä meillä mene limuihin, sipseihin ja karkkeihin rahaa. Ostetaan mahdollisimman puhtaita raaka-aineita. Baareis ei käydä, eikä polteta. Kumpikaan ei tykkää tuhlailla :) ja aina ihan täsmälleen samat raaka-aineet kannetaan kaupasta kotiin :D

  Mä kävisin mieluummin aina Lidlis, mut se on kaukana, joten pakko tyytyä Prismaan. Näin meillä!

  • tähän summaan ei kuulunu nyt koiranruuat, kun Elmeri syö semmosta perhanan kallista allergiaruokaa, jota saa vaan eläinlääkäristä :sd Että siihen menee vielä useampi satanen vuodessa. Mutta onhan se paljon vähemmän, kun mitä omat ruuat maksaa ;)

   Oon samaa mieltä tossa, et jos on työssäkäyvä (ja vaikkei oliskaan kovin hyvin palkattu työ niinku lto:lla ei ole……….) nii kyllä silti pitää olla varaa panostaa ruokiin! Toi teidän toiminta kuulostaa tosi hyvältä. Kaikkiin ylimääräsiin humppailuihin, kuten bilettämiseen ja herkutteluun menee oikeesti tosi paljon rahaa, jos niitä käyttää usein. Että sitä paremmalla syyllä kunnon kotiruokaa kehiin vaan :)

 4. Me ollaan pidetty kirjanpitoa noin 13 vuotta ihan joka kuukausi. Meillä kirjataan tulot ja menoista asuminen, ruoka, kodintarvikkeet, matkakulut eli bensa, auton huollot, parkkimaksut sun muut, viihde eli puhelimet, valokuitumaksu yms ja sitten muut joka sisältää muun mikä ei noihin muihin kategorioihin käy. Meillä käydään Lidilissä hakemassa sen minkä saa ja prismasta loput ja käyn kaupassa kerran viikossa. Tein itse asiasa itsekin postauksen samasta aiheesta hetki sitten:)
  Meillä menee ruokaan kuukaudessa noin 1000€ ja meitä on 6 henkilöä. (Siihen päälle sitten muut ruokakaupasta ostettavat tuotteet kuten pesuaineet ja paperit ja plus miehen ruoka työpäivinä)
  Minusta tonni kuussa ruokaan on aivan sikana mutta en saa laskua pienemmäksi sitten millään sillä ostetaan esim paljon lihaa ja kalaa ja ne maksaa, samoin minun lisäravinteet.
  Minä ostan rainbown raejuustoa, se on paljon halvempaa kuin tuo valio
  http://susirajanfitnessmimmi.blogspot.fi/
  -mari-

  • oi teillä on kans noin tarkka kirjanpito! tarkemmin jaoteltu ku mun :D Tonni kuukaudessa ruuasta tuntuu kyllä isolta summalta :sdf Mutta no, johonkin se raha aina kuitenkin menee nii ei ruoka ainakaan huonoin vaihtoehto ole :) Mä oon kokeillut kans tota rainbow raejuustoa, ja montaa muutaki merkkiä, mutta jotenkin toi valion kakkonen on ainut, mikä on puuron kanssa hyvää.. Ruuan kanssa nyt onkin oikeestaa ihan sama mitä merkkiä käyttää :)

 5. Tosi hyvä postaus! Minulla ja miekkosellani menee yhteensä 500-600 € kk . Ostetaan ruuat yhdessä ja aika paljon myös valmistetaan ruuat yhdessä. Itse syön 5 ateriaa päivässä ja mieheni myös. Suositaan hyviä protskuja, hiilareita sekä paaaaaljon kasviksia! Käydään 99 % lidlissä tekemässä ruokaostokset, sielta saa niin hyviä kasviksia ja vielä suht edulliseen hintaan :) Kyllä sitä useesti tulee ”säikähdettyä” sitä että loppusumma kassalla on niin suuri, mutta minkäs teet, suomessa ruoka on vaan kallista! Ollaanki miekkosen kanssa puhuttu, että mielummin maksetaan terveellisestä ja hyvästä ruuasta kun että ostettaisiin aina jotain ns. turhia juttuja jatkuvasti… kuten sipsiä, karkkia yms… Esim. baareissa käydään toooodella harvoin ja sinne sitä rahaa vasta meniskin!! Jotenka jos haluaa hyvän olon, siitä myös maksetaan! :))

  Mukavaa itsenäisyyspäivää!! :)

  • kiitos, kiva jos oli mielenkiintoinen! Ja jätit vielä kommenttiakin :) Tulee aina hyvä mieli, jos on onnistunut kirjoittaa jotain sellaista, että lukemisen jälkeen joku jaksaa vielä kirjoittaa kommentinkin :))

   Ai tekin lidlishoppailette ;) Samoilla linjoilla mennää muutenki näköjään! Tuntuu hullulta, että ruokaan menee useita satoja euroja kuukaudessa, mutta ruoka vaan on kallista, vaikka kuinka yrittäisi kikkailla. varmasti jos mäki ostaisin kahdelle nää ruuat, mitä itte nyt syön niin menisi juurikin tuo 500-600euroa. Meijän ostoskorit näyttää varmaa aika samanlaisilta ;)

 6. Ei kannata syödä sokeritonta mehukeittoa ei siitä saa kaloreita eikä ravinteita, pelkkiä lisäaineita. rahaa menee jo siihenkin hukkaan kun yksi purkki maksaa jtn 2.4e näitä kun ostelet esim.10 prk kuussa niin säästäsit jo 24e! ilmankin pärjäisi hyvin!

  • nooo, totta tuokin kaikki mitä sanoit. Mulla menee about purkki viikossa, mutta koen sen pelastavan mun väli- ja iltapalat kun pystyy tehdä erilaisia smoothieita, joten varmasti jatkossakin syön niitä lisäainepommista huolimatta :)

  • Ootko kokeillu sellasta ku innocent smoothie? Se on mehukeittoa pelkistä hedelmistä ja marjoista, ei mitään lisäaineita/makeutusaineita/sokeria! Löytyy kyllä s ja k ketjuista :)

  • Oon kyllä joskus maistanut, mutta taisin todeta, että turhan kallista kun marjoja saa halvemmalla? Mutta olis toki mehukeitolle parempi versio, mutta tässä ruokavaliossa korvais varmaanki marjat jos jonkun.

 7. Ei nyt mitenkään järin suurelta kuulosta tuo summa :)
  Itse en ole yhtään varma kuinka paljon rahaa menee ruokaan kuukaudessa joten aionkin nyt 12.12 pitää kuukauden verran kirjaa siitä että paljonko mulla menee rahaa :) monet kerrat olen aloittanut kirjan pitämisen mutta sitten se on jäänyt.
  Mä teen 99% ruokaostoksistani lidlistä ja loput 1% sitten sieltä sun täältä. On joitakin juttuja joita en lidlistä saa ja ne pitää hakea muualta :) Mutta selvää säästöä on tuo lidlissä käyminen :)

  • joo nyt kun luen näitä kommentteja, nii toi on varmasti aika perussumma kuukauden ruokaostoksille yhdelle hengelle :) olipas kiva, kun tää keräsi näin paljon kommentteja! Pidä ihmeessä nyt sinne tammikuun kahdenteentoista asti kirjaa kuluista – mielenkiintoista sitten laskeskella yhteen kaikkia menoja =)

 8. Tuommonen määrä meilläkin menee varmaan ruokaan rahaa per nuppi. Kaksi ihmistä taloudessa (naisia siis molemmat, se vissii vaikuttaa ruokamääriin) ja toinen kilpaurheilija ja toinen kuntourheilija. Keliaakikko toinen joten sen vuoksi menee hieman enemmän rahaa, ennen en syönyt mitään leipiä valmiina mutta nykyään oon löytäny sellasia mistä pidän niin ostan ne kaupasta. Herkut yms. meillä leivotaan itse, ehkä suklaa on ainut mitä joskus harvoin ostetaan kaupasta. N. 1000€/kk on prisman lasku mutta mukana myös bensat ja muut jutut kuten pesuaineet, hammasvehkeet yms. Ja toisinaan tosiaan käydään myös lidlissä ostamassa tiettyjä tuotteita. Eli ehkä toi 400€/hlö on semmonen ihan normi treenaavan, paljon tervellisesti syövän ihmisen ruokalasku.

  • samaan lopputulokseen oon itsekin nyt tullut, kun oon saanut lukea näitä kommentteja eri ihmisiltä :) Treenaavat ihmiset todennäkköisesti ja toivottavasti syö enemmän kun ei-treenaavat, ja tuo useampi satanen sinne ruokakauppaan tuntuu väkisinkin kuukaudessa menevän. Mutta otetaa hyvinvoinnin kannalta seki meno ;)

 9. En oo koskaan laskenut paljonko rahaa menee ruokaan, vaikka varmaan pitäisi. Tällä hetkellä olen työtön, ja huomaan kyllä etten voi käyttää ruokaan yhtä paljon rahaa kuin haluaisin, ja töissä ollessa pystyin. Töissä ollessa ostin enemmän hedelmiä, luomuruokaa ja suomalaisia tuotteita, nyt monessa täytyy valita halvin. En halua syödä montaa päivää samaa ruokaa, ja pakastin tilaa ei juurikaan ole joten monissa asioissa en voi hyödyntää isompien pakkauksien tarjouksia. Voisinkin ottaa tammikuun tavoitteeksi laskea kuun ruokakulut :)

  • joo sama mulla oli kesällä, kun kikkailin itelleni vähän lomaa olemalla työttömänä jonkin aikaa. nii heti piti pihistää ja koska ruokaan menee laskujen jälkee eniten rahaa, nii pakkohan se oli ruuasta säästä :/ mulla kyllä pakastin helpotti paljon siinä….. tsemppistä tammikuun kikkailuihin! :)

 10. Eka kuulosti paljolta yhelle tyypille, mutta ku miettii että päivässä 5-6 ateriaa ja niitä päiviä ehtii olla semmoset 30 per kk nii ihan realistinenha tuo on.. :D ja tota hmm en tiiä kehtaanko ees kertoa paljo meijä perheellä menee ruokaan.. asun vielä kotona, viiden muun perheenjäsenen lisäksi. Paljastan että ei oo yhtää outoa jos menee yhellä kauppareissulla 200-300€. Harvoin jää alle satasen. Ja kun siellä kaupassa käydään useemmi ku kerran viikkoon. Paitsi varmaa yks isompi satsi ja sit täydennyksiä :D

  • joo mustakin tuo kuulostaa paljolta, kun miettii että laskujen jälkeen suurin osa rahasta menee vaa ruokaan.. Mutta no, mielellään siitä maksaa, jos vastineeksi saa hyvinvointia ;) Perheellä noi ruokakulut on tietysti vieläkin suuremmat, etenkin jos teitä on noin monta. Mut eipä sille oikein mitään voi :/ Tarvii vaa ajatella niitä hyviä puolia, nii ei ala harmittaa. Ja sulla nyt on vielä etuna ehkä se, että joku muu maksaa ainaki osan ruuista, nauti siitä :)

 11. HEI ! Voisin pitää oikeesti kirjaa mutta.. tää tais lähtee siitä kun lesoilin että mulla menee viikossa ehkä 20€? Johtuu varmaan osiltain siitä että syön töissä ruoan+välipalan joka päivä (60€/kk). Ja oon aika onnellinen kun meillä on oma keittiö – luomu-&lähiruokaa. -En osta itelle lihaa koskaan, koska no.. se on kallista enkä tykkää yksin asuvana ostaa sitä. Käytän soijarouhetta ja -suikaleita aika paljon. Mun ostoskori koostuu yleensä: rahkaa, raejuustoa, kaurahiutaleita, munia, kurkkua, tomaattia, banaania/muita hedelmiä, avokadoa, leipää. Marjoja-sieniä yms. tilpehööriä kaivelen äidin/naapurin mummon pakastimesta. :)

  Välillä mulla on kausia kun syön aina samoja ruokia.. en tykkää harhailla mukavuus-alueiltani, vaikka pitäiskin.

  • tää idea lähti nimenomaan siitä keskustelusta sun kanssa :DD Sulla on kyllä niin huippu toi etu, kun voit syyä hyvää ja terveellistä ruokaa töissä sopivan edulliseen hintaan :)) Ja kun en osta sitä lihaakaan, nii ei ihme, että on vähä pienemmät kulut kun vaikka mulla.

 12. Hei, meillä nelihenkisellä perheellä menee nyt n.700€/kk ja siihen sisältyy vauvan vaipat, korvikkeet ja soseet. Silloin tällöin aina kerään kaikki kuitit ja tarkkailen ruokakauppaan meneviä summia. Nyt tarkoitus olisi hieman kiristää kukkaron nyörejä ruokaostosten suhteen. Meillä lähimmät kaupat ovat Valintatalo ja K-kauppa (molemmat ihan järkyn kalliita). Lidliin on liian pitkä matka, enkä tosiaan tykkää lidlin raejuustosta ym. Ja lihat ovat kalliimpia kuin muissa kaupoissa. Edullisimmaksi (lidl poislukien) olen todennut S-marketin, jossa suosin Rainbown tuotteita. :) Mutta joskus kun miehen kanssa muutetiin yhteen noin 9 vuotta sitten meillä meni 200€/kk ruokaan rahaa. :D Nykyään tuo menee melkein viikon ruokiin. Toki oltiin opiskelijoita silloin molemmat ja elettiin tonnikalalla, makaronilla ja jauhelihalla ja käytiin leipäjonosta leipää pakkanen täyteen. :D

  • Noi sun lähikaupat on kyllä oikeesti ehkä kalleimmat, mitä löytyy! Mutta nelihenkisen perheen ruokakuluiksi toi kuulostaa mun mielestä ihan kohtuulliselta summalta, kun kaikki noi lasten tarvitsemat jutukin on laskettu siihen mukaan! Varmasti säästää siinäkin jo, kun tietoisesti pitää kirjaa kuluista ja koittaa suoritua mahdollisimman hyvillä kompromisseilla laadun ja hinnan kanssa kikkaillessa :) Oon kuullu kans, että joskus on elelty tonnikalalla ja makaronilla. Hassua, että tonnikala on nykyään jo tosi kallista?! :D

 13. Meillä menee miehen kanssa n.450€ /kk ruokaan, joten omaan korvaan sun määrät kuulostaa paljolta :D mutta toisaalta kaikki ateriat sulla, meilläkin toinen syö kaikki oman kaapin kautta ja toinen käy lounaalla työpaikalla. Suositaan myös lidliä! Paitsi spessummat ruuat ja mausteet pitää hakee muualta. Mun mielestä lihat ei kyllä ole lidlissä kalliimpia kun muualla, halvempia vaan, tuohon Anskun kommenttiin viitaten.

  • tohon teijän kulutukseen nähden mun ruokashoppailut kuulostaa kyllä paljolta :D Mutta no, noi työpaikan lounaatkin vähän keventää sitä viikkosatsia. Ja oon samaa mieltä, että Lidlissä on nimenomaan juurikin vihannekset, kasvikset ja lihat halvempia kun missään muussa kaupassa :)

 14. Musta 400euroa on ainaki iha mieletön summa kuussa ruokaan. Itse pyrin pitämään ruokabudjetin max 60eurossa viikossa. Jos ei yhtään kato, mitä ostaa tai seuraile hintoja, menee äkkiä ihan sairaita summia ruokaan, vaikka toki sinänsä fiksu sijoitus, mutta joku raja kuitenki siinäki :D

  • aijaa :D Mulle on ihan lottovoitto, jos saan kulumaan lähemmäs kolmesataa kun neljä kuukaudessa. Vois tietysti sekin olla kiinnostavaa, että joku kuukausi koittais kikkailla ihan tosi halvalla! Vois ihan mielenkiinnosta kokeilla jopa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta